Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στα δικαστήρια της Ευελπίδων

15/10/2012  09:47

Το νόμο στα χέρια της πήρε μια 37χρονη τσιγγάνα πυροβολώντας και σκοτώνοντας το δολοφόνο του γιου της μέσα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων

.

Το πρωτοφανές φονικό συνέβη λίγο μετά τις εννέα και μισή το πρωί στο γραφείο της ανακρίτριας στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9 των δικαστηρίων. Ενας 33χρονος τσιγγάνος και ο 25χρονος αδελφός του είχαν οδηγηθεί στο γραφείο της ανακρίτριας για συμπληρωματική κατάθεση, κατηγορούμενοι για το φόνο ενός 14χρονου παιδιού.

Η 37χρονη Αντωνία Κίτσα μητέρα του τσιγγανόπουλου, είχε καταφέρει να περάσει ένα όπλο μέσα στα δικαστήρια. Ανέβηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9, πάτησε 15 φορές τη σκανδάλη και σκότωσε τον δολοφόνο του γιου της Γιώργο Θεοδώρου, ενώ τραυμάτισε τον αδελφό του Μανώλη Κίτσα. 

Η γυναίκα πυροβόλησε και σκότωσε το δολοφόνο του 14χρονου παιδιού της, μπροστά στα μάτια της ανακρίτριας. Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν δεκαπέντε κάλυκες από το σημείο των πυροβολισμών.

Η βεντέτα των δύο οικογενειών, ξεκινά από το παρελθόν όταν ο 14χρονος γιος της 37χρονης δολοφονήθηκε από τον άντρα που έχασε σήμερα τη ζωή του μέσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο γιος της τσιγγάνας είχε πυροβολήσει το γιο του 33χρονου και τον είχε τραυματίσει. Για να πάρει εκδίκηση, ο άντρας που σήμερα οδηγήθηκε κατηγορούμενος στην ανακρίτρια είχε σκοτώσει το 14 χρονο παιδί...

Είναι άγνωστο πώς πέρασε όπλο μέσα στα κτίρια της Ευελπίδων, δεδομένου ότι όλοι οι εισερχόμενοι στα δικαστήρια περνούν από έλεγχο και τα αντικείμενά τους ελέγχονται από ανιχνευτή μετάλλων. 

Νομικοί αναφέρουν στο protothema.gr ότι οι έλεγχοι δεν αρκούν, αφού κάποιος ευρισκόμενος έξω από τον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων μπορεί να δώσει όπλο σε κάποιον που έχει περάσει από τον έλεγχο και βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, η 37χρονη φορούσε ένα μαντίλι στο κεφάλι, προκειμένου να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμη.

Οι ίδιοι μάρτυρες αναφέρουν ότι η γυναίκα περίμενε σε παγκάκι στο ισόγειο του κτηρίου 9 της Ευελπίδων και, όταν πέρασαν τα κατηγορούμενα αδέλδια, τους ακολούθησε και άνοιξε πυρ.

«Το περιστατικό δικαιώνει τις απόψεις μας για παντελή έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής στα δικαστήρια. Δεν υπάρχει ασφάλεια για δικηγόρους, δικαστές και διαδίκους», ανέφερε σε δήλωσή του του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος.


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=229950

26 σχόλια:

  1. Σε τί θα το είχε η εν λόγω Αθίγγανη να πυροβολήσει τον
    Ανακριτή σε περίπτωση που αυτός άφηνε ελεύθερο τον κατηγορούμενο (έστω κ με περιοριστικούς όρους)?
    Ας δει λοιπόν η Πολιτεία κάτω υπό ποιες συνθήκες εργαζόμαστε και ότι είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κίνδυνο. Όσο για το πώς πέρασε το όπλο στα Δικαστήρια, όλοι γνωρίζουμε ότι η φύλαξη των κτηρίων είναι ελλειπέστατη. Η Βουλή όμως και τα γραφεία των πολιτικών (και οι βίλες τους) είναι φρούρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιο "15 Οκτωβρίου 2012 12:34 μ.μ" τα λέει ΟΛΑ !!! Ας πάρουν το μήνυμα τα μέλη της Βουλής και της Κυβέρνησης για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτελούν το καθήκον τους Δικαστές και Εισαγγελείς και ας σταματήσουν να πετούν λάσπη, για να προωθήσουν αυτά που σκοπεύουν να προωθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραιο επιχειρημα του ανωνυμου του 12:34 για να μην μειωθουν οι μισθοι μας....
    δηλαδη ο αστυνομικος που κανει περιπολια στην ομονοια το βραδυ, ο συνοριοφυλακας που φυλαει τα συνορα στον εβρο και ο λιμενικος που κυνηγαει καθε βραδυ τους λαθρομεταναστες στη σαμο ποσο πρεπει να παιρνουν? 15.000 ευρω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αφήστε ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ τον τρόπο που λειτουργείτε, ή μάλλον δουλεύετε...τί σημασία έχει που πέθανε αθίγγανος αντί του ανακριτή? έχει σημασία..? ΕΡΩΤΩ...! ΈΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ? ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΖΩΗ ΤΟΥ? ...Εγώ μένω στη δήλωση συγγενούς του θύματος...ότι πληρώνεται , ήτοι ΔΩΡΟΔΟΚΕΙΤΑΙ, ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ...ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΘΙΓΓΑΝΗ? ...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ, ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ Η ΚΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΜΗ ,,,Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ...ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΘΙΞΙΑΣ.
    Γ.Α. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δράστης πήγε να σκοτώσει τον φονιά του γιου της. Έχει καμιά σημασία το πού θα γινόταν αυτό? Απολύτως καμιά. Όπου και να γινόταν, υπήρχαν πιθανότητες να σκότωνε κάποιον αθώο. Ας εξετάσουμε το φαινόμενο της αναζωπύρωσης της βεντέτας (που όλοι κατανοούμε τα αίτια) κι ας αφήσουμε τα περί μέτρων ασφαλείας κ άλλων ατελέσφορων μεθόδων πρόληψης της εγκληματικότητας.
    Όσο για τη Βουλή, όποιος έχει πάει, θα έχει διαπιστώσει ότι κι εκεί τα μέτρα είναι κάπως χαλαρά. Και εν πάση περιπτώσει, τι θέλουμε? Ευελπίδων φρούριο? Τότε θα έχουμε μία είσοδο και κάθε πρωί ΟΛΟΙ στην ουρά για να μπουν.
    Μήπως θέλουμε νέο κτίριο? Μήπως πχ να αφήσουμε την ιδιόκτητη Ευελπίδων και να πάμε σε κανένα σύγχρονο κτίριο σαν αυτά του Βωβού (εντελώς τυχαίο το παράδειγμα), όπου θα πληρώνουμε μίσθωμα?
    Και τελικά, όταν μιλάμε για συνθήκες εργασίας, ας κοιτάξουμε τα ουσιώδη: όταν η Ευελπίδων θα έχει τουαλέτες, να συζητήσουμε για την ασφάλεια. Όταν θα έχει ασανσέρ για όλα τα κτίρια, να δούμε και την ασφάλεια. Όταν τα κτίριά της θα έχουν πυρασφάλεια, να συζητήσουμε για ασφάλεια. Όταν θα είναι ασφαλή στους σεισμούς, να δούμε και την υπόλοιπη ασφάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ορίστε κύριοι συνάδελφοι ένας λόγος για τον οποίο αξίζει να συνεχίσουμε την αποχή μας. Αν θέλουμε πραγματικά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων πρέπει στην Ε.Γ.Σ. του Σαββάτου αυτό να είναι ένα από τα θέματα συζήτησης και να αποφασιστεί συμβολική αποχή από τα καθήκοντά μας για όλο το χρονικό διάστημα μίας ημέρας την επόμενη εβδομάδα. Για να μην απέχουμε στο μέλλον σε ένδειξη πένθους για κάποιον συνάδελφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι δυνατόν να αποτυπώνεται σε Blog Δικαστή η έκφραση ότι "πήρε το νόμο στα χέρια της", ακόμη και αν πρόκειται για αναδημοσίευση. Κανένα νόμο δεν παίρνει στα χέρια του όποιος πυροβολεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον πρώτο σχολιαστή. Εκφράζω και τη συμπαράστασή μου στην Ανακρίτρια, η οποία προφανώς θα έχει υποστεί σοκ, αλλά σίγουρα αυτό δεν ενδιαφέρει κανένα. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι πόσες δικογραφίες θα περαιώσει μέσα στο τρίμηνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κα Προεδρε του ΑΠ καποια δηλωση... κ.κ. Βουλευτες κε Υπουργε κυριοι αρχηγοι των κομματων της συγκυβερνησης... τιποτα... κανεις... αυτο περι ξεφραγων αμπελωνων κε πρωθυπουργε ισχυει ακομη η μας τελειωσε ... αλλωστε περασαν ηδη τρεις ημερες και ως γνωστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με αφορμή και όχι αιτία το παραπάνω σχόλιο, να παρατηρήσω πώς σ' αυτό το μπλογκ όλα συνδέονται μέσω των σχολίων με το μισθολογικό των δικαστών. Γενικά τα πάντα χρησιμοποιούνται εργαλειακά και συγκριτικά για να ενισχύσουν τα επιχειρήματα του κινήματος των δικαστών. Παρατηρώντας επί μήνες το μπλογκ δεν έχω δεί ούτε μισή κουβέντα αλληλεγγύης των δικαστών προς κάποια άλλη τάξη, ομάδα, κατηγορία κοινωνών.
    Δικηγόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αυτοδικία πρέπει να μας προβληματίσει. Να μη λάβει διαστάσεις επιδημίας. Έγκυρη και έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης καταλαγιάζει τα πάθη. Παλέψτε γι'αυτό πρώτα και μετά για μέτρα ασφαλείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να καταλάβουν κάποιοι που λεν ότι ο δικαστής μιλάει με τις αποφάσεις του και όχι με στάσεις ας διαβάζουν το σχόλιο του συλλειτουργού Γ.Α. Τι να εξηγήσεις και σε ποιον τα αυτονόητα περί ανάγκης φύλαξης των δικαστηρίων (όπως συμβαίνει ακόμα και στην Αφρική). Υποτίθεται ότι ανήκει και στους μορφωμένους Έλληνες και απαιτεί και την εξέταση ανακρίτριας που απειλήθηκε επανειλημμένως και φυλάσσεται. Τι να πω. Η δουλειά αυτή δεν αξίζει. Για να συνεχίσουμε να την κάνουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες μάλλον έχουμε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα... Αλλά βέβαια πρέπει να παραιτηθεί η προϊσταμένη γιατί δεν τοποθέτησε σωστά τα τάγματα δικαστικής αστυνομίας που έχει υπό τις εντολές της (μάλλον η αγροφυλακή είχε προτεραιότητα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως όποιο και αν είναι το θέμα της ανάρτησης τα πάντα πάνε στο μισθολογικό. Θεμιτό και αυτό και εύλογη η αγωνία. Αλλά γιατί πρέπει όλα αυτά να συνδυάζονται και με αντικοινοβουλευτκό μένος; Μήπως κάποιοι πιστεύουν ότι αν καταργηθεί η Βουλή και οι εκλογές θα αναβαθμιστεί το Δικαστικό Σώμα ή αισθάνονται έτοιμοι να καταλάβουν εξ εφόδου την εξουσία (μαζί με κάθε άλλο πρόθυμο) και να "βάλουν τάξη"; Στο παρελθόν έχουμε διαβάσει ακόμη και εγκωμιαστικά σχόλια για το Σύνταγμα του 1968. Υπάρχουν σταγονίδια στο Δικαστικό Σώμα ή άσχετοι τρίτοι κάνουν την προπαγάνδα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Γ.Α. δικηγόρε Αθηνών γιατί δε διερευνάτε εσείς αυτήν την καταγγελία περί δωροδοκίας της ανακρίτριας; Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε και όλα σας τα απωθημένα κατά των δικαστών και κυρίως κατά των γυναικών.... Ίσως, βέβαια, να μην έχετε πολύ χρόνο διαθέσιμο, αφού εσείς δεν είστε "βολεμένος", όπως εμείς, και έτσι πρέπει συνεχώς να δουλεύετε σκληρά γράφοντας σε δικαστικά blogs....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς το κυριο Γ.Α.

    Αγαπητε μου, οι "βολεμενοι" οπως απαξιωτικα αναφερετε ειναι λειτουργοι της Δικαιοσυνης οπως και εσεις. Πληρωνουν απο το μισθο τους εισιτηρια,βιβλια,γραφικη υλη κλπ.Οι "βολεμενοι" ειναι και ανθρωποι κυριε πρωτιστως και οχι μονο δικαστες.Και ειναι ερμαια του καθενα σε ανωνυμες αναφορες επειδη δεν αρεσει η αποφαση που ελαβαν στα πλαισια των καθηκοντων τους.Οταν καποιος θα εχει τα κοτσια να στειλει ΕΠΩΝΥΜΗ και με ΣΤΟΙΧΕΙΑ αναφορα κατα δικαστη για χρηματισμο τοτε μπορειτε να λετε οσα λετε.Ο συγγενης του θυματος εφοσον εχει αυτα τα στοιχεια ας κανει μια εγγραφη ΕΠΩΝΥΜΗ και με την ΥΠΟΓΡΑΦΗ του καταγγελια στον Αρειο Παγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στο σχολιαστή περί κατηγορίας μορφωμένων ελλήλων τα εξής: 1. η ανακρίτρια που προσωπικά μου είναι άγνωστη κατηγορήθηκε και από τη μία πλευρά και από την άλλη των διαδίκων..πολλές φορές αυτό συμβαίνει..και δή άδικα...σεβαστό...πολλές φορές όμως οι ρομά..οι τσιγγάνοι..οι αδύνατοι αντιμετωπίζονται μεροληπτικά ...ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. 2. όταν κάποιος καταγγέλλει δημόσια ανακριτή ή εν γένει δικαστή σαφώς και απαιτώ πλήρη διερεύνηση..τουλάχιστον για το καλό του..ή το καλό όλων μας. 3. η κα τσάμη ναι μέν είναι νέα προϊσταμένη..αλλά εκ των πραγμάτων ο εκάστοτε προϊστάμενος φέρει την ευθύνη για τη φύλαξη του χώρου του πρωτοδικείου...και καλό θα ήταν να μην σπαταλάν χρήματα για να αποκόβουν με πόρτες την είσοδο στο γραφείο του προϊσταμένου..ωσάν να πρόκειται περί αβάτου λίγων προνομιούχων.

    στο σχολιαστή που απευθύνεται ρητά σε εμένα τα εξής: 1. η λέξη κότσια υποτιμά τη σκέψη και την έκφραση . 2. επώνυμα ή ανώνυμα η εμπειρία λέει ότι συνήθως αθώοι δικαστές χωρίς γνωριμίες τιμωρούνται πειθαρχικά ή ακόμα και απολύονται..για λόγους φίμωσης..και άλλοι διεφθαρμένοι μένουν στο απυρόβλητο ...είναι γνωστό αυτό!. όσον αφορά δε εν γένει, δεν υπάρχει πραγματικά πειθαρχικός έλεγχος δικαστού...και τα περί γνώμης δικαστού και άποψης σεβαστά..αλλά όχι όταν αυτή είναι εξόφθαλμα άδικη. 3. ο λόγος σας είναι ξύλινος κατά τη γνώμη μου. σαφώς και η ανακρίτρια μπορεί να είναι εξαίρετη αλλά γενικότητα τοποθέτησης όπως η δική σας πιθανόν να αδικεί την προσωπικότητά σας. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΟΣΕΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ...Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ...ΗΘΟΣ ΗΘΟΣ ΗΘΟΣ..ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    Γ.Α. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο αν έπαθε σοκ η Ανακρίτρια κ.λπ.. Η φύση της εργασίας των δικαστών έχει και τέτοιους κινδύνους. Το ζήτημα είναι γιατί ο κόσμος "να παίρνει το νόμο στα χέρια του", πού οφείλεται αυτό; άραγε μόνο στο έλλειμα παιδείας της τσιγγάνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην πυρά η Μ Τσάμη ως υπεύθυνη για τα κακώς κείμενα σε όλα τα δικαστήρια της χώρας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δυστυχώς όλα τα σχόλια που γίνονται από μη δικαστικούς (πχ δικηγόρους) είναι άσχετα με το κάθε θέμα. κρίμα γιατί είστε μορφωμένοι και θα έπρεπε να έχετε διαφορετική αντίδραση. να γνωρίζετε ότι τα μέτρα αφορούν και εσάς, όχι μόνο τους δικαστικούς. όσο για τους αστυνομικούς ναι θα έπρεπε να αμοίβονται περισσότερο αλλά δεν βρίσκονται όλοι στις επάλξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Γ.Α. Δικηγόρο Αθηνών :
    με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. Το "βολεμένοι" να μας το απευθύνετε όταν μας δείτε στην έδρα , αλλά εκεί προφανώς "στην κρίση σας κύριε Πρόεδρε". Είμαι ο τελευταίος που θέλω να εμπλακώ σε ανόητες διαμάχες με δικηγόρους (υπήρξα δικηγόρος για μια 5ετία και κάτι), αλλά ποτέ δεν τόλμησα να μιλήσω έτσι σε Δικαστή. Όσο για το ότι ευθύνεται η Προϊσταμένη, τα απωθημένα σας σε άλλη παραλία. Άντε αρκετά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάποιος να ενημερώσει τον καταγγελτικό Γ.Α. ότι η Ευελπίδων έπαψε εδώ και πολύ καιρό να είναι στρατόπεδο και ότι άλλο το οχυρό Ρούπελ και ο Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος και άλλο το συγκρότημα του Πρωτοδικείου Αθηνών και η κ. Τσάμη. Αν πράγματι είναι δικηγόρος Αθηνών όπως διατυμπανίζει, θα γνωρίζει ότι η πραγματική φύλαξη του χώρου της Ευελπίδων απαιτεί κονδύλια και απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Άρα εκεί θα πρέπει ο Γ.Α. να στρέψει τα πυρά του, αν πράγματι κόπτεται για τη φύλαξη του Πρωτοδικείου. Όσο δε για την καταγγελία των αθιγγάνων, αν έχουν στοιχεία ας πάνε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ας τα καταθέσουν. Το ότι μια απόφαση, βούλευμα, διάταξη δεν μας ευχαριστεί ή δεν μας «βολεύει» δε σημαίνει ότι αυτός που τα εξέδωσε «πληρώνεται». Σε κάθε περίπτωση, αρκεί μια απλή ανώνυμη καταγγελία για να ζητηθούν εξηγήσεις από τις συναδέλφους. Όμως αν η έρευνα αποδείξει ότι οι ανακρίτριες δεν δωροδοκούνται, τότε τι θα σημαίνει; Ότι πράγματι είναι αθώες ή ότι τα «παίρνει» και ο επιθεωρητής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο τελευταίος κύριος ή κυρία που απευθύνεται "με στοιχεία και στον εισαγγελέα" θα ήταν ό,τι καλύτερο για μέλος της κυβέρνησης Σημίτη...
    αλλά δεν κατάλαβα..ως δικαστής που είστε ...σας αρέσει να σας λένε "στην κρίση σας κύριε Πρόεδρε;"...προσωπικά δεν το είπα ποτέ...ούτε κάν για την ποινή...το βολεμένοι είναι αντίδρασή μου στο προηγούμενο μήνυμα που υποτιμούσε κατά την άποψή μου την ανθρώπινη ζωή...Είναι γνωστό πόσο υπέρ είμαι των έντιμων δικαστών, ακόμη και όταν διαφωνώ με αυτούς...αλλά ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΚΥΡΙΟΙ...Και πολλοί άλλοι έντιμοι μέν, ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕ!!! ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΔΟΣ ΔΙΚΑΣΤΟΥ!. θα μπορούσατε να είστε πιο ευγενικός πάντως!

    Γ.Α. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στον ανώνυμο 9.17. απωθημένα ε? αν έτσι το θεωρείτε δικαίωμά σας...μπορεί να έχετε δίκιο σε ό,τι αφορά στην κα Τσάμη (Σαφώς και δεν έχει αυτή την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ευθύνη)..αλλά το σχόλιό μου αφορούσε στην αντικειμενική ευθύνη, όπως όταν και εσείς ίσως θα ζητούσατε να παραιτηθεί -ας πούμε-κάποιος υπουργός για κάτι σημαντικό που έγινε στο υπουργείο του. λόγοι ευθιξίας ! σημαίνει πολύ περισσότερα απ'όσο φαντάζεστε!! τι να σας εξηγώ τώρα. το σίγουρο είναι ότι έχω αρκετό χρόνο να παρακολουθώ το εξαίρετο αυτό blog, να μαθαίνω και να προσπαθώ να πείσω για την άποψή μου εάν πιστεύω ότι αυτή είναι σωστή. Εάν πάλι αυτό εκλαμβάνεται ως απωθημένο απέναντι σε δικαστές και δή γυναίκες...ποτέ δεν πρέπει να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια..εάν πάλι είσασταν "θύμα" των απωθημένων μου θα πρέπει να αναρωτηθείτε σε τί οφείλεται αυτό...όσο αλλοτριωμένος κι αν είναι ένας άνθρωπος,,μέσα του έχει ένα ένστικτο δικαιοσύνης...αγαπητέ, αγαπητή..μη το κοιμίζετε κάθε μέρα και κάθε δευτερόλεπτο!
    αξίζετε περισσότερα ως άνθρωπος!!

    Γ.Α. Δικηγόρος Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς τον αγαπητο Γ.Α.

    Η λεξη "κοτσια" δειχνει ψυχικο σθενος και εχω το θαρρος οχι μονο να την εκφραζω σαν λεξη αλλα να τη κανω πραξη οπως μου εχουν πει συναδελφοι σας.Αυτο που δεν καταλαβατε αγαπητε ειναι οτι η ξυλινη γλωσσα που χρησιμοποιησα λεει την αληθεια.Και την αληθεια δεν εχω μαθει να την ωραιοποιω.Και ισως η ξυλινη γλωσσα χωρις νομικες φιοριτουρες δειχνει ηθος.Γιατι αυτη τη γλωσσα μιλα πλεον και αυτη θελει να ακουει ο Ελληνας πολιτης απο τον Ελληνα δικαστη.Ισως γιατι αυτο το δικαστη που τα λεει απλα μπορει να τον καταλαβει.Σας εκτιμω σαν λειτουργο της Δικαιοσυνης και σεβομαι τις αποψεις σας εστω κι αν διαφωνω μαζι σας.

    Καλο σας απογευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. O κόσμος βιώνει έλλειμμα δικαιοσύνης ανεξάρτητα αν φταίει η πολιτεία ή οι δικαστές. Αυτό δεν τον ενδιαφέρει. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει "Εγκλημα χωρίς τιμωρία"!
    Και μην αυταπατώμαστε. Από τον τελευταίο απατεώνα που σήμερα παραγράφονται κακουργηματικές πράξεις του τελεσθείσες προ 8ετία με καταστροφικές συνέπειες για το θύμα του, μέχρι τον απολυόμενο υπό όρους εγκληματία πάσης φύσεως που μετά από λίγα χρόνια βρίσκεται ελεύθερος να συνεχίσει τη ζωούλα του...
    Σήμερα ο κόσμος στο πρόσωπό μας βλέπει την κύρια αιτία για την κακοδαιμονία του. Και μη πούμε ότι η μάνα τσιγγάνα δεν θα σκεφτηκε: Σιγά μη περιμένω εγώ τους ανακριτές και δικαστές να δικάσουν το δολοφόνο... με τις αμέτρητες αναβολές, αναστολές, ανακλήσεις ενταλμάτων και άρσεις περιοριστικών όρων με αστείες έως οφθαλμοφανώς ψευδείς αιτιολογίες, ο δολοφόνος σε λίγο θα είναι έξω εν τιμή και δόξα.
    Αυτό όπλισε το χέρι της και ένα μέρος της ευθύνης το έχουμε κι εμείς... ας μη το ξεχνάμε.
    Αυτό ήθελε πιστεύω να τονίσει ο συλλειτουργός Γ.Α. Δικηγόρος Αθηνών.
    Δεν μας τιμά να μη δεχόμαστε την κριτική όσο κι αν μας πονά. Και δεν είναι ψευδές ότι υπάρχουν συνάδελφοι που πως να το κάνουμε... δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους για διάφορους λόγους από ανεπάρκεια, αδιαφορία, πίεση λόγω δουλειάς ακόμη και γιατί όχι μεροληψία λόγω τηλέφωνου από ψηλά ή και οτιδήποτε άλλο...
    Πάψτε να ευλογάτε τα γένια σας συνάδελφοί και ανοίξτε τα μάτια! Δίπλα μας είναι το κακό... αλλά δεν θέλουμε να το δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μου κάνει εντύπωση, που όλοι κατηγορούν τους άλλους, κανείς δεν κοιτά τις δικές του ευθύνες. Αξιολύπητοι Δικαστές, αξιολύπητοι Δικηγόροι, αξιολύπητοι αστυνομικοί, αξιολύπητοι πολίτες, μιας χώρας σε κατάσταση αποσύνθεσης... Με διορισμένους κ. Πικραμένους δε, επικυρώνεται καθημερινά η αποσύνθεση. Λυπάμαι για το επίπεδο των συλλειτουργών της... "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ" μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ