Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ 31-8-2012 ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕ



Φίλοι και συνάδελφοι,
            Θεωρούμε κατ’αρχήν καθήκον μας να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις που διατύπωσε και ψήφισε κάθε μέλος της Ε.Δ.Ε. κατά το ΔΣ της 31ης Αυγούστου που ξεκίνησε στις 11.00 πμ και ολοκληρώθηκε αμέσως μετά το κοινό ΔΣ όλων των Δικαστικών Ενώσεων, κατά το οποίο υπήρξε ένα minimum συναινέσεων και συμφωνιών.
Στο Δ.Σ. ήταν παρόντα 14 μέλη διότι απουσίαζε η συνάδελφος Μαργαρίτα Στενιώτη-Πρόεδρος Πρωτοδικών.  Η πρόταση της Προέδρου της Ένωσης με την οποία συντάχθηκαν ομόφωνα τα 11 μέλη (η Πρόεδρος του ΔΣ κ. Β. Θάνου, ο ΓΓ κ. Γ. Μανωλίδης, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Βλάχος, η Ταμίας κ. Γκαρά και τα μέλη κκ Ευστρατιάδης, Λυμπερόπουλος, Σαλάτας, Βουλγαρίδης, Παπαϊωάννου, Σιμιτσή-Βετούλα, Στραγάλης) ήταν να γίνουν διακοπές συνεδριάσεων των Δικαστηρίων στις 2 ημέρες που θα γίνονται οι Πανδικαστικές συγκεντρώσεις, δηλαδή στις 5-9-2012 και στις 17-9-2012. Επίσης τα ίδια μέλη διατύπωσαν την θέση, με κάποιες εκφραστικές παραλλαγές,  ότι θα επανακαθορίσουν την στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις. Η πρόταση που καταθέσαμε εμείς στο ΔΣ (αριθ πρωτ 241/2012) ήταν η εξής: 1) Αποχή από τις συνεδριάσεις όλων των Δικαστηρίων για το χρονικό διάστημα από 17-9-2012 έως 30-9-2012 από τις ώρες 10.00’ μέχρι 15.00’. 2) Υποβολή παραιτήσεων των συναδέλφων από το λειτούργημά τους στη διάθεση της Ένωσης. Η τελευταία θα αναλάβει τη δέσμευση να κάνει χρήση της κατάστασης με τις παραιτήσεις μόνο εφόσον συγκεντρωθεί αριθμός υπογραφών που θα ξεπερνά το 50% των μελών. 3) Να ζητήσουμε άμεσα την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών (EAJ) με συμβολικές αντιδράσεις στα Δικαστήρια των Κρατών – μελών, ευαισθητοποιώντας έτσι διεθνώς την κοινή γνώμη. Την πρότασή μας αυτή όσο αφορά το σκέλος της υποβολής των ομαδικών παραιτήσεων υπερψήφισε η συνάδελφος και μέλος του ΔΣ, Βαρβάρα Πάπαρη.
            Η 31η Αυγούστου 2012 θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία του δικαστικού συνδικαλιστικού κινήματος ως μαύρη ημέρα. Με την χθεσινή απόφαση του ΔΣ η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπέστη δεινή ήττα. Έχασε de facto τον συνδικαλιστικό της χαρακτήρα και παίρνει περισσότερο μορφή πολιτιστικού –μορφωτικού συλλόγου. Γίνεται αντιληπτό από όλους ότι το μέτρο που υιοθετήθηκε δεν είναι ικανό όχι μόνο να αντιστρέψει το σε βάρος μας κλίμα που δημιουργήθηκε μέχρι τώρα όσον αφορά τη θεσμική και οικονομική μας μεταχείριση, αλλά ανοίγει την κερκόπορτα για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών. Στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς τη σημερινή αλλά και τις μελλοντικές Κυβερνήσεις ότι είμαστε αδύναμοι να λάβουμε οποιοδήποτε αποφασιστικό μέτρο αντίδρασης και ότι η δυνατότητά μας περιορίζεται στη διαμαρτυρία. Πριν καλά- καλά στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση των Δικαστικών Ενώσεων, ακούγεται από τα ΜΜΕ η πρόθεση της Κυβέρνησης να αυξηθεί το ποσοστό των περικοπών στις αποδοχές μας κατά 23%. Σε μια εποχή που ο κάθε επαγγελματικός χώρος αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να κρατήσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, εμείς δείχνουμε να βρισκόμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Είναι δε απορίας άξιο πως οι ίδιοι οι συνάδελφοι που ψήφιζαν πέρσι τον Οκτώβριο διαρκείς κινητοποιήσεις, επιστροφή δικογραφιών και άλλα δυναμικά μέτρα, ακολουθώντας τα προστάγματα της έκτακτης ΓΣ, σε ήσσονος σημασίας ζήτημα (εξαγγελία για περικοπή επιδόματος και ένταξη στο ΙΚΑ), σήμερα που διακυβεύεται το μέλλον και η αξιοπρέπεια του Δικαστικού Σώματος, περιορίζονται σε μια χλιαρή διαμαρτυρία.
            Συνάδελφοι είναι φανερό πως μόνο εσείς μπορείτε να αλλάξετε την τύχη σας. Δεν έχετε να περιμένετε τίποτα θετικό από κανέναν. Μην αφήσετε την απογοήτευση να σας κυριεύσει, αλλά δώστε μάχη για να περισώσετε την αξιοπρέπειά σας.  Η Πανδικαστική Συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 5-9-2012 στις 12.30’ να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας όχι μόνο για την προκλητική πολιτική που ασκείται από την Κυβέρνηση σε βάρος μας, αλλά και για την συνδικαλιστική λογική της Ένωσης. Να είμαστε όλοι εκεί και να παροτρύνουμε και άλλους συναδέλφους να έρθουν. Η αδιαφορία και η απογοήτευση θα σημάνουν την οριστική υποστολή της σημαίας. Είμαστε σε δρόμο χωρίς γυρισμό.
            Μετά τις εξελίξεις της χθεσινής ημέρας ο πρώτος από εμάς ανακοίνωσε στο ΔΣ ότι την Δευτέρα θα υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Ένωσης.
Αθήνα 1/9/2012

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ Πρόεδρος Πρωτοδικών, Αντιπρόεδρος ΕΔΕ

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρωτοδίκης, Μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ  

44 σχόλια:

  1. Δημοσίευση των πρακτικών του ΔΣ τώρα.Έτσι,για να ξέρουμε που βρισκόμαστε και με ποιους έχουμε να κάνουμε. Ντροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μονή λύση είναι έκτακτη γενική συνέλευση τώρα χωρίς καθυστέρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έπρεπε να παραιτηθεί η Προέδρος της Ένωσης και όχι ο Αντιπρόεδρος!
    Ντροπή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!!

    ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ??

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να συγκληθεί αμέσως έκτακτη γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε όλοι μας τα μέτρα που θα λάβουμε. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι και μεις είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και να αφήσουμε τους καθωσπρεπισμούς ότι "δεν κάνουμε αγώνες με καριοφύλλια, επειδή δεν είμαστε μέλη του ΠΑΜΕ"κ.λ.π. τέτοια. Να δω πως θα τα βγάλουμε πέρα με τέτοιες μειώσεις... Ο κλάδος μας δεν αντιμετώπισε ποτέ άλλοτε τόσο σοβαρό πρόβλημα. Αν μάλιστα χρειαστεί και είναι νομικά εφικτό, η έκτακτη γενική συνέλευση να ανακαλέσει το ΔΣ, να διενεργηθούν αμέσως εκλογές και να εκλεγεί νέο ΔΣ που θα είναι πιο μαχητικό και αποτελεσματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσοι φοβούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους δεν έχουν λόγο να υπάρχουν στην Ένωση. Ας δώσουν τη θέση τους σε ανθρώπους που δε φοβούνται και που έχουν διάθεση να αγωνισθούν, χωρίς να σκεφθούν τυχόν προσωπικό τους κόστος. Αν τώρα η Ένωση είναι ανίκανη να προχωρήσει σε πιο δυναμικές αποφάσεις δε μπορεί να εκπροσωπεί κανέναν, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ευτυχώς, τρία τουλάχιστον μέλη της τίμησαν τις ψήφους που έλαβαν. Συγχαρητήρια σε αυτούς τους συναδέλφους. Έκτακτη γενική συνέλευση μπορεί να συγκληθεί μόνο από τη βάση, γιατί η πλειοψηφία του ΔΣ φοβάται την αντίδραση της βάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά ΝΤΡΟΠΗ!!!ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!!!ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;;;;!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε κι εμείς κομμάτι του ελληνικού λαού και ότι έχουμε δικαίωμα να διεκδικούμε, να διαμαρτυρηρόμαστε και αγωνιζόμαστε όπως αρμόζει σε κάθε εργαζόμενο αξιοπρεπή άνθρωπο, είμαστε άξιοι της τύχης μας. ΄Εχουμε όμως ένα επιπλέον χρέος: να περιφρουρήσουμε τη νομιμότητα που πλήττεται με τα μέτρα που λαμβάνονται στο όνομα του "παρασυντάγματος" που είναι το μνημόνιο. Εάν δεν ανταποκριθούμε σ'αυτό το χρέος μας δεν μας χρειάζεται η ελληνική κοινωνία και δικαιολογημένα αγνοεί τα δίκαια αιτήματά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικά κατέβηκα στις εκλογές της ΕΔΕ αποκλειστικά και μόνο για να ψηφίσω την τετράδα Σεβαστίδη, γιατί είχαν ήδη από τις κίνήσεις τους το Σεπτέμβριο-Νοέμβριο 2011 αποδείξει την αγωνιστικότητά τους και το σθένος τους. Ελπίζω ο κ.Σεβαστίδης να το ξανασκεφθεί και να μην παραιτηθεί από τη θέση του Αντιπροέδρου, όπως επίσης και συνολικά η τετράδα να μην εγκαταλείψει τον αγώνα. Το οφείλουν σε εμάς που τους ψηφίσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση με τη συλλογή υπογραφών αν δεν γίνεται αλλιώς, τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η συμπεριφορά του κυρίου Σεβαστίδη αποτελεί βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα, τόσο με βάση τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, δευτερευόντως με βάση το καταστατικό της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Δεν έχεις καταλάβει κύριε Σεβαστίδη ότι είσαι το Κράτος, ότι είσαι άμεσο όργανο του Κράτους; Από ποιους διεκδικείς; Από τον εαυτό σου; Και με ποιο τρόπο διεκδικείς; Με συνδικαλισμό; δηλαδή με εκβιασμό μιας κοινωνίας που πένεται, έστω από δικά της αποκλειστικώς λάθη; Οι συνδικαλιστές δεν έχουν καμία θέση μεταξύ των Δικαστών και Εισαγγελέων και Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μειώσεις των μισθών των Δικαστών δεν είναι δίκαιες, διότι πρέπει να παραμείνει μια ιεραρχία στην κοινωνία, δεν μπορεί να γίνουν όλοι το ίδιο - δεν είναι όλοι το ίδιο. Τα παιδιά μας πρέπει να έχουν πρότυπα. Αν όμως η κοινωνία αυτό δεν το καταλαβαίνει και παρασυρόμενη από το λαϊκισμό καταστρέφει τα πρότυπά της (τους δικαστές, τους γιατρούς, τους επιστήμονες, τους πνευματικούς ανθρώπους, τους αξιωματικούς, τους ανθρώπους της παραγωγικής διαδικασίας), ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι η παραίτηση από το χωρίς κύρος αξίωμα πλέον, όχι η σύγκρουση με αυτή την παρακμιακή κοινωνία. Δεν μπορώ να ακούω τον κύριο Σεβαστίδη να μιλά σαν ένας μέτριος συνδικαλιστής δημόσιος υπάλληλος και να προτείνει την ομαδική παραίτηση των δικαστών ως μέσο πίεσης, ως μέσο εκβιασμού δηλαδή. Όποιος θεωρεί ότι θίγεται το κύρος του, η αξιοπρέπειά του, ότι κινδυνεύει να μην μπορεί να καλύψει τις βιοποριστικές του ανάγκες, ας παραιτηθεί αμέσως! Αυτή είναι μια τίμια στάση απέναντι στην κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η Πατρίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το επιχείρημα περί παραίτησης προβάλλεται από μη δικαστή ή δικαστή που δεν ανήκει στον πρώτο βαθμό.
    Κανείς δεν μπορεί να εξαναγκαστεί σε παραίτηση επειδή αποφασίζει η εκτελεστική εξουσία ενάντια στις διατάξεις του Συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απάντηση στο σχόλιο 3.45 1/9/12.Ολοι οι δημόσιοι λειτουργοί είναι όργανα του κράτους. Ποιό είναι το πειθαρχικό παράπτωμα του κ.Χ.Σεβαστίδη, ότι παραιτήθηκε από τη θέση του στο Προεδρείο; Ψυχραιμία συνάδελφε, την ύπαρξη συνδικαλιστικού οργάνου (Ένωσης) για τους δικαστές προβλέπει το Σύνταγμα. Νομίζω όμως ότι απεχθάνεσαι γενικά τον Συνδικαλισμό. Δικαίωμά σου, μην εγκαλείς όμως όποιον δεν μπορεί να ζήσει σαν τα πετεινά του ουρανού με τη θεία πρόνοια μόνο (μακάρι να ήταν αυτό εφικτό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε των 03.45 μμ: Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1. Διαφωνώ εντελώς με τον ανώνυμο των 3.45, ο οποίος υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του Κου Σεβαστίδη αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα. Δεν είναι και μάλιστα ο Οργανισμός των Δικαστηρίων προστατεύει το δικαίωμά του στην έκφραση συνδικαλιστικής άποψης.
    2. Ωστόσο η παραπάνω επιστολή του δείχνει πως είναι ένας συνδικαλιστής του στυλ αυτών που είχαμε συνηθίσει να ταλαιπωρούν τόσα χρόνια το δημόσιο βίο (και μέχρι τώρα συνήθως δεν είχαμε στην Ένωση). Συνεπώς, με μεγάλη απογοήτευσή μου, αντίο Σεβαστίδηδες (και το λέω με τεράστια θλίψη και απογοήτευση, αφού από αυτούς περίμενα κάτι καινούριο).
    3. Ως προς τους περισσότερους σχολιαστές: Καλά, δεν σας φαίνεται περίεργο πως όλοι οι υπόλοιποι στο Δ.Σ. (υπενθυμίζω πως όλα τα μέλη εμείς τα εκλέξαμε) κρατούν άλλη στάση; Με τις καταστροφικής έκτασης αντιδράσεις που υποστηρίζετε, δεν καταλαβαίνετε πως όχι μόνο δεν θα αποτραπεί η Κυβέρνηση από τις μειώσεις του μισθού μας, αλλά θα βρει και μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή; Το συνδικαλισμό τί τον περάσατε; Δικαστική απόφαση, στην οποία οι διάδικοι είναι υποχρεωμένοι να πειθαρχούν;
    4. Ως προς την Κα Πρόεδρο της Ένωσης: Προεκλογικά κατηγορούσατε τον Κο Αθανασίου για ανεπαρκείς αντιδράσεις στη λογική "δεν ξέρω τι θα έκανα εγώ, πάντως κάτι παραπάνω". Ιδού τώρα η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ανυπομονώ να δω τις "πιο δυναμικές" αντιδράσεις σας, αν π.χ. θα πιάσετε τους αρμόδιους υπουργούς από το λαιμό (δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλες αντιδράσεις θα μπορούσατε να εννοείτε και γιατί δεν μας τις είχατε περιγράψει).
    5. Ως προς τις προτάσεις για μαζικές παραιτήσεις, επιστροφές δικογραφιών κλπ:
    α) Παραίτηση για το μισθολογικό, σημαίνει πως γίναμε δικαστές για το μισθό. Όποιος έγινε γι' αυτό το λόγο πράγματι μπορεί (και πρέπει) να παραιτηθεί, διότι δεν διαθέτει το προσήκον σε δικαστικό λειτουργό ήθος.
    β) Επιστροφή δικογραφιών (όπως και η μη εκδίκαση προσδιορισμένων υποθέσεων) είναι παράνομη και όποιος το κάνει παραβαίνει ευθέως τον όρκο του (εκεί που έλεγε περί υπακοής στους νόμους του κράτους).
    Για τους νεώτερους συναδέλφους, πρπέπει να πω πως αυτά δεν πρέπει να τους φαίνονται παράξενα. Οι δικαστές από το Σύνταγμα έχουμε ιδιαίτερα περιορισμένη δυνατότητα αντιδράσεων, αφού απαγορεύεται η απεργία. Συνεπώς οι συνδικαλιστές μας δεν έχουν τη δυνατότα να πιέσουν αποτελεσματικά την κυβέρνηση (εδώ δεν φέρνουν αποτέλεσμα άλλοι κοινωνικοί φορείς, με σαφώς περισσότερες δυνατότητες). Προσήκοντα τρόπο πίεσης θα θεωρούσα την εκπόνηση σχεδίου από την Ένωση για τη συμπεριφορά μας σε περίπτωση εξομείωσής μας με υπαλλήλους (ήδη το κυβερνητικό ρεπορτάζ στα κανάλια αυτό υποστηρίζει, συγκρίνοντας το μισθό μας με εκείνον τον αστυνομικών και θεωρώντας "προκλητικό" το ότι παίρνουμε περισσότερα!). Και εννοώ πλήρη σειρά μέτρων εντός του ωραρίου και ότι εκείνο το γραφικό "να μας δώσουν γραφεία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προτάθηκε η μέθοδος "έκτακτη γενική συνέλευση από τη βάση για να εκλεγεί νέο ΔΣ", σε αντικατάσταση δηλαδή αυτού που εξελέγη μόλις προ τριμήνου με δημοκρατική διαδικασία και σύμφωνα με το καταστατικό.
    Η πιο πάνω μεθόδευση είναι γνωστή στην παγκόσμια ιστορία ως τρόπος εκτροπής της Δημοκρατίας από μειοψηφικές ομάδες.
    Στη σύγχρονη Ελλάδα όλοι ξέρουμε πως μία κομματική - συνδικαλιστική οργάνωση ακολουθεί την ίδια λογική κάνοντας μονομερώς κινητοποιήσεις, τις οποίες η πλειοψηφία έχει απορρίψει.
    Θεωρώ επομένως πως στην παρούσα σελίδα όχι μόνο ορισμένοι γράφοντες δεν είναι δικαστές, αλλά ότι ο διάλογος έχει αλλοιωθεί από παρεμβολές του ΠΑΜΕ. Και στο εξής θα προσαρμόσω το ενδιαφέρον μου για τα σχόλια αναλόγως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το πλέον δημοκρατικό σε έκτακτες περιστάσεις, όπως η τωρινή, είναι η έκτακτη Γενική Συνέλευση. Ας ακουστεί και κυρίως να αποφασίσει η βάση. Τόσο δύσκολο πια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. βικτωρια μαρσιωνη αντεισ.πρωτοδικων1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:53 μ.μ.

    Κ.ΣΕΒΑΣΤΙΔΗ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ Κ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάποιοι πέρυσι θαύμαζαν και έγραφαν ύμνους για τη μαχητικότητα του κ. Αθανασίου και κατηγορούσαν όλους όσους δεν τον θαύμαζαν το ίδιο με αυτούς. Προχτές ο κ. Αθανασίου (ως υπουργός πλέον της κυβέρνησης Σαμαρά) είπε στο Mega ότι οι θυσίες είναι αναγκαίες. Τώρα κάποιοι θαυμάζουν το ίδιο ή και περισσότερο τους Αφους Σεβαστίδη. Πίσω όμως έχει η αχλάδα την ουρά. Στο τέλος θα δούμε τι παιχνίδι παίζεται. Αλλά τελικά υπάρχουν εξαιρετικά αφελείς και ρομαντικοί συνάδελφοι, όταν με πάσα ευκολία θαυμάζουν τον εκάστοτε "Μεσσία". Ούτε μπορώ να πιστέψω ότι όλοι οι υπόλοιποι συνδικαλιστές (που είναι και πιο έμπειροι) αποφάσισαν ξαφνικά να προδώσουν το δικαστικό σώμα και ευτυχώς που έχουμε τους αδελφούς Σεβαστίδη. Απλώς ο συνδικαλισμός, για να φέρει αποτέλεσμα και όχι να αποτελεί άσκηση εκτόνωσης και αυτοϊκανοποίησης, πρέπει να χρησιμοποιεί και διπλωματία, ελιγμούς και κυρίως να μην προκαλεί το κοινό αίσθημα χύνοντας την καρδάρα με το γάλα. Οπότε περισσότερη ψυχραιμία και ας περιμένουμε να κρίνουμε τον καθένα στο τέλος. Από Μεσσίες χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αυτο που πρεπει να γινει, ειναι να αναλαβει καποιος επαγγελματιας τη δημοσια εικονα των δικαστων, γιατι οι ιδιοι κανουν αθλια δουλεια σε αυτον τον τομεα! ειμαστε στο 2012 εξαλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αναρωτιέμαι γιατί ο κ.Αθανασίου σιωπά.Αυτός δεν είναι που έλεγε ότι θα μας βοηθούσε από άλλο 'μετεριζι'?Γιατί δεν εξηγεί στον πρωθυπουργό,που είναι και φίλος του,ότι με τις νέες περικοπές οδηγούμαστε στην εξαθλιωση.Και εάν οι παραιτήσεις είναι για ορισμένους απροσφορο μέτρο,μήπως η λευκή απεργία είναι προτιμοτερη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάτι περίεργο μου φαίνεται εδώ. Κάτι προετοιμάζεται και οι αδερφοί μας το σερβίρουν σιγά σιγά .θυμηθείτε τι έγινε με την ανακοίνωση τους πέρσι τέτοια εποχή και το πως εξελίχθηκε η παρουσία τους στη συνέχεια. Δεν μου αρέσει το κλίμα που προσπαθούν να διαμορφώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς τον ανώνυμο των 3.45 και το διαχειριστή αυτού του blog:
    Αναφορικά με το σχόλιο ότι"Πρέπει να παραμείνει μια ιεραρχία στην κοινωνία..., δεν μπορεί να γίνουν όλοι το ίδιο, δεν είναι όλοι το ίδιο", ντρέπομαι που το διαβάζω σε αυτό το blog. Οι μειώσεις είναι άδικες για εμάς όπως και για όλους, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ο σνομπισμός μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Από χθες νιώθω αηδία για την Ένωση και σκέφτομαι να παραιτηθώ όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι. Για το μόνο που αισθάνομαι δικαιωμένη είναι η ψήφος που έδωσα στα αδέλφια Σεβαστίδη και στην ομάδα τους. Σας ευχαριστούμε που δεν προδώσατε την ψήφο μας. Άξιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μεγάλα λόγια ...προσοχή παιδιά μη σκίσετε πολύ τη γάτα γιατί η Κυβέρνηση , η ΕΕ το ΔΝΤ , ο ΟΗΕ και πιθανόν ο ΟΠΕΚ να τρομάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μεγάλα λόγια ...προσοχή παιδιά μη σκίσετε πολύ τη γάτα γιατί η Κυβέρνηση , η ΕΕ το ΔΝΤ , ο ΟΗΕ και πιθανόν ο ΟΠΕΚ να τρομάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οι αγαπητοί αδελφοί Σεβαστίδη παραλείπουν να αναφέρουν το 4ο βήμα για το οποίο ρωτήθηκαν ειδικώς από τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. και απάντησαν ως εξής: ΕΡΩΤΗΣΗ: "Έστω ότι συγκεντρώνεται ο επιθυμητός αριθμός παραιτήσεων στην διάθεση του Δ.Σ. της Ένωσης και παρόλα αυτά η Κυβέρνηση δεν υποχωρεί και μειώνει τις αποδοχές μας. Τι θα γίνει με τις παραιτήσεις;" ΑΠΑΝΤΗΣΗ: "Δεν θα τις υποβάλλουμε". Παραιτήσεις υπό όρους και με προειλημένη απόφαση να μην υποβληθούν ποτέ, δεν είναι μορφή αγώνα, αλλά αυτογελοιοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πρόταση προς όλους όσους πλειοδοτούν υπέρ της πρότασης των αδελφών Σεβαστίδη, μιλούν για "ντροπή" και ζητούν έκτακτη Γ.Σ: Να υπογράψουμε ο καθένας χωριστά δηλώσεις παραίτησης και αφού τις συγκεντρώσουμε να τις υποβάλλουμε αρμοδίως και όχι στην "διάθεση του Δ.Σ. της Ένωσης", δηλαδή εκ του ασφαλούς. Αυτή και μόνο αυτή είναι "παραίτηση". Όλα τα άλλα είναι "λεονταρισμοί". Όσο για την έκτακτη Γ.Σ., μην ξεχνάτε ότι το Νοέμβριο αποφασίστηκαν πολύ μικρότερης έκτασης κινητοποιήσεις και είδαμε το "θάρρος" αρκετών, που δήλωναν από της έδρας ότι δεν συμμετέχουν, επικαλούμενοι βέβαια το Σύνταγμα, το οποίο οι συμμετέχοντες το παραβιάζαμε (προφάσεις βρίσκουμε πολλές όταν θέλουμε), χώρια που σ' εκείνη την έκτακτη Γ.Σ. ο 1ος βαθμός και ιδίως οι νέοι συνάδελφοι, για τους οποίους κυρίως έγιναν οι κινητοποιήσεις (ΙΚΑ), έλαμψαν δια της απουσίας τους, ενώ μέχρι τέλους παρέμειναν, ως συνήθως, "οι γνωστοί" (78 συνάδελφοι, τους μέτρησα), που κάθε φορά βάζουν πλάτη. Οι υπόλοιπο έφυγαν για να απολαύσουν το μεσημεριανό τους γεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κυρίες και Κύριοι, χρειάζονται δυναμικές αντιδράσεις, ιδεαλισμοί του στυλ " δεν γίναμε δικαστές για τον μισθό" (αναφέρομαι σε σχόλια αυτού του περιεχομένου, που αναρτήθηκαν πιο πάνω) δεν χωράν. Οι δε Κυρίες και οι Κύριοι των ανωτάτων βαθμών, που σκέπτονται την περαιτέρω πορεία τους, μετά την συνταξιοδότηση, ήτοι την κατάληψη κρατικής θέσης ή ξεπληρώνουν γραμμάτια ή τέλος πάντων νομίζουν ότι τα μέτρα δεν θα τους αγγίξουν (πλανώνται πλάνην οικτράν) και για τον λόγο τούτο "παίζουν" τα παιγνίδια τους, πρέπει να αγνοηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και έτσι ο δικστικός κλάδος εξελίχθηκε σε υποχείριο της εκτελεστικής εξουσίας.Θεωρώ ότι τα ανώτατα δικαστήρια και οι δικαστικές ενώσεις έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν αυτήν την εξέλιξη.Φοβάμαι ότι δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την ανατροπή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=160397&catid=3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. http://www.enosieisaggeleon.gr/show_anakoinwseis.asp?id=168

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Θεωρώ ότι ο ανώνυμος των 03.45 δεν είναι συνάδελφος αλλά τίποτα άλλο παρά ένας προβοκάτορας από αυτούς που γράφουν τον τελευταίο καιρό στο συγκεκριμένο blog.
    Προσωπικά ψήφισα στις εκλογές αυτές γιατί θεωρούσα ότι τα αδέρφια σεβαστίδη είναι οι μοναδικοί από όλους τους υποψήφιους που άξιζε να εκλεγούν. Το είχαν δείξει με τους αγώνες του κατά τη σύγκληση έκτακτης δ.σ.Και πράγματι ψήφισα μόνο αυτούς!
    Αυτοί που θα έπρεπε να παραιτηθούν και πιστεύω ότι όλοι θα επιβραβεύαμε την κίνησή τους αυτή (αν την έκαναν) θα ήταν η κα Θάνου και η ομάδα της. Τα αδέλφια σεβαστίδη έμεινα πιστά σε όσα είχαν εξαγγείλει, αντίθετα με τα μέλη της ομάδας της κας Θάνου.
    Είναι πρώτη φορά που γράφω στο συγκεκριμένο blog και ο λόγος που το κάνω είναι διότι θέλω να ζητήσω από τα αδέρφια σεβαστίδη, αν διαβάζουν τα σχόλια στις αναρτήσεις, να μη παραιτηθούν γιατί είναι οι μοναδικοί στους οποίους έχουμε εναποθέσει τις τελευταίες μας ελπίδες εμείς οι δικαστές που ζούμε αποκλειστικά από το μισθό μας χωρίς κάποιο άλλο εισόδημα. Αν υπάρχει η δυνατότητα να συγκαλέσουν πάλι έκτακτη γ.σ. για την εκλογή νέου δ.σ. για να πάμε όλοι να ψηφίσουμε αυτή τη φορά όσους αξίζουν!!
    Επίσης, θέλω να τονίσω ότι από τα εκαντοτάδες σχόλια που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό το πιο σωστό είναι αυτό που έγραψε ο ανώνυμος της 1ης Σεπτεμβρίου 2012 12:27 μ.μ, ο οποίος αναφέρει:"Πρέπει να αντιληφθούμε ότι και μεις είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και να αφήσουμε τους καθωσπρεπισμούς ότι "δεν κάνουμε αγώνες με καριοφύλλια, επειδή δεν είμαστε μέλη του ΠΑΜΕ"κ.λ.π. τέτοια. Να δω πως θα τα βγάλουμε πέρα με τέτοιες μειώσεις... Ο κλάδος μας δεν αντιμετώπισε ποτέ άλλοτε τόσο σοβαρό πρόβλημα".
    Συγχαρητήρια συνάδελφε, είπες την αλήθεια και όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε όπως πάρα πολλοί σχολιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μπράβο Χριστόφορε!!!
    κρίμα για τους συναδέλφους που δεν στάθηκαν στο ύψος τους.
    ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!
    ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΡΑ!
    Είναι αλήθεια ότι μετά την ιδιοτικοποίηση του Τ.Τ. θα ζητηθούν πίσω εντόκως τα αναδρομικά που προεξοφλήθηκαν από το Τ.Τ.;
    Καληνύχτα Δικαιοσύνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κ.ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 5.03:ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΑΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΘΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ,ΣΤΙς ΑΔΕΛΦΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ,ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ή ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ! ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ 11 ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εκεί που μας χρωστούσαν το γάϊδαρο μας πήραν και το βόδι... Για τη στάση ορισμένων εθελόδουλων που αντί να κρύβονται από ντροπή έχουν το κουράγιο να κάνουν και αρνητικά σχόλια! Σωστά έκανε ο Χριστόφορος Σεβαστίδης και παραιτήθηκεαπό Αντιπρόεδρος ..Θαραλλέα στάση. Δεν έχει καμία σχέση με τα μέλη του λοιπού Προεδρείου.. Να μείνει απλό μέλος του ΔΣ και να βοηθάει τον αγώνα μας από εκεί με την ξεκάθαρη και αγωνιστική στάση του. Χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά του εκφράζω τα συγχαρητήριά μου.
    Πρωτοδίκης σε Απελπισία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η συμπεριφορά των αδελφών Σεβαστιδη,συνιστά βαρυτατο συνδικαλιστικο παράπτωμα για έναν και μόνο λογο:δημοσιοποιουν τα τεκταινόμενα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΕ χωρίς δικαίωμα,αφού ακόμα δεν έχουν καθαρογραφει τα πρακτικά,δίνοντας τη δική τους εκδοχη,πχ αποσιωπουν το γεγονός ότι η κα Στενιωτη απουσίαζε για σοβαρούς οικογενειακους λόγους,δεν αναφέρουν τον προβληματισμο και τον διάλογο που έγινε μεταξύ των μελών του ΔΣ σχετικά με την πρόταση τους για ομαδικές παραιτήσεις κα.Συγχρόνως η παραπάνω συμπεριφορά των αδελφών είναι και επικινδυνη,διοτι καλλιεργει την διάσπαση στους κόλπους της Ένωσης και δίνει άσχημη εικόνα προς τα έξω για το δικαστικό σώμα.Σωστα ένας ανώνυμος σχολιαστής είπε ότι το δικαστικό σώμα χρειάζεται επαγγελματιες επικοινωνιολογους για να βελτιώσουν την εικόνα του.Εξάλλου οι ίδιοι οι αδελφοί προεκλογικά χαρακτηριζαν απαράδεκτη την δημοσίευση χωριστων ανακοινώσεων από τα μέλη του ΔΣ,τώρα τι άλλαξε?Προσωπικά πιστεύω ότι από τότε που ξέσπασε το "παραδικαστικο" το οποίο καλλιεργησε τον διχασμο μεταξύ των δικαστών,η συνδικαλιστικη ομόνοια είναι ανέκδοτο και την πληρώνουμε όλοι.Λυπάμαι αλλά θα περάσουν χρόνια για να αλλάξει αυτό.Ελπίζω ακόμα στους αδελφούς και θέλω να πιστεύω ότι η παραπάνω κίνηση τους είναι αποτέλεσμα συνδικαλιστικης απειριας.Επί της ουσίας,συμφωνώ ότι οι δύο πανδικαστικες δεν είναι δυναμικές κινητοποιησεις,αλλα θα φανεί από την προσέλευση κατά πόσο είμαστε διατεθειμενοι να πολεμησουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κύριοι Δικαστές, είμαι Δικηγόρος και πραγματικά θλίβομαι για την θέση στην οποία βρίσκεστε, διότι πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη απέναντι στην αυθαιρεσία της εκτελεστικής εξουσίας και για αυτό το λόγο οι εκπρόσωποί της θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα για την αποτελεσματική άσκηση του λειτουργήματός τους.
    Διερωτώμαι όμως, γιατι επιτρέψατε στους Συναδέλφους Σας του Συμβουλίου της Επικρατείας να εκδώσουν απόφαση απορριπτική της αίτησης του ΔΣΑ και λοιπών ενώσεων για την ακύρωση του μνημονίου? Γιατί δεν προσβάλλατε κι εσείς το μνημόνιο? Δεν γνωρίζατε ότι νομιμοποιώντας την ανομία, κάποια στιγμή η ανομία θα χτυπήσει και
    την δική σας πόρτα? Οι κινητοποιήσεις σας είναι σεβαστές, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, πολύ καθυστερημένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. εδώ ο κόσμος χάνεται και την ενότητα στο συνδικαλιστικό ...κίνημα θα κοιτάξουμε!οι συνάδελφοι μέλη της ΕΔΕ θα πρέπει να κατανοήσουν ότι όταν "συνδικαλιζόμαστε" δεν υφίστανται "σοβαρά οικογενειακά κωλύματα". Διαφορετικά θα πρέπει ο καθένας και η κάθεμια να κάτσει στο σπιτάκι της να διαβάσει κανένα δικόγραφο. αν είναι να μας αναλάβουν και επικοινωνιολόγοι θα αποκτήσουμε (αν δεν έχουμε) χειρότερο συνδικαλισμό από αυτό των ΔΕΚΟ. Ο συνάδελφος είχε της ευθιξία να υποβάλλει την παραίτηση του και σε αυτό πρέπει να επικεντρωνόμαστε και όχι να προσπαθούμε να τον τρομοκρατήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δείτε μπροστά σας κύριοι συνάδελφοι τον κίνδυνο απο τις εξτρεμιστικές ενέργειες,δηλώσεις και σχόλια ορισμένων μαθητευόμενων μάγων και των φίλων τους : ο κύριος ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ (σχόλιο 3 Σεπτεμβρίου 2012 12:11 ) :´´γιατι επιτρέψατε στους Συναδέλφους Σας του Συμβουλίου της Επικρατειας να εκδώσουν αποφασηαπορριπτικη της αίτησης του ΔΣΑ και λοιπών Ενώσεων για την ακύρωση του μνημονίου?...´´
    Αντιλαμβάνεστε κυριε Σεβαστιδη τι κλίμα για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης διαμορφώνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η αλήθεια είναι ότι δεν επιστρέψαμε στο ΣτΕ να βγάλει απόφαση υπέρ του μνημονίου. Απλά την έβγαλε χωρίς να μας ρωτήσει όπως συμβαίνει με όλα τα δικαστήρια και ορθώς. Αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν οι δικαστές και αναφέρομαι στην ολομέλεια του ΑΠ, είναι να εκδώσουν αμέσως,ήτοι απο τις πρώτες περικοπες γνωμοδότηση της ολομέλειας που να τοποθετείται σαφώς κατά του μνημονίου και των εφαρμοστικων του νομων. Τώρα μετα απο τόσες περικοπες σε βάρος μας αλλα και σε βάρος όλων των μισθωτών και συνταξιούχων είναι λίγο αργά διότι εύλογα φαίνεται σε όλους ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για την τσέπη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. "ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ..."
    Χαιρετώ το Φωτόπουλο της Δικαιοσύνης...
    ΥΓ. Το ξέρετε ότι μας διαβάζουν, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ