Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΘΕΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΕΔΕ ενόψει της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΔΕ της 31-8-2012.


Με αγανάκτηση και οργή, προεχόντως ως Έλληνες Πολίτες, βιώνουμε για μια ακόμη φορά την αναξιοπιστία των Κυβερνώντων, οι οποίοι συναγωνιζόμενοι προς τους προηγούμενους, συνεχίζουν την ολοκληρωτική επίθεση τους κατά της ελληνικής κοινωνίας.

Αφού ανέλαβαν την εξουσία,προβαίνουν, εν ονόματι μιας διαρκούς και επαναληπτικά διαψευδόμενης εξόδου από την «κρίση», στην λήψη νέων επώδυνων μέτρων, τα οποία, πέρα από την οικονομική τους διάσταση, περιστέλλουν βάναυσα την λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία του Έλληνα Δικαστή. Κι όλα αυτά, χρησιμοποιώντας το ψεύδος περί προνομιούχων δήθεν δικαστών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την υποστήριξη της κοινής γνώμης στην επίθεση τους κατά της Δικαιοσύνης.
Η αποφασισθείσα νέα περικοπή, κατά προφανή παραβίαση του Συντάγματος, των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών δεν επιφέρει μόνο την οικονομική υποβάθμιση μας, αλλά τορπιλίζει και τα θεμέλια της συνταγματικά επίσης κατοχυρωμένης προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας μας.
Ας αντιληφθούν επιτέλους οι κυβερνώντες ότι περιθωριοποιούν και αχρηστεύουν με τη δράση τους την κατά το Σύνταγμα ισότιμη και ισόκυρη με αυτούς, Δικαστική Εξουσία.
Ας αντιληφθούν ότι οι Έλληνες Δικαστές, όντας σαρξ εκ της σαρκός του ελληνικού λαού δεν θα εναρμονισθούν, ως μία απο τις τρεις κρατικές εξουσίες, με τις λοιπές (εκτελεστική,νομοθετική) που πρεσβεύουν τη λειτουργία ενός αυτοακυρούμενου διαρκώς Κράτους.


Ορκιστήκαμε να εφαρμόζουμε το Σύνταγμα και να υπηρετούμε τον λαό και την έννομη τάξη. Ο λαός βάλλεται εδώ και τρία χρόνια ως εχθρός. Η δε έννομη τάξη και η πεμπτουσία της που είναι ο Καταστατικός Χάρτης παραβιάζονται εδώ και τρία χρόνια καθημερινά και απροκάλυπτα.
Μέσα- σε ένα τέτοιο πλαίσιο νομοθετικής επιβολής της αδικίας, πολύ φοβόμαστε, ότι η λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας, δεν θα είναι ικανή να διασφαλίσει επαρκώς το κράτους δικαίου.


               Κύριοι της εκτελεστικής εξουσίας
Θα ήταν προτιμότερο, φρονιμότερο και προπαντός ωφελιμότερο, αντί να διακατέχεστε από οίηση, όπως δυστυχώς συμβαίνει εν προκειμένω, να αναγνωρίσετε τις τεράστιες ευθύνες σας για το κατάντημα της πατρίδας μας, να προβείτε στη δέουσα αυτοκάθαρση παραιτούμενοι από τα προνόμια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να υπάρξει - επιτέλους -παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων και αντί να διαχέεται τις ευθύνες σας στο λαό υιοθετώντας τη λογική του «όλοι μαζί τα φάγαμε», να περιφρουρήσετε την τρωθείσα αξιοπρέπεια μας έναντι των απαιτήσεων των δανειστών που κατατείνουν στην καθολική εξαθλίωση του λαού μας, παραβιάζοντας θεμελιώδεις, διαχρονικές παγκόσμιες δικαιϊκές αρχές.
    Σε ότι μας αφορά, θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων δίπλα στο χειμαζόμενο πολίτη της χώρας μας, με σύνεση και αυταπάρνηση, όπως διαχρονικά το πράττουμε και απαιτεί το λειτούργημα μας.


               Αγαπητοί συνάδελφοι

Εν όψει των ανωτέρω, προτείνουμε να μην ανοίξουν τα δικαστήρια της χώρας την πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας για την περιφρούρηση της δικαστικής μας ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας, όπως το σύνταγμα απαιτεί.

          
Νικόλαος Σαλάτας,Εφέτης
Βαρβάρα Πάπαρη,Εφέτης
Μαργαρίτα Στενιώτη,Πρόεδρος Πρωτοδικών
Δημοσθένης Βλάχος,Πρόεδρος Πρωτοδικών
Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης,Πρωτοδίκης
Σταματία Γκαρά,Ειρηνοδίκης.



=============
Β´ δημοσίευση διορθωμένη (30-8-2012 17.38)

9 σχόλια:

  1. Σωστά όλα αυτά αλλά να μην μείνουμε εκεί. Απαιτείται επιπλέον:α)συμβολική αποχή από τα καθήκοντά μας μία εβδομάδα, αμέσως με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους,β)ομαδικές παραιτήσεις στη διάθεση των προέδρων των συνδικαλιστικών μας ενώσεων, οι οποίες, εφόσον υπερβούν το 50% του σώματος να κατατεθούν στον αρμόδιο Υπουργό, 3)κατάθεση αγωγών στο μισθοδικείο, 4)κατάθεση προσφυγών και αιτήσεων αναστολών με αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της πράξης μισθοδοσίας, εφόσον γίνουν οι περικοπές, ώστε με βάση το άρθρο 202 ΚΔΔ, να σταματήσουμε με νόμιμο τρόπο αυτές, διότι ακόμα και η κατάθεση αγωγών από μόνη της δεν αρκεί, ως γνωστόν, σε συνεννόηση με τους διοικητικούς δικαστές,ως προς το νομικό σκέλος, οι οποίοι, ως αρμόδιοι γνωρίζουν περισσότερα, ε)εκστρατεία ενημέρωσης του ελληνικού λαού,τόσο για το ύψος των δήθεν παχυλών μισθών μας, όσο και για τις συνθήκες εργασίας και τη συνταγματική βάση των όσων ισχυριζόμαστε, έτσι ώστε να περιοριστεί η παραπληροφόρηση από τα μέσα μαζικής συκοφάντησης(δεν πρόκειται για ενημέρωση πλέον). Αυτά πρέπει να γίνουν όλα μαζί ή αλλιώς τίποτε, διότι το καθένα από μόνο του δεν θα πετύχει. Λ.χ. αν απλά απέχουμε, θα προκαλέσουμε μόνο σχόλια και απέχθεια στον κόσμο, που καλώς ή κακώς γεμίζει τα δικαστήρια με ασήμαντες, ως επί το πλείστον υποθέσεις, ο οποίος, ωστόσο, δεν φταίει σε τίποτε να μην δικάζονται οι υποθέσεις του. Όσοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ακραία μέτρα ας μην συμμετάσχουν. Αλλά αν θέλουν να είναι συνεπείς πρέπει να επιστρέψουν όσα αναδρομικά τους επιδικάστηκαν στο ελληνικό κράτος, να χαρίσουν, επίσης, ότι απέμεινε από τη λαίλαπα των περικοπών στο κράτος, μετά το 2008 που ίσχυσε το νέο μισθολόγιο(δηλαδή τη διαφορά παλιού και νέου) και εφόσον δικαιωθούμε δικαστικώς, οι ίδιοι να αρνηθούν να εισπράξουν οτιδήποτε στο μέλλον. Θα το κάνουν?Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω αρκετούς στον χώρο που πριν το 2008(πριν δηλαδή το νέο μισθολόγιο) ήταν κατά των αγωγών, κανείς τους δεν έπραξε όπως αναφέρω πιο πάνω. Και υπόψην ότι τα ακραία μέτρα, όπως όσα έχουν ληφθεί σε βάρος μας από το 2009 και μετά, απαιτούν ακραία αντιμετώπιση. Αλλιώς, εδώ θα είμαστε να γκρινιάζουμε για τις νέες περικοπές που θα γίνουν
    πολύ σύντομα, διότι και τα νέα μέτρα δεν θα βγαίνουν κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρήσαμε ότι η τετράδα, τώρα που κατέλαβε θέσεις εξουσίας, σιώπησε και έχασε το στίγμα της. Ευτυχώς, διαψευσθήκαμε. Καιρός ήταν να διατυπωθεί μιά ολοκληρωμένη άποψη για τα τεκταινόμενα στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και στον αγρότη συνταξιούχο, που οι κυβερνώντες είχαν το θράσος να συζητούν την περικοπή 30 ευρώ από την σύνταξή τους των 300 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι συνάδελφοι προτείνουν κλείσιμο των δικαστηρίων την πρώτη ημέρα του δικαστικού έτους, θα ήταν προτιμότερο να συνδυασθεί και με συγκέντρωση όλων των δικαστών σε ανοικτό χώρο αλλά μέχρι τότε τι; Τα μέτρα θα ανακοινωθούν το αργότερο την Τρίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω, πω, μου σηκώθηκε η τρίχα!
    Δε θα ανοίξουν τα δικαστήρια την πρώτη ημέρα και έχει τρομοκρατηθεί όλη η κυβέρνηση!
    Πρωθυπουργός και υπουργοί τρέχουν πανικόβλητοι να αναιρέσουν τις εξαγγελίες τους περί μείωσης των αποδοχών των δικαστών!
    Ας σοβαρευτούμε όμως λιγάκι..
    Κύριοι και κυρίες αντί να σκεφτείτε ότι κάποιοι σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές σας ψήφισαν για να διαφυλάξετε μέσα από τη στάση σας ως μέλη του εκλεγμένου συλλογικού οργάνου τη συνταγματικά κατοχυρωμένη μισθολογική μας μεταχείριση προβαίνετε σε κινήσεις που τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν και προτείνετε λύσεις σπασμοδικές και χωρίς αποτέλεσμα.
    Την ώρα που ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης φοβάται αντιδράσεις των αστυνομικών και δηλώνει ότι δε θα πειραχτούν οι μισθοί τους, ενώ από την άλλη τα ΜΜΕ μιλούν για περικοπή του 20% των μισθών μας εσείς, επειδή ακριβώς δεν ήσαστε αυτοί που πρότειναν δυναμικές κινητοποιήσεις σαν αυτές που πρότειναν τα αδέλφια σεβαστίδη, αρνείστε να ταχθείτε με τις απόψεις τους, που είναι το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε πλέον, όχι γιατί δε συμφωνείτε με αυτές, όπως πιστεύω, αλλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, επειδή δεν ήσαστε εσείς αυτοί που τις προτείνατε!!!
    Η κάθε ομάδα πλέον στο δ.σ. προτείνει λύσεις για να πάρει με το μέρος της την πλειοψηφία των δικαστικών λειτουργών και έρχεται σε αντιπαράθεση με τις ομάδες που προτείνουν διαφορετικές λύσεις, αποδοκιμάζοντάς της!
    Γιατί κύριοι φοβάστε να παραδεχτείτε ότι η πρόταση των σεβαστιδέων είναι η μοναδική σοβαρή πρόταση;
    Δυστυχώς σε μια πρωινή εκπομπή άκουσα σήμερα ότι οι αστυνομικοί έχουν εξαγγείλει δεκαήμερο κινητοποιήσεων και για αυτό οι αρμόδιοι υπουργοί συζητούν να μη γίνουν περικοπές σε αυτούς, αντίθετα οι δικαστές δεν μπορούν να απεργήσουν και μάλλον θα υποστούν και τις περικοπές των ένστολων.
    Σε ένα ιδανικό κράτος όπου οι φωνές μας θα εισακούονταν και οι πολιτικοί θα ήταν σε θέση να αντιληφθούν την κατάστασή μας οι λύσεις που προτείνετε πιθανόν να είχαν κάποιο νόημα. Όμως στη χώρα που ζούμε, όπου κυβερνά η τρόικα, για να μας ακούσουν πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε και αντιδρούμε δυναμικά και αποφασιστικά.
    Εγώ προσωπικά επειδή δεν ανέχομαι άλλη κατρακύλα θα απέχω και μόνος μου ακόμα και η παραίτησή μου είναι στη διάθεση του δ.σ.

    Επώνυμος Αντεισαγγελέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπληκτικός επαναστατικός οίστρος! Ολόκληρη την ημέρα δεν θα ανοίξουν τα Δικαστήρια ή μήπως τη μισή; Φίλοι και συνάδελφοι βρέθηκε επιτέλους η λύση την οποία όλοι ψάχναμε... ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο!
    Όλα αυτά μαζί να τα κάνουμε!
    Και μετά, που θα παίρνουμε τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δραχμούλες, θα απολαύουμε της δέουσας προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε των 7.31 εσυ αν εισαι συναδελφος που δεν το πιστευω ουτε ειχες ουτε εχεις ουτε θα εχεις ποτε προσωπικη και λειτουργικη ανεξαρτησια ειτε με ευρω ειτε με δραχμη.αν παλι πιστευεις οτι οι μη περικοπη των μισθων των δικαστων θα εχει ως συνεπεια την επιστροφη στη δραχμη τοτε επετρεψε μου να σου πω οτι ειτε εκπροσωπεις τα συμφεροντσ των ξενων τοκογλυφων κ της εσωτερικης τροικα ειτε εισαι βαθια νυχτωμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κλείσιμο των δικαστηρίων την πρώτη ημέρα του δικαστικού έτους;;;
    Σιγά ρε παιδιά θα σκιστεί κανένα καλσόν....κι ύστερα άντε να το αντικαταστήσεις...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ ανώνυμε των 8.42 μ.μ.
    Ελπίζω να μην ρωτήσεις πάλι την επαγγελματική μου ιδιότητα, για να σε πληροφορήσω ότι ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός του έτους 2012 προβλέπει (ως στόχο, ήδη είμαστε εκτός στόχου) έλλειμμα 13 δισεκατομμύρια, 730 εκατομμύρια ευρώ. Επομένως, δεν ξέρω τι λένε οι ξένοι τοκογλύφοι (οι οποίοι, όταν μας δάνειζαν για να πληρώνουμε τα έξοδά μας, ήταν προφανώς καλοί άνθρωποι), αλλά τόσα μας λείπουν και πρέπει να τα βρούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ