Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αποχή την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου-Άμεση απόσυρση των διατάξεων περί Επικουρικού Κεφαλαίου και ΕΟΠΥΥ


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                                                     Αθήνα, 23/10/2012
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

            Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, ημέρα ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής των ρυθμίσεων α) περί μείωσης της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και β) περί υπαγωγής των ασφαλισμένων του Ε.Τ.Α.Α. στον ΕΟΠΥΥ.

            Το δικηγορικό σώμα επισημαίνει τον κοινωνικά ανάλγητο χαρακτήρα των προωθούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, που φαλκιδεύουν τα δικαιώματα του μέσου πολίτη – θύματος τροχαίου ατυχήματος, καταδικάζοντάς τον σε αναξιοπρεπή διαβίωση, κατά πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου,αλλά και του ευσυνείδητου πολίτη ο οποίος καταβάλλει τα ασφάλιστρά του, πλην όμως κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες  των ελλιπών – με ευθύνη του κράτους – ελέγχων στην ασφαλιστική αγορά.
            Ζητούμε εκ νέου την άμεση απόσυρση των εν λόγω κατάπτυστων διατάξεων, επισημαίνοντας πως, όπως προκύπτει από τα πρακτικά των σχετικών συζητήσεων στο Κοινοβούλιο, η πλειοψηφία των Βουλευτών είναι κατηγορηματικά αντίθετη προς την υιοθέτησή τους.
            Παράλληλα, αρνούμαστε να συναινέσουμε στην υποβάθμιση και υπονόμευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών μας, που πλήττονται ευθέως και κατά τρόπο πρωτοφανή από την ένταξη του Ταμείου μας στο θνησιγενές μόρφωμα του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που ισοδυναμεί με πλήρη λεηλασία των αποθεματικών μας.
            Με βάση το ανωτέρω πλαίσιο αποφασίστηκε να διεξαχθεί Συνέντευξη Τύπου στο κτήριο του Δ.Σ.Α. την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 11.00΄, ενώ θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας των εκπροσώπων του Δ.Σ.Α. στο ελληνικό Κοινοβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ