Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Γ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ: Συνέχιση των κινητοποιήσεων

20/10/2012
                                                                             ΨΗΦΙΣΜΑ 
                                                            ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
                                              ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ  στις 20-10-2012



             Οι Δικαστικοί Λειτουργοί- Δικαστές  και Εισαγγελείς –μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τηνέκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσαν στις 20-10-2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών.
    Διαπιστώνουν, ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να τηρεί την ίδια άκαμπτη στάση και, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις τους, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τις Δικαστικές Ενώσεις στις αλλεπάλληλες συναντήσεις τους με τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, σχεδιάζει την περαιτέρω δραστική μείωση των αποδοχών τους, αδιαφορώντας για το καίριο πλήγμα που θα επιφέρει στη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών, η οποία αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
    Εκφράζουν την αγανάκτησή τους προς την Πολιτεία, η οποία δεν εξετίμησε την υπεύθυνη στάση, που διαχρονικά επέδειξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εργαζόμενοι αγόγγυστα κάτω από εξοντωτικές συνθήκες για την ορθή απονομή του δικαίου και αξιώνει απ’ αυτούς περαιτέρω θυσίες, χωρίς η ίδια να τηρεί τη δική της υποχρέωση για ανάλογη προς το λειτούργημά τους μισθολογική μεταχείρισή τους.
    Δηλώνουν, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την υποβάθμιση του λειτουργήματός τους και την επιχειρούμενη υπαλληλοποίησή τους.

                                                                           Και ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 22ας  Σεπτεμβρίου 2012 και ειδικότερα: 

1)    Τη συνέχιση διακοπής των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας ( Πολιτικών και  Ποινικών ) από τηΔευτέρα  22-10-2012 έως το Σάββατο 10-11-2012, κατά τις ώρες από  10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ..
2)    Την αναστολή δημοσίευσης των πολιτικών αποφάσεων ( πλην των επειγουσών) από  22-10-2012 έως 10-11-2012.
3)    Την αλλαγή του τρόπου άσκησης των καθηκόντων τους, με την υποβολή αιτήματος προς τους Προϊσταμένους των Δικαστηρίων για την παροχή της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής ( γραφείων κ.λ.π), προκειμένου στο εξής να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά και μόνο στα οικεία δικαστικά καταστήματα. Η  επαπειλούμενη νέα ουσιαστική περικοπή των αποδοχών τους, καθιστά πλέον αδύνατη την κάλυψη εξ ιδίων των αυξημένων δαπανών, που απαιτούνται για τη  διατήρηση γραφείου και ανάλογων υποδομών στο σπίτι τους και τη συνέχιση της παροχής της εργασίας τους στο δικό τους χώρο, όπως μέχρι σήμερα έπρατταν χωρίς να έχουν  καμία σχετική νομική υποχρέωση.
4)    Την πιστή τήρηση των ισχυόντων Κανονισμών των Δικαστηρίων, ως προς τη χρέωση του προβλεπόμενου  συγκεκριμένου αριθμού υποθέσεων για κάθε δικαστή και τη σύγκληση των Ολομελειών για τροποποίηση των Κανονισμών, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που θα προκύψουν με την αλλαγή του τρόπου παροχής της εργασίας τους.
5)     Την άσκηση όλων των ενδεικνυόμενων ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών  Δικαστηρίων, για την προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους και την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών .
6)    Τη μη συμμετοχή τους σε όλες τις Επιτροπές που προβλέπεται η συμμετοχή Δικαστικών Λειτουργών, αμειβόμενες και μη, πλην των σωματείων .
7)    Την αξίωση προκαταβολής από την Πολιτεία των εξόδων που απαιτούνται, προκειμένου να εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στις μεταβατικές έδρες των Δικαστηρίων που υπηρετούν.
8)    Την αξίωση λήψης από την Πολιτεία των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των Δικαστηρίων.
   Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να αποφασίσει για την συνέχιση των κινητοποιήσεων με τη λήψη των μέτρων αντίδρασης που θα κρίνει πρόσφορα και αναγκαία και μετά της 10-11-2012 ή την αναστολή τους σε οποιοδήποτε χρόνο, ανάλογα με τις εξελίξεις. 
Τέλος, οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση , ότι η μείωση των αποδοχών τους δεν πρόκειται να επηρεάσει την ποιοτική εκτέλεση των καθηκόντων τους κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους, τα οποία θα εξακολουθήσουν να ασκούν με σθένος και υψηλό αίσθημα ευθύνης , ως εγγυητές της συνταγματικής νομιμότητας και προς το συμφέρον των Ελλήνων Πολιτών . 

                                                       Με εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης
                                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης

                                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                  Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου                                Γεώργιος Μανωλίδης
                                          Αρεοπαγίτης                                                      Πρόεδρος Εφετών

33 σχόλια:

  1. Γεναία και σωστή απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα, πάντα μαζί με την ΕΔΕ, που στη δύσκολη σύγχρονη συγκυρία, αποδεικνύεται σοβαρή και αποτελεσματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα μέχρι σήμερα ήμουν υπέρ των κινητοποιήσεων. Θεωρώ όμως ότι δεν λήφθηκε καθόλου υπόψη ότι με τη σημερινή απόφαση ξεπερνούμε πλέον τα ακραία όρια της εσωτερικής συνοχής του δικαστικού σώματος. Το να καταστήσουμε τους εαυτούς μας ομοίως ακάμπτους δεν μας τιμά. Εύχομαι ο επερχόμενος εσωτερικός μας διχασμός να μην βλάψει ανεπανόρθωτα τόσο το κύρος μας όσο και την αναγνωρισμένη συνταγματικά, και όχι από την κυβέρνηση, θέση μας. Α.Β.Ζ. Πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από εδώ και πέρα αρχίζει το σφίξιμο για τους πάσης φύσεως ιθύνοντες.Θα αρχίσουν και οι φοβέρες και οι απειλές.Οι δικές μας φοβέρες είναι οι προσφυγές στο Μισθοδικείο.Αν είχαν γίνει από την αρχή, τώρα θα γινόταν η εκδίκασή τους.Και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.Κανένας δικάζων δε θα μπορούσε να πάει κόντρα στη Συνταγματική επιταγή.Τώρα αναμένουμε μήπως μας πετάξουν κανένα κόκκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΟΤΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ) ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙΣΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (ΑΠΟΧΗ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10/11 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΑΜΕ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ). ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η καλύτερη πρόταση, που δεν υποβλήθηκε, θα ήταν:

    Συνέχιση των κινητοποιήσεων με παράλληλη εξουσιοδότηση στο Δ.Σ.:

    α) Εάν ψηφιστούν τα μέτρα (όποτε ψηφιστούν), να συγκαλέσει άμεσα (το επόμενο Σάββατο της υπερψήφισης) νέα Γ.Σ. για να αποφασίσει την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων,

    β) Εάν δεν ψηφιστούν τα μέτρα, να παύσει άμεσα τις κινητοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Εκφράζουν την αγανάκτησή τους προς την Πολιτεία". Τελικά οι δικαστές είναι η τρίτη κρατική εξουσία και άρα μέρος της Πολιτείας ή είναι κάποιοι άσχετοι τρίτοι σε σχέση με την Πολιτεία; Ενδιαφέρον επίσης θα ήταν να μάθουμε πόσοι μετείχαν, αν η απόφαση ήταν ομόφωνη και αν υπήρχαν άλλες προτάσεις και τι ψήφους έλαβαν. Αληθεύει επίσης ότι δικαστές, που διαφωνούν, κλήθηκαν να παραιτηθούν από μέλη της ένωσης; Εν έτει 2012 υπάρχει ελευθερία της έκφρασης (άρα και της διαφωνίας) στην Ένωση των Ελλήνων δικαστών; Η διαδικασία ήταν ανοιχτή στα ΜΜΕ ή πάλι έγινε "κεκλεισμένων των θυρών" κατά τα πρότυπα του άλλοτε ΚΚΣΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας ελπίσουμε ότι και μετά τις 10.11 οι εκπρόσωποι μας στο διοικητικό συμβούλιο θα λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις σαν πιο ευέλικτο όργανο, όπως μας δηλώθηκε σήμερα. Η δε δαπάνη που θα εξοικονομηθεί από τη μη σύγκληση νέας έκτακτης γενικής συνέλευσης (παρόλο που η δαπάνη αυτή αφορά και τα μέλη της ένωσης που ζήτησαν σύγκληση ε.γ.σ καθώς μηνιαίως παρακρατούνται ποσά από τη μισθοδοσία μας) θα αξιοποιηθεί ας ελπίσουμε όχι σε ταξίδια στο εξωτερικό. Οι εποχές είναι δύσκολες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι μπράβο, ο αγώνας είναι μονόδρομος όταν πλήττεται η αξιοπρέπεια και το κύρος του πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαιρετιζω την αποφαση των συναδελφων για συνεχιση των κινητοποιησεων!επιτελους ειναι καιρος να ειπωθουν τα πραγματα με το ονομα τους και να παψουμε να ειμαστε απλοι θεατες και αποδεκτες υβρεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΙΣΧΟΣ!!!! ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ.... ΝΤΡΟΠΗ... ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΑΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άρθρο 3 παρ. 4 περ. α΄ του Καταστατικού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: "Τα μέλη της Ενώσεως διαγράφονται α) με έγγραφη αίτησή τους ... ".
    Αφού το πράγμα συνεχίζει σε γραμμή "Φωτόπουλου" και Λιμενεργατών της Π.Ν.Ο., ίσως οι διαφωνούντες θα πρέπει να εξετάσουμε και αυτή την εναλλακτική...
    Κατά τ' άλλα: "Συγχαρητήρια" στος αγωνιστές που αποφάσισαν τα παραπάνω. Άντε και στα Χειμερινά Ανάκτορα-είναι και Οχτώβρηςμήνας.
    Πώςαναβάλλουν την υπόθεση ενός εργαζομένου ή ενός θύματος τροχαίου ατυχήματος που περιμένει την αποζημίωση για να ζήσει αυτός και η οικογένειά του; Και μη μου πει κανείς,το ίδιο αντιμετωπίζουμε και εμείς, γιατί δεν ειναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να ταλαιπωρούν το κόσμο με αναβολές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Θάνου υπογράμμισε ότι «οι λειτουργοί της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, στην οποία ανήκουν και οι Έλληνες δικαστές..."

    http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=23114

    Είπε κάτι τέτοιο η κ. Θάνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης21 Οκτωβρίου 2012 στις 8:40 π.μ.

    H Γενική Συνέλευση αποφάσισε ακόμη με ισχυρότατη πλειοψηφία : τη διοργάνωση Συνεδρίου για θέματα αντιστινταγματικότητας ή μη των λαμβανομένων μέτρων σε συνεργασία με τις λοιπές δικααστικές ενώσεις, πανεπιστημιακούς και δικηγόρους. Η παράλειψη της σχετικής παραγράφου από το ψήφισμα είναι απαράδεκτη και ποινικά κολάσιμη. Παρακαλώ την κα Πρόεδρο και τον κ. Γραμματέα της Ένωσης που υπογράφουν το ψήφισμα να διορθώσουν την παράλειψη. Τέτοια προσβολή στο πρόσωπο της πλειοψηφίας των δικαστών που ξεκίνησαν απ'όλα τα σημεία της χώρας για να παραστούν στη ΓΣ και να δεσμεύσουν το ΔΣ με τις αποφάσεις τους, είναι απαράδεκτη και μη ανεκτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ήμουν παρών στη ΓΣ και κάθησα μέχρι τέλος και ψήφισα. Βλέπω όμως ότι παραλήφθηκε από το κείμενο του ψηφίσματος η απόφαση της ΓΣ για να διοργανώθεί συνέδριο σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς και δικηγόρους για την εξέταση της αντισυνταγματικότητας και της νομιμότητας των λαμβανομένων "μέτρων". Η παράλειψη αυτή είναι αδικαιολόγητη, διότι έγινε αρκετή συζήτηση για το θέμα αυτό, η κα Θάνου και ο κος Μανωλίδης διαφώνησαν, ομως είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την απόφαση της ΓΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μήπως από λάθος έγινε επανάληψη του ψηφίσματος της προηγούμενης ΓΣ (22/9); Γιατί ήμουν παρών στη χθεσινή ΓΣ(20/10) και το κείμενο που ψηφίστηκε δεν είναι το ίδιο με αυτό που βλέπω ως ψήφισμα της 20/10.Έχει μόνο προστεθεί στο παλιό ψήφισμα παράγραφος για την ασφάλεια των δικαστικών κτιρίων. Εχει όμως αφαιρεθεί το τμήμα του ψηφίσματος που αφορούσε τη διοργάνωση συνεδρίου που θα εξετάσει τη νομιμότητα και συνταγματικότητα των λαμβανομενων μέτρων. Πρέπει αμέσως να διορθωθεί το ψήφισμα με το ακριβές περιεχόμενο όπως ψηφίσθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η συνάδελφος του έθεσε πρόταση περί μη συνέχισης της διακοπής των συνεδριάσεων με τον τρόπο που ήδη γίνεται, ήταν ομιλήτρια στο σεμινάριο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Όταν οι αιτήσεις υπαγωγής στις ρυθμίσεις του ν. 3869/2010 αρχίσουν να γίνονται απο συναδέλφους, η ανωτέρω θα εμμείνει στην προτάσή της;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με τις διαταγές πληρωμής τι θα γίνει (δεδομένου ότι δεν υπάρχει ρητή αναφορά σε αυτές όπως στην προηγούμενη απόφαση της γ.σ.);Παρακαλώ να κάποιοι από τα μέλη του δ.σ. διαβάσουν αυτό το σχόλιο ας μας διευκρινήσουν ποια στάση θα ακολουθούμε αναφορικά με τις δ.π. διότι μέχρι τώρα παρότι τις χρεωνόμασταν δεν τις δημοσιεύαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και τι κατάλαβαν με την πράξη τους αυτή τι πέτυχαν τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με εξέπληξε το κείμενο του ψηφίσματος.Μία από τα ίδια.΄Σκέτη απογοήτευση.Η ΕΔΕ μας εμπαίζει κανονικά.Μιλάει για κατάθεση αγωγών και αγωγές δεν κατατίθενται.Μιλάει για αναστολή δημοσίευσης αποφάσεων, ενώ ξέρει ότι αυτές δημοσιεύονται.Μιλάει για γραφεία στο δικαστήρο, ενώ ξέρει ότι δεν υπάρχουν.Μιλάει για προκαταβολή εξόδων , ενώ ξέρει ότι αυτό δε γίνεται. Και ξέρει ότι οι ανώτατοι και όσοι είναι υπό προαγωγή δεν συμμετέχουν. Συμμετέχουν μόνον οι λοιποί κατώτεροι και κατώτατοι.Που έχει σα συνέπεια η Κυβέρνηση, μέσω των πιέσεων δια των ανωτάτων, να ασκήσεικύμα διώξεων.Οπότε πάλι οι μικροί θα την πληρώσουν.Θα το δείτε από αύριο.Αρα με το να επιμένει η ΕΔΕ στα ίδια ανεπιτυχή μέτρα μας εμπαίζει και περιμένει να αρχίσουν οι πρώτες διώξεις, ώστε να φοβηθούν οι δικαστές και να επανέλθουν και έτσι να λέει, ότι δε φταίει αυτή.Κρίμα για τον εμπαιγμό.Τα έχουν κάνει πλακάκια και μας χρησιμοποιούν.Πρέπει να συγκληθεί έκτακτη Γ,Σ με αντικείμενο πρόταση μομφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Oταν εμείς, μέσω του Σ.τ,Ε., βγάλαμε τα μάτια μας και επί πλέον καταστρέψαμε τον ελληνικό λαό, τώρα μας φταίει η πολιτεία;Και το παράδοξο είναι ότι τώρα τους έχουμε κοντά μας, αντί να τους απομονώσουμε.Είμαστε δηλαδή θύτες και θύματα από κοινού.Και σε ένα αγώνα που τον κάνουν μόνο τα θύματα, ενώ οι θύτες συντάσσουν ακόμη τις αγωγές! Οποία παραφροσύνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Noμίζω ότι η διοργάνωση ενός συνεδριου που θα θέσει τα καυτά θέματα της αντισυνταγματικότητας όλων των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων είναι το δυνατότερο και αποτελεσματικότερο μέσο αντίστασής μας. Εκεί θα φανεί το μέγεθος της προδοσίας των πολιτικών που κουρέλιασαν το σύνταγμα και απαιτούν από εμάς να τηρήσουμε το "κουρελόπανό" τους!
    Επίσης θα βοηθήσουμε και τον απλό πολίτη αυτής της χώρας να δρομολογήσει την άσκηση των όποιων δικαιωμάτων του καταπατήθηκαν και να απαιτήσει την τήρηση του συντάγματος και την επανόρθωση της ζημίας του με την δικαστική οδό. Τότε θα δούμε πόσα "απίδια" πιάνει ο σάκκος γιατί έχοντας έγκυρες απόψεις από συνεδριακή ενασχόληση με τις αντισυνταγματικές διατάξεις θα είναι ευκολότερο στον καθένα μας να επιχειρήσει κατά τη συνείδησή του την επαναφορά της έννομης τάξης σ' αυτό το κράτος για τον κάθε Έλληνα πολίτη και όχι μόνο για τους Έλληνες δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όσα συνέδρια για το μνημόνιο και να γίνουν, όσοι και να παραστούν - για να δούμε...- όλοι οι δικαστές του κόσμου να έρθουν και να διακηρύξουν κατά ή υπέρ, αν δεν υπάρξουν σχετικές αποφάσεις όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες. Και αν λάβουμε υπόψη ότι ο έλεγχος του συντ. είναι παρεμπίπτων και οι υποθέσεις με τις αναβολές πάνε προς τα πίσω, οι υποθέσεις του μνημονίου - που ΄ντες;- θα δικασθούν σε καμιά 15ετία από τώρα αμετάκλητα και χαιρέτα μας, όταν πλέον ουδείς θα ασχολείται με το μνημόνιο. Η σημασία στη διεξαγωγή συνεδρίου καταδεικνύει συγχρόνως ότι σαν δικαστές δεν πιστεύουμε - όχι όλοι βέβαια- ότι θα μπορούσαμε να ελέγξουμε τέτοια ζητήματα, αλλά, ενδόμυχα, ούτε πιστεύουμε και στη δύναμη μας, στη δύναμη μιας δικαστικής απόφασης - η απόφαση του ειρηνοδικείου πέρασε στα ψιλά και το κράτος συνεχίζει σαν να μην υπάρχει τίποτε- και έρχεται το συνέδριο ως υποκατάστατο αυτού του ελλείματος της δικαιοσύνης στη χώρα για να εκτονωθούμε. Αυτή είναι πραγματικά σήμερα η παρακμή στη χώρα μας. δυστυχώς.... και ο κατακτητής κάνει επέλαση ανενόχλητος. Αυτά τα ολίγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρίξτε και μια ματιά εδώ

    http://koukfamily.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9907.html

    για να δείτε τι άποψη έχουν για μας οι πολίτες και νομίζω ότι δεν έχουν και μεγάλο άδικο. Γι' αυτούς όλοι είμαστε δικαστές και δεν έχει σημασία αν είμαστε του ΣτΕ ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο συνάδελφος που ομιλεί για πρόταση μομφής μπορεί να κινήσει και τη διαδικασία, συγκεντρώνοντας υπογραφές, εάν θεωρεί ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τον χειρισμό των θεμάτων από το δ.σ.. Είμαι βέβαιος ότι ούτε ο ίδιος δεν θα υπογράψει, διότι δεν πιστεύει στον ανεπιτυχή χειρισμό των αιτημάτων μας, δεδομένου ότι η ίδια η Πρόεδρος της ένωσης τάχθηκε υπέρ της άποψης οι κινητοποιήσεις να συνεχισθούν έως τις 10/11, ενώ η πλειοψηφία των συμβούλων είχαν την άποψη έως τις 4/11 και να τελειώνουμε επιτέλους...Συγχαρητήρια κυρία Πρόεδρε τολμήσατε να είσαστε μειοψηφία και πιό αγωνιστική από πολλούς νέους συναδέλφους του δ.σ.
    Όμως θα ήταν σκόπιμο να γνωρίζουμε ποιοί τάχθηκαν μέχρι τις 4/11 και ποίοι έως τις 10/11;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ένα μήνυμα λίγο πριν κοιμηθώ (όπως και εσύ συναδέλφισσα/συνάδελφε που με διαβάζεις ...)μετά από ακόμη ένα ξενύχτι πάνω από τις δικογραφίες : Αποκόμισα από τη Γ.Σ. την αποφασιστικότητα της ολότητας των συναδέλφων να υπερασπιστούν τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ο αγώνας για δικαιοσύνη δεν είναι εφήμερος, δεν σταματά στις 10/11/2012, συνεχίζεται (πολύμορφα και θεσμικά)όσο είμαστε δικαστές. Ας το πάρουν απόφαση, όσοι (ματαίως, ΑΣ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΝ...) ελπίζουν, με αυτά και άλλα "μέτρα" που ετοιμάζουν, στην υποταγή μας. Για να αξιωθούμε, από την κοινωνία και με το υστέρημα του κάθε πολίτη, αυτή τη θέση, περάσαμε και υπομείναμε τόσα πολλά, που μας είναι αδύνατο να νιώσουμε δειλία. Από δω και πέρα θάρρος και αραγής ενότητα. (υπογραφή : "ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 120παρ.4 Σ")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να γίνει δημόσια με όλους όσοι θέλουν ο διάλογος για τη νομιμότητα των κινητοποιήσεών μας. Να προκαλέσουμε και να μην αποφύγουμε τέτοια επιστημονική ημερίδα. Ετσι θα πείσουμε πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΡΣΙΩΝΗ ΕΙΣΑΓ.ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ22 Οκτωβρίου 2012 στις 10:42 π.μ.

    εχω την αισθηση οτι μας εμπαιζουν.γιατι δεν κατατίθενται άμεσα οι αγωγες για τις προηγούμενες μειώσεις;τι περιμενουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με απειλές και απεργίες δεν θα λυθεί το πρόβλημα η συνέχιση τις απεργίας αυτή τι χρονική στιγμή είναι λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στα σχόλια που διαβάζω, διαπιστώνω πλήρη άγνοια των πραγμάτων και μια επιεικώς κοντόφθαλμη προσέγγιση των γεγονότων. Σε όσους διαφωνούν προς τις κινητοποιήσεις (και επικαλούνται το Σύνταγμα): 1) Σήμερα μας μειώνουν τους μισθούς κατά 24% κατά μέσο όρο. Είναι αυτό συνταγματικό; Αποφεύγουν επιμελώς να το πούνε. 2) Εάν αύριο, ενόψει άλλης "δόσης" κάποιου δανείου, η τρόικα απαιτήσει, δραστική μείωση των οργανικών θέσεων των Δικαστών και Εισαγγελέων και όσοι "περισσέυουν" να τίθενται σε "καθεστώς υπηρεσιακής εφεδρείας" (βρήκα και τον όρο) όπου θα λαμβάνουν το 25% του μισθού. Τι θα πουν τότε; Θα το δεχθούν; Προς όσους συντάσσονται υπερ τω κινητοποιήσεων: Κινητοποιήθηκαν ποτέ γιά τις απαράδεκτες νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες καταρρακώνουν το κύρος των Δικαστών (βλ. Ν. 4055/2012); Γιατί δεν συντάσσουν επιτέλους αγωγές στο Μισθοδικείο;
    Με τιμή
    Δημήτρης Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να σηματοδοτούνται στο χώρο των δικαστών και εισαγγελέων, μετά τη σημερινή παραίτηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Νίκου Σαλάτα, και μετά τις καταγγελίες για παραποίηση του ψηφίσματος της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, ότι δεν ανταποκρινόταν πλήρως σε όσα είχαν αποφασιστεί κατά τις εργασίες της συνέλευσης.

    «Δυστυχώς διαπίστωσα την εκ των έσω υπονόμευση του συνδικαλιστικού αγώνα» των δικαστών, υπογραμμίζει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Σαλάτας, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι παραιτήθηκε «προκειμένου να μην είναι συμμέτοχος σε καμιά περίπτωση του διαφαινόμενου εκφυλισμού και υποβάθμισης του συνδικαλισμού ως πυλώνος της Δημοκρατίας».

    Σημειώνεται ότι πριν την παραίτηση του κ. Σαλάτα είχε προηγηθεί ψήφισμα τεσσάρων δικαστών, που κατήγγειλαν την αλλοίωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕ. Μάλιστα, οι τρεις εξ αυτών, οι Χριστόφορος Σεβαστίδης, Κωνσταντίνος Σαργιώτης και Χαράλαμπος Σεβαστίδης, είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, ενώ η τέταρτη, η Μαρία Κουβαρά, είναι απλό μέλος της Ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εάν ανασταλούν οι κινητοποιήσεις και δη οι διακοπές των συνεδριάσεων πριν ανακαλέσει η κυβέρνηση τα μέτρα για την περαιτέρω μείωση των μισθών μας, τότε
    1) αυτομάτως στερείται νοήματος ό, τι κάναμε μέχρι σήμερα,
    2) στερούμαστε κάθε μέσου αντίδρασης για το μέλλον αφού ελάχιστα πειστικοί θα ήμαστε σε κάθε μελλοντική μισθολογική ή μη διεκδίκηση
    3) το κύρος της Δικασιοσύνης καταρρακώνεται και η Δικαιοσύνη καθίσταται έρμαιο στη διάθεση του οποιουδήποτε περνάει από τους κυβερνητικούς θώκους
    Για όσους υποστηρίζουν με θέρμη ότι μιλάμε με τις αποφάσεις μας, νομίζω ότι είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι θα εκδίδονται ποιοτικές αποφάσεις από ανθρώπους που θα πρέπει να σκεφτούν πως θα πληρώσουν το ενοίκιο τους ή πως θα συντηρήσουν την οικογένειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ