Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Αναστολή κινητοποιήσεων από τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ). Εκτιμούν ότι η συνέχισή τους δεν αποτελεί στην παρούσα συγκυρία «το μόνο πρόσφορο τρόπο αντίδρασης στα σχεδιαζόμενα οικονομικά μέτρα».


Οι δικαστές και οι Εισαγγελείς θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 10:00 στο Εφετείο Αθηνών.

Οι δικαστές - εκτός αυτών του Συμβουλίου της Επικράτειας - βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από 17 Σεπτεμβρίου.

ΕΘΝΟΣ On Line19:43 16/10

13 σχόλια:

  1. Επιτέλους επικράτησε η λογική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα επιστρέψουμε ταπεινωμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρός είναι σιγά σιγά και οι των πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων, να μαζευόμαστε και να δικάσουμε καμία υπόθεση, διότι αν συνεχισθεί η αποχή βλέπω να τα κλείνουμε τα Δικαστήρια. Οι μέχρι τώρα αποχές το μόνο που πέτυχαν ήταν η ταλαιπωρία των διαδίκων, αποτέλεσμα δε δεν είχαν κανένα. Οι περικοπές θα γίνουν κανονικά και ουδείς ενδιαφέρεται για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη και τους μισθούς μας.Πρέπει να βρούμε κάποιον άλλο τρόπο αντίδρασης. Και επί ένα χρόνο να απέχουμε το πολύ πολύ να κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος μας.Κατά τα άλλα ουδείς θα συγκινηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΩΝΥΜΕ των 9:11, μεγάλη χαρά έχεις που σταμάτησε το ΝΣΚ τις κινητοποιήσεις. Γιατί; Η λογική η δική σου λέει ευτελισμό και ισοπέδωση όλων των θεσμών; Σύγκριση και εξομοίωση των Δικαστών με απλούς υπαλλήλους; Όταν όλοι θα καταντήσουμε φοβισμένα ανθρωπάκια, τότε θέλω να σας δω όλους εσάς που τώρα δήθεν ενδιαφέρεστε για το κύρος της δικαιοσύνης. Με τί κουράγιο θα αντισταθείτε στην Κυβέρνηση για να προστατέψετε τον αδύναμο εργαζόμενο πολίτη αυτής της Χώρας. Ευτυχώς το Δικαστικό Σώμα έχει ακόμα υψηλό φρόνημα. Το αποδεικνύει η επί 5 εβδομάδες μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έχουμε ξαναδει το έργο. Και πέρισι το Νοέμβριο, είχαν ανασταλεί οι κινητοποίήσεις, λόγω έκτακτων συνθηκών, και τελικά γευτήκαμε όλοι τις μειώσεις των μισθών μας (τότε όλοι υπόσχονταν ότι θα είναι οι τελευταίες). Ας μη διαμαρτύρεται κανείς μετά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βικτωρια μαρσιωνη εισαγ.πρωτοδικων17 Οκτωβρίου 2012 στις 3:27 π.μ.

    Τα μελη του ΝΣΚ δεν ειναι δικαστες την ανεξαρτησια και τις μισθολογικες απολαβες των οποιων να τις κατοχυρωνει το συντσγμα αλλα δικηγοροι του δημοσιου.οποισδηποτε συγκριση μσζι τους μας υποτιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυκλοφορεί η φήμη ότι τα αναδρομικά θα δοθούν μόνο στα μέλη του Ν.Σ.Κ ! Ελπίζω ότι δεν αποτελέσε αυτό το κίνητρο της αναστολής των κινητοποιήυσεων τους αλλά το ότι η συνέχιση τους δεν αποτελεί το μόνο πρόσφορο μέτρο αντίδρασης ! Ποίο άλλο υπάρχει και δη προσφορότερο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟΡΙΑ : Δηλαδή ποιός είναι ο άλλος τρόπος αντίδρασης και δη "πρόσφορος" στα σχεδιαζόμενα οικονομικά μέτρα ; Ευτυχώς επικράτησε η λογική της μείωσης των μισθών και δεν θα υποστούμε ταπείνωση αφού κάτι θα μας δίνει ο εργοδότης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η απόφαση της Ένωσης Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ελήφθη την 11-10-2012 από το Επταμελές Διοικητικό της Συμβούλιο και όχι από τη Γενική Συνέλευση.
    Η πλειοψηφία των μελών του ΝΣΚ συντάσσεται με την απόφαση της Ένωσης Δικαστών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΟΝΙΜΩΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ, ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ "ΛΟΓΙΚΗ" ( ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ). ΌΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΌΤΑΝ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΆΠΟΨΗ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕ, ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ, ΌΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΑ ΛΟΓΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΈΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ουδόλως θεωρείται λογική η απόφαση των μελών του ΝΣΚ. Γιατί;; Τα ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η αναστολή των κινητοποιήσεων των μελών του ΝΣΚ πράγματι αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως και όχι από την Γενική Συνέλευση, η οποία με την από 24/9/2012 απόφαση της είχε εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. «…να αποφασίσει την κλιμάκωση ή αποκλιμάκωση των ενεργειών έμπρακτης διαμαρτυρίας των μελών του Σώματος ...».
    Εκτιμώ (άνευ προς τούτο νομιμοποιήσεως) ότι η πλειονότητα των μελών του ΝΣΚ συντάσσεται με τις αποφάσεις των Δικαστικών Ενώσεων περί συνεχίσεως των κινητοποιήσεων.
    Σημειώνω την έλλειψη νομοθετικής διατάξεως σύμφωνα με την οποία η μη παράσταση των μελών του ΝΣΚ ενώπιον των Δικαστηρίων προς συζήτηση των υποθέσεων του Δημοσίου θα καθιστά υποχρεωτική για το Δικαστήριο την αναβολή της υποθέσεως σε άλλη δικάσιμο. Έτσι, εάν από Έδρας απορριφθεί το υποβληθέν από μέλος του ΝΣΚ αίτημα αναβολής της συζητήσεως (όπερ και εγένετο, τουλάχιστον δις, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών) το μέλος του ΝΣΚ που χειρίζεται την υπόθεση είτε, συμμορφούμενο στην απόφαση της Γ.Σ., θα επιτρέψει την ερημοδικία του Δημοσίου (με κίνδυνο δυσεπανόρθωτης βλάβης στα συμφέροντα του Δημοσίου, ιδίως ενόψει της επαναφοράς του τεκμηρίου ομολογίας στις πολιτικές δίκες), είτε θα αναγκαστεί να παρασταθεί προκειμένου να αποτρέψει την ανωτέρω βλάβη – οικονομική ή άλλης φύσεως.
    Το ανωτέρω πρόβλημα καθίσταται οξύτερο αν ληφθεί υπ’ όψιν η εξ αρχής μη συμμετοχή των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας στις αποφασισθείσες κινητοποιήσεις, σύμφωνα με το από 20/9/2012 ψήφισμα της Ενώσεως Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, ήτοι ενός Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά των αποφάσεων του οποίου ουδέν ένδικο μέσο προβλέπεται. Και τούτο διότι τα υποβαλλόμενα από μέλη του ΝΣΚ ενώπιον του ΣτΕ αιτήματα αναβολής των υποθέσεων του Δημοσίου, βάσει της ανωτέρω αποφάσεως της Γ.Σ. της Ενώσεως Μελών ΝΣΚ, δεν γίνονταν καθολικώς αποδεκτά από όλα τα Τμήματα του ΣτΕ, με κίνδυνο να προκληθεί μη επανορθώσιμη βλάβη στα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. (συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης)
    Στο σημείο τούτο θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η πλειοψηφία των μελών του ΝΣΚ (και για τούτο είμαι βεβαία, εφόσον το έχω επανειλημμένως συζητήσει) αντιλαμβάνεται το Ελληνικό Δημόσιο, όχι απλώς ως ένα αόριστο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, το κράτος οργανικώς νοούμενο, αλλά ως την ολότητα των ανθρώπων οι οποίοι διαβιούν στην Ελλάδα, υπόκεινται στους κανόνες δικαίου που τίθενται από τα συνταγματικώς προβλεπόμενα όργανα και συμμετέχουν, διά της καταβολής φόρων, τελών και λοιπών οικονομικών επιβαρύνσεων, στα δημοσιονομικά έσοδα του Δημοσίου. Δηλαδή, όπως συνηθίζω να λέω, το Ελληνικό Δημόσιο είμαστε όλοι μας, ουσιαστικά είναι η τσέπη του καθενός από εμάς. Ακολούθως, θεωρώ ότι η προξενούμενη εκ της ερημοδικίας μελών του ΝΣΚ βλάβη στα συμφέροντα του Δημοσίου δεν συνιστά απλώς μία χαμένη υπόθεση με διάδικο ένα Υπουργείο ή μια Υπηρεσία του Δημοσίου, αλλά, ανάλογα την φύση της υποθέσεως, έχει ως αποτέλεσμα λ.χ. την απώλεια εσόδων για το κράτος ή ένα παραπάνω βάρος στον κρατικό προϋπολογισμό (το οποίο θα καλυφθεί με την αύξηση της φορολογίας ή τις περαιτέρω περικοπές δαπανών) ή την υποβάθμιση του περιβάλλοντος εντός του οποίου διαβιούμε κλπ.
    Κατά τούτο τουλάχιστον ο ρόλος των μελών του ΝΣΚ διαφέρει από την απλή δικαστική εκπροσώπηση ενός ιδιώτη και δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτόν του δικηγόρου, ο οποίος ασχολείται με την υπεράσπιση των συμφερόντων του εντολέως του, όπως αυτά του παρουσιάζονται από τον αυτόν. Περαιτέρω, ως μέλος του ΝΣΚ, έχουσα στο παρελθόν ασκήσει δικηγορία, βρίσκω και πλείστες άλλες διαφορές στα ασκούμενα καθήκοντά (λ.χ. η συμμετοχή σε Επιτροπές) και στον τρόπο άσκησής τους (λ.χ. η μη άσκηση προφανώς αβασίμων ενδίκων βοηθημάτων και η απαρέγκλιτη τήρηση του καθήκοντος αληθείας), οι οποίες υποθέτω ότι ελάχιστα ενδιαφέρουν τους επισκέπτες αυτής της σελίδας.
    Υποθέτω, λοιπόν, καθότι δεν τυγχάνω μέλος του Δ.Σ. της Ενώσεως Μελών Ν.Σ.Κ., ότι ο κατά τα ανωτέρω νοούμενος κίνδυνος βλάβης των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου οδήγησε στην απόφαση περί αναστολής των κινητοποιήσεων που είχε αποφασίσει η Γ.Σ.

    Τα σε ανωτέρω σχόλιο διαλαμβανόμενα περί δήθεν καταβολής αναδρομικών αποκλειστικώς προς τα μέλη του ΝΣΚ συνιστούν ασφαλώς αστειότητες, περί των οποίων δεν θα επεκταθώ – αν πάντως αίφνης αυξηθεί ο λογαριασμός μου υπόσχομαι να ενημερώσω σχετικώς με νέα ανάρτηση, τηρώντας πιστά το ανωτέρω καθήκον αληθείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ