Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Περί παιδικών σταθμών


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α΄ 245/22-11-2011 ο Ν. 4029/2011 «Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα − Ελληνική Ακτοφυλακή και στο Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις».


Σύμφωνα με το άρθρο 42 «Στο άρθρο 128 του ν. 3079/2002 προστίθενται παράγραφοι 8, 9 και 10 ως ακολούθως: «8. Στον Πειραιά και στις περιοχές δικαιοδοσίας των Λιμενικών Αρχών ιδρύονται παιδικοί σταθμοί, που εγκαθίστανται σε οικήματα και εγκαταστάσεις του Δημοσίου ή σε αντίστοιχους από το Δημόσιο μισθωμένους χώρους. Επιπλέον ιδρύονται παιδικές εξοχές για τα τέκνα των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και θέρετρα για το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., σε οικήματα και εγκαταστάσεις του Δημοσίου ή σε αντίστοιχους από το Δημόσιο μισθωμένους χώρους. Τα θέματα ίδρυσης, λειτουργίας και κατάργησης των ανωτέρω, ορίζονται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη. Ο εξοπλισμός τους βαρύνει το Δημόσιο. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με απόφαση του, δύναται να μεταβιβάζει σε ιεραρχικά υφιστάμενα όργανα την αρμοδιότητα να συνάπτουν συμβάσεις στις οποίες μετέχει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών. 9… 10….».

Ορίστε λοιπόν ένα θέμα που μπορεί να αποτελέσει κοινή διεκδίκηση των Δικαστικών Ενώσεων, των Δικηγορικών Συλλόγων (και δη Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Πειραιά) και του Συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων. Γιατί στην Ευελπίδων για παράδειγμα (ή σε παρακείμενο χώρο) δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα παιδικός σταθμός ο οποίος θα εξυπηρετεί τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους γραμματείς (τώρα μάλιστα που με τις περικοπές των μισθών και την επικείμενη μείωση της άδειας μητρότητας σε 4 μήνες είναι βέβαιο ότι θα ανακύψει το πρόβλημα της φύλαξης των τέκνων που δεν πάνε ακόμα σχολείο), τη στιγμή μάλιστα  που με νόμο αναγνωρίζεται αντίστοιχο  δικαίωμα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ  παρόμοιες διατάξεις ισχύουν και για άλλους κλάδους του δημοσίου, για να μην αναφερθώ στους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής; 


Υ.Γ.: Αυτό δεν αποτελεί παροχή σε είδος που θα πρέπει να υπολογίζεται ως μισθός;

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστά, Δικαστή ! Μακάρι να το δούμε ως αίτημα ή ως θέμα συζήτησης σε γενική συνέλευση. Δεν είναι μόνο ο μισθός σε χρήμα, αλλά και οι τέτοιου είδους παροχές, που θα διευκόλυναν πολύ την καθημερινότητά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ