Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Πρωθυπουργού με δικαστικές ενώσεις

Σε «πολιτισμένο κλίμα εκατέρωθεν», διεξήχθησαν οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και - νωρίτερα - του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη με τις δικαστικές ενώσεις, το μεσημέρι της Παρασκευής, με πυρήνα τις επικείμενες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των δικαστικών λειτουργών, δεν διατύπωσε εντούτοις καμία δέσμευση, καθώς επίκειται η συνάντηση με την τρόικα.
«Εκθέσαμε τις απόψεις μας τόσο στον κ. Σαμαρά όσο και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη», τονίζει στο «Βήμα» η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κυρία Βασιλική Θάνου.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σέβονται τον θεσμό της Δικαιοσύνης και αναγνωρίζουν τη συνταγματική κατοχύρωση των αποδοχών μας, επιφυλάχθηκαν ωστόσο για την όποια απόφαση μετά το πέρας της συνάντησης με την τρόικα».

ΤΟ ΒΗΜΑ


===========
Δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τους δικαστικούς

«Δεν υπήρξε κάποια κατάληξη» στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δικαστικούς, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου, λέγοντας πως «η έκβαση της συνάντησης θα κριθεί εκ του αποτελέσματος». Η πλευρά των δικαστικών υπέδειξε στη συνάντηση τα ισοδύναμα μέτρα, αντί περικοπών των αποδοχών τους, που έχει ήδη θέσει υπόψη του υπουργείου Οικονομικών.

Η κ. Θάνου τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός τους άκουσε με προσοχή και έδωσε την προσοχή», είπε, «που αρμόζει στο θεσμό των δικαστικών».

Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης ότι «η έκβαση της σημερινής συνάντησης θα κριθεί εκ του αποτελέσματος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Αθηνών, Ρούσσος Παπαδάκης από την πλευρά του είπε ότι «στη συνάντηση υπεδείχθησαν στον πρωθυπουργό ισοδύναμα μέτρα, όπως αυτά που είχαν δειχθεί και στον υπουργό Οικονομικών» και είπε, επίσης, ότι «τώρα είναι θέμα των τριων πολιτικών αρχηγών».

Σε εξέλιξη βρίσκεται το απόγευμα της Παρασκευής σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Δικαστικών.
ΤΑ ΝΕΑ

6 σχόλια:

  1. Για το ότι σέβονται το θεσμό της δικαιοσύνης, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία,αγαπητή Κ.Θάνου!!! Μας το αποδεικνύουν καθημερινά, ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια... Ακόμα και αυτή τη στιγμή, κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας... Νιώθω εδώ και πολύ καιρό θλίψη και απογοήτευση που ανήκω σε αυτόν τον επαγγελματικό κλάδο,πρωτίστως για τον τρόπο με τον οποίο οι εκάστοτε εκπρόσωποί μας χειρίζονται τα θέματα που μας αφορούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρει κανείς συνάδελφος ποια είναι ακριβώς τα ισοδύναμα μέτρα που υπεδείχθησαν από τις ενώσεις μας στον Πρωθυπουργό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε νομίζω οτι είναι θέμα των πολιτικών αρχηγών. Είναι δικό μας θέμα γιατί ο δικός μας μισθός θα κοπεί, όχι των πολιτικών αρχηγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν κατάλαβα καλά, ο κ. πρωθυπουργός απέφυγε επιμελώς να δεσμευθεί ως προς το θέμα της αποφυγής περαιτέρω μειώσεως των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, διότι πρώτα επιθυμεί να λάβει την έγκριση της τρόικας για το εάν θα τηρήσει ή θα παραβιάσει (ακόμη περισσότερο)τη σχετική διάταξη του Συντάγματος; Πάντως όσον αφορά στις αποδοχές των αρχιερέων ο κ. πρωθυπουργός δεν είχε κανέναν απολύτως ενδοιασμό να δηλώσει κατηγορηματικώς και απεριφράστως στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών (με τον τον οποίο, σημειωτέον, συναντήθηκε σε χρόνο κατά πολύ προγενέστερο εκείνου που καταδέχθηκε τελικώς να ικανοποιήσει το αίτημα των εκπροσώπων των δικαστικών ενώσεων για μεταξύ τους συνάντηση)ότι δεν πρόκειται να υποστούν καμία απολύτως περικοπή. Εκεί δεν χρειάσθηκε να αναμείνει την άδεια της τρόικας. Ενόψει αυτών,τα περί σεβασμού του θεσμού της δικαιοσύνης από τον κ. πρωθυπουργό, που ανέφερε η κα Β.Θάνου, μόνο μελαγχολικές σκέψεις προκαλούν. Υ.Γ.: ο μέχρι πρότινος λαλίστατος επί του θέματος κ. Υπουργός της Δικαιοσύνης, ο οποίος δήλωνε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των δικαστικών αποδοχών θα συνιστά καταφανή παραβίαση του Συντάγματος, γιατί έχει σιγήσει εσχάτως; Μήπως θεωρεί ότι εκπλήρωσε το ρόλο του και επιτέλεσε το καθήκον του με το να τηρήσει τη σειρά αρχαιότητας κατά την πρόσφατη επιλογή προέδρου και αντιπροέδρων των ανώτατων δικαστηρίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έπρεπε δηλαδή να τηρήσει τη σειρά αρχαιότητας; υπάρχει κανένας καλύτερος από αυτούς που έγιναν αντιπρόεδροι που έπρεπε να γίνει στη θέση τους; δεν νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ιερείς και αρχιερείς έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ