Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΔΕ ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΠΑΓΟΥΤΕΛΗ


λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο mail    






Προς όλους τους συναδέλφους

Φθάσαμε πλέον στην τελική ευθεία για τις αρχαιρεσίες μας…
Μία τόσο σημαντική μέρα για τους Έλληνες Δικαστές που καλούνται να εκλέξουν τα πρόσωπα  που  θα τους εκπροσωπήσουν και θα διαφυλάξουν τα θεσμικά τους δικαιώματα αλλά και θα διεκδικήσουν και θα αγωνιστούν για την επίλυση των λειτουργικών και οικονομικών τους θεμάτων, σήμερα φαντάζει  ίσως ασήμαντη ή και μάταιη, μπροστά στα τόσα κοσμογονικά γεγονότα που βιώνει η χώρα μας αλλά και όλη η Ευρώπη μαζί…
Βλέπουμε το σύμπαν να καταρρέει γύρω μας και αναρωτιόμαστε αν μετά τις εθνικές εκλογές της 17 Ιουνίου, θα υπάρχει κυβέρνηση, θα υπάρχει Ελλάδα, θα υπάρχει Δικαιοσύνη…. Κανείς μας δεν ξέρει πλέον τι μας ξημερώνει… αφού ακόμη και το μέλλον της Ευρώπης κλονίζεται…
Η απογοήτευση που έχει κυριεύσει όλους τους Έλληνες πολίτες είναι φυσικό να έχει επεκταθεί και στο δικό μας χώρο έτσι ώστε η αποχή να είναι και στις δικές μας αρχαιρεσίες πιθανόν ο τελικός …νικητής αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.
Μ’ αυτή την επιστολή μου λοιπόν, πέρα από όσα ήδη σας έχω πει για μένα και την απόφασή μου να μετέχω ως υποψήφια στις αρχαιρεσίες αυτές, με προηγούμενη επιστολή μου (που δημοσιεύτηκε στα Δικαστικά Νέα αλλά και στο blog αυτό εδώ), θέλω επί πλέον να σας τονίσω ότι η αποχή των ψηφοφόρων σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση είτε εθνική, είτε περιφερειακή, είτε και κλαδική, δεν είναι η λύση…
Αντίθετα  είναι η παραίτηση από τις διεκδικήσεις μας, είναι η αδιαφορία σ’ όσα συμβαίνουν γύρω μας και η εγκατάλειψη της τύχης μας και κατ’ επέκταση και της τύχης του Ελληνικού λαού στα χέρια μιας επερχόμενης σκληρής, άδικης  και απάνθρωπης πολλές φορές πολιτικής εξουσίας.
Γι’ αυτό ας  πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και ας δώσουμε μαζικά το παρόν σ’ αυτές τις αρχαιρεσίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και το μέλλον αβέβαιο για όλους μας…
Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα δυναμικό παρόν για ένα ενωτικό Δ.Σ.  που θα αγωνιστεί με σθένος και αυταπάρνηση για τα δίκαια των Ελλήνων Δικαστών που είναι άρρηκτα δεμένα με τα δίκαια ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
Τέλος θέλω να ζητήσω συγνώμη που οι υπηρεσιακές μου υποχρεώσεις δεν με άφησαν να περιηγηθώ στα περιφερειακά δικαστήρια προκειμένου να έχουμε και μια, εξ όψεως,  προσωπική επαφή.  Όμως πιστεύω ότι αυτή η τυχόν ευκαιριακή προσωπική μας επαφή δεν θα είχε να προσθέσει πολλά πράγματα στη γνωριμία μας.  Νομίζω ότι λίγο πολύ, όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» είμαστε «γνωστοί» μεταξύ μας και αν δεν έτυχε να γνωριζόμαστε στην όψη, ο βίος και η πολιτεία του καθενός μας είναι λίγο πολύ ακουστά στο χώρο μας.
Ευχαριστώ πολύ το διαχειριστή αυτού του ιστολογίου που είχε την ευγενή καλοσύνη να με φιλοξενήσει.
Μαριάνθη Παγουτέλη
Εφέτης Εφετείου Αθηνών

3 σχόλια:

  1. συγχαρητήρια γι'αυτή την υποψηφιότητα...γυναίκα άνθρωπος δικαστής...ήθος ήθος ήθος...
    κυνηγήθηκε...πολέμησε...αντιστάθηκε...αξίζει να εκπροσωπεί όλο το δικαστικό σώμα, και ίσως τότε εξυψωθεί και η συνδικαλιστική δράση των δικαστών, που είναι η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΕΣΤΗ ΦΩΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο
    μια υποψηφιότητα με ύφος δικαστού και όχι πολιτικάντη.
    Τέτοιους δικαστές πρέπει να έχουμε να μας εκπροσωπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα δυναμικό παρόν για ένα ενωτικό Δ.Σ. που θα αγωνιστεί με σθένος και αυταπάρνηση για τα δίκαια των Ελλήνων Δικαστών που είναι άρρηκτα δεμένα με τα δίκαια ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ