Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Νέο μισθολόγιο των δικαστών σκέφτεται η κυβέρνηση

Νέο μισθολόγιο των δικαστών σκέφτεται η κυβέρνηση

Του Παναγιώτη Στάθη

Νέο μισθολόγιο αποκλειστικά για τους δικαστές οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θα απεγκλωβιστούν (ή δεν θα ενταχθούν) στο ενιαίο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα μελετά η κυβέρνηση, μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργείται από τις έντονες αντιδράσεις για τις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές στις αποδοχές τους.


Το νέο μισθολόγιο που ενδέχεται να αρχίσει να εφαρμόζεται θα αφορά αποκλειστικά και μόνο δικαστές και εισαγγελείς και θα περιλαμβάνει αποδοχές  σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που ισχύουν σήμερα.

 Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει για τις αντιδράσεις των δικαστών, αφού θα απεγκλωβιστούν από το ενιαίο μισθολόγιο.

Τέτοια αίσθηση αποκόμισαν οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων που ολοκλήρωσαν σήμερα  τον κύκλο επαφών τους με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Στις επαφές αυτές, διαπιστώθηκε πως είναι πιθανό οι περικοπές αυτές να συνοδευτούν από παράλληλη εφαρμογή νέου μισθολογίου μόνο για τους δικαστές, γεγονός που δημιούργησε αναστάτωση στο δικαστικό σώμα. Αύριο πάντως οι πρόεδροι όλων των δικαστικών ενώσεων, σε συνέντευξη Τύπου, αναμένεται να δώσουν το στίγμα των επόμενων κινήσεων τους.



Έκτακτη συνέντευξη αύριο

Συναγερμός στις δικαστικές ενώσεις για τα περί νέου μισθολογίου


Web only
29/10/2012  18:19
3

Συναγερμός έχει σημάνει στις δικαστικές ενώσεις μπροστά στο ενδεχόμενο να καταρτιστεί νέο μισθολόγιο αποκλειστικά για δικαστές, το οποίο θα… κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτό που ισχύει σήμερα.

Μάλιστα, το ενδεχόμενο αυτό δεν αποκλείστηκε κατά τη διάρκεια των επαφών που είχαν οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Για τον λόγο αυτό, αύριο οι πρόεδροι όλων των δικαστικών ενώσεων θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα διαλέξεων του Εφετείου Αθηνών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα προεδρεία των δικαστικών ενώσεων έθεσαν υπόψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων τις συνέπειες από τη δρομολογούμενη νέα μείωση των αποδοχών τους. Από την πλευρά τους αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συμφώνησαν μεν ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών, αλλά θεωρούν τις μειώσεις σχεδόν μονόδρομο.



Στο τραπέζι νέο μισθολόγιο μόνο για δικαστές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012, 18:03

Το ενδεχόμενο νέου μισθολογίου μόνο για δικαστές, μελετά η κυβέρνηση, μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργείται και τις έντονες αντιδράσεις που πυροδοτούν οι σχεδιαζόμενες νέες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Το νέο μισθολόγιο που ενδέχεται να αρχίσει να εφαρμόζεται θα αφορά αποκλειστικά και μόνο δικαστές και εισαγγελείς και θα περιλαμβάνει αποδοχές σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που ισχύουν σήμερα. 

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι ενδεχομένως θα μειώσει τις αντιδράσεις του δικαστικού σώματος βλέποντας το νέο «μαχαίρι» στις αποδοχές τους, που όπως όλα δείχνουν, είναι πλέον μονόδρομος για την κυβέρνηση. Αυτή άλλωστε, ήταν η αίσθηση που αποκόμισαν και οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων που ολοκλήρωσαν σήμερα τον κύκλο επαφών τους με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ενημερώνοντάς τους για τις πιθανές συνέπειες των περικοπών στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Στις επαφές αυτές, διαπιστώθηκε πως είναι πιθανό οι περικοπές αυτές να συνοδευτούν από παράλληλη εφαρμογή νέου μισθολογίου μόνο για τους δικαστές, γεγονός που δημιούργησε αναστάτωση στο δικαστικό σώμα. Αύριο πάντως οι πρόεδροι όλων των δικαστικών ενώσεων, σε συνέντευξη Τύπου, αναμένεται να δώσουν το στίγμα των επόμενων κινήσεων τους. 

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

19 σχόλια:

  1. Οι κυβερνώντες δεν έχουν "μπέσα"! Ας το έχουν αυτό καλά στο μυαλό τους οι δικαστικές ενώσεις, διότι με τυχόν κατάρτιση νέου "δικαστικού μισθολογίου" θα επιχειρήσουν να μας χρυσώσουν το πικρό χάπι του οικονομικού μαρασμού μας. Είμαστε Λειτουργία του Κράτους συνταγματικά κατοχυρωμένη και ΙΣΟΤΙΜΗ και ΙΣΟΚΥΡΗ με τις άλλες δύο, όσο και αν οι κυβερνητικοί εταίροι θέλουν - για προφανείς λόγους - να εξαφανίσουν τη Συνταγματική πραγματικότητα. Προσφυγές ΤΩΡΑ, Συνάδελφοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΝΕΑ online
    30 Οκτωβρίου 2012
    Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των δικαστικών λειτουργών, τα οποία χαρακτήρισε «εκρηκτικά», αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η επίθεση που γίνεται, αυτήν τη στιγμή, από τη μνημονιακή κυβέρνηση, από το μνημόνιο κι απ΄ όλους όσοι θέλουν να επιβάλουν μεγάλες περικοπές στους μισθούς και τα εισοδήματα των Ελλήνων δικαστών, διακινδυνεύει, όχι μονάχα την αξιοπρέπεια των δικαστικών λειτουργών, αλλά και την ίδια την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης.

    Εξέφρασε ακόμη τη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις των δικαστών, οι οποίοι, όπως είπε, διεκδικούν αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να ασκούν απερίσπαστοι το λειτούργημά τους.

    Όπως, πρόσθεσε, ενθαρρύνει την προσπάθεια των δικαστών «να αρθεί αυτή η αίσθηση ατιμωρησίας που κυριαρχεί στους Έλληνες πολίτες, να επιστρέψει το περί δικαίου αίσθημα. Κι αυτό, βεβαίως, για να γίνει χρειάζονται σημαντικές πρωτοβουλίες και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Xρειάζεται, όμως και οι ίδιοι οι δικαστές να ασκήσουν τις δυνατότητες που απορρέουν από το ίδιο το Σύνταγμα, προκειμένου να σταθούν αρωγοί στους πολίτες εκείνους όταν κινδυνεύει από πλειστηριασμούς η ίδια η περιουσία που με κόπους έχουν αποκτήσει».

    Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Β.Θάνου δήλωσε ότι είναι προφανής η διάθεση της κυβέρνησης να μειώσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, να μειώσει το φρόνημα του δικαστή, γιατί «θεωρούμε ότι οι σχεδιαζόμενες περικοπές είναι τόσο υψηλού επιπέδου, ώστε είναι σαφές ότι τίθεται σε κίνδυνο η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και καθίσταται προβληματική και η άσκηση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, καταβάλουν οι ίδιοι, με δικές τους δαπάνες, ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους, για να καλύπτουν τα αναγκαία για την άσκηση των καθηκόντων τους».

    Η κ. Θάνου απηύθυνε έκκληση «για τελευταία φορά στην κυβέρνηση να κατανοήσει έστω και τώρα το μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί στον ευαίσθητο χώρο της δικαιοσύνης και να υπάρξει από μέρους της μια υποχώρηση, ώστε να μπορέσει η δικαιοσύνη και πάλι να λειτουργήσει για να εξασφαλιστεί και η κοινωνική ειρήνη αλλά και να ομαλοποιηθεί γενικότερα και η κατάσταση στη δικαιοσύνη».

    Σημειώνεται ότι οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων ενημέρωσαν τους πολιτικούς αρχηγούς για το φημολογούμενο νέο μισθολόγιο, αποκλειστικά για τους δικαστικούς Λειτουργούς και τους έθεσαν τις συνέπειες από τη δρομολογούμενη νέα μείωση των αποδοχών τους.

    Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών, αλλά, θεωρούν τις μειώσεις σχεδόν μονόδρομο. Κατά τη διάρκεια αυτών των επαφών, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο, παράλληλα με τις νέες μειώσεις των αποδοχών των δικαστών να δρομολογηθεί και η σύνταξη νέου μισθολογίου, το οποίο θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από το αυτό που ισχύει σήμερα.

    Σε αναφορά του στις δηλώσεις του Αλ.Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι «όποια οργάνωση, ένωση, σύλλογος ή συνδικάτο περνάει την πόρτα του κ. Τσίπρα, εισπράττει ένα τεράστιο 'ναι σε όλα' Για το 'πώς και από πού', βέβαια ούτε κουβέντα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή δεν κατάλαβα, πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ από πάνω? Επειδή αντιδράσαμε θα μας κάνουν νέο μισθολόγιο ?(φυσικά μειωμένο). Αν δεν αντιδρούσαμε τί θα μας είχαν κάνει? Ντρέπομαι για αυτούς που θα συμφωνήσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον για νέο πτωχολόγιο πρόκειται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν το νέο μισθολόγιο ( ειδικό συνταγματικό ), αφορά μόνο τους Δικαστές και δεν εξαρτά τις αποδοχές των λοιπών με τις αποδοχές των Δικαστών ( πχ νομικό συμβούλιο οι οποίοι δεν είναι δικαστές ) και δημοσιονομικό όφελος θα υπάρξει και μικρότερες μειώσεις. Γιατί, όποιος πιστεύει οτι δεν θα υπάρξουν μειώσεις, είναι εκτός πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή, είμαστε εγκλωβισμένοι όταν μειώνουν το μισθό κατά 35%, ενω με άλλο μισθολόγιο, με μεγαλύτερη μείωση του μισθού, θα απεγκλωβιστούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το νέο μισθολόγιο προβλέπει ακριβώς τις μειώσεις που ήθελαν αρχικά να επιβάλουν (22%). Άρα καμία απολύτως σημασία δεν έχει με ποιόν τρόπο θα περάσουν τις μειώσεις, ούτε μπορούμε να δίνουμε σημασία σε τέτοια τερτίπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πλήγματα που δέχεται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης δεν έχουνν τέλος...
    Είναι προφανές ότι δεν θέλουν δικαστές αλλά κλητήρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δείτε, πρώτα, κ. Συνάδελφοι,
    τι προβλέπει το νέο μισθολόγιο και μετά τα ξαναλέμε.
    Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, όπως τις πληροφορήθηκα, ξεπερνούν κάθε φαντασία.
    ΞΕΦΤΙΛΑ.
    Ενώ, παράλληλα, οι "συγκυβερνήτες", και οι βουλευτές, παραμένουν "ανέγγιχτοι" από την οικονομική κατάσταση της χώρας.

    Μεγαλύτερη ΞΕΦΤΙΛΑ δεν γίνεται.
    Ο πρόεδρος του Α.Π. με τόσα χρόνια σκληρής εργασίας και προσφοράς στη Δικαιοσύνη και τους πολίτες (και ανάλογα οι υπόλοιποι δικαστές), θα λαμβάνει αποδοχές ελάχιστες, σε σχέση με τους νεαρούς και νεαρές βουλευτές..... (άντε να μη συνεχίσω, καταλαβαίνετε....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και αν τυχόν καταρτισθεί το νέο μισθολόγιο, δε θα υπάρξουν νέες μειωσεις; (εδώ γελάνε). Μάλλον το νέο μισθολόγιο θα ενσωματώνει τις παρούσες μειώσεις με εκείνες που θα προκύψουν κατά τη ...νέα μείωση μισθων το 2013 λόγω νέας αποτυχίας εφαρμογής των ορων του μνημονίου. Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε... Το Σύνταγμα είναι σαφές και επιβάλλει την αναλογία στη μεταχείριση των εκπροσώπων των τριών εξουσιών συμπεριλαμβανομένης της μισθολογικής. Ο Πρόεδρος του ΑΠ (και οι Πρόεδροι ΣΤΕ και ΕΣ αντίστοιχα) πρέπει να λαμβάνει όσα και ένας βουλευτής (και θεμιτό και σωστό και δίκαιο και σύμφωνο με τις επιταγές του Συντάγματος) και βάσει αυτής της αναλογίας να καταρτισθει τι όποιο μισθολόγιο. Αλλιώς πρόκειται περί εμπαιγμού και κοροϊδίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά που προβλέπει, μέχρι στιγμής, το νέο μισθολόγιο είναι ακόμα χειρότερα από τα μέτρα που ακούγονταν μέχρι τώρα. Μα δε σκέπτονται όσοι το επεξεργάζονται ότι, πέραν των αναγκών διαβίωσής μας, ούτε στα έξοδα μίας μετάθεσης δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε; Δεν μιλάω για τα υπόλοιπα απαραίτητα. Ούτε για τα έξοδα από την άσκηση της εργασίας μας στο σπίτι. Δεν θα μπορούμε να πάμε στη δουλειά μας. Δηλαδή θα ακούμε προαγωγή και θα τρέμουμε; Θεωρούν ότι είμαστε όλοι ανύπαντροι και ζούμε με τους γονείς μας ή έχουμε άλλα εισοδήματα ή πλούσιους γάμους; Μόνο όσοι ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Δεν βγαίνει. Και ενώ στίβουμε το μυαλό μας να δούμε τι θα κόψουμε, τι θα πληρώσουμε και πως θα τα βολέψουμε, παράλληλα με το στίψιμο για την επεξεργασία δικογραφιών (δηλαδή στο τέλος θα καεί ο εγκέφαλος από την τόση σκέψη και το τόσο άγχος) στο internet κυκλοφορούν και κάτι σχόλια του τύπου, καλά να πάθουν οι προδότες (επί λέξει το διάβασα κάπου). Δεν ξέρω τι να πω. Καλή δύναμη συνάδελφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προτείνω, μάλιστα, να θυσιάσουμε και έναν νεαρό πρωτοδίκη έξω από τον ΑΠ, στα πλαίσια σεμνής τελετής, στην οποία να παρίσταται και η ηγεσία του ΑΠ, προκειμένου οι θεοί να εξευμενιστούν από την έμπρακτη και παραδειγματική αυτοθυσία των δικαστών, ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες γενικότερα του ελληνικού λαού και να προκαλέσουμε και την συγκίνηση της διεθνούς κοινότητας κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανωνυμε 31.10.2012 ώρα 12:25, το θέμα δεν είναι η σύγκριση του μισθού του Προέδρου του ΑΠ με τον νέο βουλευτή. Το εξευτελιστικό είναι ότι σε λίγο ένας οδηγός στα λεωφορεία ή ένας κηπουρός σε ΔΕΚΟ θα παίρνει πιο πολλά από τον Πρόεδρο του ΑΠ...
    Ο κόσμος θα αισθάνεται άνετα δηλαδή να δικάζεται από δικαστές των 1.200 ευρω? Μόνο και μόνο με τη λογική "αφού δεν εχω εγω να φαω, ψόφα κύριε δικαστή κι εσυ?". Και δεν μπαίνω στη λογική ότι "θα τα πιάσει" καποιος. Μπαίνω στη λογική ότι ΠΩΣ θα μπορέσει καποιος να ασχοληθεί απερίσπαστος με σοβαρές υποθεσεις, οταν θα σκεφτεται αν του φτανουν τα λεφτα για το νοικι του? Και αντε, οι κοντόφθαλμοι ή οι στερούμενοι στοιχειώδους παιδείας να χαιρονται, με την εξαθλίωση των δικαστών, στη λογική "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα". Οι κρατούντες ομως? Που υποτίθεται πρέπει να έχουν τη δικαιοσύνη ικανοποιημένη και απερίσπαστη ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός είσπραξης δημοσίων εσόδων αλλά και παράγων κοινωνικής ειρήνης? Τόση τύφλα πια? Δεν μπορεί. Μήπως ΘΕΛΟΥΝ Δικαιοσύνη τρίτης κατηγορίας κάποιοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι Πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων, τι κάνουν άραγε όλο αυτό το διάστημα, βλέποντας την επερχόμενη εξαθλίωση των συναδέλφων τους? Στοιχειώδης αυτοσεβασμός δεν θα επέβαλε να τοποθετηθούν άμεσα πάνω στο πρόβλημα? Αυτοθυσία δεν θα σήμαινε την υποβολή των παραιτήσεών τους? Αλλά τι ζητάω και από ποιούς? Ας σκεφτούν ότι σε λίγους μήνες θα είναι συνταξιούχοι των 1.500 Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες... Τυχαιο; Δε νομίζω...
    http://eagainst.com/articles/h-m%CE%AC%CF%86%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%89%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να πω μόνο οτι συνάδελφος που υπηρετεί μακριά απο το σπίτι του, κινείται σε παραδρόμους της εθνικής οδού για να "γλιτώσει" τα 7€ των διοδίων. Το καλοκαίρι που αναμένει να προαχθεί, δεν ξέρει να θα έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει στην ενδεχομένως μακρινή τοποθέτηση.
    Και ενω υπάρχουν τέτοια προβλήματα, κάποιοι σκέφτονται προθεσμίες, ταχύτητα - ποιότητα αποφάσεων.
    Βοήθειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να ρωτήσω κάτι γιατί δεν έχω καταλάβει. Εμείς τώρα θα συμπεριληφθούμε στα μέτρα που θα ψηφιστούν ή όχι εν όψει νέου μισθολογίου; Και δηλαδή αν όντως συμπεριληφθούμε, μετά θα μας κόψουν και άλλα με το μισθολόγιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ετσι θα γίνει κ. 8:45,
    μετά θα μας κόψουν κι΄ άλλα,
    μην αμφιβάλεις καθόλου.
    Τα συνήθη υποζύγια θα τα πληρώσουν όλα.
    Οι βουλευτές και οι υπουργοί, δεν οφείλουν να συνδράμουν, ουδόλως, με τις αποδοχές τους, στην οικονομική κατάσταση της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς συντάκτη σχολίου 3.11 (8:45)
    Δυστυχώς, οι προθέσεις τους είναι σαφεις :ΚΑΙ μειώσεις τώρα ΚΑΙ με το νεο ειδικό μισθολόγιο το 2013 ενόψει των νέων περικοπών σε μισθούς (γιατί ΔΕ θα είναι αυτά τα τελευταια μετρα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ