Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Το περιεχόμενο ενός blog ως αποδεικτικό στοιχείο για μείωση διατροφής


Στις ΗΠΑ, το περιεχόμενο ενός blog χρησιμοποιήθηκε ως επαρκές αποδεικτικό μέσο για τη μείωση του ποσού της διατροφής λόγω διαζυγίου, που λάμβανε πρώην σύζυγος. Η δικαστική απόφαση, η οποία μείωσε ουσιωδώς το ποσό της διατροφής, στηρίχθηκε κυρίως στο περιεχόμενο του ιστολογίου που διατηρούσαν από κοινού η πρώην σύζυγος και δικαιούχος της διατροφής με τον φίλο της. 
Το ζευγάρι έλυσε το γάμο του το 2001. Σύμφωνα με την απόφαση του διαζυγίου, ο πρώην σύζυγος έπρεπε να καταβάλλει ως διατροφή στην μέχρι τότε σύζυγό του το ποσό των $ 250 την εβδομάδα, μέχρι κάποιος από τους δύο (είτε ο δικαιούχος είτε ο υπόχρεος) να πεθάνει ή να ξαναπαντρευτεί. Ωστόσο, ο σχετικός νόμος στις ΗΠΑ προβλέπει ότι σε περίπτωση που ο δικαιούχος της διατροφής συμβιώνει με ελεύθερο πρόσωπο του αντίθετου φύλου, τότε το δικαστήριο μπορεί - κατόπιν σχετικής αίτησης του υπόχρεου - να τροποποιήσει την προηγούμενη διάταξή του ως προς το ύψος της οφειλόμενης διατροφής.
Η πρώην σύζυγος το 'ριξε στη dolce vita και πέρασε αρκετούς μήνες διακοπών με το ιστιοφόρο του φίλου της, στην Καραϊβική. Όπως παρατήρησε το δικαστήριο, "οι περιπέτειές τους περιγράφονταν με εκτεταμένες λεπτομέρειες σε ιστολόγιο ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που διατηρούσε το ζευγάρι στο διαδίκτυο, το οποίο (ιστολόγιο) αποτέλεσε πειστικό αποδεικτικό στοιχείο κατά την ακροαματική διαδικασία". Βασισμένο στο παραπάνω αποδεικτικό μέσο, το δικαστήριο συμπέρανε ότι η πρώην σύζυγος συμβιώνει πλέον με τον "καπετάνιο" και ότι η οικονομική της κατάσταση έχει αλλάξει αρκετά (προς το καλύτερο) από την εποχή της επιδίκασης της αρχικής διατροφής, ώστε το ύψος της να μειωθεί από $ 250 σε $ 75 την εβδομάδα.
Πρόκειται για την υπόθεση Cardone v. Cardone και το πλήρες περιεχόμενό της σχετικής απόφασης του Ανώτερου Δικαστηρίου του Κονέκτικατ το βλέπετε εδώ.

πηγή

1 σχόλιο:

  1. απίστευτο! και δεν γινόταν να σκεφτεί κανείς ότι στα μπλογκ κυκλοφορούν ιστορίες ψεύτικες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ