Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ιταλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε «αντισυνταγματικές» τις περικοπές στους υψηλούς μισθούς κρατικών λειτουργών

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε σήμερα ότι οι περικοπές στους υψηλούς μισθούς κρατικών λειτουργών είναι «αντισυνταγματικές».

Oταν ήταν πρωθυπουργός της Ιταλίας ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 2010, είχε επιβληθεί μείωση 5% στους μισθούς των δημοσίων λειτουργών που ξεπερνούσαν ετησίως τις 90 χιλιάδες ευρώ και 10% στις ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούσαν τις 150 χιλιάδων ευρώ, για την περίοδο 2011-2013.
Το μέτρο αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει μόνο φέτος σε εξοικονόμηση 48 εκατομμυρίων ευρώ το 2012.
Το μέτρο είχε περιγραφεί από τον Μπερλουσκόνι με την έκφραση «εισφορά αλληλεγγύης».
Οι μισθοί έχουν παγώσει στον δημόσιο τομέα για χρόνια στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας, αλλά παρ' όλ' αυτά οι εργαζόμενοι σε αυτόν εξακολουθούν να θεωρούνται προνομιούχοι, ειδικά διότι εξαιρέθηκαν από το νόμο που πέρασε στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Μόντι με τον οποίο οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα έγιναν πιο εύκολες.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/10/2012_465725

δες και 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ που έκρινε «αντισυνταγματικές» τις περικοπές στους υψηλούς μισθούς κρατικών λειτουργών

===============
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Πράγματι σε άλλες χώρες υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο.Θυμίζουμε οτι οι Πορτογάλοι δικαστές έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των δώρων, οι Λετονοι δικαστές αντισυνταγματική την περικοπή των συντάξεων.Αλήθεια σ΄εμάς τι έγινε !Οι δικαστές του ΣΤΕ έκριναν συνταγματικό το μνημόνιο και τις εξ αυτού περικοπές (η εισηγήτρια μάλιστα της υπόθεσης, αμέσως μετά προήχθηκε και σε αντιπρόεδρο)κρίνοντας οτι ο μισθός των 580 εξασφαλίζει αξιοπρέπεια.Γιατί άραγε κύριοι δικαστές τωρα διαμαρτύρεστε για τις δικές σας περικοπές ! ισχυριζόμενοι οτι μισθοί των 3000 ως 5000 € περικοπτόμενοι σε 2500 € δεν σας εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια! Τυχαίο είναι μήπως οτι οι όποιες περικοπές των μισθών σας αποφασίζονται μετά την έκδοση της απόφασης του ΣΤΕ.Τώρα θυμήθηκαν οι δικαστές του ΣΤΕ να υπενθυμίζουν στην πολιτεία περί αναλογικότητας κλπ φερόμενοι μάλιστα και αναδρείως αφού δεν έχουν ούτε καν το θάρρος να συμμετέχουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους.Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο και το τίμημα πλέον το πληρώνουν και οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ