Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε επιστολή τηςΠροέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων 27/11/2012


ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λάβαμε απάντηση στην από 15 Οκτωβρίου 2012 ενημερωτική επιστολή, η οποία είχε σταλεί από την Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, με την οποία τον ενημέρωσε για την κρισιμότητα της κατάστασης στην Ελλάδα γενικότερα και ειδικότερα στο χώρο της Δικαιοσύνης. Η απάντηση αυτή έχει ως εξής:


ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ PARLAMENTO EUROPEO EVROPSKÝ PARLAMENT EUROPA-PARLAMENTET

EUROPÄISCHE PARLAMENT EUROOPA PARLAMENT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ EUROPEAN PARLIAMENT

PARLEMENT EUROPÉEN PARLAIMINT NA hEORPA PARLAMENTO EUROPEO EIROPAS PARLAMENTS

EUROPOS PARLAMENTAS EURÓPAI PARLAMENT Il-PARLAMENT EWROPEW EUROPEES PARLEMENT

PARLAMENT EUROPEJSKI PARLAMENTO EUROPEU PARLAMENTUL EUROPEAN
EURÓPSKY PARLAMENT EVROPSKI PARLAMENT EUROOPAN PARLAMENTTI EUROPA PARLAMENTET
Ο Πρόεδρος


κα. Βασιλική Θάνου
Πρόεδρο 319758 16/11/2012
Ένωση Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων
10171 Αθήνα
Ελλάδα


Αγαπητέ κα Πρόεδρε,


Διαβάζω με βαθιά ανησυχία την επιστολή που μου στείλατε για τις πολύ δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι Έλληνες Δικαστές. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που επιστήσατε την προσοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αυτή την κατάσταση. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολουθεί την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τις κοινωνικές επιπτώσεις της, στενά και με μεγάλη ανησυχία. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργάνωσε μια ανταλλαγή απόψεων με την Τρόικα (που αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.


Αναγνωρίζουμε πόσο ανησυχητικές πρέπει να είναι οι τρέχουσες εξελίξεις για τους Έλληνες πολίτες που χάνουν τη δουλειά τους ή ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους. Έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι μια μονόπλευρη έμφαση στα μέτρα λιτότητας μπορεί να υπονομεύσει την ικανότητα της Ελλάδα - και των κρατών μελών που βρίσκονται σε παρόμοια θέση - για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παροτρύνει συνεχώς ώστε, τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη μέλη στο πλαίσιο των προγραμμάτων που εποπτεύονται από την Τρόικα, να μην παράγουν περισσότερη φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά να ανακατευθύνουν τις χώρες αυτές προς την επίτευξη των δεσμεύσεων της «στρατηγικής Ευρώπη 2020» και, επομένως, να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, για περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας και κοινωνική πρόοδο. Στις 13 Νοεμβρίου, η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής θα διοργανώσουν από κοινού μια ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό κ. Βρούτση και τον Υπουργό κ. Στουρνάρα, αντίστοιχα υπεύθυνους Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών στο πλαίσιο της Ελληνικής Κυβέρνησης, σχετικά με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και τις πιο πρόσφατες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικας.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ως εκ τούτου ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιστρέψουν σε μια πλούσια σε απασχόληση και κοινωνικά δίκαιη αποκατάσταση, καθώς και σε χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Είμαι βέβαιος ότι η αλληλεγγύη με όλους τους Έλληνες εργαζόμενους και τους πολίτες, ο στόχος να ανευρεθούν λύσεις που θα είναι δίκαιες και θα βελτιώσουν την κοινωνική συνοχή, καθώς και η διασφάλιση ότι τα μέτρα που λαμβάνονται υπόκεινται σε δημοκρατικό και δημόσιο έλεγχο, θα παραμείνουν οι κατευθυντήριες αρχές μας.


Με εκτίμηση,
Martin Schulz

22 σχόλια:

  1. αλλα λογια να αγαπιωμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε....
    Γενικολογίες,αοριστίες,υποσχέσεις...
    Η μοίρα του ανίσχυρου και τελικά υποτελή στην πολιτική εξουσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κειμενο γραμμένο από τον ανθυπογραμματέα του Σουλτς...
    Ανευ προφανώς ιδιαιτέρας σημασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ. Σουλτς "αδειάζει" τους Ελληνες δικαστές εντάσσοντας τα προβλήματά τους στο γενικότερο πλαίσιο περικοπών που υφίσταται ο Ελληνικός Λαός ως σύνολο. Μια απάντηση εντελώς διπλωματική, που εκθέτει τον Πρόεδρο του Ε.Κ.. Αν είναι δυνατό ένας τόσο ψηλά στην ιεραρχία παράγοντας της Ε.Ε. να μην αναγνωρίζει το θεσμικό ρόλο της δικαιοσύνης και των λειτουργών της και να τους αντιμετωπίζει επί της ουσίας ως απλούς υπαλλήλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...του βγάλαμε γλυκό του βγάλαμε και μέντα,
    μα για το φονικό δεν είπαμε κουβέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας κύριοι. Είστε πράγματι πολύ ευγενικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ουδεμία κουβέντα για .... την ταμπακιέρα!!! Το περιεχόμενο της επιστολής του Martin Schulz είναι εκτός τόπου και χρόνου σε ό,τι αφορά τη λυσσαλέα επίθεση, που δέχθηκε η Δικαστική Εξουσία στην Ελλάδα δια των μειώσεων των αποδοχών των Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών. Ευχαριστούμε κ. Schulz, αλλά ...δεν θα πάρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς γενικόλογα και αοριστίες χωρίς καμία σαφή θέση ως προς το πρόβλημα των Ελλήνων Δικαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για γέλια και για κλάματα! Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "... και στην κορφή κανέλλα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μπορεί. Κάτι άλλο θα διάβασε για να δώσει αυτή την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατι αντιδρατε ετσι Κυριες-οι συναδελφοι??
    Επιτελους εχουμε και εγγραφως την αιτια και αιτιολογια της επιθεσης, απο την πολιτικη ηγεσια της χωρας, εναντιον της Δικαιοσυνης και κυριως των Λειτουργων της, η οποια δεν ειναι αλλη απο την αποψη που εχει επιβληθει στους εδω κυβερνωντες απο τον κ. Schulz και την παρεα του. Για να ξερουμε επισης ποιος κυβερνα αυτη την χωρα και τι σκοπους - επιδιωξεις εχουν για το μελλον των Ελληνων και των οσων αυτοι ως λαος εκπροσωπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πω, πω, πω δήλωση... τώρα μάλιστα σωθήκαμε. Αυτό ήταν, ευχαριστούμε τον κύριο Σούλτζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγκλονισμενος διαβαζω την επιστολη του εν λογω κυριου...
    Γεματος συγκινηση νιωθω πλεον απολυτα δικαιωμενος για τη στηριξη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πλήρης απαξίωση από ημετέρους και Ευρωπαίους.Γι`αυτό μόνον οι αγωγές μας σώζουν. Μέχρι το Πάσχα θα έχει βγεί η απόφαση.Αυτοί δεν έχουν πολλές υποθέσεις. Και θα είναι και αμετάκλητη .Και μετά θα είμαστε καβάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο.Στη Νέα παγκόσμια Τάξη πραγμάτων που στήνεται μεθοδευμένα, η Δικαιοσύνη, και όχι μόνο η ελληνική, τίθεται εκποδων.Είναι εμφανές ήδη και διεθνώς, απλώς το πλέον δυναμικό χτύπημα, αρχίζει από το πειραματόζωο που είναι η Πατρίδα μας, δυστυχώς.Καμωνονται τους δημοκράτες, αλλά δεν είναι.Ο νόμος, το Σύνταγμα, η ΕΣΔΑ, όλα αντιμετωπίζονται ακριβώς με το πνεύμα αυτής της επιστολής.Υπάρχουν για να τα αγνοούν...δημοκρατικά.Η Δικαιοσύνη είναι εμπόδιο στα σχέδια τους και γι'αυτό την πολεμούν.Και πολύ φοβάμαι ότι θα την πολεμήσουν περισσότερο και ύπουλα.Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.Μου θυμίζουν πλέον οι εταίροι μας, το λύκο που ντύθηκε πρόβατο, για να εισέλθει στο "μαντρί" και να φάει, μέχρι σκασμού, ένα -ένα τα προβατάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η επιστολή είναι κόλαφος. Όχι γιά την κ. Θάνου. Αυτή στο κάτω-κάτω της γραφής πήγε να διεθνοποιήσει τρόπον τινά το πρόβλημά μας, και καλά έκανε. Η επιστολή είναι κόλαφος για τους ασκούντες ελαφρά τη καρδία πειθαρχικές διώξεις κατά συναδέλφων εισαγγελέων που απλά είπαν τη γνώμη τους. Μάλλον δικαιώνονται οι συνάδελφοι εισαγγελείς.

    Δημήτρης Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικά, συνάδελφοι δικαστές, έπρεπε από καιρό τώρα να είχαμε καταλάβει ότι είμαστε ολομόναχοι στον αγώνα μας. Γι΄αυτό και θα έπρεπε εξαρχής να είμαστε ενωμένοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φυσικα οταν ηταν στη διοικηση της ενωσης η αλλη ομαδα, και η νυν διοικηση ηταν αντιπολιτευση, στηλιτευε γιατι δεν δινοταν διεθνης διασταση στο θεμα μας, και παρουσιαζονταν οτι οταν γινονταν αυτοι διοικηση θα εκαναν τοσες διεθνεις προσφυγες , που δεν θα τολμουσε κανενας να πειραξει τον μισθο μας..
    τωρα, που ειναι διοικηση, και εστελαν ενα σωρο διεθνεις επιστολες, στις περισσότερες δεν απαντησε κανενας, και ενας που απαντησε καλυτερα να μην απαντουσε, αφου μας θεωρει "λοιπους μισθωτους", που "εντασσομαστε στο γενικο προβληματισμο για την κατασταση της χωρας"..
    παντως, οποιος υπουργος διαβασει αυτο το κειμενο-απαντηση καταλαβαινει οτι οι μειωσεις των μισθων των δικαστων εχουν την πληρη στηριξη και διεθνων οργανων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παιδιά αφού δεν λάβαμε στήριξη απο τον κ Martin Schulz ας απευθύνουμε έκκληση στον Τσάβες ή τον Κιμ Γιογκ Ούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απαντώντας εμμέσως στον κύριο/κυρία που αναφέρει ότι οι δικαστές είναι μόνοι... Όχι δεν είστε μόνοι. Αργήσατε όμως να λειτουργήσετε υπέρ του Έλληνα πολίτη μέσα από τις δικαστικές αποφάσεις σας. Προτείνω να δείτε το άρθρο "Δικαστές εναντίον...δικαστών! Το δικαίωμα των δικαστικών λειτουργών σε αξιοπρεπή μισθό, η αποδοχή τους από την κοινωνία και η χαμένη τιμή της Ελληνικής δικαιοσύνης", από το site e-justice Του Δημητρίου Σπυρόπουλου, δικηγόρου Αθηνών. Μια δικηγόρος που υποστηρίζει και τους δικαστές αλλά και τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Aν ηταν εκθεση, θα επαιρνε κατω απο τη βαση ως "εκτος θεματος γενικολογία..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ