Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση για Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 20/10/2012

16/10/2012
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη μας να παραστούν στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, που θα γίνει στις 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00, στο Αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως – Το πάρκινγκ του Εφετείου θα είναι στη διάθεση των μελών μας).
                 ΘΕΜΑ:
Σχεδιαζόμενη νέα μείωση των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών
       

Προτάσεις και λήψη απόφασης για την περαιτέρω στάση μας. 

                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                  
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ- ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
                      Αρεοπαγίτης                              Πρόεδρος Εφετών


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

21 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι αν θα μας κάνει την τιμή να παρευρεθεί στη ΓΣ η ηγεσία του ΑΠ. Από όσο γνωρίζω στις 20 του μηνός δεν έχουν προγραμματιστεί εγκαίνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα θελουν και αναδρομικα αντι να βρουν τα 19 εκατ απο καπου [βλ και ανωτατο δξκαστηριο ιταλιας αποφαση περι αντισυνταγματικοτητος των μειωσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποια άποψη κι αν έχει κάθε συνάδελφος, να μη λείψει από τη Γενική Συνέλευση. Μην υποχωρήσουμε. Η ενότητα και η συμμόρφωση στην αποφαση της ΓΣ είναι η μόνη μας δύναμη. Η καθολική συμμετοχή μας θα προσδώσει κύρος στις αποφάσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπίζω η συνέλευση να κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση και να σταματήσουν οι αποχές, όπως έπραξαν οι του ΝΣΚ. Ο απολογισμός ενός μηνός αποχής : το απολυτο μηδέν.Οι μειώσεις θα γίνουν κανονικά, ουδείς ασχολείται μαζί μας και οι αναβληθείσες υποθέσεις συσσωρέυονται σε άλλες δικασίμους τις οποίες θα κληθούμε εμείς να φέρουμε εις πέρας με τιτάνιο αγώνα.Και βέβαια η αύξηση του ποσοστού δυσαρέσκειας του κόσμου απέναντι στο θεσμό της Δικαιοσύνης. Αλήθεια κάποιοι συνάδελφοι που εμμένουν στη συνέχιση της αποχής περιμένουν ότι θα πετύχουμε κάτι? Και αν ναι τί? Το γιουχάρισμά μας από τον κόσμο στα ακροατήρια ή την άσκηση πειθαρχικών διώξεων εναντίον μας υπό το βάρος πλέον της κατακραυγής του κόσμου και όχι λόγω άνωθεν εντολών όπως φαντάζονται κάποιοι συνομωσιολόγοι. Μακάρι όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψουμε να καταντήσουμε γραφικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η απεργία δεν νομίζω να είναι η λύση για τα προβλήματα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να μην γίνουμε με τις κινητοποιήσεις μας ένα καθαρά εργατουπαλληλικό σωματείο ή σαν την ΓΕΣΕΕ του Παναγόπουλου...η υιοθέτηση ακραίων μέτρων αντίδρασης υποβαθμίζει την θέση μας και τα επιχειρήματά μας περισσότερο απο τις περικοπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρόταση για τη ΓΣ:
    Σύσταση ταμείου για τη βοήθεια συναδέλφων με οικονομικές δυσκολίες.
    Δεκτές προσφορές απο υψηλόβαθμους - υψηλόμισθους και "υπεράνω".
    Να δω ποιός θα μείνει απ' έξω με τη μείωση που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν θα πρεπει να κανουμε εναν απολογισμο των κινητοποιησεων μας?
    που ενα 1 μηνα διακοπτουμε και αναβαλλουμε, και αντι αυτον το μηνα να ειμαστε σε διαρκη διαλογο με την πολιτικη ηγεσια και την κοινωνια, εχουμε απομονωθει εντελως;;
    οι στρατιωτικοι, χωρις καμμια κινητοποιηση, πετυχαν σχεδον το απολυτο..καμμια μειωση, και η κοινωνια να ειναι μαζι τους..
    εμεις, με τοσες κινητοποιησεις, και αμα μας πανε σε μισθο 800 ευρω, θα ικανοποιηθει η πλειοψηφια της κοινης γνωμης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτο το επιχειρημα οτι κινητοποιουμαστε για την ανεξαρτησια της δικαιοσυνης, πραγματικα ειναι ατοπο εντελως..
    γιατι εγω θυμαμαι δικαστες του 1980, με μισθο πεινας, που ουτε "γεια" τολμουσαν να τους πουνε οι δικηγοροι..
    και θυμαμαι τους δικαστες των 3.000 ευρω του 2009, στους οποιους ασκει αναφορα και μηνυση ο καθε τυχαιος διαδικος και δικηγορος, που στα επαρχιακα δικαστηρια ειναι καθημερινο φαινομενο στην αιθουσα δικαστων ο μαινομενος δικηγορος να καταφερεται κατα του δικαστη για αποφαση που εξεδοσε, που ο καθε δικηγορικος συλλογος διωχνει με συνοπτικες διαδικασιες οποιον δικαστη θεωρει ανεπιθημητο, κ.α.

    για ολα αυτα γιατι δεν καναμε ποτε κινητοποιησεις? τωρα θυμηθηκαμε την ανεξαρτησια?αντε και δεν μας μειωνουν το μισθο.. αυριο τη μηνυση που θα φαμε για τις αποφασεις που θα δημοσιευσουμε σωρηδον στις 23 οκτωβρη πως θα την αντιμετωπισουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εντωμεταξυ το μονο που κερδισαμε με τις κινητοποιησεις μας ειναι πλεον οτι δωσαμε στερεο ερεισμα στο μεχρι σημερα αιολο επιχειρημα "κατελαβα το εργοστασιο γιατι το αποφασισε η συνελευση του σωματειου μας", "εκαψα το κεντρο της Αθηνας λογω του αρθρου 120 Συντ."!!!
    επισης πολλες ομαδες καλοειδαν τις κινητοποιησεις ωστε να ασκησουν πιεση για την κηρυξη του μνημονιου αντισυνταγματικου..φυσικα τι σημαινει αυτο, ειναι αναλογως τις βλεψεις της καθε κοινωνικης ομαδας..
    συναδελφος, εγραψε παλαιοτερα οτι με την κηρυξη του μνημονιου αντισυνταγματικου θα αναζητηθουν τα εσοδα απο αλλες πηγες, οπως αυξηση ΦΠΑ!!!!! Αυτο περαν του ανεφικτου (ηδη οι επιχειρησεις χρωστανε 50 δις ΦΠΑ, αρα αμα πληρωνοταν οτι ηδη οφειλεται δεν θα χρειαζονταν ετσι και αλλιως αλλα μετρα), ειναι σιγουρο οτι θα προκαλεσει οργη της μεγαλης πλειοψηφιας του κοσμου, που θελει τα μετρα να πλήξουν κυριως τους υπαλληλους των ΔΕΚΟ, αλλα και του στενου δημοσιου τομεα..
    φυσικα τα "ηρωικα Ειρηνοδικεια" δικαιωσαν προσφατα υπαλληλους των αστικων συγκοινωνιων με μισθους των 3.000 ευρω +υπερωριες+κυριακες=4.000 ευρω..
    αλλοι θελουν να κηρυχθει αντισυνταγματικο για να μην ανοιξουν τα κλειστα επαγγελματα, αλλοι για να μην γινουν αποκρατικοπιησεις, κοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις με τα ίδια άσφαιρα πυρά;Οι αγωγές γιατί δεν ακούονται καθόλου;Τα αναδρομικά πήγαν περίπατο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε στις έδρες ως δημόσιοι υπάλληλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΕΔΕ να βρει νέους τρόπους αγώνα, αποτελεσματικούς.Οι ήδη εφαρμοσθέντες είναι αναποτελεσματικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ηγεσία του Α.Π, όταν θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, θα δει τα ΄ψίχουλα της σύνταξης και θα τρίβει τα μάτια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. βικτωρια μαρσιωνη19 Οκτωβρίου 2012 στις 2:08 π.μ.

    Γιατί δεν έχουν ήδη κατατεθεί πρόσφυγες για τις προηγούμενες μειώσεις;μήπως πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα για να καταλάβουν ότι αυτή τη φορα είμαστε αποφασισμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς ανώνυμο της 17ης Οκτωβρίου 2:54 μ.μ.

    Σας διαβεβαιώ, ανώνυμε κ. Πρόεδρε, κανένας δικηγόρος δεν θεωρεί οποιονδήποτε Δικαστή "ανεπιθήμητο".
    Ανώνυμος δικηγόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανωνυμε δικηγορε της 19.10.2012, ωρα 5:36, κι εγω αγαπητέ μου σας διαβεβαιωνω με τη σειρα μου οτι σε 17 χρονια υπηρεσίας, εχω δει ΠΟΛΛΕΣ περιπτωσεις δικηγορων που επιδιωξαν και ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να εκδιωξουν δικαστή απο περιφερειακο πρωτοδικειο επειδη τον θεωρουσαν ανεπιθυμητο.
    Με καθε σεβασμο και με πίστη στην καλοπιστία σας.

    Πρόεδρος Πρωτοδικών Επαρχιακού Δικαστηριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κ. Πρόεδρε,
    νομίζω ότι την εξαίρεση την ανάγετε σε γενικό κανόνα. Το ότι ενδεχομένως κάποιος συγκεκριμένος Δικαστής χαρακτηρίστηκε "ανεπαρκής" από το δικηγορικό σύλλογο της δικαστικής περιφέρειας, όπου υπηρετεί (διότι αδυνατώ να πιστέψω ότι μεμονωμένος δικηγόρος ή κάποια ομάδα δικηγόρων μπορούν να ασκήσουν τέτοιες πιέσεις) και γνωστοποίησε τα παράπονα του αρμοδίως, ούτε σύνηθες είναι αλλά ούτε (όποτε τυχόν συμβαίνει) παράλογο ή ανήθικο. Στη δε διακριτή (από την ανωτέρω) περίπτωση προσωπικής αντιπαλότητας κάποιου ή κάποιων δικηγόρων με κάποιο Δικαστή (και το αντίστροφο), για τους Χ προσωπικούς λόγους εκάστου μέρους, πλην των κανόνων εθιμοτυπίας (και της κοινωνικής επιτίμησης στη περίπτωση παράβασης τους) υπάρχει και η έννομη προστασία για όσους θεωρούν ότι αδικούνται. Εκτός αν ασπάζεστε την αντίληψη ότι κάποιοι ex officio είναι υπεράνω λογικής (άρα και κριτικής), εθιμοτυπίας και νομιμότητας.
    Με σεβασμό στη περί δικαίου αντίληψη σας,
    Ανώνυμος δικηγόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ