Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η Θέμιδα θέλει 1,1 εκατ. € το χρόνο για ενοίκια!


Σε 1.133.080 ευρώ ανέρχεται το κόστος των ενοικίων, που καλείται να πληρώνει κάθε χρόνο το κράτος για τη στέγαση μέρους των δικαστικών υπηρεσιών σε 8 κτίρια.
Αυτό υπογράμμισε σε ερώτησή της, στην Βουλή  η βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούση ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης να «ανοίξει τα χαρτιά» του σε σχέση με τις προθέσεις του για τη μεταστέγαση του Δικαστικού Μεγάρου.
Αναλυτικά, η ερώτηση της κ. Ρεπούση έχει ως εξής:
Η μεταστέγαση του Δικαστικού Μεγάρου και των δικαστικών υπηρεσιών Πειραιά αποτελεί πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου και της πόλης του Πειραιά. Πέραν των ελλείψεων σε αίθουσες, στις σημερινές εγκαταστάσεις εξυπηρετούνται και κυκλοφορούν καθημερινά περί τα 2.500 άτομα, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για εξόδους κινδύνου.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι το κράτος καλείται να πληρώσει 94.423,39 ευρώ μηνιαίως, ήτοι 1.133.080,68 ευρώ ετησίως για τη στέγαση μέρους των δικαστικών υπηρεσιών σε 8 άλλα κτίρια (το Δικαστήριο Ανηλίκων Πειραιά, το Αρχείο του Εφετείου Πειραιά, ένα μέρος του Αρχείου του Πρωτοδικείου Πειραιά, το Πολιτικό και Ποινικό Αρχείο του Πρωτοδικείου Πειραιά, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, το Ειρηνοδικείο Πειραιά, το Πταισματοδικείο Πειραιά, το Υποθηκοφυλακείο Πειραιά, το Γραφείο Κτηματολογίου Πειραιά).
Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης δύο μήνες πριν διαπίστωσε, σύμφωνα με δηλώσεις του, την ακαταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων και δεσμεύθηκε για την προσπάθεια παραχώρησης, ως μόνη δυνατή λύση, του κτιρίου των παλαιών καπναποθηκών της «Κεράνης» επί της οδού Θηβών (που παραμένει κενό από το 2004), ιδιοκτησίας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, για τη μεταστέγαση του συνόλου των δικαστικών υπηρεσιών Πειραιά. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες το εν λόγω κτίριο φέρεται να έχει παραχωρηθεί για την εγκατάσταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επειδή η μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά αποτελεί άμεση ανάγκη για την ορθή λειτουργία των δικαστηρίων της πόλης του Πειραιά,
Επειδή επί 25 χρόνια δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα της στέγασης και οι προτεινόμενες, από το Δικηγορικό Σύλλογο,  προτάσεις απορρίπτονται η μια μετά την άλλη,
Επειδή οι σημερινές εγκαταστάσεις στερούνται βασικών προδιαγραφών ασφάλειας με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές καθημερινά,
Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί
1)    Ποια η θέση των Υπουργείων για το θέμα αυτό;
2)    Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά;
3)    Ποιες οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν σήμερα;
Pireas2day.gr
=================
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

3 σχόλια:

  1. Ορίστε! Κάποιοι "λαλίστατοι" κατά τα άλλα, ας προτείνουν ισοδύναμα μέτρα! Ιδού η Ρόδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά. Μάλιστα. Σωστό. Να επισκεφθούμε όμως και τα δικαστήρια του Ηρακλείου, των Χανίων, της Πάτρας, του Κιλκίς και άλλα πολλά, να δω τί θα πούμε...Δε συνεχίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1,1 εκ. Ευρώ για μισθώματα Δικαστηρίων. Ελπιζω τουλάχιστον να πηγαίνουν για χρήσιμα Δ/ρια και όχι για Δικαστήρια φαντάσματα, με 20 αποφάσεις του χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ