Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Στο «πόδι» το νομοσχέδιο για τις προσωπικές εμπορικές εταιρείες


Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 4 Μαρτίου η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις προσωπικές εμπορικές εταιρείες, το οποίο ωστόσο έχει εγείρει πλήθος αντιδράσεων.
Αν και με το σχέδιο νόμου επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του δικαίου των προσωπικών εμπορικών εταιρειών, με στόχο τη διαμόρφωση ενός λειτουργικού και αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου ικανού να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, στη δημόσια διαβούλευση μετείχαν συνολικά 34 άτομα και το γενικό ενδιαφέρον ήταν πολύ μικρό, ενώ οι προτεινόμενες νομοθετικές διατάξεις συγκέντρωσαν πλήθος επικρίσεων .
Σχολιάζοντας την νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης η Λέκτορας Εμπορικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βιργινία Θεοδωροπούλου-Δένδια έκανε λόγο για διατάξεις που έχουν συνταχθεί «στο πόδι» χωρίς κατά τη σύνταξή τους να ληφθούν υπ’ όψη οι βασικές και θεμελιώδεις αρχές που διέπουν την δομή και τη λειτουργία.
«Κάθε προσπάθεια βελτίωσή τους είναι μάταιη εφόσον βρίθουν νομικών, λογικών και εννοιολογικών αλλά και εκφραστικών σφαλμάτων. Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας δεν σημαίνει απλοϊκοποίησή και εκλαϊκισμό των κειμένων των νόμων αλλά συστηματικοποίηση και ενδεχομένως διευκρίνιση και συμπλήρωση των υφισταμένων ρυθμίσεων όπου αυτό εμπεριστατωμένα κρίνεται από τους αρμοδίους», δήλωσε η Λέκτορας Εμπορικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου, η οποία ζήτησε την απόσυρση και ολική κατάργηση του κειμένου που δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ