Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Συνέδριο για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλόηγησης στο Διαδίκτυο

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνει την Τετάρτη 08-02-2012 και ώρα10:00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, συνέδριο με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.


Το συνέδριο θα περιλαμβάνει τρείς (3) ενότητες, οι οποίες θα διεξάγονται σε διαφορετικές αίθουσες σε παράλληλο χρόνο και θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από διακεκριμένους και εξειδικευμένους ομιλητές σε θέματα που αφορούν την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Οι ενότητες αυτές είναι οι εξής:

1. Εθισμός στο διαδίκτυο
2. Τα θετικά του Διαδικτύου-"Τι μέλλει γενέσθαι"
3. Νομική Προσέγγιση και Ασφαλής Πλοήγηση


Σκοπός της ενότητας «Νομική Προσέγγιση και Ασφαλής Πλοήγηση» είναι η ενημέρωση των εκπροσώπων των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών καθώς επίσης και των νομικών γύρω από τις νέες τεχνολογίες καθόσον το παραδοσιακό έγκλημα έχει μεταλλαχθεί σε ηλεκτρονικό και μάλιστα σε ποσοστό πάνω από 82%. Αυτό έχει σαν  αποτέλεσμα οι περισσότερες δικογραφίες που σχηματίζονται σήμερα για διάφορα αδικήματα   να περιέχουν πράξεις και όρους νέων τεχνολογιών. 

Ως εκ τούτου, η Υπηρεσία μας καλεί εβδομήντα (70) δικηγόρους να συμμετάσχουν ως ακροατήριο στην εν λόγω ενότητα με στόχο την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα που αφορούν στην μετάλλαξη της εγκληματικότητας (παραδοσιακό-ηλεκτρονικό έγκλημα). Οι δικηγόροι που θα παρακολουθήσουν το εν λόγω συνέδριο θα είναι οι πρώτοι εβδομήντα που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Η ενότητα θα πλαισιωθεί από ομιλίες και παρουσιάσεις εκπροσώπων των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς επίσης και καθηγητών πανεπιστημίου εξειδικευμένων στο αντικείμενο. Η διάρκεια της συγκεκριμένης ενότητας θα είναι από τις 10:30 έως και τις 15:00.

Η είσοδος στο χώρο του συνεδρίου θα πραγματοποιείται μόνο σε άτομα τα ονόματα των οποίων θα έχουν δηλωθεί εκ των προτέρων. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε, μέχρι την Τετάρτη 1-2-2012 και ώρα 13:00,για τη συμμετοχή σας μέσω email στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr ή secretary@cybercrimeunit.gr, προκειμένου να σας αποστείλουμε και τη σχετική πρόσκληση.Σχετικές διευκρινίσεις δίνονται στο τηλέφωνο 2106429893.

Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί αναμετάδοση των ομιλιών, μέσω livestreaming στην ιστοσελίδα www.astynomia.gr, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε άτομα εντός και εκτός της Επικράτειας να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση μέσω Internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ