Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Παραθέτουμε την είδηση όπως μας την απέστειλαν (και όπως έχει αναρτηθεί σε πολλές ιστοσελίδες)



"Μπορεί η δικαιοσύνη να απεικονίζεται τυφλή, η αστυνομία, όμως, βλέπει! Και, μάλιστα, πολύ καλά...
Έτσι, όταν ένα σακουλάκι με μαριχουάνα έπεσε από την τσέπη του δικαστή την ώρα της δίκης, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, το είδαν και τον συνέλαβαν άμεσα.
Ο 43χρονος εκπρόσωπος του νόμου φαίνεται πως χρειαζόταν μια μικρή... χαλαρωτική βοήθεια για να δικάζει αμερόληπτα.
Τώρα, αφότου τέθηκε σε διαθεσιμότητα, θα βρεθεί στο εδώλιο και όχι στην έδρα στη δικαστική αίθουσα καλούμενος να υπερασπιστεί τον εαυτό του. 

24h NewsRoom"


Ο αναγνώστης ενός τέτοιου κειμένου, γραμμένο στην Ελλάδα από Έλληνες για Έλληνες, καλόπιστα θεωρεί ότι αναφέρεται σε Έλληνες "μερακλήδες" δικαστές.

Για να δούμε όμως ολόκληρη την είδηση:


"Δικαστικός πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με μαριχουάνα στο δικαστήριο...

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Πηγή: Reuters05/10/2012 | 16:47Τελευταία Ενημέρωση: 16:47 05/10/2012

Για κατοχή μαριχουάνας συνελήφθη ένας βοηθός εισαγγελέα στη Νέα Ορλεάνη, όταν ένα ύποπτο τσιγάρο έπεσε από την τσέπη του... ενώ βρισκόταν στο δικαστήριο. 

Όπως αποδείχτηκε, το τσιγάρο περιείχε χασίς. 

Ο 43χρονος Jason Cantrell κατηγορείται για απλή κατοχή μαριχουάνας και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεσή του. 

Η σύζυγος του ΛαΤόγια, υποψήφια δημοτική σύμβουλος της πόλης, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook ότι αισθάνεται θυμωμένη, απογοητευμένη και ντροπιασμένη με την πράξη του άντρα της, σημειώνοντας ότι δεν συμφωνεί σε κανένα βαθμό με τις πράξεις του, ενώ θα δεχτεί τις νομικές συνέπειες. 

Η ίδια τόνισε ότι ο άντρας της υπέβαλε την παραίτησή του, κάτι που όμως δεν επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής. 

Πάντως, εκείνη δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση μίας θέσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. 

http://www.skai.gr/news/weird/article/214133/dikastikos-piastike-ep-autoforo-me-marihouana-sto-dikastirio/


Ποιες είναι οι λέξεις κλειδιά; "ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ"

Και αυτό λέγεται δημοσιογραφία, σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση που δίνει μαθήματα  κουτσομπολιού







5 σχόλια:

  1. Γνωστή η δημοσιογραφική "δεοντολογία" στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά ούτε δικαστικός (με τη στενή έννοια του όρου) ήταν...

    http://www.zougla.gr/kosmos/article/tou-epese-to-tsigaro-sto-dikastirio

    Το απόγευμα στο δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης δεν κύλησε ήσυχα ως συνήθως. Οι πίσω σειρές ήταν κυριολεκτικά γεμάτες με κατηγορούμενους ενώ οι αστυνομικοί περίμεναν να έρθει η σειρά τους για να καταθέσουν. Ξαφνικά όμως από την τσέπη του δικηγόρου Τζέισον Καντρέλ έπεσε ένα «τσιγάρο» με μαριχουάνα στο πάτωμα, μπροστά στα μάτια των αξιωματικών της αστυνομίας, όπως γράφει το "Nola".

    Ο Καντρέλ είναι βοηθός εισαγγελέα και γιος δικαστή ενώ πρόσφατα απέτυχε στην προσπάθεια να γίνει και ο ίδιος νέος δικαστής. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο δικηγόρος συνελήφθη για κατοχή μικροποσότητας.

    Την στιγμή που το «τσιγάρο» έπεσε στο πάτωμα ο Καντρέλ μιλούσε με έναν αστυνομικό. Μάρτυρες που ήταν παρόντες περιέγραψαν το συμβάν ως «κωμικό» λέγοντας ότι δύο αστυνομικοί κοίταξαν στο πάτωμα, μετά κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και είπαν ότι σίγουρα ήταν η πιο εύκολη σύλληψη της καριέρας τους. Οι αστυνομικοί εθεάθησαν αργότερα να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους στην αυλή του δικαστηρίου, όπου πήγαν μαζί με τον κατηγορούμενο για να τον συλλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άλλο site αναφέρει ότι o Jason Cantrell είναι δικηγόρος

    http://www.thestival.gr/diethni/item/56683-tsigaro-marixoyanas-epese-apo-tin-tsepi-dikigoroy-mesa-se-dikastirio21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κακό είναι ότι ο μέσος ανθρωπος δεν είναι εκπαιδευμένος να αγνοεί τα αναφερόμενα ως ειδήσεις, ακόμη κι όταν αυτά προβάλλονται σε ένα α.λ.σ. μπλογκ. Πολύ δε περισσότερο, βιάζεται να κρίνει. Την προηγούμενη εβδομάδα διάβαζα σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Κρήτης για την παράλογη απελευθέρωση (μη διαταγή προσωρινής κράτησης) ληστών σε ιερό ναό και τη διαμαρτυρία του ιερέα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Η ληστεία του τίτλου, βέβαια, γινόταν διάρρηξη στο κυρίως άρθρο και τα κλοπιμαία, χρήματα από το παγκάρι, αλλά ποιος ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες και ποιος θεωρεί ότι πρέπει να γνωρίζει την ποινική δικονομία πριν σχολιάσει απόφαση του ανακριτή? Έτσι κι εδώ. Το ότι ο δράστης είναι 43χρονος έχει εξέχουσα σημασία, το ότι το γεγονός συνέβη (αν συνέβη) στην Αμερική είναι αδιάφορο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστουν για να μας απαξιώσουν στα ματιά του κόσμου ώστε να μπορούν να " δικαιολογηθούν " οι μειώσεις μας... Ακόμα και να ήταν δικαστικός, δεν υπάρχει δηλαδή δικαστικός που είναι ανεπαρκής? σε όλους τους τομείς υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Μάλιστα στο δικαστικό κλάδο θεωρώ ότι είναι και λιγότεροι. Δηλαδη οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι είναι καλύτεροι?...έλεος πια...ας αντιδράσουμε αποτελεσματικά επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ