Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: Ανακοίνωση για το έγγραφο του Συμβουλιου Επιθεώρησης των Δικαστηρίων


                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Με αφορμή την αποστολή προς τους Προϊσταμένους όλων των Εισαγγελιών του υπΆ αριθμ. πρωτ. ΕΠ 544/1-10-12 εγγράφου του Προέδρου του Συμβουλίου Επιθεώρησης των Δικαστηρίων, με το οποίο ζητήθηκε η παροχή πληροφοριών για τις υποθέσεις που αναβλήθηκαν λόγω της συμμετοχής των δικαστών και εισαγγελέων της έδρας στις διακοπές των συνεδριάσεων και για τα στοιχεία των ως άνω εισαγγελέων, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
        Η σχεδόν καθολική συμμετοχή των εισαγγελέων όλων των δικαστηρίων της χώρας στις διακοπές συνεδριάσεων, αλλά και στις υπόλοιπες κινητοποιήσεις, που αποφασίστηκαν ομόφωνα από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος της 16ης Σεπτεμβρίου 2012, εκφράζει την βούληση των μελών της Ένωσής μας να αντιδράσουν έντονα, αλλά και με αποφασιστικότητα και σθένος στην επιχειρούμενη από την εκτελεστική εξουσία περαιτέρω θεσμική και οικονομική υποβάθμιση των λειτουργών της δικαιοσύνης.
        Κατόπιν αυτών, δε νοείται νομικά αλλά και ουσιαστικά, να αποδοθούν ευθύνες στο σύνολο σχεδόν των Ελλήνων εισαγγελέων για την συμμετοχή τους στις δράσεις της συνταγματικά κατοχυρωμένης Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, στις οποίες, ως μέλη της, έχουμε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση.   
        Είναι αυτονόητο ότι οι ομόφωνες αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και του Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για την συνέχιση των κινητοποιήσεών μας μέχρι την 20-10-2012, παραμένουν σε ισχύ.  

                     Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.
   
         Ο Α΄ Αντιπρόεδρος                       Η Γεν. Γραμματέας
    Δημήτριος Μητρουλιάς                       Ελένη Σκεπαρνιά
     Αντεισαγγελέας Εφετών                  Αντεισαγγελέας Εφετών                                                

4 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον. Ακούγεται καλύτερα από την ανακοίνωση της ΕΔΕ. Σαν να έλαβαν υπ' όψη την κριτική σε αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιγραφοντας σχολιο αλλου ανωνυμου με το οποιο συμφωνω:
    "Τελικά δε βλέπω οι κινητοποιήσεις να έχουν κάποιο αντίκτυπο. Η ανάκριση δε σταμάτησε καθόλου, ούτε τα συμβούλια ,τα αυτόφωρα λειτουργούν, μεγάλες δίκες και ορκωτά γίνονται,διασκέψεις πραγματοποιούνται και δημοσιεύσεις λαμβάνουν χώρα, προτάσεις εισαγγελέων υποβάλλονται στα συμβούλια, όλοι δουλεύουν στα σπίτια τους για να βγάλουν την εκκρεμότητα και γενικά δε φαίνεται προς τα έξω και μάλιστα προς την Κυβέρνηση, ότι κάτισημαντικό, που χρειάζεται άμεση δικαστική διερεύνηση , προσκρούει στις κινητοποιήσεις των δικαστών.Τελικά, αναβάλλονται οι υποθέσεις του απλού πολίτη, χωρίς αυτό να απασχολεί και να ενδιαφέρει την Κυβέρνηση, αφού στις σημαντικές υποθέσεις και γενικά εμφανίζεται η Δικαιοσύνη να λειτουργεί.Μήπως κάτι δεν πάει καλά και χρειάζονται νέα, ριζοσπαστικά μέτρα;Ας το έχει αυτό υπόψη της η ΕΔΕ και ας αναθεωρήσει τα μέτρα.Διότι η παρούσα κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά. Τελικά, το μόνο που θα συμβεί, θα είναι όλες οι πολιτικές και ποινικές υποθέσεις να πέσουν στις πλάτες μας ως υπεράριθμες."

    Τελικα, οντως οι κινητοποιησεις κατεληξαν καψονι σε καποιους πολιτες, ευκαιρια στους δικηγορους να αναβαλλουν οσες ποινικες υποθεσεις ηθελαν, καμμια πιεση στην πολιτεια και προσθετο βαρος σε εμας απο νοεμβρη και μετα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το συγκεκριμένο έγγραφο του Συμβ.Επιθεώρησης ζητούνται στοιχεία μέχρι την 28.09.2012. Παράμετρος που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι το χρονικό αυτό διάστημα (μετά τις διακοπές) δεν υπηρετούν οι Προϊσταμένοι των Εισαγγελιών. Ως γνωρίζω και από την Εισαγγελία που υπηρετώ, το όνομα του Εισαγγελέως δεν αναφέρθηκε καν στο απαντητικό έγγραφο της Εισ.Πλημ.Θεσπρωτίας. Τί συνεπάγεται αυτό; Με τούτο το τέχνασμα ξεκινάει η επιβολή των Πειθαρχικών μέτρων από τους μικρόβαθμους Εισαγγελείς. Και το χειρότερο; Οι προϊστάμενοι έχουν το χρόνο να ανασκευάσουν και να δηλωσουν ότι ουδέποτε επιθυμούσαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Με το σκεπτικό αυτό, χρειάζεται να αναφέρω τη συνέχεια;
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΤΙΜΩΡΗΘΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ. Και όπως καλά γνωρίζετε, ουδέποτε τιμωρήθηκε συνάδελφος για τη δημοσιοϋπαλληλίστική διαμαρτυρία. Αντιθέτως τιμήθηκε με εξαίρετες Εκθέσεις.
    Ανδρομέδα Στεφανίδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. 9:39

    Οι μεγάλες δίκες, τα ορκωτά,οι διασκέψεις, οι δημοσιεύσεις αποφάσεων, οι προτάσεις των εισαγγελέων, η εργασία των δικαστών και εισαγγελέων στα σπίτια τους,
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ;
    Ποιές είναι "ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΚΕΣ" που εννοείτε, δεν αφορούν σε "απλούς" πολίτες; και γίνονται ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής ή 18μηνο προσωρινής κράτησης, ή άλλος εξαιρετικά επείγων λόγος;
    Ποιές είναι "ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ" που γίνονται και το ότι, τελικά, κατά τους ισχυρισμούς σας, "ΓΕΝΙΚΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ", δεν είναι υπερ του απλού πολίτη; και ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ, ΤΕΛΙΚΑ,ΟΙ "ΣΤΑΣΕΙΣ" των δικαστικών ενώσεων, δεν συνιστούν απεργία, ή κάποια μορφή αυτής;

    ΑΠΟΡΩ με την επιμονή κάποιων να κλαψουρίζουν, λαϊκίζοντας και γενικολογώντας, μόνο και μόνο για να κατηγορήσουν τους Δικαστές και Εισαγγελείς.

    ΕΛΕΟΣ...
    Αν έχετε την άποψη ότι οι κινητοποιήσεις των δικαστικών ενώσεων πρέπει να σταματήσουν, υποστηρίξετο ευθέως, και αφήστε τον ψυχολογικό πόλεμο. ΔΕΝ "ΠΙΑΝΕΙ" το κόλπο στους Δικαστές και Εισαγγελείς.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ