Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Εξέγερση» των Γάλλων δικαστών κατά του Νικολά Σαρκοζί


Παρίσι, Γαλλία


«Μετωπική» σύγκρουση του δικαστικού σώματος της Γαλλίας με τον Νικολά Σαρκοζί, τον οποίο κατηγορούν για απαράδεκτη ανάμειξη στη Δικαιοσύνη, εξαιτίας επικριτικών σχολίων του με φόντο πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας.

Η διαμάχη κορυφώθηκε με την απεργία της Πέμπτης με δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους να κηρύσσουν απεργία και να διαδηλώνουν στους δρόμους δεκάδων γαλλικών πόλεων. Εδώ και αρκετές ημέρες τα δικαστήρια εκδικάζουν μόνο επείγουσες υποθέσεις.

Η δημόσια κριτική Σαρκοζί σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας της 18χρονης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Γάλλους δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι παγίως υποχρηματοδοτούνται και έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας.

Η δολοφονία της 18χρονης Λετίσια Περέ, τα ίχνη της οποίας εξαφανίστηκε αφότου σχόλασε από την εργασία της στη δυτική παράκτια πόλη Πορνίκ τον Ιανουάριο, προκάλεσε οργή στη Γαλλία.

Όταν αποδείχθηκε ότι ο κύριος ύποπτος, ο 31χρονος Τόνι Μέιλον, είχε καταδικαστεί για βιασμό και αποφυλακίστηκε χωρίς να τεθεί υπό την επιτήρηση αρμόδιου υπαλλήλου, ο Σαρκοζί κατηγόρησε τους δικαστές ότι διέπραξαν «λάθος».

Η αστυνομία έψαχνε ήδη τα ίχνη του 31χρονου, καθώς δεν είχε δηλώσει διεύθυνση κατοικίας.

Ο ύποπτος αργότερα ισχυρίστηκε ότι η 18χρονη πέθανε έπειτα από σύγκρουση του σκούτερ της με το αυτοκίνητό του. Η διαμελισμένη σορός της βρέθηκε τελικά σε μία λίμνη έπειτα από εκτεταμένες έρευνες.

Ο Σαρκοζί μίλησε για «σοβαρές δυσλειτουργίες» στο αστυνομικό και δικαστικό σύστημα για να έλθει αντιμέτωπος με την οργή των δικαστών, που κατήγγειλαν ελλιπείς πόρους.

Η υπόθεση του Μέιλον είχε εκδικαστεί στη Νάντη, όπου οι δικαστικές αρχές κατήγγειλαν ότι οι 18 αξιωματικοί που είναι αρμόδιοι για την επιτήρηση αποφυλακισθέντων με αναστολή είχαν τεράστιο όγκο δουλειάς, καθώς έπρεπε να ασχοληθούν με 3.300 υποθέσεις.

Η παρέμβαση του Νικολά Σαρκοζί οδήγησε την ένωση των δικαστών να ζητήσει από τα μέλη της να κατέβουν σε απεργία, γεγονός που έχει οδηγήσει σε «παράλυση» το δικαστικό σύστημα σε πόλεις της Γαλλίας.


http://news.in.gr/world/article/?aid=1231078096

1 σχόλιο:

  1. Μήπως θα έπρεπε και η δική μας αντίδραση να ήταν το ίδιο δυναμική μετά π.χ. τις δηλώσεις του βουλευτή Παντελή Οικονόμου, ότι η Δικαιοσύνη με την παρελκυστική και κατευθυνόμενη τακτική της, ευθύνεται που δεν προχώρησε η πλήρης αποκάλυψη του σκανδάλου SIEMENS (οι οποίες προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων) ή όταν ο βουλευτής Σήφης Βαλυράκης, είπε ότι «τυχόν άρνηση ποινικής δίωξης κατά Βουρλούμη αποτελεί ύβρη κατά της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ