Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΓΓ ΤΗΣ ΕΔΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο mail



Καταθέσαμε την με αριθμό πρωτ. 279/2012 αίτησή μας προς το ΔΣ της ΕΔΕ με το εξής περιεχόμενο:


ΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΓΓ ΤΗΣ ΕΔΕ


            Παρακαλούμε κατά το επόμενο ΔΣ που θα ορίσετε να τεθούν προς συζήτηση τα ακόλουθα θέματα :


            1ον) Η σύσταση του Πειθαρχικού Συμβουλίου κατ’ άρθρο 18 του Κανονισμού της Ένωσης.
            2ον) Η σκοπιμότητα της καταχώρησης ολοσέλιδης ανακοίνωσης της ΕΔΕ σε κυριακάτικες εφημερίδες εξηγώντας στην ελληνική κοινωνία τη θέση στην οποία θα περιέλθει ο Δικαστικός Κλάδος μετά τις σαρωτικές μισθολογικές μειώσεις που επίκεινται, τους λόγους που μας οδήγησαν σε κινητοποιήσεις  τέτοιας κλίμακας και ιδίως την πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει με τον τρόπο αυτό την προσωπική και λειτουργική μας ανεξαρτησία και μάλιστα σε μια περίοδο που η Δικαιοσύνη ασχολείται με ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Αθήνα 26 -9-2012

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρωτοδίκης

Μέλη του ΔΣ της Ε.Δ.Ε.

18 σχόλια:

  1. Αν κατάλαβα καλά, ζητούν να περνάνε πειθαρχικό όσοι δεν απεργούνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το 1ο θέμα καταλάβαμε όλοι μας για ποιόν χτυπάει η κουδούνα. Σωστό και αναγκαίο.
    Για το 2ο νομίζω ότι είναι πλέον πολύ αργά αφού οι περικοπές έχουν αποφασισθεί. Τζάμπα λεφτά θα δώσετε. Θα ήταν καλό επικοινωνιακά αν το είχατε σκεφθεί κάπως νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΠΩς ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΕΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ Δ.Σ.; ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πειθαρχικό θα είναι για όσους δεν συμμορφώνονται με την αποχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ο/Η Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε...
    Αν κατάλαβα καλά..
    27 Σεπτεμβρίου 2012 1:46 μ.μ.

    @ Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Το πειθαρχικό θα είναι...
    27 Σεπτεμβρίου 2012 2:11 μ.μ.
    ==========
    Όχι. το πειθαρχικό δεν αφορά όσους δεν ακολουθούν την απόφαση της ΓΣ. Το πειθαρχικό αφορά όποιους δεν ακολουθούν την απόφαση της ΓΣ και παράλληλα κάνουν αναφορές και μηνύσεις σε όσους ακολουθούν την απόφαση της ΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ σωστές και αναγκαίες οι κινήσεις που προτείνετε κ. Σεβαστίδη (αμφότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί όχι εγγράφως. Τα μέλη της ΕΔΕ πρέπει να είναι όσο το δυνατό πληρέστερα ενημερωμένα και για τις συζητήσεις που γίνονται στο Δ.Σ. και τις θέσεις που παίρνει το κάθε μέλος, για να γνωρίζουμε αν αυτούς που ψηφίσαμε θα τους ξανα ψηφίσουμε, ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον ανώνυμο στις 2.11'
    Έπρεπε να ήταν κανείς στη ΓΣ προχθές για να καταλάβει για ποιόν λόγο χρειάζεται συχνή ενημέρωση του κλάδου από το διαδίκυτο. Πάντως μου κάνει εντύπωση γιατί ορισμένοι επιμένουν να θέλουν τα πάντα να γίνονται εν κρυπτώ πίσω από τις βαριές πόρτες του κτιρίου 6. Δεν είστε κονκλάβιο. Βλάπτει σε τίποτα η πληροφόρηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑς ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ ΑΦΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ! ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ".

    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλ. στο πειθαρχικό θα στείλουν και την κα Πρόεδρο του ΑΠ, αν επαναλάβει την περσινή της εγκύκλιο περί πειθαρχικών ευθυνών όσων συμμετέχουν στις αποχές; Αυτά θα συντελέσουν στην επιδιωκόμενη από όλους ηρεμία στο χώρο της Δικαιοσύνης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι όργανο της Ένωσης και έπρεπε να έχει ούτως ή άλλως συγκροτηθεί, όπως προβλέπεται.Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι τα πέντε μέλη του Δ.Σ. που θα κληρωθούν (άρθρο 18 Καταστατικού) θα θέλουν να κινήσουν οποιαδήποτε δίωξη (για λόγους σκοπιμότητας ή νομιμότητας, αδιάφορο). Άλλωστε αφού υπεβλήθη μήνυση θα πρέπει μάλλον το πειθαρχικό να αναστείλει τη δίωξη μέχρι να αποφασίσουν τα Δικαστήρια. Αυτό δεν προβλέπεται, αφού η Ένωση είναι σωματείο και όχι διοικητικό όργανο, αλλά σε αντίθετηή περίπτωση θα μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.Επιπλέον ενδέχεται να υπάρχει και ταυτόχρονο διοικητικό πειθαρχικό παράλληλα με τη δίωξη. Αν ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις από την ένωση μπορεί να αναγκαστεί να πάρει θέση και ο ΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ορθότατες οι παρατηρησεις των συναδελφων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς τον συντάκτη του σχολίου 4:49

    Είμαι από αυτούς που συμφωνούν απόλυτα με τη σύσταση του πειθαρχικού της ΕΔΕ και με την πλήρη συμμόρφωση των μελών αυτής στην απόφαση της έκτακτης Γ.Σ.
    Όμως, θεωρώ, απαράδεκτο και καθόλου "αστείο" να αναφέρεστε με τον τρόπο αυτό στην Πρόεδρο του Α.Π.
    Νομίζω ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψη μας σε σχέση με τις θέσεις της κ. Προέδρου του Α.Π., ως μέλη της ΕΔΕ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΜΩΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Α.Π.
    ΕΔΩ, ταιριάζει απόλυτα, η θέση του κ. Χριστόφορου Κοσμίδη, ότι πρέπει οι δικαστές να αγωνίζονται "με αρχοντιά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον συντάκτη του σχολίου που διαμαρτύρεται για ευτελισμό της Προέδρου του ΑΠ:

    Η παρατήρηση του σχολιαστή (δεν ξέρω αν είναι Δικαστής) περί πειθαρχικού σκόπευε προφανώς να δείξει τον παραλογισμό της ιδέας του πειθαρχικού, αν ακολουθηθεί μέχρι τέλους, όχι να θίξει. Από εκεί και πέρα η διαμαρτυρία σας, καίτοι με βρίσκει σύμφωνο επί της αρχής, έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή θέματος. Ας αναλογιστούμε καλύτερα αν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ανοικτής σύγκρουσης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με την Ένωση (θεωρώ ότι η κρυπτόμενη είναι αναπόφευκτη, αν όχι ήδη εξελισσόμενη), και ποιες θα είναι οι συνέπειες. Η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών είναι βασικός σκοπός της ΕΔΕ, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι εξυπηρετείται. Και τίθενται και πολλά θεσμικά ζητήματα που δεν έχω χώρο να αναπτύξω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύς ντόρος γίνεται τώρα τελευταία για το σχόλιο του κου Κοσμίδη που κάνει λόγο για αγώνες με "αρχοντιά". Οι πιο πολλοί όμως παραβλέπουν ότι αρκετοί από εμάς -χαμηλόμισθοι πρωτοδίκες- χάσαμε κάθε είδους "αρχοντιά" όταν φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να πληρώσουμε τις δόσεις του στεγαστικού μας δανείου (και αναγκαζόμαστε και ζητάμε βοήθεια από τους γονείς μας) ή το ενοίκιο του δεύτερου σπιτιού που νοικιάζουμε επειδή είμαστε αναγκασμένοι να υπηρετούμε σε άλλες πόλεις μακριά από την οικογένειά μας (με διπλά έξοδα, τηλέφωνα, ρεύμα, ιντερνετ,κοινόχρηστα κλπ) και παρακαλάμε την σπιτονοικοκυρά μας για μείωση (εμένα προσωπικά μου είπε ότι αν θέλεις βρές πιο φτηνό, πιο πολλά θα πληρώσεις στη μεταφορική αν αλλάξεις διαμέρισμα).
    Εγώ πλέον αγωνίζομαι για να μπορώ να ζω με "αρχοντιά".
    Με "αρχοντιά" αγωνίζονται μόνο αυτοί που ζουν με "αρχοντιά". Η εξαθλίωση δε σου επιτρέπει "αρχοντικούς" αγώνες.

    Γιάννης Αγιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εμφανίστηκε, πάλι, συνήγορος για τον ανώνυμο 4:49, σχετικά με το σχόλιο του για την παραπομπή της Προέδρου ΑΠ στο πειθαρχικό κλπ.
    Γιατί κάνει τον κόπο, ο συντάκτης 9:10,να μας εξηγήσει ότι ο 4:49 "σκόπευε ΠΡΟΦΑΝΩΣ να δείξει τον παραλογισμό της ιδέας του πειθαρχικού....", με την επισήμανση ότι δεν "ξέρει αν (ο 4:49) είναι δικαστής''.
    Βρε μπας και είναι ο ίδιος συνήγορος του "προέδρου της 3ης σειράς";
    Μου έρχεται αυτή η σκέψη γιατί διαφορετικά, θα έβγαινε ο ίδιος ο 4:49 και θα εξηγούσε (άν ήθελε βέβαια) τι ακριβώς εννοεί με το παραπάνω σχόλιο. Έχει, προφανώς, δικαίωμα, να υπερασπιστεί την άποψη του.
    Έχει ανάγκη συνηγόρου και μάλιστα αυτόκλητου;
    Περίεργο, πάντως,στα σχετικά με το πειθαρχικό ζητήματα, να επεμβαίνει πάντοτε ένας αυτόκλητος "συνήγορος" να εξηγήσει τι "προφανώς" εννοούσε ο σχολιαστής κλπ.
    Πολύ περίεργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς τον διαμαρτυρόμενο περί αυτόκλητων συνηγόρων.

    Πρόκειται περί παρεξήγησης. Δεν επιθυμώ να γίνω συνήγορος κανενός. Και καμίας πλευράς. Αναφέρθηκα στο κατανοητό από το μέσο ρήτορα νόημα της (ρητορικής;) ερώτησης του ετέρου σχολιαστή, δηλαδή ότι πρόκεται για reductio as absurdum, και στόχος μου ήταν να δείξω ότι η εμπλοκή της κας Προέδρου είναι εντελώς άσχετη με τη συζήτηση και αποτελεί αλλαγή θέματος. Ή θα έπρεπε να είναι. Και νομίζω ότι αυτό εννοούσατε και εσείς.

    Όσο για την ταυτότητά μου, αναλαμβάνω την ευθύνη μόνο για τα σχόλια των 7:24 και 9:10 της παρούσας συζήτησης. Εξ αυτών νομίζω φαίνεται ότι με ενδιαφέρει περισσότερο η θέση της Ένωσης, παρά το αν θα επιβληθεί ποινή σε κάποιον από τους εμπλεκόμενους.

    Πέραν τούτων θα μου επιτρέψετε να μη δώσω τα στοιχεία μου, αν μη τι άλλο για να προστατέψω τη συζήτηση. Δεν πρέπει να τεθούν θέματα επί προσωπικού, διότι τότε θα έχουμε πάλι αλλάξει θέμα. Ας ασχοληθούμε με την ουσία των σχολίων. Άλλωστε δεν μπορώ να αποδείξω την ταυτότητά μου, ούτε την ιδιότητά μου, ούτε καν ότι δεν σχολιάζω τον εαυτό μου.
    Μετά τιμής
    Εσκεμμένα Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από την πρώτη απόφαση του ΔΣ της ΕΔΕ έπρεπε όλοι να είχαμε καταλάβει ότι υπήρχαν μέλη της που ήταν αποφασισμένα να χειραγωγήσουν τη δικαιη οργή των δικαστών. Φαίνεται πως η άποψη αυτή γενικεύεται. Οι πολιτικοί είναι πιθανόν να πέτυχαν τις επιδιώξεις τους.Να δημιουργήσουν ισχυρές αντιδράσεις υπέρ των συμφερόντων τους στο ΔΣ.Γιαυτό δεν μας δίνουν προσοχή. Σ΄αυτό βοηθά και η απραξία των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων. Άθλιες οι ενέργειες των συνομιλητών της κυβέρνησης.Αν το ΔΣ της Ένωσης ήταν ενωμένο τώρα εμείς θα είμασταν οι νικητές.Εύχομαι να το επιτύχουμε.Δεν έχω άλλη εξήγηση για την άκαμπτη στάση της Κυβέρνησης.Μακάρι τα πράγματα να ήταν αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ