Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μπλοκάρονται οι κινητοποιήσεις των δικαστών με παραγγελία - «φωτιά» του εισαγγελέα ΑΠ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 26-11-2012  23.10

Το έγγραφο της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου για την περικοπή του μισθού σε περίπτωση που δικαστής απέχει των καθηκόντων του
(ευχαριστούμε τον Σ.Α που μας του απέστειλε)







Να περικόπτονται οι αποδοχές όσων δικαστών απέχουν από την  άσκηση των καθηκόντων τους ή πραγματοποιούν στάσεις εργασίας. Αυτό ζητούν  με παραγγελίες τους προς τους εισαγγελείς Εφετών και τους διευθύνοντες τα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας, τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες όσο και ο προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστών και δικαστηρίων αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος  Χρυσικός. 

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δώσει νέα διάσταση στις κινητοποιήσεις των δικαστών που αντιδρούν στις νέες περικοπές στις αποδοχές τους βάση του τρίτου Μνημονίου με αποτέλεσμα να έχουν χάσει, όπως υποστηρίζουν, συνολικά μέχρι σήμερα το 60% των αποδοχών τους. Δικαστές και εισαγγελείς διαμαρτυρόμενοι για το νέο «ψαλίδι» στα μισθολογικά τους απέχοντας από την άσκηση των καθηκόντων τους -κατεβαίνουν από την έδρα από τις 10 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου τους στις 3. μ.μ. - από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Τώρα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αλλά και ο κ. Χρυσικός ζητούν από τους εισαγγελείς Εφετών και τους διευθύνοντες τα Εφετεία και Πρωτοδικεία να εφαρμόσουν τον Οργανισμό των Δικαστηρίων, (όπως τροποποιήθηκε επί θητείας στο υπ. Δικαιοσύνης του κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου) ο οποίος δίνει το «πράσινο φως» για την περικοπή – μείωση των αποδοχών δικαστών και εισαγγελέων ανάλογα με την απόδοσή τους. 

Στα σχετικά έγγραφά τους οι κ.κ. Τέντες και Χρυσικός επισημαίνουν ότι οι περικοπές των αποδοχών θα γίνουν για όσους δικαστές και εισαγγελείς  συνεχίζουν «υπαιτίως» τις διακοπές και αναβολές των δικών, όπως και σε εκείνους που έχουν αναστείλει την έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Τι προβλέπεται 

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη του Οργανισμού των Δικαστηρίων δεν είναι άμεσης εφαρμογής. Και αυτό διότι προβλέπει πως ο δικαστικός λειτουργός που είναι υπαίτιος για αναβολές δικών ή μη έκδοσης αποφάσεων θα καλείται σε εξηγήσεις από τον προϊστάμενό του. Εφόσον διαπιστωθεί ότι έχει ευθύνη για καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης και του επιβληθεί περικοπή αποδοχών, τότε έχει δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και να ζητήσει να κρίνει εκείνο εάν σωστά επιβλήθηκε ή όχι  το μέτρο της περικοπής των αποδοχών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος των επιθεωρητών των δικαστηρίων αναμένεται να ξεκινήσει από τους δικαστές που χορηγούν κατευθείαν αναβολές εκδίκασης των υποθέσεων από τις 10 π.μ., επικαλούμενοι ότι οι γραμματείς δεν επιστρέφουν στην έδρα μετά το πέρας του ωραρίου (3 μ.μ.) για να εκδικαστούν οι υποθέσεις.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=238654

108 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κ. Αντιπρόεδρε και κ. Εισαγγελέα του ΑΠ
    Πείτε μας κατ' αρχήν πως θα υπολογίσετε την μείωση στο μισθό; Με τις δικογραφίες (σύστημα φασόν) ή με τις δικασίμους; Και κατά δεύτερο πιστεύετε αλήθεια ότι ο δικαστής που από τον Ιανουάριο θα δει πάνω από 1.000 ευρώ μείωση μισθού, θα ενοχληθεί από την περικοπή που θα του κάνετε τον Δεκέμβριο; Ο βρεγμένος δεν φοβάται την βροχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μας περικόψουν από τις υπερωριες, τη νυχτερινη εργασία, την εργασία Σάββατα, Κυριακές και εορτές !!!!!
    ή μηπως δεν πληρωνόμαστε γι αυτά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους αρχισε να εφαρμόζεται ο νόμος, έστω και μερικά. Απομένουν τα πειθαρχικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ηγεσία του Αρείου Πάγου επιλέγει το ηπιότερο μέσο για να αντιμετωπίσει την αντισυνταγματική, πράγματι, αποχή των δικαστών από μέρος (μικρό) των καθηκόντων τους. Το μέσο όμως είναι αντισυνταγματικό. Η περικοπή του μισθού από το δικαστή για πράξη ή παράλειψή του σχετικά με την εκτέλεση ή τη μη εκτέλεση των καθηκόντων του δεν είναι μία κύρωση; Τι είναι αν δεν είναι κύρωση; Και ρωτάω: δικαιούται ο "προϊστάμενος" (εντός εισαγωγικών διότι οι δικαστές δεν έχουμε "προϊσταμένους", μόνο το Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό εφαρμόζουμε, με το φόβο του Θεού που έχουμε πάνω από τα κεφάλια μας για την ορθότητα της κρίσης μας) να επιβάλει στους δικαστές την οποιαδήποτε κύρωση; Είναι πειθαρχικό συμβούλιο ο "προϊστάμενος", το όργανο δηλαδή που το Σύνταγμα εννοεί για την επιβολή των πειθαρχικών κυρώσεων στους δικαστές; Ασφαλώς όχι, δεν είναι ο "προϊστάμενος" πειθαρχικό συμβούλιο. Τελεία και παύλα και ο νόμος στο καλάθι των άχρηστων. Ας πρόσεχαν οι εμπνευστές του να τον κάνουν σύμφωνο με το Σύνταγμα. Αλλά τον αντέγραψαν από τον κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα σχεδόν κατά λέξη. Η απονομή της Δικαιοσύνης πάσχει στην Ελλάδα βαρέως σε ότι αφορά στους χρόνους απονομής της. Μετά 200 σχεδόν χρόνια από την ίδρυση αυτού του Κράτους, θα αποφασίσει κανείς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να το θεραπεύσει, που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, ή θα συνεχίσει η καταδίωξη των δικαστών, που έχει κάνει ΟΛΟΥΣ τους δικαστές ανθρώπους ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω ειμαι προϊστάμενος σε περιφερειακο πρωτοδικειο.
    Θα μου ζητηθει δηλαδή να κοψω ως "προισταμενος" τους μισθους των συναδελφων μου, αλλά και τον δικο μου, αφού απεχω κι εγω?
    Εχω ή δεν εχω συγκρουση καθηκόντων να αποφασισω αν πρεπει να περικοψω το μισθο μου? Δικαιουμαι να αποφασισω επι αυτου?
    Μήπως ειμαι πειθαρχικα ελεγκτεος αν αποφασισω ο ίδιος για τον εαυτο μου? Πείτε μου παρακαλω.
    Ο περιφημος Ν. 4055/2012 λεει κατι γι αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. άρθρο 43 παρ. 4 εδ. β Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων: "Για την περικοπή του μισθού του εκκαθαριστή-δικαστικού λειτουργού, αρμόδιος είναι ο προϊστάμενος του αμέσως ανώτερου δικαστηρίου ή εισαγγελίας". Ελπίζω να απαντά στην απορία του παραπάνω προϊσταμένου περιφερειακού πρωτοδικείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ο "προϊστάμενος" του αμέσως ανωτέρω δικαστηρίου είναι πειθαρχικό συμβούλιο, επιμένω εγώ; Κανείς δεν θα τολμήσει να εφαρμόσει εν γνώση του τόσο κραυγαλέα αντισυνταγματικές διατάξεις. Ο Άρειος Πάγος δικαιούται να ασκήσει πειθαρχικές αγωγές, αλλά το κακό δεν νομίζω ότι είναι επιτέλους τόσο μεγάλο. ΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΣΤΩ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ανεξάρτητα από το ότι η αποχή από ένα μικρό μόνο μέρος των καθηκόντων μας είναι πράγματι παράνομη. Οι δικαστές ούτε κλέφτες είμαστε, ούτε διαπλεκόμενοι. Δεν κάνουμε πορείες και επεισόδια, δεν καταστρέφουμε την Αθήνα, δεν καίμε τους ανθρώπους μέσα στα καταστήματά τους. Αρκετά πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, απαντα στην απορια μου, αλλά εχω μια ακομη.
    Από πού θα ξερει ο προισταμενος του Εφετείου, οτι εγω διακοπτω τις συνεδριασεις π.χ. του Τριμελους Πλημμελειοδικειου?
    Εγώ ξερω τι κανουν οι Πρωτοδίκες μου, ο Πρόεδρος Εφετών από πού θα ξερει τι κανω εγω? Ο Προεδρος Εφετων, πιθανοτατα θα ξερει π.χ. αν εχω καθυστερηση στα ασφαλιστικα, από τους πίνακες που στελνουμε.
    Το οτι διακόπτω από 10:00 μέχρι 15:00, ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ για να με καλεσει για εξηγησεις?
    Μηπως θα αρχισουν οι Πρόεδροι Εφετών να ρωτανε όλους τους Προεδρους Πρωτοδικών αν διακοπτουν, ωστε να τους καλεσουν για εξηγησεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. OI ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΦΕΛΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ. ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΣΑΝ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέρμα στην αρνησιδικία. Όσοι επιμένουν να αγνοούν τη νομιμότητα να τιμωρηθούν και πειθαρχικά. Όσο για το ότι ο δικαστής έχει από πάνω του μόνο το Θεό τι να πεί κανείς; Ακόμη και στο Μεσαίωνα μόνο ο βασιλιάς ή ο αυτοκράτορας ήταν "ελέω Θεού". Κάποιοι έχουν καβαλήσει πολύ γερά το καλάμι και δεν λένε να το αφήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τις υπερωρίες και την μεταμεσονύχτια εργασία ποιος θα μας πληρωσει?Γιατί και με τις αποχές, 17.00 η ώρα φύγαμε από τα Δικαστήρια.Ξέρετε.Επείγουσες, υπό παραγραφή, διαταγές πληρωμής, δημοσιεύσεις διαθηκων, ενα δύο αυτοφωρακια και τελείωσε άλλη μια ξεκουραστη ημέρα αποχής κατά τ'άλλα από τα υπηρεσιακα καθήκοντα, που πλέον ούτε κι αυτά ανταμείβονται...Τα ξέχασε αυτά η ηγεσία φαίνεται.Και όσον αφορά τα χαιρέκακα αντιδικαστικα "παπαγαλάκια',που ζητούν την κεφαλή μας στο πιάτο, τα οποία γράφουν και βιάζονται να πανηγυρίσουν εδώ μέσα, ένα έχω να πω.Ας κοιτάξουν να "τιμωρήσουν" πρώτα τους δικούς τους, που τους προστατεύουν και αρνούνται να τους στείλουν στο φυσικό τους Δικαστή.Ο νοών νοείτο.Η υποκρισία πια και η θρασύτητα περισσεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι γνωστοί οι λόγοι που δεν πρόκειται μα δεις, να δούμε, ούτε αγάπη, ούτε κατανόηση, ούτε συμπαράσταση ποτέ από την ηγεσία μας συνάδελφε.Την εκάστοτε ηγεσία.Εξάλλου, είμαστε και χώρος αναδελφος, δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περικοπή μισθών....θα ήθελα να μάθω τον τρόπο υπολογισμού της περικοπής. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι περισσότερες από μία συνεδριάσεις του ΜΟΔ, οι διακοπές των συνεδριάσεων των ποινικών υποθέσεων που παραγράφονται, τα αυτόφωρα του Σαββάτου, οι ανακριτικές υπηρεσίες, καθώς και οι επιπλέον ώρες της κατ΄οίκον εργασίας για την έκδοση των αποφάσεων των ασφαλιστικών. Επίσης, θα ήθελα να μάθω αν θα ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι κάποιοι Δικαστές δεν έχουν ούτε μιας ημέρας καθυστέρηση στην έκδοση των αποφάσεών τους, από την αρχή της καριέρας τους μέχρι σήμερα που τόλμησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους....εκτός αν οι Δικαστές δεν έχουν δικαιώματα.....ή αν θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση αυτών......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΣΕΙΣ(ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΣΦΟΔΡΑ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ) ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ,ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΙ Κ.Κ. ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ ΕΞΟΥΣΙΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας αρχίσουν πρώτα οι περικοπές από τους ανώτατους δικαστικους και εισαγγελείς.Ας δημοσιευθούν οι σχετικές πράξεις στην ιστοσελίδα του ΑΠ, ώστε να γνωρίζουμε τον τρόπο υπολογισμού των περικοπών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λαδι στη φωτιά ριχνει η παραγγελία. Θα συνεχισουμε τις κινητοποιήσεις ακόμη και απλήρωτοι, αυτό είναι το ζήτημα;; Αν τελικά δεν έχει αποτέλεσμα ούτε αυτή η παραγγελία ωστε να μας φοβίσει, το Γενάρη τι θα σκεφτούν, υποχρεωτικές μεταθέσεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης, πρώην συνδικαλιστής, έσπευσε αμέσως μετά τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ, να προτείνει τροποποιήσεις στις διατάξεις του που θίγουν τους Δικηγόρους και καλά έκανε. Οι δικαστικοί, πρώην συνδικαλιστές, τι έκαναν? Αλλος μεν ψήφισε μεγάλες περικοπές στους μισθούς των πρώην συναδέλφων του, θεωρώντας τις αναγκαίες, άλλος δε περικόπτει τους μισθούς των νυν συναδέλφων του που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική τους εξαθλίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τώρα, αν περικοπούν οι μισθοί, θα φανεί ποιοι είναι τελικά οι απεργοί και ποιοι οι <> . Δηλαδή όλοι οι απεργοί παντού χάνουν εισόδημα ενώ οι δικαστές δεν πρέπει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ...δεν χρειάζεται να "σκεφτούν" κάτι. Όπως ίσως γνωρίζετε,το άρθρο 88 του Συντάγματος δεν έχει μόνο την παράγραφο 2, την οποία έχετε αρκούντως επεξεργασθεί. Έχει και την 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η "παραγγελία" δεν είναι "φωτιά", αλλά μπόρα. Κι ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, όπως είπε ο συνάδελφος παραπάνω. Αντίθετα. Άλλος ένας λόγος για να συνεχίσουμε. Αλήθεια, γιατί δεν έρχονται οι παραγγέλλοντες στη Γενική Συνέλευση της 8/12, όπως και όσοι συνάδελφοι διαφωνούν με τις αντιδράσεις μας, να εκθέσουν τις απόψεις τους, να τεθούν σε ψηφοφορία, να μετρήσουμε χέρια κλπ, κλπ; Δεν έχουν εμπιστοσύνη στην πειθώ τους; Η μήπως όλοι αυτοί δεν είναι μέλη της Ε.Δ.&Ε.; Η μήπως όλοι περιμένουν τη διάσωση της αξιοπρέπειάς τους και του θεσμού της δικαιοσύνης από τους αγώνες των άλλων; Οι αγώνες ειναι πάντα επικίνδυνοι. Ας συνεχίσουμε μόνο όσοι είμαστε απόλυτα βέβαιοι για το δίκαιο αυτών. Γιατί εδώ πρόκειται για κίνδυνο ή θάνατο. Όσοι δε μπορούν να το διακρίνουν αυτό, ας μεινουν στον υπαλληλικό τους καναπέ. Κι ας φέρνουν το αερόθερμο απ το σπίτι τους για να ζεσταθούν στην έδρα. Πάντως να παραδεχθούμε ότι, και η ανοχή αυτής της κατάστασης είναι ένα είδος ηρωισμού. Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αντί αλλης απαντήσεως προς τους "σοφούς"΄του Α.Π.: το Μάρτιο ο μισθός του Αρεοπαγίτη θα είναι 2.500. Θα ληφθούν και νέα μέτρα, λόγω νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους (OSI). Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε 23.11..2012/11:51

    Πιστεύεις ότι οι Δικαστές "απεργούν", όπως λες ???

    Αν θέλεις έλα στα Δικαστήρια, είτε στην Αθήνα είτε στην επαρχία, να ρίξεις μία ματιά... έτσι από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και μόνο.

    Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις.. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΛΗΡΑ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ, ΕΙΤΕ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕΡΕΣ, ΝΥΧΤΕΣ, ΣΑΒΒΑΤΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !!

    ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑΠΕΡΓΙΑ δεν υπάρχει με εκπτώσεις, εσύ ποτέ δεν έκανες τέτοια απεργία.

    Για ρώτα τί δικάζεται σύμερα, είτε στη δικαστική είτε στη διοικητική διαδικασία και μετά έλα εδώ μεσα να γράψεις "για απεργούς που πληρώνονται"...

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΦΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ, ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ "ΕΧΟΝΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ" ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!!!

    Δυστυχώς για σένα και τους ισχυρισμούς σου, ΔΕΝ ανήκουμε σ' αυτήν την κάστα. Πολλοί από δω μέσα πιστέυω ότι προσφέρονται να σου ανοίξουν το σπίτι τους να δεις πώς ζουν... αν έχουν δάνεια, αν πληρώνουν νοίκια, αν τα παιδιά τους πάνε στα ιδιωτικά, στα μπαλέτα και στις κιθάρες. Ρώτα κυρίως αν ζουν μαζί με τη γυναίκα τους κάθε μέρα ή τις μισές μέρες μένουν μακρυά, γιατί ΕΚΕΙ είναι η υπηρεσία τους.

    Ρώτα, που να πάρει και μην αφορίζεις, επειδή μας θόλωσαν το μυαλό οι "φτωχοί" των 8.000 (και βάλε) ευρώ.

    Το "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ" δεν θα περάσει πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το επόμενο βήμα θα είναι οι ποινικές διώξεις κατόπιν σχετικών αναφορών δικηγόρων. Είμαστε το χειρότερο και πιο μη αλληλέγγυο σινάφι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Ουδέν κακόν αμιγές καλού" κ. Συνάδελφοι.

    Ευκαιρία να μάθουμε το "ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ" της ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ και κυρίως της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Δικαστικών Λειτουργών.

    Πως "κοστολογείται" η πολύωρη, σχεδόν, καθημερινή ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ τους στις ποινικές και πολιτικές ΕΔΡΕΣ.
    Η ΜΕΛΕΤΗ της ΘΕΩΡΙΑΣ, της ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ, των δικογράφων των διαδίκων, και ιδίως των πολυσέλιδων ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ και αντικρούσεων των διαδίκων, η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ που προσκομίζουν, που συνήθως σχηματίζουν τις ΟΓΚΩΔΕΣΤΑΤΕΣ δικογραφίες, η ΝΟΜΙΚΗ και ΚΑΤ΄ ΟΥΣΙΑΝ ΥΠΑΓΩΓΗ των ισχυρισμών των διαδίκων στις εφαρμοστέες νομικές διατάξεις, και στη συνέχεια η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΙΚΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ.

    Ευκαιρία, να μάθουμε το "ανάλογο κοστολόγιο"
    Προς τι, λοιπόν, οι διαμαρτυρίες;





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τουλάχιστον,
    στους κ. Προϊσταμένους των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών θα αποσταλούν και οδηγίες του υπολογισμού των "ανάλογων" περικοπών των αποδοχών για τις ώρες της "στάσης" εργασίας;
    Η ο καθένας τους, θα εφαρμόσει το δικό του "κοστολόγιο";


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ας το ξαναπούμε, γιατί μερικοί ή είναι ή παριστάνουν τους...αφελείς.ΚΑΝΈΝΑΣ ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΤΟΥΣ!ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.Οι υπάλληλοι στην καθαριότητα δεν μαζεύουν τα σκουπίδια.Οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν μάθημα, κάθονται στο σπίτι ή πηγαίνουν σε συλλαλητήρια κλπ.Οι δικαστές ΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ και με τις αποχές (τα γνωστά που έχουν χιλιοειπωθει), και συνεχίζουν να γράφουν νύχτα μέρα γιατί ως γνωστόν, μπορεί τα γαϊδουράκια να έχουν εξαφανισθεί, οι δικαστές, ωστόσο, μια χαρά "φορτώνονται", σα " γαϊδουράκια" στην ανηφόρα, γιατί ως κράτος, αυτούς μπορούμε να έχουμε, 200 περίπου, αν δεν κάνω λάθος, στην.Αθήνα, για 120.000 υποθέσεις το χρόνο!Οι βουλευτές μας, αλήθεια, πόσο σκληρά εργάζονται?Πατάνε στη Βουλή, γιατί όλο άδεια τη βλέπουμε και τα "παράθυρα" γεμάτα.Διάβασε κανένας τα Μνημόνια?Γιατί εγώ κάνω φύλλο και φτερό τις δικογραφίες, σε πείσμα του παράλογου ν.4055/12, που θέλει το Δικαστή να "ξεπεταει" τις υποθέσεις, αρκεί να βγουν οι αποφάσεις στο μήνα, στο 2μηνο κλπ. (που για τους ενδιαφερόμενους μπορεί να είναι υποθέσεις ζωής, να κρίνεται το μέλλον τους, η πορεία της επιχείρησής τους), όπως ακριβώς οι εντολοδοχοι του Λαού "ξεπεταξαν" τα Μνημόνια που είναι υπόθεση όχι μόνο ζωής μας, αλλά ζωής της πατρίδας μας.Τους στερήθηκε κανένας μισθός?Η εμφανίζονται, ωσει παρόντες στη Βουλή?Ας πάψουν, λοιπόν, όσοι πίνουν καφέ Παπαγάλο Λουμιδη, όπως είπε κι άλλος συνάδελφος, να "κράζουν" φάλτσα εδώ μέσα, γιατί δεν τους παίρνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συναδελφοι στο σημειο που φτασαμε δεν επιτρεπεται να κανουμε πισω.ας ερθουν να περικοψουν τους εξευτελιστικους μισθους που μας επεβαλλαν.δεν πρεπει να υποκυψουμε στους εκβιασμους της εκτελεστικης εξουσιας που ασκουνται μεσω των εντολοδοχων τους που αποτελουν την ηγεσια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ανώνυμε 11.51/23-11-2012, εδώ χάσαμε τη μισή ζωή μας (και βάλε) πάνω από τα δικόγραφα και τα δίκαια των πολιτών, τις "πειθαρχικές" περικοπές θα φοβηθούμε,νομίζεις ... Δεν σας τα παν καλά, η πλήρης άγνοια για το φρόνημα των δικαστών θα γυρίσει μπουμερανγκ στους εμπνευστές της απαξίωσης της δικαιοσύνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μετα τους Δημάρχους ήλθε και η ωρα και του αντάρτικου των Προισταμένων Δικαστηρίων να αρνούνται να αποστείλουν έγγραφα ή να προβαίνουν σε μειώσεις μισθών Δικαστών, γι αύτό λέω ας ενταχθούμε ως συνιστώσα στην ΓΕΣΕΕ ή στην ΠΟΕ ΟΤΑ...θα γίνουμε πιο διεικδικητικοί...και αποτελεσματικοί σε αυτού του είδους του αγώνα που κάποιοι νεόκοποι επέβαλαν και στο χώρο μας. Οπως καλά είπε ο Πρόεδρος του ΣτΕ ευτελίζουμε και την έννοια της απεργίας και την έννοια του Δικαστή θα συμπληρώσω εγω.Αφού έχουμε τηνδυνατότητα αντίδρασης μέσω του μισθοδικείου..μέθοδος δοκιμασμένη γιατί να προβαίνουμε σε αυτοδικία...? ΜΠορεί ένας δικαστής να αυτοδικεί γιατι μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας ..δεν μπορούμε να ανατρέψουμε με γελοία επιχειρήματα μια πάγια νομολογία 200χρόνων στην ΄χωρα μας οτι η απεργία απαγορεύεται βαπτιζοντας το κρέας ψάρι..ούτε μπορούμε να προσχωρήσουμε στην μονοσήμαντη οικονομίστικη αντίληψη του ρόλου μας.Στο τέλος τέλος ο Δικαστής της Ελβετίας πρέπει να έχει τον ίδιο μισθό με τον δικαστή της Παπούα...όπως ελέγθη? Γιατι χειρότεροι απο την Παπούα είμαστε έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης γι αυτή την κατάσταση της χώρας δεν είμαστε αμέτοχοι...άν δεν το έχετε καταλάβει...με πατάτες Νευροκοπίου θα πληρωνόμαστε εαν έλειπε η ΕΕ κάτι που δεν θα συνέβαινε ούτε στην Παπούα...ούτε οι άλλοι έλληνες είναι κατώτερα όντα και έχουν κατώτερες ανάγκες να αμείβονται με 520 Ευρώ πρώτο μισθό απόφοιτοι ΑΕΙ....ή να επιβιώνουν με επίδομα ανεργίας.. Ας συνέλθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δίνεται bonus μη περικοπής αποδοχών σε όποιον εμπνευστεί την τέλεια εξίσωση της περικοπής των αποδοχών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συμφωνώ ότι ακόμη και με τις περικοπές οι δικαστές θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, έστω και απλήρωτοι. Πιστεύω όμως ότι πρώτοι οι δικαστές θα έπρεπε να είχαν αποποιηθεί των απολαβών τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Απεργία χωρίς να ματώσεις δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η ΕΔΕ τι λέει για τις περικοπές;Δεν πρέπει να μας καθοδηγήσει σχετικά;Η κ. Θάνου τελευταία έχει σιγήσει.Μοιάζουμε σαν ακέφαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ξέρετε ότι η απεργία είναι αντισυνταγματική και ως εκ τούτου παράνομη αλλά τη βαφτίζετε "αποχή", "στάση" και "κινητοποίηση" και απεργείτε για τρίτο μήνα. Ξέρετε ότι όποιος απεργεί στερείται το μισθό του αλλά εσείς θέλετε να εξακολουθείτε να τον εισπράττετε.
    ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Υπέρμαχος των υψηλότατων αποδοχών των Βουλευτών ακόμα και σε περίοδο άγριας δημοσιονομικής λιτότητας εμφανίστηκε πριν από λίγο στο πρωινό ενημερωτικό του Mega, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μιλώντας για τις αποδοχές των... βουλευτών, υπογράμμισε ότι "τα ποσά που παίρνουν οι βουλευτές είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης" και αποκάλυψε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υπάρξει πλαφόν, όχι στις πάγιες αποδοχές, αλλά μόνο στις αμοιβές των βουλευτών για τις Επιτροπές. Ο πρόεδρος της Βουλής απέφυγε να δεσμευθεί για τα προνόμια (τηλεφωνική ατέλεια κλπ) και το μόνο που είπε ήταν ότι συνολικά θα περικοπούν 20%". Ακούτε κύριοι ανώνυμοι σχολιαστές των 07:52, 10:03 και 10:09;;; Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. μα όλοι με το μισθό μας τα έχουν βάλει; τι κακό κι αυτό. Τέλος πάντων ο βρεγμένος τη βροχή όντως δεν τη φοβάται. Εχω στεγαστικό δάνειο και ούτως ή άλλως οι γονείς θα με συντηρούν από τον καινούργιο χρόνο. Τι ντροπή και τι κατάντια. Ο μισθός που θα μου περισσεύει θα είναι μικρότερος από τον βασικό των 586 ευρώ. Ας τον πάρουν κι αυτόν να τελειώνουμε. Πραγματικά δεν αντέχω άλλο αυτό το ψυχοβγάλσιμο πόσα παίρνουν πόσα μένουν. Πάρτε τα όλα, πάρτε και το κεφάλι μου να ησυχάσουμε. Ετσι κι αλλιώς ούτε χαρτια και μελάνια δεν θα έχω να αγοράσω σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΝΟΜΟ 4055/2012. Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΦΗΣΕ ΚΑΛΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
    ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συναδελφοι το αστειο ειναι πως αν οντως μας επιβληθει μειωση μισθου οχι μονο δεν ζημιωνομαστε αλλα απεναντιας εχουμε οφελος λογω φορολογικης κλιμακας!οσο για τις μεταθεσεις και την υπηρεσιακη μας κατασταση...χειροτερα δεν γινεται!συνεπως ας συνεχισουμε τις κινητοποιησεις με θαρρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μην ανησυχείς κ. 11:51 μ.μ. (23-11),

    αφού οι "απεργοί" δικαστές πρέπει να χάνουν εισόδημα, επειδή "απεργούν", (όπως επιμένετε να λέτε),

    ΟΙ "ΑΠΕΡΓΟΙ" ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ "ΑΠΕΡΓΟΥΝ".

    Τότε, ΄ομως, θα σας "ΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ" οι "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ", θα σας "δικάζουν σύμφωνα με τις ΕΝΤΟΛΕΣ και ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥΣ",και τότε θα είστε "ευχαριστημένοι", μέχρι βέβαια να καταλάβετε "πόσα απίδια πιάνει ο σάκος".

    Πράγματι, δεν αξίζουν σε όσους έχουν τις ίδιες απόψεις με τις δικές σου, οι "ΑΠΕΡΓΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ",

    ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ, ΟΜΩΣ, "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ",
    που εφαρμόζουν το Σύνταγμα "πρωτίστως" με γραμματική ερμηνεία (αφού αυτή βολεύει).

    Όλα "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ", λοιπόν.
    ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ.
    Και έτσι μπορούν να δικάσουν οι "ΑΠΕΡΓΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ".
    Το εάν αυτό, συνεπάγεται σε ορισμένες περιπτώσεις και την "περικοπή" και των δικών σου δικαιωμάτων, ιδίως των εργασιακών, (με γραμματική "πρωτίστως" ερμηνεία του Συντάγματος και των σχετικών νόμων) δεν φαντάζομαι να σου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα;

    ΑΛΛΩΣΤΕ, ΕΣΥ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συνάδελφοι, από τον Μάρτιο του 2013 οι αποδοχές θα περικοπούν εκ νέου κατά 20%. Επομένως, τί τώρα τι σε 3 μήνες; Πρέπει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις για να καταργηθεί ο αντισυνταγματικός αυτός νόμος. Δεν παρατηρείτε ότι από την Παρασκευή άρχισαν όλα τα κανάλια να παίζουν το θέμα των κινητοποιήσεών μας, προβάλλοντας τις κυρώσεις που επιχειρούν να επιβάλουν; Γιατί εδώ και 3 μήνες δεν έλεγαν κάτι για τις κινητοποιήσεις μας; Μάλλον άρχισε ο πανικός στην Κυβέρνηση. Καλό σημάδι αυτό. Από τώρα θα ξεκινήσει η δικαίωσή μας, αρκεί να μην πανικοβληθούμε. Μόνο αν συνεχίσουμε ενωμένοι θα βγούμε νικητές. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αποτίμηση "σε χρήμα",
    λοιπόν, του έργου της απονομής της Δικαιοσύνης.
    Μέχρι τώρα μαθαίναμε ότι η εργασία του Δικαστή δεν πληρώνεται με "εργατοώρες".
    Γνωρίζαμε ότι το Σύνταγμα του εξασφαλιζει την "αξιοπρεπή" και όχι "πλούσια" διαβίωση του, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα με ασκεί απερίσπαστος το έργο του.

    Αφού, όμως, φθάσαμε στο σημείο με νόμο (dura lex, sed lex,όπως επιχειρηματολογούν κάποιοι επίμονα)στην σημερινή περικοπή των αποδοχών των δικαστών, αναγκαστικά οδηγούμαστε στα παρακάτω συμπεράσματα:

    Η "στάση" των δικαστών από την εργασία τους, εφόσον θεωρείται "απεργία", είναι αντισυνταγματική.
    Επομένως, πρέπει να περικοπούν "ανάλογα" και οι αποδοχές τους.

    Ήρθε, επομένως, το πλήρωμα του χρόνου να μάθουμε και το "κοστολόγιο".

    Διότι, αφού ο Δικαστής, δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να προσλάβει οικιακή βοηθό για τις οικιακές εργασίες, για την φροντίδα των ανήλικων παιδιών του, των υπερηλίκων γονέων του, των ασθενών της οικογένειας του, υπό την "στενότατη έννοια του όρου", είναι αναγκαίο να καταβάλει προσωπική εργασία για τα ανωτέρω.

    Αναγκαίο επακόλουθο, όμως, της προσωπικής αναγκαστικά ενασχόλησης του με τα παραπάνω, είναι η ανάλογη "περικοπή" χρόνου από την εργασία του.

    Ποίος θα κατηγορήσει το Δικαστή, όταν έχει συπληρώσει "οκτάωρο" στην εργασία του, στην έδρα ή στο σπίτι, και στη συνέχεια απασχοληθεί υποχρεωτικά με τα πιο πάνω;

    Ποίος θα έχει την απαίτηση από το Δικαστή να μην φροντίζει την καθαριότητα και υγιεινή του οίκου του, το "διάβασμα" και την "επικοινωνία" με τα τέκνα του, την υγεία του ιδίου και της οικογένειας του κλπ;

    Η ημέρα έχει 24 ώρες για άπαντες τους ανθρώπους.
    Το Σύνταγμα, έχοντας υπόψη τα παραπάνω αυτονόητα, "θωράκισε" το Δικαστή με το "ανάλογο" μισθολόγιο, και φυσικά, εφόσον αμείβεται "αναλόγως" κατά τη Συνταγματική επιταγή, απαγορεύει την "απεργία", διότι θεωρήθηκε αυτονόητο ότι το Σύνταγμα θα τηρήσει την υποχρέωση που ανέλαβε. Επομένως, ποιός ο λόγος του Δικαστή να "απεργήσει";

    Αφού, όμως, παρά το ότι το Σύνταγμα παραβιάζεται ως προς το σημείο του το σχετικό με τις αποδοχές των δικαστών, η "στάση"τους, ως μορφή αγώνα για την τήρηση της άνω συνταγματικής επιταγής, θεωρείται "απεργία" και είναι αντισυνταγματική, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.
    Ο δικαστής, αναγκαστικά, έχει τη δυνατότητα, πλέον, να απασχολείται με την απονομή της δικαιοσύνης, σύμφωνα με την "αποτίμηση σε χρήμα" της εργασίας του, και κατά τα λοιπά θα πρέπει να φροντίζει με προσωπική εργασία και για τα παραπάνω ατομικά θεμελιώδη δικαιώματα του (υγείας, οικογένειας κλπ).

    ΕΤΣΙ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    Και "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ" είναι, και "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ" είναι, και "ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ" άνθρωπος και ΠΟΛΙΤΗΣ είναι, όπως ισχύει για όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως.

    ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ;

    "ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ".

    Όλα καλά και "Συνταγματικά". Μη χαλάμε και τις "καρδιές" μας (εμφράγματα κ.α).



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Φυσικά και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Είναι προτιμότερο να μείνουμε απλήρωτοι και να συνεχίσουμε μέχρι την ανάκληση των σχετικών διατάξεων που μας ισοπεδώνουν ΜΟΝΙΜΑ, χάνοντας προσωρινά κάποιο μέρος των ήδη πενιχρών αποδοχών μας, παρά να υποκύψουμε και να χάσουμε μόνιμα την αξιοπρέπειά μας. Θα τρίβουν τα μάτια τους όσοι βιάζονται να πανηγυρίσουν. ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ. Το γεγονός ότι κάποιοι δεν αγωνίζονται, δε σημαίναι ότι θα σταματήσει ο αγώνας. Κάποιοι (γνωστοί πια σε όλους) θέλουν τον έλληνα Δικαστή φοβισμένο, αναξιοπρεπή και πεινασμένο. Δεν θα το επιτρέψουμε. Όχι για να "πλουτίσουμε", αλλά για να μπορούμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας, στεκόμενοι στο ύψος που απαιτεί το λειτούργημα που επιτελούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μα καλά είναι κανείς τόσο αφελής ώστε να πιστέψει οτι οι περικοπές και τα πειθαρχικά θα αρχίσουν απο ψηλά; Απο τον ειρηνοδίκη Δ' θα ξεκινήσουν για να του περικόψουν τα 1.300€ και μετά θα πάνε στον πρωτοδίκη άντε και στον πρόεδρο πρωτοδικών. Μέχρι εκεί. Αυτά τα μέτρα δεν πάνε παραπάνω. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η ΕΔΕ τι λέει για όλα αυτά;
    Έχει βγάλει καμιά ανακοίνωση ή το θέμα δεν την αφορά;
    Τη Δευτέρα έχω έδρα. Τι να κάνω; Τα γλυκά μάτια στον προϊστάμενο για να μη με καρφώσει ή λουφάζω και ανεβαίνω στην έδρα για να μη μου κόψουν τα ψίχουλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η Ένωση να ή ζητήσει την δημοσιουπαλληλοποίησή μας (πράγμα που θα μας απαλλάξει από σαβ/κα, αργίες, εργασία στο σπίτι, εργασία στις διακοπές, εργασία ακόμα στις κινητοποιήσεις μας, θα μας δώσει υπερωρίες, πληρωμές των συμβουλίων και των νυχτερινών -εισαγγελείς- σαβ/κα, αργίες, 8ωρο, διακοπές και φυσικά το κυριότερο θα τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο μιας και αυτά δεν πληρώνονται ούτε με 10.000,00 ευρώ τον πάρεδρο σύμφωνα με την νομοθεσία μας) ή να κάνει όχι αύριο αλλά χθες τις προσφυγές.
    Όσο για την "συμπάθεια" του κόσμου που κάποιοι μας φέρνουν σαν επιχείρημα απλά τους απαντώ πως οι βουλευτές μας δεν φαίνεται να την έχουν και παρ'όλα αυτά και ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους και παίρνουν πολύ περισσότερα από όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, τότε, αφού ασελγούν αυτοί σε βάρος του ελληνικού λαού, να το κάνουμε κι εμείς, μήπως και πάρουμε μπόνους!??!?!Τι είναι αυτά που λες συνάδελφε???Εύχομαι, ολόψυχα να μην είσαι δικαστής, αλλά προβοκάτορας.Τα έχουμε χαμένα?Βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας?Και για να μην βιαστείς να πεις οτιδήποτε, σε διαβεβαιώ ότι απέχω από την αρχή μέχρι και τώρα.Αλλά με τίποτα δε μπορώ να ενστερνιστω τέτοιες απόψεις και θέσεις.Ντροπή!

      Διαγραφή
    2. Στον ανώνυμο της 24-11-12, 3.12 μ.μ. απευθύνεται το σχόλιο περί ντροπής, όσον αφορά το σχόλιό του για τη "συμπάθεια" του κόσμου και τα "κέρδη" των βουλευτών.Πραγματικά, όμως, δεν πιστεύω να προέρχεται από δικαστή τέτοιο σχόλιο.Και πάλι αιδώς!

      Διαγραφή
  45. Τώρα είναι που δεν πρέπει να κάνουμε πίσω γιατί θα μας πουν ότι τόσο καιρό ήμασταν τσάμπα μάγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Όταν οι Δικαστές δικάζουν, χωρίς ωράριο, τις υποθέσεις που έχουν σωρευτεί από τις πολύμηνες κατ΄ έτος "ΑΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ" (που αποτελούν και σημαντικό αίτιο αναβολής κατ΄ άρθρο 349 Κ.Π.Δ.),
    δικαιούνται και λαμβάνουν "ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ";

    Τις συνέπειες των παραπάνω αναβολών, που είναι χωρίς υπαιτιότητα των δικαστών,
    τις χρεώνονται οι τελευαίοι, που στη συνέχεια πρέπει να εκδικάσουν όλες αυτές τις υποθέσεις "μαζεμένες", γρήγορα και ποιοτικά, σε βάρος και της υγείας τους, συνήθως;

    Και εάν δεν τα "καταφέρουν" και τόσο γρήγορα, θεωρείται ότι καθυστερούν την έκδοση των αποφάσεων από δική τους, τελικά, υπαιτιότητα, και προβλέπεται "περικοπή" αποδοχών;





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. το καλάμι το καβάλησαν άλλοι και δεν νοούν να κατέβουν από αυτό.....καταλάβατε κυρία/ε σχολιαστή της 23-11-2012 ώρα 10:03 μ.μ.? σε όλους αρέσει η ανωνυμία όταν αυτή εξυπηρετεί δόλιους σκοπούς και χαιρέκακες προθέσεις......αλλά επιτέλους έλεος.......με τους φαιδρούς χαρακτηρισμούς και τα ανεδαφικά σχόλια......ΑΡΚΕΤΑ!!!αιδώς!οι δικαστές και οι εισαγγελείς ούτε καλάμι καβάλησαν ούτε την πλάτη γύρισαν στους πολίτες.........κουραστήκαμε με τα σχόλια των ανωνύμων που σκοπό έχουν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να αποσπάσουν την προσοχή μας.......εάν δεν συμπαθείτε το δικαστικό σώμα και τους λειτουργούς του(δικαστές και εισαγγελείς) βρείτε άλλον ιστότοπο να σχολιάζετε!!!!!!
    Γ.Π. Πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΟΙ ΑΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΕΡΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ή ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΑ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ ΠΙΑ ΠΩΣ Η ΑΠΟΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! ΚΑΙ Η ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΧΟΡΤΑΤΟ;;;ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΔΗΣΗ ΠΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Απο τη μια μείωση των αποδοχών, απο την άλλη περικοπή των αποδοχών, τι θα μείνει στο τέλος;
    Στη ΓΣ προτείνω να κάνουμε λοταρία με έπαθλο μια γαλοπούλα - έτσι για να μην πεινάσουμε τα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Toν προβληματισμό του για τις περικοπές και τις μειώσεις στα κονδύλια για τις ένοπλες δυνάμεις εκφράζει ο αρχηγός ΓΕΝ σε συνέντευξή του στη Real News.

    O αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης κάνει λόγο για «δυσβάστακτες και δυσανάλογες περικοπές στις Ε.Δ», ζητά διατήρηση των πάγιων οδοιπορικών ως αντιστάθμισμα για τις υπερωρίες που δεν λαμβάνουν οι στρατιωτικοί και την καταβολή ημερήσιας αποζημίωσης στα 3/3 στο προσωπικό των πλοίων του Στόλου.

    Ο κ. Χρηστίδης δηλώνει ότι ο «κυβερνήτης δεν εγκαταλείπει ποτέ το πλοίο και το πλήρωμά του την ώρα της μάχης»
    Εμάς, μας εγκατέλειψαν οι κυβερνήτες την ώρα της μάχης και μας απειλούν και με περικοπές αν δεν υποχωρήσουμε.
    Δεν θα τους περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. άρθρο 120 παρ. 2 του Συντάγματος :

    "Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων"
    Επομένως, και από την διάταξη αυτή αντλείται η νομιμοποίηση για την αποχή από τα καθήκοντα των δικαστών. Στην πράξη οι δικαστές εργάζονται, αφού εκδίδονται διαταγές πληρωμής και διενεργούνται και ένα σωρό άλλες δικαιοδοτικές πράξεις [ασφαλιστικά, παραγραφές κλπ]. Θα πρέπει πάντως οι δικαστές, με αφορμή τις κινητοποιήσεις τους,να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους, αλλά και να δουν με περισσότερη συμπάθεια τους πολίτες, που προσφεύγουν στην δικαιοσύνη, ως ύστατη σανίδα σωτηρίας, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η απαξίωση της δικαιοσύνης από την ελληνική πολιτεία έχει συντελεστεί εδώ και πολλά χρόνια! Η περικοπή των μισθών τους είναι το κερασάκι στην τούρτα! Αναμφίβολα το τσάκισμα των αποδοχών τους είναι άκρως δυσανάλογο με το βαρύ φορτίο, που κουβαλούν στις πλάτες τους!! Αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν, έστω και αν χρειαστεί να προσφύγουν και οι ίδιοι στην δικαιοσύνη! Να μην λησμονήσουν μόνο και τα εκατομμύρια των συμπολιτών μας, που βρίσκονται στην ίδια ίσως και χειρότερη μοίρα, δηλαδή στην λήψη ενός αναξιοπρεπούς μισθού, αλλά και στην επιβάρυνσή τους με υπέρογκους φόρους και τόσα και τόσα χαράτσια! Σε ό,τι αφορά στο αν είναι παράνομη η αποχή τους, ας ρίξουμε μια ματιά στην γειτονική Αίγυπτο, όπου εξεγέρθηκαν οι Δικαστές για το διάταγμα, που προσπαθεί να περάσει ο Πρόεδρος της χώρας. Με την τεράστια περικοπή των μισθών τωνδικατών πλήττεται ο πυρήνας της δικαστικής εξουσίας, όταν μάλιστα δεν έχει γίνει αντίστοιχη περικοπή στους μισθούς των βουλευτών!!! Ας κοιτάξουν οι πολιτικοί μας το παράδειγμα του Καποδίστρια, αλλά και άλλων πολιτικών, που έζησαν λιτά και φτωχικά ιδίως σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε!
    Κανένας μας, πάντως, δεν θέλει εξαθλιωμένους δικαστές, που θα πασχίζουν μόνο να επιβιώσουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Στην κατάσταση όλη, ερωτηματικά προκαλεί από μέρες η στάση των δικηγόρων, οι οποίοι εκτός του ότι απέδειξαν ότι δεν έχουν την ψυχική δύναμη που ταιριάζει σε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα πάνω από το κεφάλι τους; ξαφνικά, με εξαίρεση ένα δύο συλλόγους, άλλαξαν σε κυλιόμενες αποχές αδιαφορώντας εντελώς για όλα τα προβλήματα στην πιο ζοφερή περίοδο από χρόνια. Ίσως κάποιοι από αυτούς να ευελπιστούν να μεταπηδήσουν στην πολιτική ή σε νομικές συμβουλές κλπ. Αλλά να μην ποντάρουν με βεβαιότητα στη παρούσα πολιτική κατάσταση διότι ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι αυτή μετά το Γενάρη και τότε θα είναι πολύ μα πολύ αργά και η δικηγορία θα γίνει είδος πολυτελείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Το ΔΣ της ΕΔΕ τίποτα ακόμη;
    Καμιά ανακοίνωση;
    Μόνο τα 8 τοσο € το μήνα ξέρουν να παίρνουν.
    Η ΓΣ πλησιάζει. Τι θα μας τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ετσι ειναι, ο Αρχηγός ΓΕΝ στεκεται στο πλάι των αξιωματικων.
    Εμας η ηγεσια μας, στεκεται εναντιον μας.
    Ευχαριστούμε.
    Συνηθισμενοι ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Για ποιό λόγο περιμένετε την ΑΠΑΝΤΗΣΗ από το ΔΣ της ΕΔΕ;

    Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι κινητοποιήσεις των μελών της, με την μορφή που είχαν μέχρι τώρα, μεταξύ των οποίων και Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 10πμ -μμ15, μέχρι την 8-12, ημέρα συνεδρίασης της Γ.Σ. που ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, σχετικά.

    ΤΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ, Η ΕΔΕ;

    Τα έγγραφα των κ. Χρυσικού και κ. Τέντε είναι, πλέον, γνωστά σ΄ όλους.

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

    Η ΕΔΕ δεν έχει την βούληση να "κατευθύνει" κανένα συνάδελφο προς ουδεμία κατεύθυνση.

    ΔΙΚΑΣΤΕΣ και ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΙΣΤΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. "Τι θα μας τότε";
    κ. 12:14 (25 Νοεμβρίου)

    Πλάκα έχεις!!! Μ΄ έκανες και γέλασα.

    Σ΄ έπνιξε το παράπονο για τα "8 τόσο" ευρώ που σου "παίρνει" η ένωση, και δεν είχες κουράγιο να τελειώσεις τη φράση σου; Καημένε φτωχέ πλην τίμιε, δικαστή.

    Να σου απαντήσω εγώ, λοιπόν:
    "θα σας τότε" και σένα και τα "8 τόσο" ευρώ σου.

    Να διαγραφείς και σύ από την ΕΔΕ "αρχοντικά",
    να μην χάνεις και τα "8 τόσο" ευρώ σου.

    Στο καλό και να μη σε ξαναδούμε, γιατί αν μας ξανατιμήσεις με την παρουσία σου ξέρεις: "8 τόσο" ευρώ, κοστίζει η επίσκεψη.

    Να σαι καλά. Μου ανέβασες τη διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Χωρίς να θέλω να συγκρίνω καταστάσεις, αλλά...όταν οι βουλευτές μας δεν διαβάζουν τα ¨μνημόνια¨ και παρόλα αυτά τα υπερψηφίζουν, τότε γιατί δεν τους πρικόπτεται ο μισθός;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανωνυμε 25/11/2012,2:53,το ΔΣ της ΕΔΕ πρέπει να παίρνει θέση και να προστατεύει τους συναδέλφους από κάθε άδικη επίθεση και όχι μόνο από άδικες επιθέσεις τρίτων,εκδίδοντας σχετικές ανακοινώσεις συμπαράστασης.Ας μας πει επιτέλους το ΔΣ της ΕΔΕ καθαρά,στηρίζει ή δεν στηρίζει τις κινητοποιήσεις?Και εάν όχι τι έχει να προτείνει αντ'αυτού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  59. Ετσι είναι οι ΗΓΕΤΕΣ!!!

    Η συνέντευξη του αρχηγού του ΓΕΝ αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη στη "Real News" ("περαιτέρω περικοπές θα επηρεάσουν μεσο – μακροπρόθεσμα την επιχειρησιακή μας ικανότητα"), έχει προκαλέσει …νευρικό κλονισμό στην κυβέρνηση και ειδικά στην ηγεσία του ΥΕΘΑ.
    Τόσο πολύ που η εταιρεία που έχει αναλάβει την ... αποδελτίωση των εφημερίδων για τα Γενικά Επιτελεία …κατέβασαν τη συνέντευξη του Αρχηγού ΓΕΝ, με αποτέλεσμα ακόμη και στελέχη που δεν πρόλαβαν να πάρουν την "Real news" και ήθελαν να ενημερωθούν μέσω των επίσημων ιστοσελίδων των Γενικών Επιτελείων τους να μην μπορούν!!!


    πηγη left.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κύριες και κύριοι Δικαστές,πραγματικά εκτιμώ τον αγώνα που κάνετε αλλά μήπως όντως έπρεπε τελικά να κατεβείτε σε πορείες(π.χ. Ισπανία); Σχετικά με τη φύση του λειτουργήματος σας:πραγματικά δεν υπάρχουν Σαββατοκύριακα,εορτές,βραδινές ώρες κλπ κλπ αλλά μήπως θα έπρεπε να τα γράψετε σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας(ως ΕΔΕ)και να τα μάθει το ευρύ κοινό; Σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου:σαν πολίτη με φόβισε για δυο λόγους. Πρώτον γιατί ο αγώνας βάλλεται εκ των έσω και δεύτερον γιατί σήμερα διώκονται(έστω και με τη μείωση των αποδοχών)οι Δικαστικοί,τι τους εμποδίζει αύριο να διώξουν τον απλό εργάτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ο αρχηγός του ΓΕΝ κύριοι συνάδελφοι στάθηκε δίπλα στους υφισταμένους του, λέγοντας ότι είναι αντίθετος στις περικοπές. Ό,τι δηλαδή έπραξε πριν λίγες ημέρες και η διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Για να κάνετε συγκρίσεις με την εγκύκλιο του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του Προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου θα έπρεπε οι αξιωματικοί του ναυτικού να μην εκτελούσαν τα καθήκοντά τους από τις 10 πμ μέχρι τις 3 μμ. Αν και τότε ο αρχηγός του ΓΕΝ εξακολουθούσε να τους υποστηρίζει και αν δεν τους παρέπεμπε στο ναυτοδικείο, τότε θα μπορούσα να συμφωνήσω με τα σχόλιά σας. Όμως οι δύο καταστάσεις είναι τελείως διαφορετικές. Μάλιστα ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μάλλον μεγαλόψυχος είναι και ζητά την περικοπή μισθού. Διότι αφού η απεργία των δικαστών απαγορεύεται από το Σύνταγμα και αφού οι δικαστές που απέχουν των καθηκόντων τους προσβάλλουν το Σύνταγμα, αυτό και μόνο συνιστά πράξη που μπορεί να επιφέρει την ποινή της οριστικής παύσης. Και επειδή βλέπω πολύ μένος στα σχόλια πολλών, θα ήθελα να δω πόσοι εξ υμών θα έχετε το θάρρος ως δικαστές, στις 08.12.2012 στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης, να πείτε τις απόψεις σας, με τον ίδιο τόνο και ύφος, πρόσωπο με πρόσωπο στον κ. Εισαγγελέα.
    Ευτυχώς έχετε ένα ελαφρυντικό: το θυμό, τη θλίψη και πιθανόν την απόγνωση εξαιτίας των νέων περικοπών του μνημονίου. Ίσως αυτά σκέφτεται ο Άρειος Πάγος και ακόμα δεν έχει προβεί σε πειθαρχικές διώξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ανώνυμε 25 Νοεμβρίου 2012 11:28 μ.μ., ελπιζω φυσικα να μην εισαι Δικαστης, μια και ευχεσαι πειθαρχικες διωξεις και παύσεις Δικαστών.
    Τι μπηκες να μας πεις;
    Οτι πρεπει να ειμαστε ευχαριστημενοι που δεν μας απέλυσαν ακομη;
    Ας το κανουν.
    Και να εισαι σιγουρος οτι στην ΓΣ πολλοί θα βρεθούν να τα πουν κατα προσωπο στον Εισαγγελεα ΑΠ.
    Τις πειθαρχικες διωξεις ας τις ξεκινησουν από το ΔΣ της Ενωσης τότε, που αποφασισε τις διακοπές των συνεδριασεων. Ή μαλλον, γιατι να κανουμε ημιμετρα; Ας απολυθούν. Με την κυρια Θανου πρωτη.
    Ετσι, για να γραφτει η πιο μαυρη σελίδα στην ιστορια της Δικαιοσυνης.
    Και να δουμε τοτε, ποιος από την ηγεσια του ΑΠ θα θελησει να συνδεσει το ονομα του με αυτην την πιο μαυρη σελίδα.
    Εσυ ομως θα επιχαιρεις οτι τηρηθηκε το Συνταγμα.
    Λυπαμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ενταξει, ας δεχθούμε οτι ο Εισαγγελεας ΑΠ και ο Προισταμενος της Επιθεωρησης βρισκονται σε δυσκολη θεση, λογω του θεσμικου τους ρολου (αναρωτιεμαι παντως, μονο στην πολιτική-ποινικη δικαιοσυνη υπαρχει αυτη η ευαισθησια; Στα διοικητικα δικαστηρια και στο Ελεγκτικο Συνεδριο δεν ειδα η ηγεσία τους να εκδιδει αναλογα φιρμανια). Τα διαφορα παπαγαλακια ομως που βγαινουν εδω και μας λενε οτι πρεπει να ειμαστε και ευχαριστημενοι που μονο θα μας κοπει ο μισθος, αντι να απολυθουμε, τι ρολο παιζουν;
    Με παρηγορει μονο η ιδεα οτι προφανως ΔΕΝ ειναι συναδελφοι, γιατι αν συμβαινει αυτο, τους λεω ευθεως οτι ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που ειναι συναδελφοι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. κ. 7:12 (25-11),
    Τι ανακοίνωση συμπαράστασης να κάνει του ΔΣ της ΕΔΕ;
    Στον εαυτό του να ανακοινώσει ότι συμπαρίσταται;
    Να πει «καθαρά» το Δ.Σ. ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις;
    Ήδη το έχει κάνει, με τις ΕΓΓΡΑΦΕΣ ανακοινώσεις του για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ακόμη και τα μέλη του Δ.Σ. που ψήφισαν στο τελευταίο ΔΣ ότι η «στάση» πρέπει να ανασταλεί, δήλωσαν ότι εφόσον κατά πλειοψηφία επικράτησε η αντίθετη άποψη (ότι πρέπει να συνεχιστεί η «στάση»), τηρούν την απόφαση αυτή.
    Ποιο «καθαρά» δεν γίνεται.
    Να επισημάνω και το ότι τις κινητοποιήσεις με τη μορφή που εξακολουθούν να έχουν μέχρι σήμερα, ΤΙΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΔΕ, ήτοι η Γ.Σ, σε 2 ή 3 (δεν θυμάμαι ακριβώς) έκτακτες συνελεύσεις.
    Το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο, ούτως ή άλλως, να υλοποιήσει την απόφαση της Γ.Σ, είτε συμφωνεί, είτε όχι.
    Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει και για την απόφαση της τακτικής Γ.Σ. που θα ληφθεί στις 8-12, όποια άποψη και να διατυπώσουν τα μέλη του Δ.Σ. θα ισχύσει και θα υλοποιηθεί η απόφαση της Γ.Σ.
    Για τους λόγους, αυτούς,
    είναι άκρως αναγκαία η συμμετοχή στη Γ.Σ. όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού των μελών, ώστε να ακουστούν και να τεθούν σε ψηφοφορία όλες οι απόψεις, και η απόφαση που θα ληφθεί να εκφράζει την πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. απευθύνομαι στον σχολιαστή της 25-11-2012 ώρα 11:28 μ.μ.: "χαιρετίζουμε στον εν λόγω ιστότοπο τον κον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είναι τιμή μας να συνομιλούμε έστω και υπό την κάλυψη της ανωνυμίας." εάν ο ανωτέρω σχολιάστής δεν είναι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τότε οπωσδήποτε είναι ο αντίκλητος πληρεξούσιος κι εκπρόσωπος του αλλιώς δεν εξηγείτε τόση ταύτιση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σε δυο πραγματα θα ήθελα απάντηση εγώ ως δικηγορος: 1. Πως δικαιολογούν οι αξιότιμοι κ. Δικαστες την συνταγματικότητα της μείωσης των μισθών/συντάξεων ΟΛΩΝ των λοιπών εργαζομένων στοην δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εκτός από τις δικές τους; αλλο Σύνταγμα για τους μεν άλλο για τους δε προφανως.... 2. Πως θα τολμήσουν να ζητήσουν από τον οποιονδήποτε πολίτη τη συμμόρφωση με τους νόμους όταν αυτοί ασελγούν σε αυτους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Στον σχολιαστή της 26ης-11-2012 ώρα 02.58 μ.μ.: δεν πετυχαίνει τίποτε με το να εκφράζεται για τους δικαστές με τέτοιο τουλάχιστον ανάγωγο και άνανδρο τρόπο, παρά μόνον δηλητριάζεται ο ίδιος από την κακία και τη βλοσυρότητά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ανώνυμε της 26 Νοεμβρίου 2012 2:58 μ.μ.

    Ε, όχι και οτι..ασελγούν (sic) επί των νόμων οι Δικαστές, συνάδελφε !
    Είπαμε να τους εκθέσουμε τις απόψεις μας για την αντισυνταγματικότητα των κινητοποιήσεων τους (οι οποίες, κατά τη γνώμη μου, μετράνε ημέρες). Αλλά να μην το παρακάνουμε κιόλας ! Μια ο ένας συνάδελφος που ήθελε να ασκήσει εργατική (!) αγωγή, μια ο άλλος συνάδελφος που έκανε δημόσια επιστολή παραπόνων, σεις που τους εγκαλείτε για "ασέλγεια" και έλλειψη τόλμης, στο τέλος οι δικαστές θα μας κακοχαρακτηρίσουν, και θα έχουν και δίκιο, αφού μπαίνουμε στα "συνδικαλιστικά" χωράφια τους. Τις ευθύνες τους, υποθέτω οτι τις ξέρουν. Το οτι δικαιούμαστε να τις καταδείξουμε, δεν σημαίνει οτι θα τους βγάλουμε το μάτι ! Όσοι φιλοξενούμαστε σε αυτό το ιστολόγιο (δικαστών) ας δείχνουμε (και εμείς, με τη σειρά μας) κατανόηση και αρχοντιά, ιδίως όταν διαφωνούμε με τους οικοδεσπότες.
    Δικηγόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Συμφωνώ με τον 26/11/12-2.58μ.μ
    δεν είναι δυνατόν ο δικαστής να μην υπακούει στο Σύνταγμα αλλά και στην Παραγγελία ( Εισαγγ . Α.Π.) των ανωτέρων του. Eνω όταν ο Δικαστής είναι στην Έδρα να ζητά από τον πολίτη να εφαρμόζει τον Νόμο, αλλά και να τον καταδικάζει για μη εφαρμογή του Νόμου.
    Απαράδεκτο μόνο στην Ελλάδα και την Αίγυπτο συμβαίνει αυτό.....
    Ζούγκλα θα γίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Επικοινώνησα με την ΕΔΕ σήμερα που είχα έδρα και με άδειασε κανονικότατα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Και στην Ισπανία και στη Γαλία,
    συμβαίνει "αυτό",
    κ. 6:18.

    Και προσεχώς και αλλού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά είναι προτιμότερο να έχεις τους ανθρώπους να περιμένουν εως το μεσημέρι παρά, εφόσον ο γραμματέας τηρεί το ωράριο, να τους δώσεις τις αναβολές τους και να πάει ο κόσμος στις δουλειές του και ο γραμματέας να πάει να περαιώσει τις εκκρεμείς ποινικές δικογραφίες που τον περιμένουν στοίβα από όσο γνωρίζω? Και θέλω να μάθω τους Προέδρους Εφετών και τους Αρεοπαγίτες που μετέχουν στις αποχές ποιός θα τους ελέγξει? Μήπως δεν διάβασα καλά το έγγραφο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε συνάδελφε της 27-11-12,12.13 π.μ.Δεν εννοεί αυτό το έγγραφο.Αναφέρεται στην...ανακριβη αναγραφή του λόγου αναβολής της δίκης, δηλ. πρέπει να σημειώνεις ότι διακόπτεις βάσει της απόφασης ΕΔΕ και μετά ότι αναβάλλεις λόγω τήρησης ωραρίου Γραμματέα έδρας και όχι μόνο το τελευταίο, γιατί κάποιοι, ακούστηκε ότι το έκαναν.Διάβασε το πιο προσεκτικά και θα το καταλάβεις.

      Διαγραφή
  73. "Ζούγκλα θα γίνουμε"
    ανώνυμε 6:18
    αν ο Δικαστής υπακούει σε νόμους ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. 1)Η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των δικαστών είναι δικαιολογημένη και έχει αντικειμενική βάση καθότι είναι και αυτοί θιγόμενοι, οικονομικά, εργαζόμενοι, όπως όλοι.
    2)Η αντίδρασή τους (μορφή απεργίας)προφανώς αντισυνταγματική και όμως μη δικαιολογημένη από την επίσης προφανώς αντισυνταγματική υπερ το δέον περικοπή των μισθών τους.
    3)Η πλειοψηφία των δικαστών έχει λάβει ή έχει λαμβάνειν αναδρομικά από σχετικές νομοθετήσεις -αποφάσεις(με βασικότερη την αύξηση μισθού λόγω του ότι ΕΝΑΣ(!!!) έλληνας δημόσιος υπάλληλος έπαιρνε μισθό ανώτερο του αρεοπαγίτη) ποσού περίπου από 100 μέχρι 200 χιλ. ευρώ,οπότε στην πράξη δεν μπορούν να ισχυριστούν οτι είναι και οι πιό αδικημένη κοινωνική ομάδα.Ας λάβουν δε υπόψιν οτι ένας δκηγόρος επαγγελματίας ή ανώτερος υπάλληλος ιδίων προσόντων ΔΕΝ θα δει αυτά τα χρήματα καθαρά στην τσέπη του έστω και αν χρειάζεται δυο ζωές για να δουλέψει.
    4)Αυτοί που ανεπανόρθωτα πλήττονται πραγματικά είναι οι νέοι δικαστές που δεν έχουν λάβει ή λαμβάνειν αναδρομικά.
    Υπό αυτό το πρίσμα θα έπρεπε η πρόταση των δικαστών να είναι η λιγότερη επιβάρυνση των νέων δικαστών και όχι όλων ανεξαιρέτως.
    5)Σε κάθε περίπτωση,από τη στιγμή που μπορούν να αποκατασταθούν οι όποιες απώλειες μέσω της δικαστικής οδού,είναι προφανές οτι η συνέχιση αυτής της μορφής κινητοποιήσεων υπερβαίνει τα όρια και προκαλεί.
    6)Και αν ακόμη υποτεθεί οτι μειώνονται αναλόγως οι μισθοί των βουλευτών ,πρακτικά,δεν σημαίνει οτι θα αποκατασταθούν οι μισθοί των δικαστών.Απλώς θα εξισσοροπηθούν οι δύο μισθοί.
    Ας επικρατήσει λοιπόν η λογική και ας πάρουν οι δικαστές τη γενναία απόφαση να σταματήσουν την απεργία.Πιστεύω οτι αυτό θα ανεβάσει το κύρος τους στα μάτια της κοινωνίας,το οποίο τώρα έχει τρωθεί.Ας φροντίσει η συνδικαλιστική τους ηγεσία να αποκατασταθούν οικονομικά οι νέοι συνάδελφοί τους ,που πραγματικά πλήττονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί η τότε κυβέρνηση δεν μείωσε και μάλιστα.αναδρομικά το μισθό του ενός, όπως λέτε Ανώνυμε της 12.04, δημοσίου υπαλλήλου, έτσι ώστε να μη λαμβάνει περισσότερα από τον Πρόεδρο Αρείου Πάγου και να απορρίπτετο η αγωγή των δικαστών.Οι ευθύνες πάντα λάθος αναζητούνται.Και μια διευκρίνιση:Δεν ήταν μόνο ένας τόσο υψηλά αμειβόμενος "δημόσιος υπάλληλος".Ψάξε αμοιβές διοικητών ΔΕΚΟ...

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς αφορούσε έναν και μόνον ,τον Πρόεδρο επιτροπής τηλ/νιων.Αυτόν αφορά η απόφαση του μισθοδικειου.Αφού λοιπόν η διοίκηση δεν είδε το σφάλμα ,έπρεπε να αρπαξουμε την ευκαιρία ;

      Διαγραφή
  75. Οι προισταμενοι των δικαστηριων να απαντησουν οτι δεν υπαρχει "υπαιτιοτητα" των δικαστων, αφού συμμορφωνονται στην αποφαση της ΕΔΕ και ληγει το θεμα.
    Ολα πια εχουν και ενα οριο.
    Ακομη και η εχθροτητα της ηγεσιας των δικαστων προς τους δικαστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ανώνυμε της 26-11-12, 6.18 μ.μ. Στο Σύνταγμα υπακούει ο Δικαστής, ακριβώς.Σε αυτό που ορκίστηκε.Και στους νόμους.Δεν υποχρεούται όμως, να παραμένει θεατής στην πλήρη " παραμόρφωση", το λιγότερο και στην μεθοδευμένη σταδιακή κατάλυσή του! Και ούτε " εισαγγελική παραγγελία" με τη στενή του όρου έννοια, σε "υφισταμένους " συνιστά το κάλεσμα του αξιότιμου κ. Εισαγγελέα Α.Π. να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστ. λειτουργοί.Ο νόμος της ζούγκλας, μακριά από εμάς.Αλλά μήπως αν το δείτε πιο προσεκτικά, ο νόμος ο ίδιος αποτελεί ζούγκλα, όταν αγνοεί επιδεικτικά το Σύνταγμα?Όταν αγνοούνται ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΆ γνωμοδοτικες αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, που κρίνουν αντισυνταγματικα τα μέτρα?





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Στον σχολιαστή της 26ης-11-2012 ώρα 02.58 μ.μ.: Καταρχήν δεν δικαιολογούμε τις περικοπές στους άλλους (βλ. απόφαση ΕλΣυν και αποφάσεις πολιτικών δικαστηριων). Δεύτερον το Σύνταγμα (το Συνταγματικό Δίκαιο ήταν μάθημα στην νομική σχολή) έχει κάποιες ειδικές διατάξεις για τους δικαστικούς λειτουργούς κ. συλλειτουργέ. Αλλά βέβαια τώρα που ο Υπουργός επαναφέρει τα προνόμια και την παράσταση στα συμβόλαια (ο μόνος κλάδος που τελικά δεν θα απελευθερωθεί εντελώς) οι κινητοποιήσεις σας χαλαρώνουν μέχρι να σταματήσουν εντελώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Πριν από πολύ καιρό ειχα πει, ότι δεν θα ξαναγράψω στον εν λόγω ιστοτοπο, εάν δεν εφαρμοσθεί το νέο μισθολόγιο. Το είχα προβλέψει τότε, αλλά πολλοί "έξυπνοι" εδώ έσπευσαν να με λοιδωρήσουν. Σπάω τη σιωπή μου λοιπόν για να πώ δύο-τρία πράγματα:
    1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Πείτε τις "απεργίες", πείτε τις "αποχές" ή "διακοπές" ή όπως αλλιώς θέλετε. Καλώς γίνονται. Και γιατί το λέω αυτό: Ρωτήστε όποιον παλιό θέλετε, ή διαβάστε και λίγο ιστορία: Από της συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, καμία εξουσία δεν θέλησε την ύπαρξη ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Όλες μα όλες οι κυβερνήσεις, προτιμούσαν τον δικαστή κακομοίρη και με τριμμένο σακκάκι. Να το θυμάστε αυτό.
    2) Οι "αποχές" δεν φτάνουν. Πρέπει τα Δ.Σ. των Ενώσεων να σοβαρευτούν και να δουλέψουν. Με λύπη μου βλέπω καιροσκοπικά παιχνίδια, ασυντόνιστες και αψυχολόγητες ανακοινώσεις και ενέργειες. Είδα συναντήσεις με όλα τα κόμματα, δεν είδα όμως συνάντηση με την Τρόικα. Γιατί; Ίσως να πετύχαιναν οι ενώσεις κάτι. Ο σκοπός ΠΑΝΤΑ αγιάζει τα μέσα.
    3) Ακόμα και τώρα που η εξαθλίωσή μας είναι πρό των πυλών, βλέπω με λύπη μου ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν δει το σώμα ως "βιοτεχνία" (ο νοών νοείτω): εγώ προσωπικά συμμετέχω στις κινητοποιήσεις, αλλά δεν μπορώ να βλέπω το προεδρευοντα του μονομελούς πλημ/κείου, να λέει ότι δεν απέχει, αλλά να κρύβεται πίσω από τη δική μου την αποχή. Το βρίσκω άνανδρο. Ούτε να ακούω ότι "από δω και πέρα δεν θα απέχω". Δηλαδή τι άλλαξε; Μεταβλήθηκαν οι συνθήκες;
    4) Αντικειμενικά: Το μόνο που μπορούμε να πετύχουμε είναι ίσως μία απόφαση του μισθοδικείου. Όχι ότι θα μας δώσουν τα λεφτά. αλλα γιά ένα διαπραγματευτικό ατού.
    5) Αυτές τις μέρες τρέχαμε όλοι γιά της δηλώσεις προς το ΝΣΚ που είχαν να κάνουν με τη διακοπή της παραγραφής. Έπαιρνα στις ενώσεις, όλα μπάχαλο. Κανείς δεν ήξερε να μου πεί κάτι θετικό. Τελικά την έστειλα με δικαστικό επιμελητή (35 ευρώ).
    6)Όσον αφορά τους δύο συναδέλφους που διώκονται πειθαρχικά, δεν βλέπω από τις ενώσεις κάτι θετικό, ενώ ό συνάδελφος κ. Κτιστάκης στις 17-9-2012 και στην εφημερίδα "τα Νέα" μας εξύβρισε όλους ως "Κλαζομένιους της Δικαιοσύνης". Δεν είδα να γίνεται κάτι. Επειδή αισθάνομαι θιγμένος, μάλλον το λόγο έχουν τα πολιτικά δικαστήρια. Sammelbeleidigung (δηλ. μαζική εξύβριση που έλεγαν και οι γερμανοί δάσκαλοί μου).
    7) Και ενώ με τις περικοπές μας πήραν τα ..., δεν είδα κανέναν από τις ενώσεις να κινείται προς κατεύθυνση του ανόητου και αναχρονιστικού κωλύμματος εντοπιότητας (!) Ενώ δηλαδή όλες αυτές οι περικοπές γίνονται για την παραμονή της χώρας στο Ευρώ, ωστόσο καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν έχει κωλύμματα εντοπιότητας, γιά τον απλούστατο λόγο επειδή εκεί ΔΕΝ φοβούνται το δικαστή.
    Αυτά τα λίγα. Μέχρι τώρα συμμετείχα στις κινητοποιήσεις. Όμως δεν θα συνεχίσω γιατί δεν αξίζει το κόπο. Μόνο αν με πείσει η ηγεσία της Ενωσης. Ένα έχω να πω σε όλους σας, πολύ φιλικά: το Μάρτιο θα έχουμε νέα μέτρα, ο αρεοπαγίτης μετά βίας θα παίρνει 2.500 ευρώ. Εγώ, λόγω ότι είμαι γερμανοτραφής, στη Γερμανία ένα κομμάτι ψωμί θα το φάω. Η ηγεσία του Α.Π. ας σοβαρευτεί: Αντί να στέλνει ραβασάκια και φιρμάνια, ας κοιτάξει να βρεθεί με τη τρόικα, μήπως και πετύχει κάτι καλό. Συνάδει δε συνάδει με το λειτούργημα. Ο σκοπός π α ν τ α αγιάζει τα μέσα.

    Ευχαριστώ γιά τη Φιλοξενία
    Δημήτρης Αντεισαγγελέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. "Μετα τους Δημάρχους ήλθε και η ωρα και του αντάρτικου των Προισταμένων Δικαστηρίων να αρνούνται να αποστείλουν έγγραφα ή να προβαίνουν σε μειώσεις μισθών Δικαστών, γι αύτό λέω ας ενταχθούμε ως συνιστώσα στην ΓΕΣΕΕ ή στην ΠΟΕ ΟΤΑ...θα γίνουμε πιο διεικδικητικοί..."
    Ξαναχτύπησε ο δηθεν δικαστής "Φαίδων", ο οποίος ειναι τοσο καταρτισμενος ωστε αγνοει οτι δεν υπαρχει "ΓΕΣΕΕ" αλλά ΓΣΕΕ, και μπηκε παλι για να μας πει οτι φυσικα πρεπει να περικοπούν οι μισθοί μας. Τέτοιος ζήλος πια, ειναι αξιοθαυμαστος.
    Αν εισαι συναδελφος μου ντρεπομαι για σενα.
    Και επιμένω: Μόνο η ηγεσια της πολιτικης/ποινικης δικαιοσυνης ειναι πια ΤΟΣΟ ευαισθητη;
    Στους διοικητικους δικαστες και στους δικαστες ελεγκτικου συνεδριου, ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ;
    ΑΝ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ;
    Η δική τους ηγεσία δηλαδή ειναι υπέρ της παρανομίας και οι μονοι σωστοι ειναι οι δικοί μας;
    Ας μου το εξηγησει καποιος.
    Αλλιως εχω καθε λογο να θεωρω, οτι εμεις στην πολιτικη/ποινική δικαιοσυνη ειμαστε ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ, που τα κυνηγανε ολοι, ακομη και οι ηγετες τους.
    Α και κατι ακομη, ειμαι προισταμενος σε περιφερειακο πρωτοδικειο και δεν προκειται να περικοψω τιποτα. Οχι γιατι θελω να κανω "ανταρτικο", κυριε παπαγαλε "συναδελφε", αλλά γιατι η διαταξη που προβλεπει τις περικοπες ειναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και επιπλεον, α) ΤΕΧΝΙΚΑ δεν γνωριζω τον τροπο να κανω την περικοπη, β) ΔΕΝ ΞΕΡΩ με τι κοστολογιο να κοψω, γ) η διακοπή των συνεδριασεων δεν ειναι "υπαίτια" αλλά εχει αιτία την σχετική απόφαση της ΕΔΕ, δ) οι δικαστες μου, ΠΑΝΕ στην υπηρεσια τους, σε αντιθεση με τους απεργούς του Δημοσιου ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ, ε) η Μεγαλη Χαρτα των Δικαστων (Διεθνής Συμβαση) λεει οτι Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ, στ) οι κινητοποιησεις δεν γινονται για "οικονομικους λογους" οπως απαξιωτικα και ισοπεδωτικα αναφερει ο κ. Επιθεωρητής αλλά για την διαφύλαξη του Συνταγματος και της καταφωρης παραβίασής του και την υπαλληλοποίηση-ευτελισμό των Δικαστών.
    Η οργή έχει ξεχειλίσει, τα παπαγαλάκια δεν πείθουν κανέναν.
    Οι "Φαίδωνες", όταν ο καιρος θα εχει περασει, θα αποτελούν μια θλιβερη μειοψηφια που θα την αναφερουν οι συναδελφοι με πικρο χαμογελο.
    Δεν μας φοβιζετε.
    Αντιθετως μας χαλυβδωνετε να συνεχισουμε.
    Εχετε επιλεξει την αυτοαπαξιωση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ας διαδηλώσουμε κι εμείς, δικαστές και εισαγγελείς, όπως έπραξαν οι Ισπανοί, για τα δίκαια αιτήματά μας, ως, σε κάθε περίπτωση, πολύ σκληρά εργαζόμενοι κρατικοί λειτουργοί με ωράρια και συνθήκες εργασίας ιδιωτικού δικαίου αλλά με αποδοχές δημοσίου!!!Εννοείται ότι συνεχίζουμε τις στάσεις 10.00 π.μ. με 15.00 μ.μ. -εξάλλου, δόξα τω Θεώ, όσον αφορά τα δικαστικά μας καθήκοντα έχουμε άπειρες πολιτικές δικογραφίες να επεξεργαστούμε, ασφαλιστικά και πλειστηριασμούς να εκδικάσουμε, υπό παραγραφή επίσης αδικήματα, να εκτελέσουμε υπηρεσίες Προέδρου Υπηρεσίας, κακουργήματα με προσωρινά κρατούμενους, βουλεύματα κλπ και ας μην ξεχνάμε βέβαια τους ανακριτές μας, που συνεχίζουν, ανά την Ελλάδα, αδιάκοπα το βαρύ έργο της ανάκρισης. Όσο για τα λοιπά καθήκοντά μας τα προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά και τα του οίκου μας δεν γίνεται λόγος!!!οι συνθήκες στον δικαστικό κλάδο μάλλον μοιάζουν τριτοκοσμικές.κρίμα γιατί αλλιώς τα είχαμε φανταστεί. "πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή" έλεγε το σοφό άσμα...αλλά ούτε αυτό πλέον δεν είναι εύκολο να κάνουμε, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον ούτε για τα παιδιά μας.Εκεί κατάντησαν τη χώρα μας, έτσι απλά, χωρίς αιδώ, χωρίς σεβασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ανωνυμε 26 Νοεμβρίου 2012 6:18 μ.μ., σε πληροφορω οτι
    α) οι δικαστες ΔΕΝ εχουν "ανωτερους", και συνεπώς δεν εκτελούν "παραγγελίες", σε οποια βαθμιδα κι αν βρισκονται.
    β) η συγκεκριμενη διαταξη της οποιας ζητειται η εφαρμογη ειναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, επομενως οι προισταμενοι οφειλουν να μην την εκτελεσουν, και σε περιπτωση επαναληψης της "παραγγελίας", μπορουν να υπακούσουν με την υπομνηση προς τον "ανωτερο" οτι ζητειται η εφαρμογη αντισυνταγματικης διαταξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Κατα το σχετικο έγγραφο, βλεπω οτι αναφερεται ότι διαπραττουμε "ψευδη βεβαιωση" καταχωρωντας οτι αναβαλλουμε λογω ωραριου στις 10:00.
    Μήπως θα μας ζητηθούν και ποινικές ευθύνες?

    Ερωτηση. Το ποτήρι της οργής ΠΟΤΕ ξεχειλιζει? Υποθετω οτι ΚΑΠΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΚΑΠΟΥ θα υπαρχει και ενα οριο στο κυνηγι των δικαστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Κορυφαίο λάθος της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας η μη συνάντηση με την ΤΡΟΙΚΑ η οποία εκπροσωπεί 27 δημοκρατικά κράτη ίσως πληρωνουμε την έπαρσή μας ή την επαναστατικότητά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Δεν είμαι δικαστής αλλά πιστεύω ότι κανονικά όποιος απεργεί πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του και να μη φοβάται τις πειθαρχικές διώξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Μας κάνουν πλάκα. Δεν εξηγείται διαφορετικά.
    Ο υπάλληλος της βουλής, που αφήνει τα ποτήρια με νερό στους πολιτικούς, παίρνει τα ίδια λεφτά πλέον με τον...πρόεδρο του Αρείου Πάγου!
    Δηλαδή, σχεδόν... 3000 ευρώ και μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας!

    Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παίρνει σχεδόν 1300 ευρώ λιγότερα από τον υπάλληλο με την αρμοδιότητα του "νερουλά" μέσα στη Βουλή!

    Και 1600 ευρώ λιγότερα από τον κύριο αυτόν, παίρνει και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, ενώ ο γιατρός μετά από 10 χρόνια και ο οποίος έχει δαπανήσει άλλα σχεδόν 20 χρόνια για να γίνει γιατρός, παίρνει 1800 ευρώ λιγότερα.

    πηγη parapolitika.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  86. http://www.newsbomb.gr/politikh/story/257038/vinteo-omologia-sok-ellina-voyleyti-se-epitropi-tis-voylis#ixzz2DXQymVCg

    Θαυμάστε. Τίποτε άλλο.
    Την ώρα που εμείς απέχουμε για την μείωση του συνολικού μισθού μας, υπό τον κίνδυνο πειθαρχικών διώξεων και περικοπών, κάποιοι κύριοι βουλευτές "κουράζονται" να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντά τους και επιμένουν να αμείβονται με το κομμάτι.

    Να θυμίσω ότι είναι οι ίδιοι που ως κήνσορες της ηθικής τα έβαλαν με του κακούς δικαστές που δεν δέχονται να κοπεί ο μισθός τους:

    "ΤΡΙΚΑΛΑ VOICE"
    (http://www.trikalavoice.gr/news/2012/09/18/tamilos-kata-dikaston)

    Μετά τους Πανεπιστημιακούς ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. τα έβαλε και με τους Δικαστικούς τους οποίους κάλεσε να… παραιτηθούν, αν δεν είναι ικανοποιημένοι με τα λεφτά που παίρνουν!!!...

    «Εμένα προσωπικά με ενοχλεί που ο δικαστικός κόσμος δεν δέχεται να του γίνει μια μείωση των αποδοχών τους» έλεγε το πρωί της Τρίτης στη Λέσχη 97,6 « δεν μπορεί συνέχεια να την πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας τη χασούρα που υπάρχει από το δημόσιο, πόσο άλλο να κόψουν στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Ποιος δηλαδή να πληρώσει τη... χασούρα, ο άνεργος οικοδόμος ή ο συνταξιούχος των 500 ευρώ;»… Και δεν σταμάτησε εκεί ο Μιχάλης Ταμήλος, ο οποίος συνέχισε την… κατά μέτωπον επίθεση στους Δικαστές: «Οι δικαστές είναι δημόσιοι υπάλληλοι και καλά αμοιβόμενοι, ο μισθός ενός Αρεοπαγίτη αγγίζει το μισθό του πρωθυπουργού, και μπορούν και εκείνοι να ζήσουν με λιγότερα, και σε όποιον Δικαστή δεν αρέσει αυτό, ας αποχωρήσει από τον Σώμα και να εργαστεί ως δικηγόρος. Γιατί αυτοί και να τους κόψουν κάποια χρήματα τον άλλο μήνα ο μισθός τους θα μπει στον λογιαριασμό τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα και μισθό του κόβουν και δεν ξέρει ποιον μήνα θα τον πάρει.Με ενοχλεί αφάνταστα αυτή η αντίδραση που υπάρχει και είναι λάθος να λένε οι δικαστές ότι παίρνουν τα ίδια με τους βουλευτές. Μακάρι να έπαιρναν ίσα με μας, γιατί παίρνουν πολύ περισσότερα»... Ταμήλος τα πάντα όλα!!!



    Ακούει κανείς εκεί ψηλά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ανώνυμε συναδελφε 28 Νοεμβρίου 2012 5:06 μ.μ., μηπως ειναι λιγο αφελής η ερμηνεία που δινεις;
    Δηλαδη εχει ενοχληθεί ο Άρειος Παγος επειδη αναγραφεται το "ωραριο" στις 10 χωρίς να γινεται μνεια της αποφασης της ΕΔΕ;
    Αρα τι λες;
    Οτι αν εχει γραφτει στην επισημειωση οτι "διακοπτει για τις 15:00 και αναβαλλει λογω ωραριου" ολα ειναι ενταξει;
    Γραμματικό/συντακτικό ειναι το θεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Πιστευω ότι οι διακοπές συνεδριάσεων πρέπει να περιοριστούν σε επίπεδο διαμαρτυριας,δηλαδή μια ωρα το πολύ,γιατί δεν οδηγούν πουθενά.Το ΔΣ αποφάσισε έτσι γιατί αυτο ήθελε η πλειοψηφία των συναδέλφων,τους οποίους και εκπροσωπει,δεν νομίζω ότι δεν αντιλαμβανεται το αδιέξοδο.Αλλα αν αυτό επιθυμει η πλειοψηφία των δικαστών ειδικά του πρώτου βαθμού,τι να πει κάνεις?Αυτοι είναι το μέλλον του δικαστικού σωματος εξάλλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Αγαπητέ συνάδελφε 28 Νοεμβρίου 5:06 μμ,σε ευχαριστώ πολύ που βρήκες το χρόνο και με διαφώτισες.Ειλικρινά.Καλό κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Εύγε κύριε Ταμήλο μου!! Αφού παίρνω περισσότερα από εσάς έχω να σας προτείνω κάτι μιάς και είστε "αδικημένος"..."Μιχάληηη,αλλάζουμε σακάκια?".(Από την ταινία "Ελα στο θείο",ατάκα του αθάνατου Σταυρίδη πρός τον Βασταρδή.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. http://on-news.gr/2012/11/29/dite-ton-mistho-tou-anthropou-pou-allazi-ta-potiria-me-to-nero-stous-vouleftes-ke-valte-ta-klamata/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Πάντως, καλά τα κατάφερε η πολιτική εξουσία! Έβαλε τη μια κοινωνική και επαγγελματική τάξη απέναντι στην άλλη, έτσι ώστε να μην ασχολούμαστε με την ίδια αλλά και τα βάρβαρα μέτρα που αυτή νομοθετεί...Εύγε σε όλους! Πέσατε στην παγίδα τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Σωστή η παρατήρηση σχετικά με την πολιτική εξουσία. Όσον αφορά τον "κύριο" Ταμήλο κακώς ασχολούμαστε(σαν λαός)τόσο πολύ μαζί του. Όσο ασχολούμαστε τόσο θάρρος(και θράσος)του δίνουμε για νέα "κατορθώματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Συνάδελφε της28-11-12, 12.48 μ.μ., δεν λέω ότι είναι γραμματικό-συντακτικό το θέμα. Ούτε κάνω τον έξυπνο. Να βοηθήσω ήθελα, γιατί κι εμείς πήραμε μία σύγχυση αρχικά, διότι δεν αποτελεί βεβαίως ψευδή βεβαίωση το ότι διακόπτεις βάσει απόφασης ΕΔΕ και αναβάλλεις μετά τη δήλωση του Γραμματέα της έδρας ότι θα τηρήσει το ωράριο, αφού όλα αυτά, δηλ και η δήλωση που γίνεται στις 10.00 και μετά, είναι αληθή και έχουν πράγματι λάβει χώρα. Τίποτα δεν βεβαιώνεται ψευδώς. Το να γράφεις, όμως, "αναβάλλει λόγω ωραρίου Γραμματέα έδρας" σκέτο στις 10 π.μ. δεν αποτυπώνει την αλήθεια, όταν παραλείπεις να γράψεις ότι διέκοψες την εργασία σου, βάσει της απόφασης της ΕΔΕ, διότι τότε βεβαιώνεις απλώς ότι στις 10.00 π.μ. ανέβαλες τις υποθέσεις λόγω παρόδου ωραρίου, χωρίς να έχει συμβεί αυτό. Αποκρύπτεις δηλ. το ότι διέκοψες την εργασία βάσει απόφασης ΕΔΕ και αυτό το επεσήμαναν ήδη κάποιοι επιθεωρητές ότι είναι λάθος. Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Μη βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις "αφελή" έναν συνάδελφό σου. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Να σταλλεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και έγγραφο για τον αριθμό των υποθέσεων που αναβλήθηκαν λόγω αποχής των δικηγόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Ανώνυμε της 1 Δεκεμβρίου 2012 1:16 π.μ.

    Από πλήθος σχολίων σε αυτό το ιστολόγιο φανερώνεται ότι πολλοί πλέον αντιδρούν υπό το κράτος πανικού μπροστά στο αναπόφευκτο τέλμα. Η πραγματικότητα, κυρίες/κύριοι, είναι ότι παίξατε και χάσατε. Οι "διακοπές" κλπ όχι μόνο δεν πέτυχαν κανένα από τους αντικειμενικούς σκοπούς που είχαν τεθεί αλλά έστρεψαν εναντίον σας και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας (βλ. η χαιρεκακία της πτώσης των ισχυρών) και επιπλέον απέδειξαν στη κυβέρνηση ότι μπορεί "αβρόχοις ποσί" να μειώνει τις αποδοχές σας αφού, επί της ουσίας, δεν υφίσταται πολιτικό κόστος και -όσο και αν τούτο φανεί παράδοξο-, το κράτος συνεχίζει τη λειτουργία του ακόμη και με δικαστήρια που υπολειτουργούν. Κοντολογίς όχι μόνο δεν αποτρέψατε τις μειώσεις των αποδοχών αλλά στρώσατε το δρόμο και για τις επόμενες. Η ήττα είναι ολοκληρωτική. Δεν υπάρχει ορατή διέξοδος, αλλά μόνο το αδιέξοδο της πλήρους ρήξης. Ούτε κατά τη γνώμη μου οι αγωγές στο μισθοδικείο πρόκειται να έχουν καμία τύχη. Αντί, λοιπόν, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να κάνετε μια αποτίμηση των όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα και να αποφασίσετε είτε κλιμάκωση είτε διακοπή των κινητοποιήσεων (τούτο είναι δική σας δουλειά), αρκετοί αναλώνεστε (με πείσμονα εμμονή) σε κόντρες με τους δικηγόρους, τους μοναδικούς -και τελευταίους- συμμάχους σας. Ώστε είναι άστοχη και επιπόλαια η σύγκριση με τις αποχές των δικηγόρων. Αλλά φαίνεται πως κάποιοι που -τώρα πια θέλοντας και μη- θα υποχρεωθούν εκ των πραγμάτων να κατεβάσουν το κεφάλι υποταγμένοι στη σκληρή μοίρα, θέλουν να βγάλουν "το άχτι τους" στους δικηγόρους. Εδώ είναι που θα γελάσουμε...
    Δικηγόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Όλα, λοιπόν,βαίνουν καλώς εναντίον μας! Η κοινωνία αξιώνει(έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται μία σημαντική μερίδα έντυπης και τηλεοπτικής δημοσιογραφίας) άμεση λύση της αποχής και στροφή επί το έργο, με σθένος και αυτοπεποίθηση. Η επωδός: "Φτάνει πια, ως εδώ, το παρατραβήξατε! Παραβιάζετε το Σύνταγμα!" Και από κοντά η απειλή πειθαρχικών διώξεων, γιατί "ο φόβος φυλάει τα έρημα". Ώστε ο δικαστής δεν πεινάει, δεν διψάει, δεν κρυώνει, δεν αρρωσταίνει, πληρώνει κανονικά τους φόρους του, τις συνδρομές του και τις άλλες υποχρεώσεις του, ενημερώνει τακτικά τη βιβλιοθήκη του και δεν παίρνει χαμπάρι από τίποτα. Είναι η τέλεια ρυθμισμένη μηχανή παραγωγής "πλήρως και εμπεριστατωμένως αιτιολογημένων" αποφάσεων, κατά πώς λέει το Σύνταγμα, επ' αγαθώ της κοινωνίας. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες που δεν πρέπει να απασχολούν. Η επιχειρηματολογία αυτή φέρνει στο νου μου τον συμπαθή γαϊδαράκο του Χότζα: το αφεντικό του, για να δοκιμάσει τις αντοχές του, τον φόρτωνε, τον φόρτωνε, τον ξαναφόρτωνε, ώσπου, τέλος,του έβαλε ένα ξυλάκι ακόμη και ο γαϊδαράκος κατέρρευσε! Μήπως και εμείς, με όλα αυτά που γίνονται τελευταία, έχουμε φθάσει στο σημείο να μας βάλουν το ξυλάκι που θα επιφέρει την κατάρρευση? Υπερβολές, θα μου πείτε. Όμως, οι εντός των τειχών καλώς γνωρίζουν και κατά τη γνώση τους αυτή πρέπει και τη στάση τους να ρυθμίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
    "Οι "Φαίδωνες", όταν ο καιρος θα εχει περασει"
    Απαντώντας στον εν λόγω αγωνιστή συνάδελφο θέλω να του γνωρίσω απλά οτι είμαι συνάδελφος, οτι η αποψή του είναι ίδιον μιας αντιδικαστικής αντίληψης που διαχειμάζει προφανώς στον πολιτικό χώρο τον οποίο κινείται και που έχει αναναγάγει την οικονομίστικη αντίληψη της δικαιοσύνης υπεράνω και αυτής της ίδιας της δικαιοσύνης...μεταμορφώνοντάς τη σε "συνιστώσα" κάποιου εργατικού σωματείου(ΓΣΕΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ)...ο ίδιος και οι συν αυτώ αυτοαπαξίωσαν την δικαιοσύνη ..... Η δικαιοσύνη δεν βρίσκεται και δεν βρισκόταν ποτέ σε σταυροδρόμι είχε καθαρούς ορίζοντες καθαρή σκέψη και περίσσευμα ψυχής....Αντιληφθείτε επιτέλους οτι το δικαστικό σώμα δεν καθιερώθηκε στην συνείδηση του λαού λόγω των υψηλών αμοιβών που εκείνοι τους οποίους υβρίζετε καθημερινώς πέτυχαν υβριζόμενοι και χωρίς απεργίες...
    ΦΑΙΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Επιμενω.
    Οι "Φαίδωνες", όταν ο καιρος θα εχει περασει, θα αποτελούν μια θλιβερη μειοψηφια που θα την αναφερουν οι συναδελφοι με πικρο χαμογελο.

    Και μαθηματα δικαστικου ηθους δεν δεχομαι.
    Υ.Γ. Αλήθεια, σε ποιον ακριβως πολιτικο χωρο κινουμαι, μια και το αναφερατε, αγαπητέ συναδελφε (;;;;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Προς Φαίδωνα και λοιπούς :

    'Εχετε δει την ταινία Safe Sex ? Σε μια σκηνή καυγά , ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης αναφωνεί "Καλέ μην πλακώνεστε ! " Αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ