Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση απόφασης για παράταση των κινητοποιήσεων - πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

στη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση της 14-09-2012

, για το διάστημα από 01 μέχρι 05 Οκτωβρίου 2012, καθώς και τη σύγκληση νέας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, την Παρασκευή 05-10-2012 (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών και ώρα 10.30 π.μ.), προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της Ένωσης, σε σχέση με τα μέτρα των σχεδιαζόμενων περικοπών των αποδοχών μας που πρόκειται να ψηφιστούν σύντομα.

Η απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου είναι επιβεβλημένη, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι μέσα στην εβδομάδα θα παρουσιαστούν τα εξειδικευμένα πια μέτρα της Κυβέρνησης, και προκειμένου να υπάρχουν κατά τη Γενική Συνέλευση όλα τα απαραίτητα δεδομένα για τη λήψη της ορθότερης δυνατής απόφασης.

Σας καλούμε να συνεχίσετε να στηρίζετε τις αποφάσεις που λήφθηκαν σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την ίδια αποφασιστικότητα που επιδείξατε μέχρι σήμερα. Επίσης, σας καλούμε να είστε όλοι παρόντες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 05-10-2012, προκειμένου, οι όποιες αποφάσεις ληφθούν να εκφράζουν την πραγματική βούληση της πλειοψηφίας των Διοικητικών Δικαστών.

10 σχόλια:

  1. Ακόμα περιμένουμε τις αγωγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή κάποιοι προβληματίζονται, γενικώς, πρέπει να τονίσουμε τα ακόλουθα: Οι δικαστές μέσω των ενώσεων τους οφείλουν να διαπραγματεύονται μέχρι ένα όριο ανεκτό για τη δικαστική τους ιδιότητα. Η συζήτηση περί των οικονομικών δεν πρέπει να κρατά αυτούς σε μία μόνιμη και διαρκή επαφή με τους πολιτικούς, την οποία ούτε ο πολίτης μπορεί να αποδεχθεί. Δεν μπορούν, κοντολογίς, να εκλιπαρούν και να ικετεύουν. Οι δικαστές επίσης από όσο μπορώ να ενθυμούμαι ουδέποτε προέβαλαν παράλογα οικονομικά αιτήματα. Όταν λοιπόν ο διάλογος εξαντλείται και η πολιτεία επιλέγει να κάνει αλόγιστη ΄΄έκπτωση΄΄στους θεσμούς ενώ την ίδια στιγμή αναλαμβάνει τα δις των δανείων των δεκο ή χαρίζει υπέρογκα χρέη που οφείλονται προς το ελληνικό δημόσιο, είναι προφανές ότι κλειδωνίζονται τα θεμέλια της κοινωνίας και του κοινωνικού κράτους. Μπροστά στη νέα αυτή τάξη πραγμάτων η δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι συμμέτοχος. Το βασικό δόγμα είναι ότι ο δικαστής μιλά με τις αποφάσεις του. Σύμφωνοι. Από ποιες αποφάσεις περιμένετε κύριοι εσείς που αναμασάτε συνεχώς αυτό το δόγμα να μιλήσει ο δικαστής; Είστε ικανοποιημένοι που υποκαθίστασθε από ΄΄Ανεξάρτητες΄΄ Αρχές; ποιες αποφάσεις εννοείτε; Του ικα; του τέβε; του οαεε; της κλοπής; της συκοφαντικής δυσφήμισης; της ψευδορκίας; της αναστολής; της μετατροπής της ποινής; της υφ΄ όρον απόλυσης; με ποιες αποφάσεις περιμένετε δηλ. να μιλήσει ο δικαστής έτσι για να ξέρουμε κι εμείς; μήπως εννοείτε για τις υποθέσεις που από σήμερα θα γίνουν αμετάκλητες σε μια δεκαετία; για ποιες αποφάσεις μιλάτε; αυτές που δεν εκτελούνται ακόμη και από το κράτος; το ότι σήμερα διεξάγονται δημόσιες συζητήσεις όπου δικαστές επικρίνουν λ.χ. το νόμο περί ευθύνης υπουργών αποτελεί παθογένεια. Διότι εφόσον επικρίνεις ως δικαστής το νόμο για αντισυνταγματικότητα είναι απλό: δεν τον εφαρμόζεις και ακολουθείς την κοινή διαδικασία ως προς όλους. Για να φτάσουμε όμως μέχρι εκεί χρειάζεται προηγουμένως να περάσουμε από διάφορα στάδια: μόλις εκλείψει το ερώτημα ποιος δικηγορικός σύλλογος είναι καλός, μόλις η λέξη αναφορά, πειθαρχικό, προθεσμίες και διάφορα τέτοια μελλοντικά και αβέβαια φύγουν από το δικαστικό λεξιλόγιο και μόλις ο θεσμός οχυρωθεί οικονομικά στα λογικά συνταγματικά πλαίσια τότε θα μπορούμε να μιλάμε με τις αποφάσεις μας. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί κανείς αυτό τόσο το καλύτερο αλλοιώς θα πετά στους αιθέρες παρέα με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, που αποτελεί πρώιμο στάδιο κάποιας σοβαρής ψυχικής ασθένειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απευθύνομαι στον ανώνυμο της 30ης/9/2012 ώρα 4.51. Το σχόλιό σου είναι ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει τις τελευταίες εβδομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος ασχολείται με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη είναι στο προστάδιο σοβαρής ψυχικής ασθένειας. Ενδιαφέρουσα και ελληνοπρεπέστατη απάντηση. Ίσως θα ήταν καλύτερο να πάμε στους Ταλιμπάν και τους Μάο - Μάο, που δεν είχαν και σχολεία προφανώς για την προστασία της ψυχικής υγείας των πολιτών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγγνώμη αλλά το να μεταφέρεται η αρχαιότητα στη σημερινή ελληνική δικαιοσύνη και να γίνεται αντιπαραβολή σημερινών συναδέλφων με αρχαίους έλληνες είναι ολίγον ασύμβατο έως γραφικό. Δεν το νομίζετε; Ωραία αίσθηση του χιούμορ έχετε ανώνυμε 1 Οκτωβρίου 2012 10.36 αλλά συγχρόνως δεν καταλαβαίνετε από χιούμορ... το να μελετάς τους αρχαίους και να διδάσκεσαι είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το να το παίζεις Πλάτων ή Σωκράτης εν έτει 2012. Αυτό είναι λίγο περίεργο. Είναι περισσότερο της μόδας να το παίζεις ταλιμπάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Οι δικαστές μιλούν με τις αποφάσεις τους". Δηλαδή τι; Δεν μιλούν εάν δεν ερωτηθούν; Δεν δικαιούνται να σκέπτονται ως πολίτες της χώρας τους; Δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν όταν αδικούνται; Τότε γιατί επετρέπεται να είναι μέλη συνδικαλιστικού οργάνου, Ενωσης, που σκοπός της είναι και η προάσπιση των συμφερόντων των μελών της; Η ρήση λοιπόν αυτή σημαίνει "σκύψτε το κεφάλι και βγάζετε αποφάσεις" Αποφάσεις που η ίδια η πολιτεία, όταν την αφορούν πολύ συχνά τις αγνοεί. Αλλά μη διαμαρτύρεστε, εσείς μιλήσατε με την απόφασή σας. Τρέξτε να βγάλετε την επόμενη. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν είναι για δικαστές.
    Ε φτάνει πιά, όχι άλλο τα κεφάλια μέσα !










    8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ανώνυμος της 1ης Οκτωβρίου ώρα 2.55 έχει μελετήσσει τον Αριστοτέλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Αριστοτέλης, ως πατέρας της Λογικής, δεν θα ενέκρινε μια απεργία που δεν την λέμε απεργία, ούτε επιχειρήματα περί μισθών πείνας, όταν όλοι οι Έλληνες, πλην ελάχιστων κατηγοριών, έχουν υποστεί τα πάνδεινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι. Ο ανώνυμος της 1ης Οκτωβρίου 2.55 δεν έχει μελετήσει Αριστοτέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. βικτωρια μαρσιωνη4 Οκτωβρίου 2012 στις 2:55 π.μ.

    Τι θα γινει με τις αγωγες τα σχεδια των οποιων ειναι ετοιμα υποτιθεται;θα ασκηθουν αιτησεις σναστολης εκτελεσης για νσ μην εκτελεσθει η διαταξη σχετικα με τις περικοπες;θα μας ενημερωσει καποια στιγμη καποιος;ακομη κ το υψος των μειωσεων σε κσθε βαθμο αγνοουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ