Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης


Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου | Ημ/νία Δημοσίευσης : 26/7/2012
 Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης
 Η λήψη μέτρων για τη δέσμευση και τη δήμευση των προϊόντων εγκλήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γιάννης Φ. Ιωαννίδης.

Το Συμβούλιο Υπουργών που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στις 23 έως 25 Ιουλίου 2012 ήταν το πρώτο της Κυπριακής Προεδρίας. Σημειώνεται ότι η Κύπρος ανέλαβε για πρώτη φορά την Προεδρία της ΕΕ την 1η Ιουλίου.
Ειδικότερα, τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο ήταν τα εξής :
Η πρόταση Οδηγίας σχετικά με τη δέσμευση και τη δήμευση των προϊόντων εγκλήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή ενός νομικού εργαλείου απαραίτητου για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ιδιαίτερα στις βαριές της μορφές, που εμφανίζουν συχνά διασυνοριακό χαρακτήρα. 
Η δημιουργία της «ευρωπαϊκής διαταγής διατήρησης λογαριασμού», δηλαδή ενός ευρωπαϊκού ασφαλιστικού μέτρου για το άμεσο πάγωμα και την προσωρινή κατάσχεση λογαριασμών του οφειλέτη σε τράπεζες εντός ΕΕ.
Η πρόταση Κανονισμού για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών. 
Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Ιωαννίδης πραγματοποίησε συναντήσεις  με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Λ. Λουκά, την Πρόεδρο της Eurojust, κα Michèle Coninsx καθώς και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Ισότητας της Ιρλανδίας, κ. Alan Shatter. Επίσης, επισκέφθηκε τα Γραφεία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και συνομίλησε με τον Πρόεδρό του, κ. Δώρο Ιωαννίδη.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λευκωσία και ενόψει της επικείμενης ανάληψης των νέων του καθηκόντων ως Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Ιωαννίδης συναντήθηκε με στελέχη του Κυπριακού Υπουργείου Εσωτερικών, με τα οποία συζήτησε προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας και ζητήματα αναφορικά με  τις προκλήσεις που η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει στη σύγχρονη δημοσιονομική συγκυρία. 

ΠΗΓΗ: ΥΠ.ΔΙΚ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ