Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: Συνέχιση κινητοποιήσεων μέχρι τις 4-11-2012


     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


        Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΄Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος συνήλθε  την 19-10-2012, κατΆ εξουσιοδότηση της απόφασης της Έκτακτης  Γενικής Συνέλευσης  της 16-9-2012  και  αποφάσισε ομόφωνα:
         Α.  Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ήτοι:  
         1. Τη διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας κατά τις ώρες 10.00 πμ έως 15.00 μμ, από 21-10-2012 έως και την 04-11-2012.
         2. Τη μη υποβολή εισαγγελικών προτάσεων προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρουμένων των περιπτώσεων προσωρινά κρατουμένων, υποθέσεων υπό παραγραφή και λοιπών επειγουσών δικογραφιών), τη μη περαίωση δικογραφιών της ποινικής προδικασίας (προκαταρκτικών, προανακριτικών και ανακριτικών) καθώς και την μη έκδοση διατάξεων επί εγκλήσεων και προσφυγών και πράξεων αρχειοθέτησης, από 21-10-2012 έως και την 04-11-2012. 
         Β. Τη σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης εντός του μηνός Νοεμβρίου 2012, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί προσεχώς, ανάλογα με τις εξελίξεις των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μας.  

                         Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

             Ο Πρόεδρος   και α.α.
              Ο Α΄ Αντιπρόεδρος                      Η Γεν. Γραμματέας

           Δημήτριος Μητρουλιάς                     Ελένη Σκεπαρνιά
          Αντεισαγγελέας  Εφετών              Αντεισαγγελέας Εφετών                                                

21 σχόλια:

  1. Δηλαδή το μόνο που τους νοιάζει τους εισαγγελείς της Ελλάδος είναι η διατήρηση ΜΟΝΟ του δικού τους μισθού, έτσι; Κάνενα περί δικαίου αίσθημα σε μια πτωχευμένη χώρα που καταρρέει...
    Εφόσον εντωμεταξύ αρνούνται το προφανές αντισυνταγματικό της κάθε μορφής απεργίας τους στο 23 παρ. 2, άρα αποδέχονται και την ανάλογη περικοπή του μισθού τους όπως όλοι οι υπόλοιποι απεργοί εργαζόμενοι, έτσι; Ή μηπως (και προφανώς) όχι; Αρχή άνδρα δείκνυσι... Δυστυχώς όλες οι εξουσίες της χώρας είναι κατώτερες των περιστάσεων. Η ομοφωνία των ταγών της δικαιοσύνης στην περιφρόνηση του ίδιου του Συντάγματος είναι πραγματικά για αιδώ και για λύπηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Jim! το χειρότερο δεν είναι να είναι κανείς αμόρφωτος αλλά ημιμαθής ή να κάνει ότι τα ξέρει όλα.Αναρωτιέμαι αφού μας κάνεις μαθήματα συνταγματικού δικαίου, μήπως έχεις διαβάσει και το άρθρο 88 παρ.2? Η εμπάθειά σου είναι ακατανόητη αλλά και προφανής και δεν σου επιτρέπει να δείς πχ τις αποδοχές των βουλευτών.

      Διαγραφή
  2. Συνεπέστατοι καιγενναίοι.Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στους Εισαγγελείς! Ελπίζω να ακολουθήσουμε κι εμείς σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος θεωρεί ότι οι κινητοποιήσεις των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι παράνομες, ας προσφύγει στη δικαιοσύνη να έχουμε μια αυθεντική ερμηνεία και να τελειώνουμε επιτέλους με όλη αυτή τη συζήτηση. 'Η προς τη μια ή προς την άλλη κατεύθυνση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καθενας πρεπει ν αγωνιστει για το δικο του μισθο κι ολοι μαζι να φυγει το μνημονιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δικαστές μάχονται για τα του όίκου τους. Μάχονται υπέρ βωμών και εστιών.Οι επικριτές, καλό είναινα κυττάξουν και αυτοί τα του οίκου τους και ξέρουμε ότι από κανένα δεν περιμένουμε καλό λόγο.Είμαστε μόνοι, αλλά στις επάλξεις για μία δικαιοσύνη στιβαρή, που θα είναι σε θέση να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα, σ`αυτό τον τόπο της διαφθοράς και της αποσύνθεσης, στο τόπο της αχαλίνωτης παρανομίας και ρεμούλας.¨Ολοι τους δικαστές τρέμουν και γι`αυτό τους θέλουν αδύναμους και φοβισμένους.Δε θα τους περάσει όμως.Η φυλακή περιμένει τον κάθε κλέφτη και απατεώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστή απόφαση. Εύγε συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Jim και λοιπά πρόβατα, έχοντα ανάγκη τσοπάνηδων... Οι Εισαγγελείς της Ελλάδος, απαιτούμε εξίσωση των αποδοχών μας με αυτούς των λειτουργών της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Αν η χώρα καταρρέει, γεγονός για το οποίο φέρω απειροελάχιστη ευθύνη, καθώς φορολογούμαι μέχρι δεκάρας και δε χρωστάω ούτε μια δικογραφία από όσες χρεώνομαι, τότε να βοηθήσουμε όλοι οι λειτουργοί των εξουσιών ισότιμα. Δηλαδή, δέχομαι να λαμβάνω 300 ευρώ το μήνα, μισθό, τον οποίο να λαμβάνουν και οι βουλευτές και οι υπουργοί. Δε ζητάω αύξηση ούτε εξίσωση προς τα πάνω. ΥΓ Εκπληρώνω το καθήκον μου ευσυνείδητα, αποτελώντας το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη, χωρίς να με επηρεάζει το γεγονός, ότι "βοηθώ" και πρόβατα να ζουν σε ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο περιβάλλον, για τα οποία (πρόβατα) αισθάνομαι και αιδώ και λύπηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η καλύτερη κινητοποίηση των εισαγγελέων και των δικαστών θα ήταν αντί να απεργούν να κάνουν το ακριβώς αν΄τιθετο: Να επιληφθούν επιτέλους υποθέσεις διασπάθησης δημοσίου χρήματος και διαφθοράς και να τις φέρουν στο ακροατήριο σε χρόνο ρεκόρ... Αυτό θα τους δικαίωνε στα μάτια της καοινωνίας και θα έδινε μια αχτίδα δικαιοσύνης σε αυτή τη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ Jim
    ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΈΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;
    ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ.
    ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΈΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΕΜΦΡΟΝΩΣ. ΤΙ ΈΠΡΑΞΕΣ ΕΣΥ ΈΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΌΤΑΝ ΠΑΡΕΔΙΔΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ "ΘΗΡΙΑ";
    " ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ" ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΣΘΕ ΤΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΩΣ ΧΩΡΑ, ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΆΡΑΓΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απαντηση στον JIM
    1ον Την χώρα δεν την πτωχεύσαμε εμείς όταν από τις αποφάσεις των ποινικών δικαστηρίων το κράτος εισπράττει σε μετρητά το 15% του προυπολιγισμού του αφαιρουμένων των εξόδων των Δικαστηρίων ( αμοιβές δικαστών γραμματέων λειτουργικά έξοδα κλπ )
    2ον Δεν είμαστε σαν και εσένα "απλοί εργαζόμενοι" αλλά πρέπει να διαβάσεις για αυτό καλλιτερα το σύνταγμα
    3ον Τα μέτρα δεν τα βγάλαμε εμείς συνταγματικά
    4ον Αν μειωθούν οι μισθοί μας για τις κινητοποιήσεις πρέπει να πληρωνόμαστε και υπερωρίες για κάθε ημέρα που εργαζόμαστε στο σπίτι μας πάνω από 10 ώρες για να έχει ο λαός τις προτάσεις μας επί των υποθέσεων του , εισαγγελέα ακροάσεων , εισαγγελέα ερευνών ( όλο το 24ωρο) να επεξεργαζόμαστε τις δικογραφίες του κλπ . Μάλλον - και επειδή ο τζιμ και οι όμοιοί του δεν τα γνωρίζουν αυτά - πρέπει πια να τα σταματήσουμε όλα αυτά και ο,τι βγει στο 8ωρο . Δυστυχώς για εσένα και τους φίλους σου του κυβερνώτες και όσους από τον κλάδο των δικαστικών λειτουργών τους υποστηρίζουν , δεν μπορεί να τα έχεις όλα - 8 ώρες υπηρεσία στην εισαγγελία , το απόγευμα γήπεδο ή πορεία και το βράδυ γράψιμο - και μάλιστα τζάμπα για να κάνεις χατήρια σε πολιτικάντηδες .
    5ον για να μην κοροιδευόμαστε πιά μόνο οι δικαστές΄"χάρισαν" τα αναδρομικά τους στον λαό και έδωσαν το 38% του μισθού τους χωρίς καμία διαμαρτυρία . εσύ τζιμ και οι φίλοι σου που υποστηρίζεις τι δώσατε ;
    6ον Ακόμα και εάν θέλουμε "να κατεβάζουμε τα μολύβια" στις 10:00 αυτό πρακτικά δεν μπορεί να γίνει γιατί υπάρχουν επείγουσες υποθέσεις , αυτόφωρα κλπ - οπότε ουσιαστικά σταματάμε περίπου στις 14:00 -κρίμα που δεν το ξέρεις τζιμ απορώ τι κάνεις στις αίθουσες δικαστηρίων που πας -
    7ον Όλος ο λαός έδωσε για την χώρα , αυτοί που ψήφισες τζιμ και τους χειροκροτάς στην Βουλή τι έδωσαν ; Τισ 15.000 ευρώ που λαμβάνουν κάθε μήνα ή μήπως μείωσαν τον αριθμό τους από 300 σε 200 , μήπως "έχασαν τις απαλλαγές τους ;" τις επιτροπές τους , τις ατέλειές τους ;
    Συνέχισε να χειροκροτάς τζιμ είστε πράγματι για λύπηση αλλα εμείς πια δεν κάνουμε πίσω . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενωση Δικαστών: κινητοποιήσεις μέχρι 10 Νοεμβρίου και έπεται συνέχεια δριμύτερη. Η άποψη περί όχι ακριβώς πάλι πλήρους αναστολής των κινητοπιήσεων αλλά μαζέματος αυτών δεν βρήκε απήχηση ούτε στο 0,1% χωρίς υπερβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γράψε τίποτα σχετικά με εσένα κύριε blogger Jim για να ξέρουμε με ποιον μιλάμε. Είσαι εκτός πραγματικότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. jim γίνε πρωτα Δικαστής και μετά τα λέμε. Προς το παρόν σίγουρα κάνεις άλλη δουλειά, αν κάνεις.
    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΜΠΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχώς, καλά τα λέει ο Jim.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. «οι λειτουργοί της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, στην οποία ανήκουν και οι Έλληνες δικαστές, θα έπρεπε να έχουν ήδη μειώσει τις δικές τους αποδοχές και τις λειτουργικές δαπάνες και να έχουν ήδη μεριμνήσει να ελεγχθούν και να φορολογηθούν οι διαφεύγοντες τη φορολόγηση, κάτι το οποίο εάν είχε επιτευχθεί, δεν θα ήταν αναγκαίες οι περαιτέρω θυσίες του ελληνικού λαού».- Βασιλική Θάνου(πάρα πολύ σωστή και άξια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μήπως, κύριε Jim παραπάνω, είστε βοηθός του Πρετεντέρη?Ρωτάω γιατί την ίδια (παρα)λογική διακρίνω στα κατά τα άλλα ποιητικά σας ερωτήματα. Ούτε και δικαιούστε να επικαλείστε το Σύνταγμα (προφανώς) εξ ονόματος μιάς αποδεδειγμένα ανάλγητης κρατικής εξουσίας που, κατά το δοκούν, θρασύτατα και ανερυθρίαστα, πολλάκις έχει παραβιάσει κατά την τελευταία τριετία, επιβάλοντας στους πολίτες της την κατάλυση νομίμων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους και την "συναίνεση" τους στην ίδια τους την εξαθλίωση. Καλά κάνουν οι δικαστές που απεργούν.Το ίδιο άλλωστε δεν κάνουν και οι άλλες κοινωνικές ομάδες? Τι άλλο δηλαδή να κάνουν? Να πετούν μολότωφ και να κάνουν καταλήψεις? Τότε θάχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι κύριε Jim. Δεν έχουν αυτοί στομάχι, οικογένεια, δεν είναι μέρος μιας σκληρά καταπιεζόμενης κοινωνίας? Γιατί αλήθεια δεν μιλάς για τους εφοριακούς και τελωνειακούς που προ ημερών γλύτωσαν την μείωση με ένα τελείως προσχηματικό λόγο. Και δεν αποτελεί τούτο κατηγορία η μομφή εναντίον τους. Κάθε τάξη παλεύει και αγωνίζεται, όπως μπορεί.Η συνέχιση της απεργίας τους είναι μονόδρομος.Και μάλιστα, σωστά, διαρκείας, γιατί μόνο έτσι ίσως υπάρξει αποτέλεσμα και όχι με τις ανώδυνες προσχηματικές 24ωρες.

    Δικηγόρος Χανίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Jim δεν είμαι δικαστής ή εισαγγελέας όμως εδω πλέον δεν πρόκειται για καθαρά οικονομικά αιτήματα. Εδώ με τις περικοπές που θα γίνουν στα μισθολόγια των δικαστών ουσιαστικά τους καταργούν! Αυτός είναι ο στόχος τους να καταλύσουν τη Δικαιοσύνη για να μπορούν πλέον να κυβερνούν και να δικάζουν οι ίδιοι με τους "υπηρέτες" τους που θα δημιουργήσουν στο στυλ των Οικονομικών Εισαγγελέων ή του Εισαγγελέα Διαφθορας... για τους οποίους ίσως αργότερα επιφυλάξουν ειδικές αμοιβές ανεξάρτητα ότι λόγω της φύσης των υποθέσεων που θα χειρίζονται θα μπορούν να κάνουν το "κουμάντο" τους...
    δεν βλέπεις ότι γίνεται προσπάθεια να ελέγξουν με κάθε τρόπο τη Δικαιοσύνη και να δημιουργήσουν ακόμη πιο θλιβερά και φοβισμένα ανθρωπάκια που θα δικάζουν τον κόσμο;
    Αλήθεια Jim για τους βουλευτές που δεν κόβουν τα δικά τους γιατί δεν αγαναχτείς; ή μήπως είσαι βουλευτής; Για τον Προβόπουλο που πήρε αποζημίωση 3,4 εκ. ευρώ για 9 μήνες δουλειάς από την Πειραιώς που αιματοδοτήθηκε με γερή δόση από το δάνειο που οι Έλληνες πληρώνουν με το αίμα τους, γιατί αλήθεια δεν στενοχωρέθηκες; μήπως είσαι τραπεζίτης;
    Οι δικαστές σε ένοιαξαν που κάνουν το αυτονόητο πλέον για να περισώσουν ό,τι περισώζεται από τη χαμένη αξιοπρέπειά τους;
    Όχι ότι δεν φταίνε και οι ίδιοι για το κατάντημα αυτό... αλλά έστω και αργά μπορεί να ανανήψουν... και να σταθούν στο πλευρό του λαού πλέον ειδικά οι χαμηλότεροι βαθμοί γιατί τους υψηλά ιστάμενους ξέρουν και τους "γουλανδρίζουν"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έλεος πια με τους άσχετους που σχολιάζουν! Άσχετους εννοώ τρίτους. Να κάνετε την προπαγάνδα σας αλλού κύριοι εκεί που πρέπει. Θα έπρεπε να ντρέπεστε που αναφέρεστε σε οποιονδήποτε κλάδο και στους πολιτικούς καμία πολύτως αναφορά. Μήπως είστε από αυτούς? Λέω..ή μήπως δεν σας έχουν αγγίξει το μισθό? Σίγουρα ένα από τα δύο (μπορεί κ τα δύο)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς τον dikastis: συνάδελφε, τελείως φιλικά και χωρίς ίχνος να κάνω υπόδειξη στην πολύ αξιόλογη προσπάθειά σας που μας δίνει βήμα και παρηγοριά, νομίζω ότι σχόλια τύπου μπαρμπα-Jim δεν έχουν θέση εδώ μέσα και είναι υποβολιμαία και κακόβουλα, καταφανώς προσβλητικά και υπονομευτικά. Το μόνο που επιζητούν οι κύριοι αυτοί είναι να εκνευρίσουν Δικαστές και να πάρουν αποσπασματικά σχόλια στη συνέχεια για να τα αναρτούν σε blogs και εφημερίδες λοιδωρώντας μας. Θεωρώ λοιπόν ότι, όποιος δεν είναι καλόπιστος πρέπει να πηγαίνει στον καφενέ και να λαικίζει ελεύθερα και όχι να καταχράται της φιλοξενίας και ανοχής σας. Κατά τα λοιπά, και πάλι συγχαρητήρια για το κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ