Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΣ. ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ 15-11-2012: Συνέχιση Κινητοποιήσεων

Συνέχιση κινητοποιήσεων μέχρι τις 21-11-2012
                                                                      

                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


         Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΄Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος  συνήλθε   στις  15-11-2012   και   μετά   την  ψήφιση  του  Νόμου 4093/2012,  επιφυλάχθηκε να συνέλθει εκ νέου στις 21-11-2012 για να λάβει απόφαση σχετικά με το μέλλον  των κινητοποιήσεων, που έχουν εξαγγελθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση  της 16-9-2012, ενόψει των επικείμενων Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικών Συμβουλίων  και των λοιπών Δικαστικών Ενώσεων, με σκοπό την ενιαία δράση μας.
         Μέχρι τότε εξακολουθούν να ισχύουν οι κινητοποιήσεις, όπως αποφασίστηκαν από την παραπάνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση.


                        Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.


             Ο Πρόεδρος   και α.α.
              Ο Α΄ Αντιπρόεδρος                          Η Γεν. Γραμματέας

           Δημήτριος Μητρουλιάς                       Ελένη Σκεπαρνιά
          Αντεισαγγελέας  Εφετών                 Αντεισαγγελέας Εφετών                                                

6 σχόλια:

  1. Εμείς εσάς είχαμε ως πρότυπα στον αγώνα μας. Τώρα γιατί δειλιάζετε και περιμένετε τους άλλους να δείτε τι θα κάνουν; Ο εισαγγελέας πρέπει να τολμά να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να μην υπολογίζει τις συνέπειες. Να είναι πρωτοπόρος και να υποστηρίζει το Δίκαιο χωρίς να διστάζει. Κουραστήκατε τόσο εύκολα; Δεν τολμώ να το πιστέψω. Τότε δεν υπάρχει πια καμμιά ελπίδα. Θα ήθελα να πιστεύω πως έχω αντιληφθεί εσφαλμένα. Μια νέα διοικητική πρωτοδίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουραστήκατε, προσεγγιστήκατε ή φοβηθήκατε την τρόικα κύριοι συνάδελφοι και κόψατε την ταχύτητα του αγώνα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν διανοούμαι ότι θα ήθελε κάποιος συνάδελφος να διακόψει τις κινητοποιήσεις μας που είναι και τα μοναδικό μέσο πίεσης προς την υποτιθέμενη κυβέρνηση; Η δύναμη του αγώνα μας τώρα θα φανεί. Η ψήφιση του νόμου για το μισθολόγιο μας από μόνη της δε λέει τίποτε.Θα έχουμε ηττηθεί εάν εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας σε αυτό το σημείο.Η συνέχιση των κινητοποιήσεών μας είναι επιβεβλημένη μέχρι τη διενέργεια σε σύντομο χρονικό διάστημα της τακτικής γενικής συνέλευσης της ΕΕΕ και του εκ νέου προσδιορισμού σε εκείνο το χρονικό σημείο, των μέτρων που θα πρέπει να λάβουμε ή να συνεχίσουμε σε συνεννόηση με τις δικαστικές ενώσεις.Η τυχόν αναστολή ή διακοπή των κινητοποιήσεών μας σημαίνει σκύψιμο του κεφαλιού και υποταγή (για μια ακόμη φορά) σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα.Δεν βλέπετε κύριοι συνάδελφοι, από τις έως τώρα κινητοποιήσεις μας, ότι ο κόσμος, παρά την ταλαιπωρία του, δεν δυσανασχετεί μαζί μας, διότι αντιλαμβάνεται το δίκαιο του αγώνα μας (που είναι και υπέρ του συμφέροντός του). Εκείνο που δεν κάναμε, όπως θα έπρεπε για να τον έχουμε ενεργά με το μέρος μας, είναι η πλήρης και ορθολογική ενημέρωσή του για τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στο λειτούργημά μας. Αυτό πρέπει να μεριμνήσουμε σε συνδυασμό με την εξακολούθηση των κινητοποιήσεών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριοι Εισαγγελείς

    Μετα την ψήφιση του Ν 4093/2012 έχω την γνώμη οτι η παραπέρα συνέχιση αυτής της μορφής του απεργιακού αγώνα μονο αρνητικές συνέπειες θα έχει για το σώμα και τις συνδικαλιστικές-θεσμικές διεκδικήσεις μας. Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς απο εσας αλλα και ο οποιοσδήποτε εχεφρων πολίτης οτι στην σημερινή δημοσιονομική συγκυρία η κυβέρνηση είναι δυνατόν να υποχωρήσει και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μας, κάτι που θα σήμαινε ολική ανατροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού. Ενας στρατηγικός ελιγμός με στροφή στην δικαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και αφού πλέον έχουμε κερδίσει στα "σημεία" την κυβέρνηση μετα την έκδοση της πρόσφατης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου περι αντισυνταγματικότητος των μέτρων΄θα ήταν η σωστότερη διαχείριση για την έξοδό μας απο το αδιέξοδο. Με το δεδομένο οτι ποτέ εως σήμερα οτι κερδίσαμε δεν το κερδίσαμε με απεργίες ας αναλογιστούμε οτι όντως συμψηφισμός σε παρανομίες δεν χωρεί και ας αλλάξουμε την στρατηγική μας προκειμένου να περισώσουμε εκείνη την διαφορετικότητα που μας καταξίωσε στην συνείδηση των πολιτών και που αποτελεί την ειδοποιό διαφορά απο άλλες καθ όλα αξιοσέβαστες επαγγελματικές τάξεις συνανθρώπων μας και η οποία θα είναι το πρώτο θύμα με την περαιτέρω συνέχιση αυτής της μορφής των διεκδικήσεών μας με απροσμέτρητες συνέπειες για το μέλλον...αντί μιας στρατηγικής ήττας ένας στραηγικός ελιγμός λοιπόν

    Αργύρης Κατσαμάνης
    Ειρηνοδίκης
    Μελος Εφετειακής Επιτροπής Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν υπαναχωρησουμε τωρα θα χασουμε τον α γ ω ν α ,οχι απλα μια μαχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Κατσαμάνη,
    κατ΄ αρχήν όταν αναφέρεστε σε Εισαγγελικούς Λειτουργούς, οι οποίοι είναι και ιεραρχικά προϊστάμενοι σας, όταν τίθεστε στην υπηρεσία τους ως "δημόσιοι κατήγοροι" στα πταισματοδικεία, στις κατ΄ οίκον έρευνες κλπ,
    θεωρώ ότι δεν είναι "αρμόζον και προσήκον" στην υπηρεσιακή σας θέση, (πέραν αυτής του δικαστικού λειτουργού)
    να απευθύνεστε σ΄ αυτούς με φράσεις όπως "... Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς από εσάς αλλά και ο οποιοσδήποτε εχέφρων πολίτης...".

    Θεωρείτε όλοι οι Εισαγγελικοί Λειτουργοί δεν είναι "εχέφρονες πολίτες";. Να σας ρωτήσω "λαϊκά", "πάτε καλά"; Είναι ερώτηση αυτή σε Εισαγγελείς;

    Περαιτέρω, το ότι ο "κυβερνητικός σχεδιασμός" στη σημερινή δημοσιονομική συγκυρία δεν περιλαμβάνει αντίστοιχες μειώσεις στις αποδοχές των βουλευτών και υπουργών, δεν σας προξενεί, τουλάχιστον, ερωτηματικά, για την πρόθεση υπαλληλοποίησης των δικαστικών λειτουργών;

    "Πλανάσθε πλάνην οικτράν" αν νομίζετε ότι κερδίσαμε την κυβέρνηση "στα σημεία" με την έκδοση της απόφασης της Ολομέλιας του Α.Π. σχετικά με τις αποδοχές μας.
    Είδατε, "να ιδρώνει το αυτί τους"; Αλλά ξέχασα, αυτό σημαίνει "ολική ανατροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού" που δεν μπορεί, κατά την άποψη σας να γίνει.
    Τότε, ποιο είναι το κέρδος μας "στα σημεία";
    Παρακάτω, αναφέρετε ότι πρέπει να αλλάξουμε τη στατηγική μας προκειμένου "να περισώσουμε εκείνη τη διαφορετικότητα που μας καταξίωσε στη συνείδηση των πολιτών".
    Αισθάνεστε εσείς ότι από τη μέχρι τώρα παθητική στάση μας καταξιωθήκαμε στη συνείδηση των πολιτών; Οι τελευταίοι δεν είναι αυτοί που μας λοιδωρούν με κάθε ευκαιρία για τις υψηλές αποδοχές μας, την καθυστέρηση στις αποφάσεις κλπ. Ποία "διαφορετικότητα και καταξίωση" κερδίσαμε, που τώρα πρέπει να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις για να την "περισώσουμε";

    Είναι δικαίωμα σας να θεωρείτε ότι η "στάση" των Εισαγγελέων είναι "παρανομία" και να κάνετε λόγο για "συμψηφισμό παρανομιών" και μάλιστα "όντως"!!!
    Είναι δικαίωμα όμως και όλων των δικαστικών ενώσεων της Ελλάδας να θεωρούν ότι οι δικαστικοί λειτουργοί "δεν απεργούν" και ότι οι κινητοποιήσεις τους πρέπει να συνεχιστούν, όπως μέχρι τώρα.

    Λίγη σεμνότητα εκ μέρους σας έναντι της συντρηπτικής πλειοψηφίας των δικαστών όλων των κλάδων της χώρας, δεν θα σας έβλαπτε. Αντίθετα θα πρόσθετε ευπρέπεια και σοβαρότητα στις απόψεις σας.

    Ενας "μη εχέφρων" κατά την άποψη σας πολίτης και συγχρόνως, Δικαστικός Λειτουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ