Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ
TOY ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Τηλ: 210.6419356
Fax210.6411523 
                                                                                               Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2012 
                                                                                                       Αριθ. πρωτ. 4122

Προς τους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας
Οι δικαστικοί λειτουργοί, υπό το κράτος της δικαιολογημένης πικρίας τους για τις διαφαινόμενες περαιτέρω υπέρμετρες περικοπές των αποδοχών τους, συνεχίζουν να προβαίνουν σε διακοπές συνεδριάσεων, οι οποίες στην πραγματικότητα συνιστούν μερική αποχή από το δικαιοδοτικό έργο τους. Οι αντιδράσεις όμως του είδους αυτού είναι ασυμβίβαστες προς τη συνταγματική θέση των δικαστικών λειτουργών, αναιρούν το ρόλο τους ως φορέων της τρίτης εξουσίας του πολιτεύματος και υπονομεύουν τα ίδια τα επιχειρήματα που προβάλλουν προς στήριξη των δικαίων αιτημάτων τους για ανάλογη με το λειτούργημα τους μισθολογική μεταχείριση. Είναι αυτονόητο ότι αναμένουν από τους φορείς των άλλων συντεταγμένων εξουσιών το σεβασμό της συνταγματικής διατάξεως που επιβάλλει την ιδιαίτερη κατά τα ανωτέρω μεταχείριση τους. Συμψηφισμός όμως αντισυνταγματικών συμπεριφορών είναι αδιανόητος.
Καλούμε τους δικαστικούς λειτουργούς των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας να επανεξετάσουν με ψυχραιμία τη μέχρι τώρα στάση τους, να επανέλθουν στις έδρες τους και να συνεχίσουν να απονέμουν το δίκαιο χάριν της πληττόμενης από την πρωτοφανή οικονομική κρίση ελληνικής κοινωνίας, η οποία έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες σ' αυτούς. Χρέος τους είναι τώρα, περισσότερο από ποτέ, να μοχθήσουν για την απόδοση δικαιοσύνης, την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής και την τιμώρηση των φαινομένων βίας και της γενικευμένης ανομίας που αποσαθρώνουν την οικονομία και την κοινωνία μας. Έχει ήδη γίνει σαφές ότι χωρίς αξιόπιστη ταχεία και αποτελεσματική Δικαιοσύνη η πολυπόθητη ανάπτυξη και η έξοδος από την κρίση δεν θα έλθει. Τη διαπίστωση αυτή δεν πρέπει να την ξεχνούν οι δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι βέβαια έχουν ευλόγως την προσδοκία ότι η ίδια διαπίστωση θα ληφθεί υπόψη και από τους έχοντες την ευθύνη του σχεδιασμού της οικονομικής πολιτικής.
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΕΝΤΕΣ

18 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΠ

    Αξιότιμε κ.Εισαγγελέα του ΑΠ
    Οι δικαστικοί λειτουργοί σας ενημερώνουν για τα παρακάτω:
    " Νωρίτερα, το Capital.gr είχε μεταδώσει τα εξής: Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καλείται να υπογράψει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχειρούν κάποιοι στην Κυβέρνηση να εξαιρέσουν μόνο τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από τις μειώσεις μισθών που αποφασίστηκαν πέρυσι για όλο τον Δημόσιο τομέα, με πρόσχημα ότι οι εφοριακοί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΥΠΟΙΚ δεν έχουν λάβει ακόμη «το κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων».
    Η «εξαίρεση» είναι καλά κρυμμένη στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή στις 4 Οκτωβρίου για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορά μεταξύ άλλων στις τροποποιήσεις του Μεσοπρόθεσμου την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου στις δημόσιες επιχειρήσεις κ.ά.
    Η εξαίρεση επιχειρείται να περάσει με το άρθρο 4 του εν λόγω νομοσχεδίου στην παράγραφο 2 του οποίου αναφέρεται ότι: 2α. «η εφαρμογή των διατάξεων της περίπτωσης β΄του τελευταίου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 αναστέλλεται μέχρι την πλήρη εφαρμογή των προβλεπόμενων στις διατάξεις του άρθρου 19 του ίδιου νόμου». 2β: Η ισχύς της παρούσας παραγράφου αρχίζει την 3η Οκτωβρίου 2012». Από την παραπάνω διάταξη, η εφαρμογή της οποίας θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2012 (σ.σ ο νόμος ψηφίστηκε πέρυσι τον Οκτώβριο), προέκυπτε περικοπή σε επιδόματα όλου του Δημόσιου τομέα αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα. Ωστόσο η εξαίρεση που εισάγεται με το άρθρο 4 του νέου νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή, αφορά μόνο τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών καθώς προτείνει την αναστολή εφαρμογής των περικοπών μέχρι την επίτευξη των στόχων του άρθρου 19, το οποίο αφορά αποκλειστικά στην καταβολή κινήτρου επίτευξης δημοσιονομικών στόχων στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακοί κ.α). Όπως λένε αρμόδιες πηγές στο Capital.gr, το θέμα δεν είναι να εξαιρεθούν και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι από τις περικοπές, αλλά να ισχύσει ο νόμος για όλους και να μην υπάρχουν εξαιρέσεις υπέρ συγκεκριμένων συντεχνιών όπως φαίνεται να συμβαίνει με τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι χρησιμοποιούν ως όπλο για τις διεκδικήσεις τους, τη δύναμη των εφοριών για την είσπραξη εσόδων.
    Την εντύπωση ότι η εν λόγω εξαίρεση επιχειρείται να περάσει κρυφίως ενισχύει και το γεγονός ότι η διάταξη δεν κατατέθηκε ως Νόμος αλλά ως πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «μπλεγμένη» με σειρά άλλων ρυθμίσεων οι οποίες έχουν επείγοντα χαρακτήρα.Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνει συζήτηση και ψηφοφορία κατ’ άρθρο στην ολομέλεια, αλλά θα κυρωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ανατρεπτική προθεσμία 3 μηνών". Τα σχόλια δικά σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...Συμψηφισμός όμως αντισυνταγματικών συμπεριφορών είναι αδιανόητος...
    Χρέος των δικαστών είναι τώρα, περισσότερο από ποτέ, να μοχθήσουν για την απόδοση δικαιοσύνης, την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής και την τιμώρηση των φαινομένων βίας και της γενικευμένης ανομίας που αποσαθρώνουν την οικονομία και την κοινωνία μας...".

    Ποιός μπορεί να πει το αντίθετο;

    Μόνο ότι πρέπει να μας αφήσουν να το πράξουμε ή μάλλον να μας εξασφαλίσουν τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να το πράξουμε.
    Και η απόδοση της δικαιοσύνης και η πάταξη της διαφθοράς και του εκτεταμένου εγκλήματος, δεν μπορεί να επιτευχθεί φυσικά όταν ανεβαίνουμε στην έδρα με 50 έως 55 κακουργήματα απατών, υπεξαιρέσεων, ληστειών, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, διακεκριμένων κλοπών στα Τριμελή Εφετεία Κακουργημάτων, ούτε μπορεί να επιτευχθεί όταν με νόμο (βλ. ν. 4055/2012) υποβιβάστηκαν σε πλημμελήματα που παραγράφηκαν στην πλειοψηφία τους, ήδη, κακουργηματικές απάτες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες που έγιναν πριν το 2002!
    Αυτό δεν είναι απονομή δικαιοσύνης, είναι απλά "χορός" στο σκοπό που μας "παίζει" η εκτελεστική εξουσία!

    ΜΙΑ ΕΦΕΤΗΣ που ντρέπεται να δικάζει με τις παραπάνω προϋποθέσεις τον όποιο καταληστευμένο πολίτη αυτής της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Συμψηφισμός όμως αντισυνταγματικών συμπεριφορών είναι αδιανόητος".
    Δεν είδαμε όμως μέχρι σήμερα σεβαστέ μας Κ. Εισαγγελέα να παίρνεις θέση για την αντισυνταγματική συμπεριφορά της εκτελεστικής εξουσίας! Δεν είδαμε να στέλνεις αντίστοιχη επιστολή και να καταγγέλεις την αντισυνταγματικότητά της! Μόνο προς τους δικαστές μπορείς να στρέφεσε; Παρρησία για τους ιεραρχικά κατώτερους; για τους (στην πράξη) ανώτερους δεν υπάρχει;
    ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλή ερώτηση : Εφόσον η Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όπως και ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης, θεωρούν ότι οι διακοπές των συνεδριάσεων είναι αντισυνταγματικές, δεν πρέπει να προβούν στις νόμιμες ενέργειες ? Όσο για το ότι οι διακοπές των συνεδριάσεων αποτελούν συμμόρφωση σε αποφάσεις της Γ.Σ. ή του Δ.Σ. της ΕΔΕ και της ΕΕΕ, αν π.χ. αποφασιστεί να καταλάβουμε ένα δημόσιο κτίριο ή να το κάψουμε και ασκηθεί σε βάρος μας ποινική δίωξη, θα ισχυριστούμε ότι αυτή δεν είναι νόμιμη, επειδή εκτελούμε σχετική απόφαση του συνδικαλιστικού μας οργάνου ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαπίστωση:
    Το έγγραφο του κ. Εισαγγελέα του Α.Π. αρχίζει απευθυνόμενο "Προς τους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας", ενώ στην αρχή της δεύτερης παραγράφου διαφοροποιείται, καλώντας "τους δικαστικούς λειτουργούς των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας...να επανέλθουν στις έδρες τους"

    Ερώτηση:
    Υπό ποια θεσμική ιδιότητα, εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του, μας καλεί;

    Πιθανή απάντηση:
    Δεν διαβλέπω άλλη πλην της δυνατότητας του α) να παραγγείλει άσκηση ποινικών διώξεων για παράβαση καθήκοντος και β) να ζητήσει πειθαρχικές διώξεις.

    Απορία 1η:
    Θα το κάνει;

    Σκέψη:
    Προσωπικά, εάν ήμουν στη θέση του, δεν θα ήθελα να αμαυρώσω την άριστη φήμη μου στα τελευταία χρόνια της καριέρας μου.

    Απορία 2η:
    Γιατί δεν "καλεί" και τους υπόλοιπους Δικαστές;

    -------
    Υ/Γ: Θα ήθελα από τον κ. Εισαγγελέα του Α.Π., όταν αναφέρεται σε Δικαστές να γράφει το αρχικό Δ με κεφαλαία.

    Πρωτοδίκης Πρωτοδικείου Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θεσμικό συνταγματικό μας δικαίωμα με το οποίο συναρτάται το μισθολόγιο των δικαστών με ποιό τρόπο θα το προστατέψει ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου? Δεν θα ήταν ορθότερο να στραφεί εναντίον εκείνων που εδώ και τρία περίπου χρόνια παραβιάζουν το Σύνταγμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς ανώνυμο 12 Οκτωβρίου ώρα 11.07: Τα ζητήματα σχετικά με τη συνταγματικότητα των διακοπών συνεδριάσεων υπό την υπάρχουσα απαράδεκτη για το λειτούργημα στάση της εκτελεστικής εξουσίας απασχολούν για πρώτη φορά στην ιστορία. Άπαντες εκ των ανωτέρω ανώτατων δικαστών κύριε ανώνυμε σχολιαστή ουδόλως αποδέχονται την αντισυνταγματική στάση της εκτελεστικής εξουσίας έναντι της δικαστικής, ο καθένας με τον τρόπο του. Είστε βαθειά νυχτωμένος κύριε ανώνυμε σχολιαστή αν νομίζετε ότι οι διακοπές των συνεδριάσεων μέχρι στιγμής είναι αντισυνταγματικές και θα πάρετε σύντομα τις απαντήσεις σας. Κανονικά θα έπρεπε να διακόπτουμε όχι από τις 10 αλλά από τις 9. Και βέβαια υπό τις υπάρχουσες συνθήκες μετά τις 20 Οκτωβρίου είναι αβέβαιο τι τροπή θα πάρουν πλέον τα πράγματα. Είναι αδύνατη η ανταπόκριση στα υπηρεσιακά καθήκοντα υπό τις οικονομικές συνθήκες, που διαμορφώνονται. ΑΔΥΝΑΤΗ και καταλάβετε το όσο είναι καιρός. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το να κάνεις αποχή και να μιλάς μόνο να λες για διατάγματα κτλ δεν νομίζω να είναι η λύση ασε που το υπογραμμίζω οτι οι δικαστές έχουν χάσει το δίκιο τους με αυτήν την στάση τους προς τους πολίτες έχουν εξαγριώσει την κοινωνία 2 μήνες απεργία αυτή είναι η λύση τους δηλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κον Διαχειριστή του μπλογκ:
    Το σχόλιο της 12/10/2012 ώρα 9.07 μμ δεν έπρεπε να το δημοσιεύσετε, λόγω ύφους και ήθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε Πρωτοδίκη του Πρωτοδικείου Αθηνών της 12/10/2012 3:07 μ.μ.: Παρότι ο νόμος συνήθως γράφει τη λέξη "δικαστής" με μικρό αρχικό γράμμα, κι εγώ το Δικαστής με κεφαλαίο Δ το γράφω στις αποφάσεις μου. Ωστόσο ποτέ δεν αξίωσα από άλλον (πολύ περισσότερο δεν έκανα υπόδειξη σε ανώτερό μου) να το γράφει έτσι, για να μη με πουν ψώνιο.
    Πρόεδρος Πρωτοδικών Επαρχιακού Πρωτοδικείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αξιότιμε κε Εισαγγελέα. Ήθελα να προβώ σε κάποιες επισημάνσεις-ερωτήσεις. Αναφέρετε ότι οι αντιδράσεις μας είναι ασυμβίβαστες με το Σύνταγμα. Και εντός δύο εβδομάδων και εσείς και η κα Πρόεδρος, άμεσα, πήρατε θέση. Τόσο καιρό που οι πολιτικοί μας, καθημερινώς, παραβιάζουν Συνταγματικές διατάξεις (βλ. παιδεία, υγεία κλπ), ιδιαίτερα μετά μηνμονίου και ΔΝΤ εποχής, γιατί έστω κ καθυστερημένα δεν προβήκατε σε οποιαδήποτε, έστω απλή δήλωση? Το Σύνταγμα δεν ισχύει γι αυτούς? (άρθρο 4-ισότητα πολιτών). Είναι πιο σημαντική άραγε η δική μας αντισυνταγματικότητα (που δε διαφωνώ ότι δεν είναι) από τις άλλες καθημερινά εδώ και τόσα χρόνια? Και μάλιστα τελούμενες από τα ίδια, πολλές φορές, πρόσωπα. Κε Εισαγγελέα, το αν είμαστε αντισυνταγματικοί (σε ελάσσονα βαθμό κατά την ταπεινή μου άποψη αφού η επιβάρυνση είναι περισσότερη για εμάς), είναι επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε το Θεσμό της Δικαοσύνης, πρωτίστως και κατόπιν το δικό μας όπως κάθε Έλληνας πολίτης. Θεωρείτε λοιπόν ότι ένας Δικαστικός Λειτουργός θα μπορεί να αποδώσει το ίδιο όταν υλοποιηθούν οι μελλοντικές απολαβές? Θεωρείτε σημαντικότερο το γεγονός να μην απέχουμε από το να διασφαλίσουμε τιμή και αξιοπρέπεια στην Ελληνική Δικαιοσύνη-Θεσμό που τόσα χρόνια υπηρετήσατε? Θεωρώ ότι πρέπει αυτή τη στιγμή να δράσουμε (κυρίως εσείς οι Ανώτατοι) με διορατικότητα. Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν μας φοβίζει κανείς. Συνεχίζουμε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ειμαι δικαστης ,αλλά δικηγορος.όντως εν προκειμένω οι εξαγελλόμενες περικοπές είναι υπέρμετρες και θα μπορούσαν να ειναι μικροτερες από τους ούτως ή αλλως αθλιους για όλο τον ελληνικό λαό πολιτικούς.Ωστόσο επικοινωνιακα στον κοσμο έχετε αποτυχει πλήρως, περαν από το αν αρκετοι Ελληνες είμαστε κομπλεξικοί ή φθονεροί με τους άλλους και θεωρούμε ότι πρέπει όλοι να παίρνουμαι ακριβως τα ίδια λεφτα....

    Δεν πείθετε όμως γιατι π.χ. δεν πιέσατε ως κλάδος να έχετε σε κάποιες ανούσιες ενστάσεις στα δικογραφα των δικηγόρων να απαντάτε με συνοπτική αιτιολογία αντι να γραφετε σχοινοτενώς... όπως καιοι άλλοι κλάδοι ανεχτήκατε την μεταξύ σας ισοπέδωση και δεν προχωρήσατε σε ικανοποιητική αυτοκάθαρση από επίορκους και ανεπαρκέστατους δικαστές που δικάζουν χωρίς κοινωνική πείρα ή καταδικάζουν στον πρωτο βαθμό,γιατί ούτως ή άλλως "θα αθωωθειται στο εφετειο'' κατα τα λεγόμενά τους....Ούτε μπορώ να ξεχάσω συνάδελφό σας Ειρηνοδίκη που πρόσφατα είπε σε ακροατήριο, " δε με νοιάζει τι λέει ο νόμος, εγώ ούτως ή αλλως βγαίνω σε σύνταξη φέτος''...Τα κρούσματα αυτά δεν είναι μεμονωμένα πια όπως νομίζετε...Φτιάξτε και αυτά, κερδίστε περισσότερο δίκαιο σεβασμό από όλους (πολίτες, δικηγόρους,κλπ)και τότε δεν θα σας αντιμετωπίζουν ως κήνσορες αλλά ως πραγματικούς λειτουργούς...

    Σας παραπέμπω σε άρθρο του Μαυρίδη στο capital για να δείτε τι λένε οι περισότεροι στα σχόλια για εσας διακαιή αδίκως : Το λάθος με τους δικαστικούς http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3339612&nid=1638101

    Και μην ξεχνατε ότι οιπερισσότεροι ξεκινησατε απο δικηγόροι και για διαφορους λόγους-όλοι σεβαστοί-επιλέξατε το δικαστικό, στο οποίο μπήκατε με κόπο βεβαια.Στην τελική λοιπόν Ο εΙΣΑΓΓΕΛΈΑς του ΑΠ έχει κποιο δίκιο...

    Από την ούτως ή άλλως ''διεφαθρμένη'' φαρα των δικηγορων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν και ο διαχειριστής του site δε θα το δημοσιεύσει γιατί θα το θεωρήσει προσβλητικό για τον Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας εγώ θα το γράψω από "υποχρέωση" στους συμπολίτες μου.
    Ο κύριος Τέντες αν ενδιαφέρεται για να πάει μπροστά αυτή η χώρα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του υπέρ των πολιτών και όχι υπέρ του συστήματος που κατάντησε την Ελλάδα σε αυτό το χάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας μας υποδείξει ο κ.Εισ.ΑΠ με ποιόν τρόπο πρέπει οι δικαστές που συμμετέχουν στη δράση του συνδικαλιστικού τους οργάνου, Ενωση Δικαστών, να διατυπώνουν τη διαμαρτυρία τους όταν αυτή απευθύνεται κατά της πολιτικής ηγεσίας. Ας το κάνει όμως με σχετική εισήγησή του στη ΓΣ της Ενωσης της οποίας είναι μέλος και για μακρά σειρά ετών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Μόνο έτσι θα δείξει ότι σέβεται τους συναδέλφους του δικαστές και εισαγγελείς στον θεσμικό τους ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά τα λες, συνάδελφε, αλλά αυτό για το Δέλτα Κεφαλαίο τι το ήθελες;
    Ας με λένε βοϊβοντίνα κι ας ψοφάμε από την πείνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο κ. Εισαγγελεύς του Α.Π. προτού αποταθεί στους ''δικαστικούς λειτουργούς των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας'' και τους ζητήσει ''να επανεξετάσουν με ψυχραιμία τη μέχρι τώρα στάση τους, να επανέλθουν στις έδρες τους και να συνεχίσουν να απονέμουν το δίκαιο'', δηλαδή, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, να σκύψουν το κεφάλι τους, να κλείσουν το στόμα τους και να συνεχίσουν να δουλεύουν σαν σκλάβοι με εξευτελιστικές όμως, τώρα πλέον, αποδοχές, θα έπρεπε ίσως να αποταθεί πρώτα στις μαριονέτες της τρόικας των διεθνών δυναστών (συγγνώμη: δανειστών ήθελα να πω)της Ελλάδας, που ακκίζονται να παριστάνουν τα όργανα της σημερινής εκτελεστικής εξουσίας της λεηλατημένης από τους πολιτικούς (και τα προστατευόμενα από αυτούς εγχώρια και διεθνή λαμόγια) χώρας μας και να τους δείξει το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο (επί λέξει αντιγραφή από το in.gr της 15/10/2012): '' ....η ελληνική πραγματικότητα είναι ορισμένες φορές παράδοξη: Οι κυβερνώντες στην Αθήνα ερίζουν με τους διεθνείς πιστωτές για το κατά πόσες εκατοντάδες ευρώ θα πρέπει να περικοπεί το εισόδημα των δασκάλων ή των νοσοκόμων {Σημείωση συντάκτη: και των δικαστών}. Και ενώ εξακολουθούν να να μειώνουν σταθερά τις συντάξεις, οι πλούσιοι της Ελλάδας βγάζουν ανεμπόδιστα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό. .... η διαφθορά ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι πλούσιοι συνεχίζουν το πάρτι'', ενώ όσον αφορά στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ το περιοδικό σημειώνει ότι: ''.... η ιστορία αυτής της λίστας δείχνει κυρίως την έλλειψη βούλησης των πολιτικών να αλλάξουν κάτι''. Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ του Α.Π., κανείς δικαστής και κανείς εισαγγελέας δεν είναι ικανός να πατάξει τη διαφθορά στο δημόσιο βίο, να αντιμετωπίσει την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και να τιμωρήσει τη γενικευμένη ανομία εάν η εκτελεστική εξουσία δεν τον αφήσει απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του, δεν του εξασφαλίσει συνθήκες πραγματικής (και όχι μόνο κατ΄ επίφαση) προσωπικής και λειτουργικής (άρα και μισθολογικής)ανεξαρτησίας και, εν τέλει, δεν εκτελέσει τις αποφάσεις του, αλλά τις καταστήσει ανενεργές με τους τρόπους που πολύ καλά γνωρίζει και εφαρμόζει χρόνια τώρα. Συνεπώς αφήστε κατά μέρος τις παραινέσεις και τις υποδείξεις (ή μήπως και συγκαλυμμένες, επί του παρόντος τουλάχιστον, απειλές μελλοντικής λήψεως πειθαρχικών μέτρων)προς τη συντριπτική πλειονότητα των δικαστικών λειτουργών, που έχουν ξεσηκωθεί και αγωνίζονται - υιοθετώντας άκρως ήπια μέσα - για την τιμή και την αξιοπρέπεια του δικαστικού σώματος και του θεσμικού τους ρόλου, τη στιγμή που η εκτελεστική εξουσία, καθ' υπόδειξη της τρόικας των δανειστών, τους κήρυξε τον πόλεμο. Είναι προφανές ότι θέλουν (τρόικα και εγχώριες μαριονέτες τους) να ανεβαίνουν στην έδρα όχι ευέλπιδες και εύορκοι δικαστές, αλλά φοβισμένα ανθρωπάκια, άτομα που θα τα συνθλίβει και εξουθενώνει η οικονομική ανέχεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον. Ας μην το λησμονούν αυτό όσοι θα λάβουν μέρος στην έκτακτη Γ.Σ. της ΕΔΕ στις 20/10/2012, οπότε και θα κληθούν ''να επανεξετάσουν με ψυχραιμία τη μέχρι τώρα στάση τους''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να μην μετατραπεί η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε μια άλλη ΓΕΣΕΕ... σε λίγο θα κατεβαίνουμε και στο Σύνταγμα ...οι ακραίες αντιδράσεις θίγουν περισσότερο την Ενωση απο τις περικοπές..ας αντιδράσουμε με άλλο τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ