Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ Επιβάλλεται ενότητα και συνεργασία όλων και όχι άγονη αντιπολίτευση

23/10/2012
                      ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                         
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                               Τ.Κ. 101. 71                                                    Αθήνα 23-10-2012
                e- mail: endikeis@otenet.gr

                                                                                           Αρ. Πρωτ. 163                                 

 

 

                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 Επιβάλλεται ενότητα και συνεργασία όλων και όχι άγονη αντιπολίτευση


Στις ιδιαίτερα κρίσιμες ώρες που διέρχεται η Δικαιοσύνη και το Δικαστικό Σώμα, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΄Ενωσής μας έχουμε κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων και ότι επιβάλλεται η συνεργασία όλων μας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το ίδιο έχει γίνει κατανοητό και από όλες τις Δικαστικές Ενώσεις και έτσι, με συνεχή συνεννόηση και συνεργασία επικράτησε, από την αρχή του αγώνα μας, απόλυτη σύμπνοια μεταξύ όλων των Ενώσεων καθώς και πνεύμα ενότητας και συνεργασίας μεταξύ όλων σχεδόν  των μελών του Δ.Σ. της Ένωσής μας. Εξάλλου, ο στόχος και τα αιτήματα είναι κοινά:η προστασία του κύρους και της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών, συνάρτηση των οποίων είναι και το ύψος των αποδοχών τους, που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα.
Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι ανεπίτρεπτη η προσπάθεια ελαχίστων εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, να «χρησιμοποιούν και να εκμεταλλεύονται» την ιδιαίτερη κρισιμότητα της κατάστασης, για να κάνουν άγονη και στείρα αντιπολίτευση, εναντίον όλων των υπολοίπων μελών του Δ.Σ., παρουσιάζοντας με ανακριβή τρόπο τα γεγονότα και προσπαθώντας να πείσουν έτσι τους συναδέλφους ότι μόνοι αυτοίενδιαφέρονται για το καλό του Δικαστικού Σώματος και ότι όλοι οι λοιποί είμαστε ή ανίκανοι ή ύποπτοι. Εξάλλου ο σκληρός και καθημερινός αγώνας, τον οποίον δίνουμε, αφότου αναλάβαμε τη Διοίκηση,τόσον η Πρόεδρος, όσο και όλα τα άλλα μέλη του Δ.Σ.,  είναι τόσο εμφανής και τόσο ειλικρινής ώστε δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.
            Είναι απολύτως ανακριβές ότι δήθεν, κατά τη συνεδρίαση του Δ. Σ. , της 31-8-2012, τα ένδεκα εκ των μελών αποφάσισαν «να μην προχωρήσουν σε καμία μορφή κινητοποίησης». Αντίθετα, όλα τα μέλη συμφωνήσαμε εξαρχής για τα μέτρα, που μέχρι σήμερα εφαρμόζονται, με καθολική σχεδόν συμμετοχή. Επειδή, όμως, ήταν ακόμη σε εξέλιξη οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις και επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες οι συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών και με τους τρεις αρχηγούς των Κομμάτων της Κυβέρνησης, δηλώσαμε όλα τα μέλη ότι εάν οι διαπραγματεύσεις δεν αποδώσουν, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις (και κυρίως τις διακοπές συνεδριάσεων)και θα επανακαθορίσουμε τον τρόπο, τον τόπο και τον χρόνο άσκησης των καθηκόντων μας. ΟΥΔΕΙΣ-ΟΥΔΕΠΟΤΕ εδήλωσε ότι δεν συμφωνεί στις κινητοποιήσεις. Επίσης, συμφωνήσαμε όλοι ότι η κλιμάκωση θα γίνει αμέσως με την έναρξητου δικαστικού έτους, δηλαδή από 17-9-2012(όπως και έγινε), με το σκεπτικό που και κατά την κοινή λογική προκύπτει, ότι εάν οι καθημερινές διακοπές συνεδριάσεων άρχιζαν να εφαρμόζονται νωρίτερα, κατά το τμήμα διακοπών του πρώτου δεκαπενθήμερου του Σεπτεμβρίου, θα έπεφταν στο κενό. Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. (7-9-2012), και αφού εντωμεταξύ είχαν ολοκληρωθεί οι συναντήσεις με τους πολιτικούς παράγοντες, οι οποίες δεν είχαν θετική εξέλιξη, αποφασίσαμε ομόφωνα τη λήψη όλων των γνωστών μέτρων αντίδρασης, τα οποία στη συνέχεια, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, προτείναμε επίσης ομόφωνα προς την Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της 22ηςΣεπτεμβρίου 2012.
            Όσον αφορά την δήθεν «παραποίηση» του Ψηφίσματος της Έκτακτης Γεν. Συνέλευσης της 20ης Οκτωβρίου 2012, απαντούμε ότι:η επικυρωθείσα από τη Γεν. Συνέλευση πρόταση για πραγματοποίηση Συνεδρίου (πρόταση, η οποία, παραδόξως, δεν προτάθηκε, κατά το αμέσως προηγούμενο απόγευμα, όταν συνεδρίασε το Δ.Σ.), δεν αναγράφηκε στο Ψήφισμα, διότι αποφασίσθηκε από τη Γεν. Συνέλευση ότι οι λεπτομέρειες διοργάνωσής του και η ημερομηνία θα αποφασισθούν από το Δ.Σ., για να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του Δικαστικού έτους, δηλαδή μέχρι 30-6-2013 και κατά συνέπεια, δεν συγκαταλεγόταν μεταξύ των μέτρων αντίδρασης που αποφασίσθηκαν, για το μέχρι της 10-11-2012 χρονικό διάστημα. Δικαιούμαστε, όμως, να διερωτηθούμε για ποιο λόγο, μέσα στην πιο κρίσιμη περίοδο του αγώνα μας, ορισμένοι (ελάχιστοι) προσπαθούν (χωρίς αποτέλεσμα ασφαλώς) να αναδείξουν την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, για την οποία όλοι ψηφίσαμε θετικά, ως μείζον ζήτημα;
            Όσον αφορά το ζήτημα της εξουσιοδότησης, προς το Δ.Σ. η οποία σημειωτέον υπερψηφίσθηκε με ψήφους 115 έναντι 85 υπογραμμίζουμε ότι:από τον Προεδρεύοντα της Γεν. Συνέλευσης κ. Χαράλαμπο Μαχαίρα, Πρόεδρο Εφετών αναγνώσθηκε, η σχετική για το ζήτημα αυτό πρόταση του Δ.Σ., τέθηκε στη συνέχεια σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε. Και όπως ακριβώς καταγράφηκε στα από το Προεδρείο της Γεν. Συνέλευσης πρακτικά, έτσι ακριβώς και κατά λέξη αντιγράφηκε στο Ψήφισμα, χωρίς ασφαλώς, καμία παραποίηση. Η παρερμηνεία και η παραπληροφόρηση η οποία, προφανώς κακόπιστα, επιχειρείται, είναι σαφές ότι αποσκοπεί να δημιουργήσει ρήγμα στον αγώνα μας. Εξάλλου, με τον τρόπο που διεξάγουμε επί τρεις μήνες τώρα τον αγώνα αυτόν, καθώς και με την γενικότερη μακροχρόνια πορεία μας στον Δικαστικό Συνδικαλισμό έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε και ήθος και επίπεδο και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αμφισβητεί. Δεν θα απαντήσουμε περαιτέρω σε παρόμοιες ανακρίβειες και προκλήσεις, διότι σκοπεύουμε να επικεντρώσουμε όλο το ενδιαφέρον και τις δυνάμεις μας στο ιδιαίτερο κρίσιμο ζήτημα, που όλους μας απασχολεί και για το οποίο, όπως είναι γνωστό, οι τελικές αποφάσεις και η ψήφιση των νέων μειώσεων θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.
Όλοι οι συνάδελφοι απαιτούν, αυτό που και η κοινή λογική επιβάλλει, δηλαδή ΕΝΟΤΗΤΑ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑόλων, σ’ αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες περιστάσεις. Η προσπάθεια για συνδικαλιστική εκμετάλλευση της κρισιμότητας της κατάστασης όχι μόνο πέφτει στο κενό και αποδοκιμάζεται από τους συναδέλφους, αλλά επί πλέον, είναι προφανές ότι βλάπτει τον αγώνα μας και δίνει όπλα σε όσους προσπαθούν να  υποβαθμίσουν την Δικαιοσύνη.

11 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!! ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ; Ή ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ; ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΡΕΖΙΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει μάλλον να πάω σε κανέναν ψυχίατρο. Ήμουν και γω μέσα σ' αυτούς που ψήφισαν "ναι" στο Συνέδριο γιατί το θεωρώ αναγκαίο στην παρούσα φάση. Και διαβάζω τώρα ότι τελικά δεν το αποφασίσαμε γιατί δεν είπαμε συγκεκριμένη ημερομηνία. Σε ποιούς απευθύνεστε κ. Πρόεδρε; Μόνο που θεωρώ ότι είμαι πολύ ευκολόπιστη και ψήφισα "ναι" στο να δώσουμε εξουσιοδότηση στο ΔΣ. Λάθος μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος απαντάει; Υπογραφές δεν υπάρχουν στην ανακοίνωση; Είναι το Δ.Σ. ως σώμα ή κάποια μέλη του, που θεωρούν εαυτόν θιγμένο; Τρία μέλη του Δ.Σ. είναι ελάχιστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To θέμα της διοργάνωσης Συνεδρίου επιχειρηματολογήθηκε στη ΓΣ από την συνάδελφο κα Μαρία Κουβαρά. Τέθηκε δε προς ψηφοφορία προκειμένου να περιληφθεί στο ψήφισμα. Υπερψηφίσθηκε. Η αρχική διατύπωση ήταν "μέχρι τέλους του έτους". Διαμαρτυρήθηκε ο κ.Μανωλίδης λέγοντας "μα έχουμε τόσα πράγματα να κάνουμε, δεν προλαβαίνουμε". Τότε ο κ.Χαρ.Σεβαστίδης βελτίωσε την πρόταση λέγοντας "τέλος του δικαστικού έτους". Και έτσι ψηφίσθηκε, προκειμένου να περιληφθεί στο κείμενο του ψηφίσματος. Έτσι έχουν τα πραγματα και θλίβομαι πραγματικά για την τροπή που πήρε αυτή η υπόθεση. Το πιό απογοητευτικό είναι που αντί μιάς "συγνώμης για την παράλειψη" ενός ήσσονος σημασίας οπως χαρακτηρίζεται ζητήματος, που θα ήταν κατανοητή, μέλη του ΔΣ και απλά μέλη της Ενωσης δέχονται κατηγορίες για "ανεπίτρεπτη προσπάθεια ελαχίστων να χρησιμοποιήσουν και να εκμεταλλευθούν την κρισιμότητα της κατάστασης προκειμένου να κάνουν άγονη και στείρα αντιπολίτευση" και άλλα απαράδεκτα υπονοούμενα.
    Η Ενότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ν'ανταποκριθούμε στην κρισιμότητα της κατάστασης. Αυτή κερδίζεται όμως με την εντιμότητα, το ήθος, την ειλικρίνεια και τον σεβασμό στις απόψεις των μελών της Ενωσης και όχι με τη συγκάλυψη υπονομευτικών τακτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάζοντας τα παραπάνω μετάνιωσα που ψήφισα υπέρ της εξουσιοδότησης του ΔΣ.
    Κρίμα !!!
    Δεν αξίζουν καμία υποστήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης23 Οκτωβρίου 2012 στις 6:42 μ.μ.

    Ομιλια της κας Μαρίας Κουβαρά στη ΓΣ
    Οι απανωτές μειώσεις των αποδοχών μας όλοι θεωρούμε ότι είναι αντισυνταγματικές. Το θέμα είναι άλλο. Πως καταγγέλλουμε την αντισυνταγματικότητα αυτή με τον πειστικότερο τρόπο.
    Δυστυχώς οι μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών είναι ένας κρίκος μόνο στην αλυσίδα των μέτρων που πλήττουν όλους ανεξαίρετα τους πολίτες αυτής της χώρας.
    Τα μέτρα αυτά: δεν ανατρέπουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο; είναι σ’ εφαρμογή κάποιας νομιμότητας; η αναδρομική φορολόγηση; η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό των απολαβών του εργαζόμενου; το ακατοχύρωτο του ύψους της σύνταξης ; η κατάργηση των ωριμάνσεων των μισθών, κ.ά, κ.ά. ; Η εμμονή στην ανάδειξη μόνο της αντισυνταγματικότητας των μειώσεων των αποδοχών μας, δεν είναι κατ’ αρχήν υπεύθυνη στάση νομικών επιστημόνων, μας καθιστά αναξιόπιστους, απογοητεύει τους πολίτες, που περιμένουν οι δικαστές να σταθούν στο ύψος που οι περιστάσεις επιβάλουν , και μας καθιστούν βορά στο λαϊκισμό της πολιτικής εξουσίας, που δεν εξαιρεί δήθεν κανέναν πολίτη από τα σκληρά μέτρα, ούτε και τους δικαστές, αντίθετα παίρνει εύσημα ισότητας κατανομής των βαρών από αυτή την ισοπέδωση.
    Είναι απαραίτητο ν’ αποκαταστήσουμε την σχέση μας με την κοινωνία, που το μόνο που μας αναγνωρίζει είναι ότι εργαζόμαστε σκληρά. Και όσο εξακολουθούμε την κλάψα για τις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες ασκούμε τα καθήκοντα μας, ενισχύουμε αυτή την πεποίθηση, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτό αρκετό για ν’ αποκτήσουμε συμμάχους στην αποτροπή της μισθολογικής μας υποβάθμισης. Το κύριο λοιπόν που πρέπει ν’ αναδειχθεί είναι το ΙΣΟΤΙΜΟ και ΙΣΟΚΥΡΟ με τις άλλες λειτουργίες του κράτους, όπως κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και όχι η σύγκριση με τους μισθούς άλλων εργαζομένων. Τέτοια σύγκριση αδικεί τους άλλους εργαζόμενους (που δίκαια θεωρούν τα καθήκοντά τους σημαντικά) αλλά και τους δικαστές (από τη σύγκριση ανόμοιων καθηκόντων), τα δε επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα δεν έχουν τέλος.
    Οι έλληνες δικαστές έχουμε χρέος ν’ ανταποκριθούμε στον θεσμικό μας ρόλο. Εάν συνεχίσουμε να θυμώνουμε μόνο επειδή θα μειωθούν οι αποδοχές μας και θεωρούμε ότι δεν αρμόζει σε δικαστές η κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική, που εξαθλιώνει τους έλληνες πολίτες, που φέρνει σε απόγνωση ανθρώπους, που τους οδηγεί μέχρι και την αυτοκτονία, καλά θα κάνουμε να σταματήσουμε κάθε κινητοποίηση και ν’ αρκεστούμε στην άσκηση αγωγών.
    Για να διδαχτούμε και από την ιστορία, να σας θυμίσω ότι τέτοια παθητική στάση απέναντι στην παραβίαση του Συντάγματος έφερε την ηγεσία της Δικαιοσύνης να χειροκροτεί τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Ε όχι! Ο τόπος μας δεν αξίζει τέτοια Δικαιοσύνη. Οι έλληνες δικαστές πρέπει να υπερασπιστούμε τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Αλλιώς η κοινωνία δεν μας χρειάζεται, όταν στέκουμε αδιάφοροι μπροστά στην παραβίαση του Συντάγματος και των αρχών του δικαίου, ενώ συνταγματολογούμε μόνο όταν παραβιάζεται το άρθρο 88
    Θέλω να προσθέσω λοιπόν στις κινητοποιήσεις μας, και αυτό να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα της ΓΣ: την διοργάνωση Συνεδρίου με θέμα την συνταγματικότητα η μη των λαμβανόμενων μέτρων και του μνημονίου που τα επιβάλλει, καθώς και τη νομιμότητα ή μη αυτών των μέτρων. Να τη διοργανώσουμε σε συνεργασία με τις λοιπές ενώσεις με πανεπιστημιακούς φορείς και με δικηγορικούς συλλόγους.
    Η πρόταση αυτή υπερψηφίσθηκε από τη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να περιληφθεί στο ψήφισμα που ακολούθησε.
    Αυτή είναι η αλήθεια για την "παραληφθεισα" απόφαση της ΓΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κρίμα!!! Περίμενα κάτι καλύτερο κα Θάνου. Ήμουν στη συνέλευση και σίγουρα ψηφίσαμε για εξουσιοδότηση στο ΔΣ μόνο για το μετά την 10-11 χρόνο. Αλλά και η απόφαση για διεξαγωγή συνεδρίου ήταν μία σχεδόν ομόφωνη απόφαση. Τί σημασία έχει πότε θα γίνει το συνέδριο; Αφού ήταν απόφαση έπρεπε να αναγραφεί. Η παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και τα μέτρα για την ασφάλεια των δικαστηρίων θα γίνου μέχρι 10-11; Μην ψάχνετε για δικαιολογίες. Κρίμα, γιατί περίμενα περισσότερα από εσάς. Λυπάμαι που δεν άκουσα τους συναδέλφους και έδωσα εξουσιοδότηση στο ΔΣ. Αλλά η εξουσιοδότηση αυτή δεν είναι λευξή επιταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ημουν στην ΓΣ. Αντιλαμβανομαι οτι προφανως υπηρξε καποια αναφορα σε Συνεδριο, η οποια δεν περιληφθηκε στο ψηφισμα. Και οτι δοθηκε εξουσιοδοτηση (?) στο ΔΣ να αναστελλει κατα το δοκουν τις κινητοποιησεις (?).
    Συγνωμη, ισως ειμαι πολυ ανοητος, αλλά δεν αντιλαμβανομαι πού ειναι το προβλημα. Το μονο που εισπραττω, ειναι οτι τη στιγμη που πρεπει να ειμαστε ενωμενοι, γινεται μια διαμαχη (η οποια οπως καταλαβαινω, ειναι σοβαρη) περί όνου σκιας. Επειδή ομως μαλλον ΚΑΤΙ κρυβεται πισω απο αυτη τη διαμαχη, μπορει καποιος να μου πει ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ, περι τινος προκειται? Αλήθεια ομως. Ε δεν μπορω να δεχτω οτι ξαφνικα καηκε το Σούλι για το...Συνεδριο. Εξηγηστε μου. Γιατι τσακωνονται οι δυο παραταξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιβεβαιώνεται επομένως ότι η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη διοργάνωση συνεδρίου για την "αντισυνταγματικότητα" του μνημονίου.
    Είναι ενδιαφέρον ότι δεν χρησιμοποιείται ο όρος "συνταγματικότητα". Δείχνει είτε ότι α) οι πλειοψηφούντες από όσους παραστάθηκαν στη Γ.Σ. συντάσσονται στην πολιτική των κομμάτων της Χρυσής Αυγής, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Σύριζα, είτε ότι β) αγνοούν πως τυχόν κήρυξη αντισυνταγματικών των νόμων του μνημονίου θα έχει περαιτέρω συνέπειες (όπως π.χ. στο μισθό τους, τον οποίο με τον τρόπο αυτό νομίζουν ότι θα προστατεύσουν), είτε ότι γ) στις συνελεύσεις παρασύρονται από τους φανατικούς και ψηφίζουν όποια ακρότητα προταθεί (το τελευταίο μου φαίνεται για πιθανότερο).
    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ. Είναι προφανές ότι θα γίνουμε ρεζίλι (και δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί, όποιος μπορεί να σκεφτεί ψύχραιμα καταλαβαίνει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυρία Πρόεδρε, λυπάμαι πολύ γιατί με κάνετε να μετανοώ που ψήφισα υπέρ της περαιτέρω -και μόνο για μετά την 10/11- εξουσιοδότησης προς το ΔΣ. Δε νομίζω, όμως, ότι θα ξαναδείτε παρόμοια ψήφο από τη Γ Σ. Πιστεύω ότι, πλέον, περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία τη σύγκληση της επόμενης ΓΣ. Τακτικής ή έκτακτης. Θα είμαστε όλοι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κ. 7:8
    μάλλον εσύ δεν μπορείς να σκεφτείς ψύχραιμα και ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΜΕ "ΧΑΜΠΑΡΙ", όσους ανακατεύετε πολιτικά κόματα, στα σχόλια σας, και χαρακτηρίζετε, κατά το δοκούν, όποιους δεν σας αρέσουν ως οπαδούς των όποιων πολιτικών παρατάξεων (περιέργως μάλιστα μόνο κομμάτων της αντιπολίτευσης, ποτέ της συγκυβέρνησης).
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ με τις όσες απειλές, ειρωνίες, απαξιώσεις κλπ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ τον αγώνα των δικαστών και εισαγγελέων, ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥΣ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΞΙΩΣΕΤΕ.

    ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΤΕ. Μην ξεγελιέστε. Οι διαφωνίες και οι αντιδικίες μεταξύ αντίθετων παρατάξεων είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε συλλογικά όργανα. Δεν σημαίνει ότι επειδή διαφώνησαν σε κάποια επουσιώδη σημεία τα μέλη του Δ.Σ. διασπάστηκε η ΕΔΕ, και έχασε την αξία της η απόφαση της Γ.Σ.

    Οι δικαστές και εισαγγελείς, προφανώς, ενημερώνονται και γνωρίζουν πολύ καλά την πολιτική κατάσταση της χώρας, όπως, άλλωστε, έχουν και υποχρέωση, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ