Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

«Έκρυθμη» η κατάσταση στη Δικαιοσύνη, κατά την πρόεδρο της ΕΔΕ

ΓΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ 22-9-2012


«Έκρυθμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στη Δικαιοσύνη η πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων Βασ. Θάνου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.
«Έκρυθμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών. Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των προεδρείων των άλλων δικαστικών Ενώσεων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Η κ. Θάνου, στην ομιλία της, τόνισε ότι οι δικαστές «δεν είναι μια κάστα υψηλόμισθων και αδιάφορων για το σοβαρό πρόβλημα της χώρας, αλλά βιώνουν και αυτοί στην οικογενειακή τους ζωή, τα ίδια με όλους τους πολίτες προβλήματα ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας», ενώ επανέλαβε ότι οι αποδοχές τους μέχρι τώρα έχουν μειωθεί κατά 38% και δρομολογούνται νέες αναδρομικές (από 1η Ιουλίου 2012) περικοπές ύψους 22%.
Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΔΕ χαρακτήρισε «άκαμπτη ισοπεδωτική και εξοντωτική εισπρακτική λογική» την τακτική που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και κατέληξε ότι η άσκηση του λειτουργήματος των δικαστών και των εισαγγελέων αξίζουν σεβασμού.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «άκομψα» το δικαστικό σώμα, επισημαίνοντας ότι οι δικαστές απέκτησαν με νόμιμο τρόπο τις περιουσίες που έχουν και «αν κάποιος έβαλε το δάκτυλο του σε ξένο μέλι όχι μόνο θα του κόψουμε το δάκτυλο, αλλά όλο το χέρι».
Αναφερόμενος, ο κ. Φαλτσέτος, στο «κούρεμα» που επήλθε στις αποδοχές των δικαστών και σε αυτό που αναμένεται, είπε ότι «το κούρεμα πέρασε από το ψαλίδι του κουρέα, στο ψαλίδι του ράφτη και τώρα στην ψαλίδα του κηπουρού».
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συνεχίζονται, ενώ θα κλείσουν με την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, στο οποίο και θα καθορίζεται την περαιτέρω στάση του δικαστικού σώματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/09/2012_462632

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ