Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΔΕ

24 Οκτωβρίου 2012
Ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΔΕ
Με ιδιαίτερη λύπη διαπιστώνουμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα την αντιπαράθεση απόψεων, την αναγγελία παραιτήσεων και την διατύπωση νουθεσιών μεταξύ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και του Προεδρείου της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων.

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι αυτή τη στιγμή ο κρίσιμος αγώνας που πρέπει να δοθεί είναι αυτός της υπεράσπισης του κύρους της Δικαιοσύνης, των δικαιωμάτων των Δικαστικών Λειτουργών , είναι ο αγώνας της υπεράσπισης του Συνταγματικού Μισθολογίου μας. Οποιαδήποτε άλλη διαμάχη είναι όχι απλώς περιττή αλλά και επιζήμια. Όσον αφορά στα ζητήματα που προέκυψαν οι δικές μας θέσεις θα εκφρασθούν στο ΔΣ όταν αυτό συγκληθεί.
Ζητούμε από όλους αυτοσυγκράτηση και επιστροφή στον κοινό σκοπό.

Γιώργος Ευστρατιάδης , Εφέτης Θράκης
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος , Εφέτης Αθηνών
Γιάννης Παπαιωάννου , Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών
Μαρία Σιμιτσή –Βετούλα , Εφέτης Αθηνών
Παντελής Στραγάλης , Εισαγγελέας Εφετών Β. Αιγαίου

11 σχόλια:

  1. Mε την θέση ότι μόνο το μισθολόγιο μας ενδιαφέρει, επιβεβαιώνουμε όσους μας θεωρούν πληρωμένους υπαλλήλους του συστήματος. Ο δικαστής δεν εφαρμόζει τυφλά κάθε νόμο, υποχρεούται να ερευνήσει τη συνταγματικότητά του. Διαφορετικά δεν θα είχαμε δικαστήρια, αλλά υπηρεσίες επίλυσης διαφορών κατ'αναλογία των ΚΕΠ, με εργαζόμενους σ'αυτά υπαλλήλους με αποδοχές 585 ευρώ (μικτά) και χωρίς τριετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικα μια ανακοίνωση που βάζει τα πράγματα στην θέση τους..άπέναντι σε μια οπισθοδρομική συνδικαλιστική τακτική κάποιων αυτονομημένη απο τα πραγματικά μας προβλήματα και στραμένη κυριως στην δημιουργία εντυπώσεων για προσωπική προβολή που τείνει να μετατρέψει την ΕΔΕ σε φοιτητική παράταξη στερούμενης σοβαρότητας και κύρους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις αγωγές τι τις κάνατε;Γαργάρες; Οι αγώνες δε γίνονται μόνο με κατέβασμα από τις έδρες, αλλά και με προσφυγές.Απ` ότι όμως φαίνεται τις τελευταίες τις αποφεύγετε όλοι σας όπως ο διάβολος το λιβάνι.Τί γίνεται στ`αλήθεια μ`αυτή την κοροιδία;Ας υποθέσουμε ότι τώρα μειώνουν τις περικοπές.Αν αργότερα τις συνεχίσουν, θα έχουμε πάλι τα ίδια;Δεν πρέπει να λυθεί δικαστικά και οριστικά αυτό το θέμα;Απαντήστεμας. Οι θεωρίες καλές είναι , αλλά στην πράξη γονατίσαμε κυριολεκτικά από τις μνημονιοεπιδρομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι συνάδελφοι του Πρωτοδικείου Φλώρινας πλέον άρχισαν να δικάζουν κανονικά και να δημοσιεύουν αποφάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ομάδα που πλέον ταυτίζεται με τις αποφάσεις της Προέδρου (μετά τις ενέργειες Σαλάτα, Πάπαρης, Βλάχου και Βουλγαρίδη έχω λίγο μπερδευθεί). Μάλιστα, το εξέχον μέλος της Παναγιώτης (Τάκης) Λυμπερόπουλος δήλωσε από το βήμα στην έκτακτη ότι το Δ.Σ. δεν μπορούσε να κινηθεί στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση γιατί δεν είχε εξουσιοδότηση!!! Που κολλάει το ένα με το άλλο; Τι σχέση έχει η διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με το ποιος θα αποφασίσει την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Αν ένιωσαν θιγμένοι να παραιτηθούν. Η βούληση των συνελεύσεων είναι ανώτερη και πρέπει να την αποδέχονται. Είχαμε στυγνή ομολογία ότι δεν παλέψανε γιατί τους θίξαμε!!! Σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους. Αλλά καλά να πάθουμε. Τα μέλη δεν διορίσθηκαν, τα εκλέξαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ομάδα των Λυμπερόπουλων έγινε ο θεματοφύλακας της ενότητας. Τόσοι μήνες αφωνίας και απόλυτης σιγής. Σαν να μην υπήρχαν. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΘΑΝΟΥ. Ξεχάστηκαν οι παλιές κόντρες. Τώρα με τη συγκυβέρνηση μόνοιασαν κι' αυτοί. Βρήκαν άλλους εσωτερικούς εχθρούς. Όσους αντιδρούν και μας ανοίγουν τα μάτια. Πολύ ρετρό η τακτική αυτή. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η ταφόπλακα στους μισθούς του πρώτου βαθμού πλησιάζει. Έχετε το νου σας.Βγείτε όλοι ενωμένοι μπροστά και δείξτε το δρόμο, πριν να είναι αργά. Θάρρος στις κινητοποιήσεις, που είναι μονόδρομος. Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για τις δηλωσεις του κ. Αθανασιου δεν έχει τιποτα να πει η συγκεκριμενη ομάδα?
    Διότι δεν ενοχλει τοσο το "αναγκαιες οι περικοπές" όσο το "πρόσκαιρες"!!! Σε ποιούς νομίζει ότι απευθύνεται ο κ. Υπουργός; Πόσο υποτιμάει την νοημοσυνη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παραθέτω ένα σχόλιο από το site "τα ΝΕΑ":
    (Οι μεν κ.κ. Σεβαστίδη δυσφορούν με αποφάσεις της πλειοψηφίας διαφορετικές από την άποψή τους (και το έχουν δείξει κατ' επανάληψη στις Γενικές Συνελεύσεις και στις επακόλουθες ανακοινώσεις τους), ο δε κ. Σαλάτας είναι ο πρώτος που έθεσε θέμα δυσπιστίας προς το Δ.Σ. στην έκτακτη Γ.Σ. του Σεπτεμβρίου και ως δια μαγείας, στην προχθεσινή έκτκτη Γ.Σ. ζήτησε εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ., επικαλούμενος (κατά την ομιλία του) αλλαγή συνθηκών, χωρίς να εξηγήσει τί άλλαξε μέσα σε ένα μήνα. Εν συνεχεία παραιτήθηκε, με αφορμή δήθεν το ψήφισμα (υπάρχει DVD και θα φανεί ότι το Δ.Σ. εξουσιοδοτήθηκε ακόμη και για την αναστολή των κινητοποιήσεων, ανάλογα με τις συνθήκες, π.χ. αν μέχρι τις 10/11 προκύψει κάποια θετική εξέλιξη). Οφείλει να φανερώσει στους συναδέλφους τα πραγματικά αίτια της παραίτησής του (πολλοί από εμάς τα υποψιαζόμαστε) και να αφήσει τα περί "εκ των έσω υπονόμευσης", διότι, δυστυχώς, με την στάση του ο ίδιος υπονομεύει τις κινητοποιήσεις. Άλλωστε το ψήφισμα το συνέταξαν μέλη του Προεδρείου της Ένωσης, το οποίο ο ίδιος στήριξε και στο οποίο μετείχε ως Α' Αντιπρόεδρος.
    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ DVD ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΜΩΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΙ ΟΙ εκ Θεσσαλονίκης αν και νεοι στο ΔΣ θα έπρεπε να ειναι πολύ πιο προσεκτικοί στις ενέργειες και στις εκφράσεις τους. Διαφορετικά σε τι διαφερουν από αυτους που καταγγελουν; ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗς ΕΝΩΣΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ. ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ ναυτεργατες ή αγωνιστές του ΠΑΜΕ (χωρίς παρεξήγηση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΕ... ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΓΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΑΡΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ (ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ 10.08) ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ ανώνυμε 30 Οκτωβρίου 5.06 γιατί είμαι βαρίδιο για το σώμα; επειδή θεωρώ ότι σαν δικαστές που είμαστε πρέπει να είμαστε πιο συγκρατημένοι στις εκφράσεις μας; Δεν εχεις πάει ποτέ σε σωματεία εκλογές και δεν εχεις βρεθεί αντιμέτωπος με ζητήματα από εκπροσώπους του ΠΑΜΕ. Δεν βλέπω κανένα εφιάλτη και θα σε παρακαλέσω να μη με προσβάλεις. Δεν υιοθετώ καμία στάση απέναντι σε αυτά που καταγγέλονται, ούτε θεωρώ ότι οι εκ θεσσαλονίκης λένε ψέματα. Θα σε παρακαλέσω άλλη φορά να διαβάζεις καλύτερα τα γραφόμενά μου. Συμμετέχω στις κινητοποιήσεις μας και τις στηρίζω με όλη μου τη διάθεση. Δεν κατανοώ όμως στο κάτω κάτω γιατί απαγορεύεται σε κάποιον να επιθυμεί από τα ΟΛΑ μέλη του ΔΣ συμπεριφορές και εκφράσεις ανάλογες του ρόλου τους και πάντως με την σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού τους, οτί εκπροσωπούν εκατοντάδες ΔΙΚΑΣΤΕΣ. Το σχόλιο στα ΝΕΑ ΔΕΝ ΤΟ ΈΓΡΑΨΑ ΕΓΏ. Το ανέφερα όμως γιατί δείχνει ακριβώς τι εικόνα δείχνουμε σαν δικαστικό σώμα προς τα έξω. Αυτά και συγγνώμη για την "επιθετική" μου γραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ