Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση απάντηση στις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης


ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αθήνα, 22-2-2012
Αρ. Πρωτ.: 32



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , αναφορικά με τους ρυθμούς εργασίας των Δικαστικών Λειτουργών και την περικοπή των αποδοχών τους, παρατηρούμε τα εξής , προς σωστή και μόνο ενημέρωση της κοινής γνώμης :
α) Ως προς την εργασία : Οι Δικαστικοί Λειτουργοί , αν και με ανεπαρκείς υποδομές σε προσωπικό και μέσα , εργάζονται περισσότερο από όλους τους Δικαστικούς Λειτουργούς της Ευρωζώνης , διεκπεραιώνοντας κατ΄ έτος , κατά μέσο όρο , πολύ περισσότερες υποθέσεις, προσφέροντας στους πολίτες και στην επιστήμη πλήρη αιτιολογία των αποφάσεών τους.
 Και β) Ως προς την περικοπή των αποδοχών  : Οι Δικαστικοί Λειτουργοί, αν και εργάζονται πέραν από το δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο αλλά και τις εορτές και τις αργίες , έχουν υποστεί, εδώ και δύο έτη, τις μεγαλύτερες περικοπές των αποδοχών τους , από οποιουσδήποτε  άλλους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ,ανερχόμενες ( οι περικοπές ) σε ποσοστό άνω του 40%.
  Επειδή είναι πασίδηλο ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί εδώ και δεκαετίες εργάζονται καθημερινά σκληρά και δεν διαχειρίστηκαν τις τύχες της Χώρας, ώστε να την οδηγήσουν  σε κάποιο              «τούνελ», θα αναμέναμε   καλύτερη ερμηνεία των θέσεών μας.


                              ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

15 σχόλια:

  1. TI AΣΤΟΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ; ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "εργάζονται πέραν από το δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο". ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΥΤΟ; ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥς ΕΚ ΜΕΡΟΥς ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΣΙΩΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά θα κάνουν οι Δικαστές και Εισαγγελείς να δουλέψουν επιτέλους και να αφήσουν τον συνδικαλισμό. Ας πάρουν παράδειγμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που παραιτήθηκε του μισθού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή κ. ανώνυμε τι προτείνετε; Να παραιτηθούμε από το μισθό μας και να ζήσουμε με αέρα; Ξέρετε εσείς πόσο εργάζομαι εγώ ή ο κάθε συνάδελφος; Ρωτήστε να μάθετε πρώτα και μετά εξαπολύετε τους μύδρους σας. Αν τα έχετε με τους συνδικαλιστές είναι δικό σας θέμα, δεν μπορείτε όμως να γενικεύετε λες και απευθύνεστε σε τίποτα αργόσχολους. Αμάν επιτέλους, γεμίσαμε φωτεινούς παντογνώστες που έχουν άποψη για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρώ ότι το σχόλιο περί παραίτησης από το μισθό μας είναι τουλάχιστον άστοχο. Αφ' ενός δεν γνωρίζω τι περιουσία έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εάν έχει να πληρώνει στεγαστικό και να μεγαλώσει ανήλικα παιδιά, οπότε δεν πρέπει να συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις, αφ' ετέρου έχει ήδη φροντίσει η Πολιτεία να μας "παραιτήσει" από μεγάλο μέρος του μισθού μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕΝΑΣ "ΜΗ ΔΙΚΑΣΤΗΣ" ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ;ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ.ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΡΣΙΩΝΗ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το έργο των Δικαστών/Εισαγγελέων είναι πολύ δύσκολο και άκρως σημαντικό για την προάσπιση της ίδιας της έννοιας και της αξίας της Δικαιοσύνης. Η παράλογη λοιπόν μείωση των αποδοχών τους θα αποβεί εν τέλει εις βάρος όχι μόνο της τσέπης τους αλλά της ίδιας της κοινωνίας... Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραιτήθηκε του μισθού του, όχι όμως και της σύνταξης, που λαμβάνει ως τέως βουλευτής. Είδε κανείς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς του ή τους βουλευτές, από την άκρα αριστερά, έως την άκρα δεξιά, που στο κάτω-κάτω έχουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια της χώρας μας, να παραιτούνται - έστω και συμβολικά - του μισθού τους; Ακόμα κι ο λαϊκισμός έχει και τα όρια του αγαπητέ σχολιαστή στις 09:07... Χ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ανώνυμα σχόλια μου φαίνονται σαν τις ανώνυμες καταγγελίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φτάσαμε ένας ανώνμος κακεντρεχής(22-02-12, 9:07) να μας ρίχνει στην παγίδα του και να απολογούμαστε ή να αντεπιτιθέμεθα!!!κύριε ανώνυμε επικεντρωθείτε στις προσωπικές-οικογενειακές-επαγγελματικές ασχολίες σας(ή όποιες άλλες έχετε) και αφήστε τους λεονταρισμούς και τις "πεφωτισμένες προτάσεις", διότι αν σας ανέθεταν τα καθήκοντα ενός δικαστή ή ενός εισαγγελέα θα είχατε ήδη ανασκευάσει τις προτάσεις και τις θεωρίες σας.......επιτέλους, δείτε γύρω σας ότι οι μόνοι που δεν υφίστανται δραματικές περικοπές είναι οι βουλευτές...μήπως και ο ανώνυμος εκπροσωπεί αυτούς????και επειδή σέβομααι το θεσμικό ρόλο των δικαστών και των εισαγγελέων όπως επίσης την αξιοπιστία του παρόντος ιστότοπου δεν θα προβώ σε χαρακτηρισμούς του ανώνυμου που θα θαελα ενργώντας αυθορμήτως να ξεστομίσω....είδατε κύριε ανώνυμε?? πέραν των άλλων οι δικαστές και οι εισαγγελείς μπορούν και αυτοσυγκρατούνται.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου κάνει φοβερή εντύπωση για άλλη μια φορά η ευκολία με την οποία κάποιοι βάζουν στο στόχαστρο μια συγκεκριμένη ομάδα και η ευκολία με την οποία κάποιοι άλλοι, υιοθετούν ό,τι ακούνε χωρίς να το ελέγξουν. Έχω ακούσει τα μύρια όσα για τους υπέρογκους μισθούς των δικαστών σε απόλυτους αριθμούς, συγκρινόμενοι οι μισθοί με άλλους, άλλων εργαζομένων, χωρίς ποτέ να γίνεται σύγκριση του φόρτου εργασίας... Πηγαίνετε στα σπίτια των δικαστών που βουλιάζουν από τις δικογραφίες. Πηγαίνετε να αναλάβετε την ευθύνη των δικαστών απέναντι στο κοινωνικό σύνολο όλοι εσείς που τόσο εύκολα λαϊκίζετε, μόνο και μόνο για να βγάλετε το θυμό σας. Φτάνει πια η στοχοποίηση όχι μόνο των δικαστών, αλλά οποιασδήποτε ομάδας εργαζομένων, ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, χωρίς ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ και ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ της αλήθειας των φημών. Φτάνει πια η ευκολία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΊΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ, Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ, ΚΑΙ Η ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΣΤΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΑΛΛΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΛΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΟΥ "ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ" ΚΑΙ "ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΣΜΙΛΙΤΕΥΣΑΝ ΑΛΛΑ' ΚΑΙ ΣΤΙΛΙΤΕΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΉ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ, ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΕΙ. ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΣΠΙΔΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΦΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ" ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ "ΤΕΜΝΟΥΝ" ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΜΜΕΣΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ "ΡΟΚΑΝΙΣΜΑΤΟΣ"¨ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ. ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΜΩΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ, ΜΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΜΕΝΑ "ΜΝΗΜΟΝΙΑ", ΠΛΗΘΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑΝ ΤΗΝ ΑΠΌ 22/02/2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ Η' ΟΙΚΕΊΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ, ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΠ ΕΛΕΓΧΟ. ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ, ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ "ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ", ΑΦΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΕ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΞΟΔΑ, ΔΑΝΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΟΝΙΩΝ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ), ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΟ "ΔΙΚΑΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ" ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΚΑΤΑΚΡΙΤΩΝ - ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΕΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, "ΟΚΝΗΡΟΥΣ" ΚΑΙ "ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ", ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα,

    Απέστειλα εχθές περί τις 11.30 το βράδυ ένα κείμενο προς δημοσίευση για το συγκεκριμένο άρθρο αλλά δεν έχει αναρτηθεί.

    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ανώνυμος είπε...
    Καλησπέρα,

    Απέστειλα εχθές...
    ===========
    Καλησπέρα και σε εσάς. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει τίποτα. Ήταν κείμενο σε mail ή σχόλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήταν σχόλιο αλλά δεν πειράζει. Μέσες άκρες με είχαν καλύψει οι συνάδελφοι. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πράγματι, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι άστοχο, διότι προβαίνει σε συγκρίσεις με το έργο άλλων συναδέλφων δικαστών της αλλοδαπής και με τις συνθήκες εργασίας δημοσίων υπαλλήλων. Σε εποχή και σε τόπο, όπου άρχισε ο ένας κλάδος να καταφέρεται κατά του άλλου, ήταν αναγκαίο να το κάνουν και οι δικαστές ; Δεν αρκούσε η επίκληση της φύσεως του λειτουργήματός του και των ιδιαιτέρων συνθηκών ασκήσεων των καθηκόντων τους και το γεγονός ότι υπέστησαν τις μεγαλύτερες περικοπές στις αποδοχές τους ; Όταν ο ένας κλάδος προσπαθεί να φάει τις σάρκες του άλλου, όταν υπάρχουν τόσοι άνεργοι και χαμηλόμισθοι- χαμηλοσυνταξιούχοι, δυστυχώς οι δικαστές, αδίκως μεν, σίγουρα δε, είναι εκείνοι που δεν θα έχουν σύμμαχο την κοινωνία. Επομένως, ανακοινώσεις που συνδυάζουν κλάψα και έπαρση καλόν είναι να αποφεύγονται, τουλάχιστον επί του παρόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ