Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για την καταγγελία εκ μέρους της Ελβετικής Συνομοσπονδίας....


ΦΕΚ Α΄  259/9-12-2011

Αριθμ. 0544/Μ.149/ΑΣ 528 (2)
Ανακοίνωση για την καταγγελία εκ μέρους της Ελβετικής Συνομοσπονδίας της Διμερούς Σύμβασης περί Εκδόσεως Εγκληματιών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει, ότι η Ελβετική Συνομοσπονδία προέβη σε καταγγελία της Σύμβασης περί Εκδόσεως Εγκληματιών μεταξύ Ελλάδος και Ελβετίας, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 παράγραφος 3 της Σύμβασης.
Η ανωτέρω Σύμβαση υπεγράφη στο Παρίσι, στις 21 Νοεμβρίου 1910 και κυρώθηκε από τη χώρα μας με το ν. ΔΛΒ΄ της 19ης Ιανουαρίου 1912, που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 42 Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως της 3ης Φεβρουαρίου 1912.
Τα έννομα αποτελέσματα της εν λόγω καταγγελίας θα επέλθουν στις 4 Απριλίου 2012 κατ’ εφαρμογήν της διάταξης του άρθρου 21 παράγραφος 3 της Σύμβασης.
Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2011
Με εντολή Υπουργού
Η Προϊσταμένη της Ε.Ν.Υ.
ΦΑΝΗ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ − ΛΙΒΑΔΑ

4 σχόλια:

  1. ¨Κάτι ψήνεται¨...! (βλ. και υπό διαμόρφωση διμερή σύμβαση για τη φορολόγηση των καταθέσεων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί? τι παίζει? Μόνο εγώ βλέπω θεωρίες συνομοσίας?
    Λαμπίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κάποιος, δικαστής ή δικηγόρος ή διπλωμάτης γνωρίζει την αιτία, ας μας ενημερώσει. Ελπίζω να μην οφείλεται σε υποβιβασμό της αξιοπιστίας της χώρας μας. Πιστεύω ότι, παρά τα χαστούκια που έχουμε διεθνώς εισπράξει, είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι το 1910...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν οφείλεται στη μείωση της αξιοπιστίας της χώρας μας, αλλά στο εξής απλό σενάριο: υπάρχουν πολλοί Έλληνες πολιτικοί και επιχειρηματίες που διατηρούν λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία και αναμένουν για διάφορους λόγους ο καθένας είτε να ακουσθεί το όνομα τους για πολύ σοβαρά κακουργήματα είτε και να τους ασκηθεί ποινική δίωξη εντός του 2012. Να υπενθυμίσω ότι εκκρεμεί η δημοσίευση της λίστας των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου την οποία όλοι περιμένουμε από την 24η-11-2011 και η οποία έχει μπλοκάρει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας....Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται πολύ μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου. Επομένως, η προστασία που τους παρέχεται είναι διπλή α) καθυστερεί να δημοσιευθεί η λίστα ώστε να μπορέσουν να προετοιμάσουν τις κινήσεις τους και β) καταγγέλεται από την Ελβετία η σύμβαση έκδοσης εγκληματιών, με αποτέλεσμα μέχρι να δημοσιευθεί η λίστα με τα ονόματα, να τους ασκηθεί ποινική δίωξη στην Ελλάδα και να καταδικασθούν, να έχουν ήδη διαφύγει στην Ελβετία και να μην εκδοθούν ποτέ στην Ελλάδα. Και για όποιον αναρωτιέται γιατί η Ελβετία να προβεί σε τέτοια πράξη προστασίας τους, η απάντηση είναι αυτονόητη: τις ελβετικές τράπεζες περισσότερο τις ενδιαφέρει να μη χάσουν τα εκατομμύρια ευρώ των καταθέσεων των Ελλήνων επιχειρηματιών και πολιτικών παρά το να γίνει κάθαρση στην Ελλάδα. Όλα στηνόνται με πολύ προσεκτικά και διακριτικά βήματα για να μην κινδυνεύσει κανείς να μπει στη φυλακή. Και όταν οι Ελληνες πολιτικοί θα θριαμβολογούν σε λίγο καιρό για το ότι βρήκαν τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, αλλά δεν μπορούν αυτοί να φυλακισθούν διότι διαφεύγουν στην Ελβετία, θα κατηγορούν και πάλι τη Δικαιοσύνη που φάνηκε ανεπαρκής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ