Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Γερμανός πρόεδρος

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, μετά το αίτημα της εισαγγελίας για άρση της ασυλίας του ώστε να διερευνηθούν κατηγορίες εναντίον του για αποδοχή αθέμιτων προνομίων.


Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και εβδομάδων έχουν δείξει ότι η εμπιστοσύνη του γρεμανικού λαού και επομένως η αποτελεσματικότητά μου έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα», δήλωσε ο Βουλφ.

«Για το λόγο αυτό δεν είναι πλέον δυνατό για εμένα να ασκώ τα καθήκοντα του προέδρου όπως απαιτείται στο εσωτερικό και το εξωτερικό», πρόσθεσε.

«Η Γερμανία χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει και τις εσωτερικές και τις διεθνείς προκλήσεις, έναν πρόεδρο που να διαθέτει την στήριξη όχι μόνο της πλειοψηφίας, αλλά της μεγάλης πλειοψηφίας του γερμανικού λαού», δήλωσε.

Ο Βουλφ παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη, τόνισε ωστόσο ότι ήταν πάντα ειλικρινής και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νομικές έρευνες θα αποδείξουν ότι σε όλα τα αξιώματα τα οποία υπηρέτησε, έπραττε νόμιμα.

Η καγκέλάριος Μέρκελ, που ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή της στη Ρώμη, δήλωσε ότι λυπάται για την παραίτηση και ότι θα έχει συνομιλίες με την αντιπολίτευση για να βρεθεί ένας υποψήφιος κοινής αποδοχής για το αξίωμα.

«Τα κόμματα της κυβέρνησης... θα έχουν διαβουλεύσεις και μετά θα προσεγγίσουν του Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, θέλουμε να διεξαγάγουμε συνομιλίες με στόχο να καταφέρουμε να προτείνουμε έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής για την εκλογή του επόμενου προέδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας», όπως είπε στη σύντομη δήλωσή της η Μέρκελ.

Σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα, τα καθήκοντα του προέδρου μέχρι να εκλεγεί νέος θα εκτελεί ο πρόεδρος της Ανω Βουλής (Bundesrat) Χορστ Ζέεχοφερ, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Ο Βουλφ, ο οποίος επελέγη για το προεδρικό αξίωμα το 2010 από την καγκελάριο Μέρκελ, δεχόταν πυρά τους δύο τελευταίους μήνες εν μέσω σκανδάλου σχετικά με στεγαστικό δάνειο που έλαβε όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.

Πηγή : ναυτεμπορική

9 σχόλια:

  1. Ενώ στην Ελλάδα όχι μόνον δεν υφίσταται παραίτηση αλλά ούτε καν άρση της ασυλίας και δη για αδικήματα άσχετα με το σκοπό για τον οποιο θεσπίστηκε το ακαταδιωκτο (βλ. Αντι άλλων αποφάσεις ΕΔΔΑ). Ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες για τη πολιτική χροιά του θέματος. Πιστεύω νε δείξουν κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιτάξτε... εδώ που τα λέμε στην Ελλάδα πρέπει γενικώς να είμαστε επιφυλακτικοί διότι με την παθολογική δικομανία και την μανία καταδιώξεως, που υπάρχει, πολλοί υπαινιγμοί σε βάρος δημοσίων προσώπων πολύ πιθανό να είναι σαπουνόφουσκες για σαπουνόπερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διατυπωθείσα από τον dikastis.gr θέση είναι απολύτως ΣΩΣΤΗ. Τόσο η ασυλία όσο και ο "περιβόητος" νόμος περί ευθύνης υπουργών, αντί να λύνουν, δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στη διαχείριση της εξουσίας, ανεξαρτήτως πολιτικής παρατάξεως, που είναι στο πηδάλιο της Χώρας. Με την ευκαιρία, όμως, αυτή, πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους Γερμανούς εκείνους Εισαγγελείς, οι οποίοι ζητώντας την άρση ασυλίας του Προέδρου της Γερμανίας, οδήγησαν αυτόν στην παραίτηση από το αξίωμα που κατείχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω ότι οι δικαστές δεν είναι κακό να μιλούν κάποιες φορές και με πολιτική χροιά. Είμαστε πολιτικά όντα, όχι όμως κομματικά.
    Εδώ γίνονται σημεία και τέρατα, κατακρεούργησαν τη χώρα και τώρα μετά απο τόσες αναφορές για σκάνδαλα αυτοί επιμένουν να μας "σώσουν" οι ίδιοι που μας κατέστρεψαν.
    Εδώ κατάκλεψαν την Εθνική Πινακοθήκη και σήμερα και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και ενώ παραιτήθηκε ο Γερουλανος ο Παπαδήμος το σκεφτεται και μάλλον δεν θα αποδεχθεί την παραίτηση!!

    Έχουν καταντήσει πλέον τελείως προβλέψιμοι και εντελώς κουραστικοί...

    Επίσης θα ήθελα να πω ότι οι δηλώσεις των Ενώσεων δεν έπρεπε να επικεντρωθούν μόνον στο οικονομικό μας θέμα αλλά να καταγγείλουν τα τερατουργήματα που επιχειρούνται σε βάρος των δικαστών αλλά και της κοινωνίας γενικά με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται και με όσα μέχρι σήμερα έχουν ψηφιστεί.
    Έπρεπε να καταγγείλουν την ατιμωρησία και την αναποτελεσματικότητα της απόδοσης δικαιοσύνης εξαιτίας τους κι όχι εξαιτίας των δικαστών.

    Με συγχωρείτε κι εμένα που πολιτικολόγησα αλλά τέτοιες εποχές και με τέτοια που γίνονται αλλοίμονό μας αν δεν πολιτικολογήσουμε σοβαρά εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dikastis.gr,Δεν με πειράζει η πολιτική χροιά. Έτσι κι΄αλλιώς όπως έχουν τα πράγματα, πολιτικοποιούμαστε και χωρίς να το θέλουμε. Όμως συτές τις δύο ημέρες, εχει βουήξει κυριολεκτικά ο τόπος με τις περικοπές που πρόκειται να γίνουν. Ακουγόταν σήμερα 17-2-2012, έντονα το σενάριο, ότι γιά τους Πρωτοδίκες χωρίς ωρίμανση η περικοπή θα είναι 600-700 ευρώ, στους πρωτοδίκες με ωρίμανση γύρω στα 800 ευρώ στους προέδρους στα 900 ευρώ και στους εφέτες στα χίλια ευρώ. Και ενώ γίνονται όλα αυτά, έξι δικαστικές ενώσεις έχουν βγάλει κοινό ανακοινωθέν, μπαίνω και ξαναμπαίνω στο blog για κάποια έστω επιφανειακή ενημέρωση, με εκπληξη ακούω γιά τον... Πρόεδρο της Γερμανίας ο οποίος είναι διακοσμητικό στοιχείο του γερμανικού πολιτεύματος (άλλη είδηση τραυματίσθηκε σοβαρά και ο...δευτερότοκος υιός της Βασίλισσας της Ολλανδίας). Ποσώς μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει ότι αν ισχύσουν οι περικοπές, θα περιέλθουμε όλοι μας σε κατάσταση ένδειας, και ίσως επιστρέψουν αλήστου μνήμης φαινόμενα στο χώρο. Dikastis.Gr, περιμένουμε ουσιαστικότερη ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. DIkastis.gr, καλή η είδηση, αλλά νομίζω ότι δεν είναι της παρούσης. Αυτό το διήμερο, τριήμερο όλοι οι δικαστές και εισαγγελείς είμαστε απλά ανάστατοι και εξοργισμένοι με τις επικείμενες περικοπές. Ακούγονται βάσιμες πληροφορίες ότι στο μισθολόγιό μας οι περικοπές θα είναι της τάξεως του 20% στις μικτές αποδοχές, που μεταφράζεται σε 30% στα καθαρά. Οι ενώσεις εξέδωσαν δελτίο τύπου (βλ. www.ende.gr) Από χθές μπαινω επανειλημμένα στο blog, μήπως και μάθω κάτι και βλέπω την ανάρτηση με τον ... γερμανό πρόεδρο. Επειδή νοιώθω ότι κάποιος μας "εργάζεται", θα πρότεινα να αναρτηθεί και η είδηση με τον τραυματισμό του Πρίγκηπα της Ολλανδίας Γιόχαν Φριζο από χιονοστοιβάδα. Dikastis.gr, πραγματικά λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άρθρο 68 του Συντάγματος του 1968

    Διαρκούσης της βουλευτικής περιόδου, βουλευτής δεν διώκεται ουδέ συλλαμβάνετα ή φυλακίζεται άνευ αδείας του Σώματος. Η άδεια θεωρειται παρασχθεισα, έαν η βουλή δεν αποφανθή εντός τεσσαράκοντα πέντε ημερών από της διαβιβάσεως της αιτήσεως του Εισαγγελέως εις τον Πρόεδρον αυτής. 'Αδεια δεν απαιτείται δια τα επ' αυτοφώρω κοκουργήματα ως και δι εξύβρισιν ή απλήν ή συκοφαντικήν δυσφήμισιν"
    Άρθρο 70 του Συντάγματος του 1968:
    "1. Οι βουλευταί δικαιούνται εκ του του δημοσίου ταμείου αποζημιώσεως, ήτις ορίζεται δια νόμου ψηφιζομένου υπό της ολομελείας της Βουλής. Ουδεμία ατέλεια, απαλλαγή, ευεργέτημα ή άλλη οιαδήποτε φύσεως παροχή χορηγείται εις τους βουλευτάς".
    Άρθρον 95 παρ. 3 "Εις την Βουλήν δεν δύναται να υποβληθεί ερώτησις ή επερώτησίς ή δήλωσις ή να διεξαχθεί οιαδηποτε συζήτησις περί εκκρεμούς ενώπιον δικαστηρίου δίκης. "
    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών όντως φταίει για την ατιμωρησία των Υπουργών. Για την ατιμωρησία δημάρχων, νομαρχών, γενικών γραμματέων, κομματικών ταμιών που δεν είναι βουλευτές αλλά επιφανή μέλη της λεγόμενης παραεξουσίας, μεγάλων οικονομικών παραγόντων, μεγαλοδικηγόρων και λοιπών ποιος άραγε φταίει, αν όχι οι δικαστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών όντως φταίει για την ατιμωρησία των Υπουργών. Για την ατιμωρησία δημάρχων, νομαρχών, γενικών γραμματέων, κομματικών ταμιών που δεν είναι βουλευτές αλλά επιφανή μέλη της λεγόμενης παραεξουσίας, μεγάλων οικονομικών παραγόντων, μεγαλοδικηγόρων και λοιπών ποιος άραγε φταίει, αν όχι οι δικαστές;"

    Πολυ σωστο σχολιο... απορω αν τιμωρηθει ποτε πολιτικος ακομα και αν αρθει ποτε η ασυλια..

    ΥΓ Οι κ., συναδελφοι παραπανω που επιτιθενται στο διαχειριστη του μπλογκ, πρεπει να ζητησουν αμεσως συγγνωμη.Πρώτον, εδω δεν ειναι ενημερωτικο σαιτ. Δευτερον, ο διαχειριστης ειναι συναδελφος με αυξημενα καθηκοντα.. Δεν εχει 20 δημοσιογραφους να δουλευουν για παρτυ του, και να αναρτουν καθε ειδηση, μολις βγει.. Τριτον, μονο που εχουμε ενα βημα διαλογου, πρεπει να ειμαστε τριςευτυχισμενοι.. Τεταρτον, εντελως αστοχη η ειρωνια τους για την ολλανδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ