Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κι όμως, το 70% της βουλευτικής αποζημίωσης είναι αφορολόγητο!

Μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα δημιουργεί η δημοσίευση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του πολιτικού κόσμου καθώς προκύπτει ότι παρά τους νόμους που έχουν ψηφιστεί, το 70% των ετήσιων εισοδημάτων τους παραμένουν αφορολόγητα.  


Όπως μάλιστα ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο «Πρώτο Θέμα» της περασμένης Κυριακής: «ακόμα και σήμερα από τα περίπου 100.000 ευρώ βουλευτικών εισοδημάτων, τα 30.000 ευρώ φορολογούνται με κλίμακα και τα υπόλοιπα τα λαμβάνουν “μαύρα”».

 Την ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση καταθέτει νέο νομοσχέδιο φορολογώντας τους πολίτες από το πρώτο ευρώ, οι βουλευτές -εκμεταλλευόμενοι την εγκύκλιο Παπακωνσταντίνου- εξακολουθούν να απολαμβάνουν απόλυτη φορολογική ασυλία. Με τον τρόπο αυτό ένας μισθωτός των 18.000 ευρώ ετησίως θα πληρώσει τον ίδιο φόρο με τον βουλευτή που έλαβε 85.000 ευρώ!

Το πλέον εντυπωσιακό, που αποδεικνύει ότι οι 300 της Βουλής λειτουργούν συντεχνιακά, είναι ότι τον Απρίλιο 2010, ψήφισαν νόμο με τον ειρωνικό τίτλο «αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης». Οι διατάξεις του, μεταξύ άλλων, καταργούσαν πλήρως τις φοροαπαλλαγές των βουλευτών από 1.1.2010. 

Στην πορεία όμως, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έφερε εγκύκλιο η οποία στην ουσία επανέφερε το παλιό, προνομιακό καθεστώς. Αυτό, αποδεικνύεται περίτρανα από τις δηλώσεις πόθεν έσχες που δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην δημοσιότητα. Σε αυτές θα έπρεπε – υποτίθεται – να αποτυπώνεται η εφαρμογή της «φορολογικής δικαιοσύνης».  Αντ’ αυτού, φαίνεται ότι το 70% των βουλευτικών εισοδημάτων παραμένει αφορολόγητο. 

Ορισμένα, τυχαία παραδείγματα είναι ενδεικτικά και αποδεικνύουν ότι η «αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης» αφορά όλους τους άλλους εκτός των πολιτικών:

-        Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ) εμφανίζει συνολικά εισοδήματα από την βουλευτική του ιδιότητα ύψους 87.866 ευρω, εκ των οποίων φορολογήθηκαν μόνο τα 27.305 ευρώ.

-        Η κυρία Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ) δηλώνει 66.493 ευρώ ως αφορολόγητο ποσό και 18.397 ευρώ ως φορολογητέο

-        Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) έλαβε ως βουλευτική αποζημίωση 115.099 ευρώ, εκ των οποίων τα 86.378 ευρώ ήταν αφορολόγητα!

-        Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έλαβε ως βουλευτική αποζημίωση 91.142 ευρώ, εκ των οποίων τα 64.986 ευρώ ήταν αφορολόγητα

-        Το ίδιο και ο κ. Κώστας Καραμανλής: συνολικά βουλευτικά εισοδήματα 93.525 ευρώ, από τα οποία τα 63.742 ευρώ «μαύρα»

Πώς όμως γίνεται αυτό; Όπως παραδέχονται ορισμένοι πρώην βουλευτές στην πραγματικότητα φορολογείται μόνο ένα μέρος της βασικής βουλευτικής αποζημίωσης και παραμένουν αφορολόγητα όλα τα επιδόματα, η τηλεφωνική και ταχυδρομική ατέλεια , η αποζημίωση για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και οι κρατήσεις υπέρ κόμματος. Μόνο τα επιδόματα, οι ατέλειες και η συμμετοχή στις επιτροπές ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 5.000 ευρω το μήνα για κάθε βουλευτή. Δηλαδή, 60.000 ευρώ «μαύρα» το χρόνο στα οποία προστίθενται ένα ποσοστό περι το 25% της βασικής βουλευτικής αποζημίωσης καθώς και το ποσό που πηγαίνει απευθείας στο κόμμα!

Η εγκύκλιος Παπακωνσταντίνου που χάρισε το αφορολόγητο στους βουλευτές

Πως και γιατί από το νόμο που θα καταργούσε πλήρως το αφορολόγητο των εθνοπατέρων, αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτό το αίσθημα ισονομίας, επανήλθε -από το παράθυρο- το προνομιακό καθεστώς;

Η εγκύκλιος δια χειρός Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ήρθε σε μια περίοδο που ο τότε «τσάρος» των Οικονομικών δεχόταν έντονη αμφισβήτηση από το εσωτερικό του κόμματός του. Αυτή ανέφερε ότι :«Με τις διατάξεις της παραγράφου 12 του άρθρου αυτού, από 1/1/2010, καταργείται ο ειδικός τρόπος φορολόγησης, που οριζόταν από το άρθρο 5 του Ζ' ψηφίσματος του έτους 1975 (Φ.Ε.Κ 23 Α ') της Ε' Αναθεωρητικής Βουλής, και ίσχυε για τους Βουλευτές - Δικαστές. Δεν καταργούνται τα δύο τελευταία εδάφια της παραγράφου 1 του εν λόγω άρθρου, σύμφωνα με το οποίο, από τη βουλευτική αποζημίωση αφαιρείται ποσό ίσο με το εικοσιπέντε τοις εκατό (25%) του ακαθάριστου ποσού της ως τεκμαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών μίσθωσης πολιτικών γραφείων και λοιπών δαπανών άσκησης του λειτουργήματος». 

Με την πρώτη ανάγνωση θα πίστευε κανείς ότι φορολογείται το 75% των βουλευτικών εισοδημάτων. Στην πράξη όμως γίνεται το αντίστροφο. Ειδικότερα, ο «διάβολος» στο παραπάνω απόσπασμα κρύβεται στον όρο «βουλευτική αποζημίωση» η οποία αποτελεί το 1/2 των συνολικών βουλευτικών εσόδων. Με τον τρόπο αυτό παρέμειναν αφορολόγητα τα διάφορα επιδόματα και Συνταγματικά βάρη (αποτελούν το 50% των βουλευτικών εσόδων) καθώς και ένα έξτρα 25% της βασικής βουλευτικής αποζημίωσης.

Βουλευτής με εισόδημα 93.000 ευρώ πληρώνει φόρο 5.500 ευρώ!

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή και θα ψηφιστεί τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου 2013, δεν περιλαμβάνονται διατάξεις για την φορολόγηση των βουλευτών. Αλλωστε, νόμος που αμβλύνει τις αδικίες και εξισώνει ως ένα βαθμό πολιτικούς και υπόλοιπους πολίτες, υπάρχει από το 2010, αλλά δεν εφαρμόζεται στην πράξη. 

Υπό αυτά τα δεδομένα, με το νέο φορολογικό σύστημα ένας μισθωτός ή συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο 5.500 ευρώ. Το ίδιο ποσό θα κληθεί να πληρώσει και ένας βουλευτής με εισόδημα ύψους 93.000 ευρώ! Στην περίπτωση που εφαρμοζόταν ο νόμος, ο ίδιος βουλευτής θα έπρεπε να καταβάλει 39.000 ευρώ!

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=244175

24 σχόλια:

  1. Κατά τα λοιπά,
    ο κ. Στουρνάρας επικαλείται τον "πατριωτισμό" των Δικαστών, σχετικά με την είσπαρξη του γνωστού τέλους, δια μέσου της ΔΕΗ, γιατί έτσι εισπράττεται άμεσα.

    ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ κ. Στουρνάρα, το οποίο ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από τη βούληση κανενός άλλου, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.

    ΜΕΙΩΣΤΕ ανάλογα τους μισθούς σας και αυτούς των υπουργών και βουλευτών, και έτσι είμαστε εντάξει.
    ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕΙΩΣΤΕ και τις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής, των συμβούλων σας, και όσων άλλων οι αποδοχές δεν μειώθηκαν και είμαστε εντάξει.

    ΦΤΩΧΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΦΤΩΧΟΙ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΥΤΟΥ, ΦΤΩΧΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΟΥ, ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ.

    Για να μην έχουμε και την κοινωνία απέναντι μας, κατά τη γνωστή πρόσφατη ρήση του κ. Ρουπακιώτη.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 100% έπρεπε να είναι αφορολόγητα τα εισοδήματά τους.Γιατί?Γιατί έτσι!"Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει", όπως αρέσκονται να λένε κι οι ίδιοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύγε στους 300 λεβέντες, που κάνουν στους δικαστές μαθήματα πατριωτισμού και αυταπάρνησης. Τους αξίζουν αυτές οι αμοιβές γιατί πρόσφεραν τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα, αυτοί που "δούλεψαν" τόσο σκληρά για να φθάσουμε να είμαστε με το χέρι απλωμένο. Ήθελε πραγματικά πολλή και συντονισμένη δουλειά. Καλές Γιορτές στην ελληνική βουλή, μήπως να ψηφίζανε και από δέκα γαλοπούλες δωρεάν για καθένα λεβέντη;;; Είπαμε, το αξίζουν τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ισότητα, το ισόκυρο, η αξιοκρατία και η δημοκρατία στο μεγαλείο τους.
    Μπράβο ελληνικέ λαέ για την ψήφο σου.
    Και εσύ έρμε Πρωτοδίκη κάτσε γράφε μέρα νύχτα για να δώσεις αυτά που θα πάρεις (και άλλα ακόμη) στην εφορία, γιατί αυτό σου αξίζει.
    Τι νόμισες δηλαδή. Ότι είσαι ίσα και όμοια με τον βουλευτή;
    Δεν πας καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπάρχει κάπου το σχέδιο ανάκλησης της φορολογικής μας δήλωσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πλέον φοβερό και ενδεικτικό των μεθοδεύσεων σε βάρος των δικαστών, είναι ότι ο νόμος αυτός του 2010 "για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης" (sic), ο οποίος αφορούσε βουλευτές και δικαστες, τελικά έγινε, μόνο για τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, αφού με μια μόνο εγκύκλιο, από την πίσω πόρτα, την " έβγαλαν καθαρή" οι βουλευτές!!!Ευφάνταστο σχέδιο, μεγαλοφυες, ασύλληπτο για εμάς τα...αθώα εργατικά πλάσματα, που είμαστε τόσο απασχολημένοι με το έργο μας, με τον απίστευτο φόρτο εργασίας και...τις πιεστικές προθεσμιες, που ούτε που πήραμε χαμπάρι τι γινόταν και την κοροϊδία που μας πέταξαν κατάμουτρα.Εγώ πάντως δεν πήρα...Μπράβο μας!Και ύστερα κάποιοι αντέδρασαν και σχολίασαν την Πρόεδρο της ΕΔΕ, που μιλούσε για μειώσεις των αποδοχών μας κατά 60% περίπου.Απορώ.Αυτοί δεν συνυπολογιζουν και τους αυξημένους φόρους στα έξοδα, ώστε να εξάγουν σε ετήσια βάση, ποια η μείωση των εισοδημάτων τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να πούμε πια;
    Αυτοί νομοθετούν αυτοί εξαιρούνται από κάθε τι που βαρύνει τους Έλληνες πολίτες. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει με όλη του τη σημασία!
    Και με εγκύκλιους καταργούν τους νόμους!!
    Ελλάς των πολιτικών το μεγαλείο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή και θα ψηφιστεί τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου 2013, ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ διατάξεις για την φορολόγηση των βουλευτών. Δηλ. οι κύριοι αυτοί θα εξακολουθήσουν κατά πλήρη παράβαση του Συντάγματος και του ψηφισθέντος από τους ίδιους Νόμου να έχουν τα 3/4 των απολαβών τους αφορολόγητα. Και θυμηθείτε, ότι τόλμησε κάποιος αρχηγός τους να καλέσει τους δικαστές να συμβάλουν με τον οβολό τους στη σωτηρία της πατρίδας μας(....) Οι Ενώσεις των Δικαστών τί κάνουν; Γιατί δεν έβγαλαν στο προσκήνιο αυτό το μείζονος ηθικοοικονομικής σημασίας θέμα;; Μήπως, είναι έστω και τώρα καιρός να το αξιοποιήσουν δεόντως, δεδομένου του ΙΣΟΚΥΡΟΥ & ΙΣΟΤΙΜΟΥ των τριών Εξουσιών του Κράτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι ενώσεις γιατί δε ζητούν εξίσωση στο αφορολόγητο;Το είχαμε παλειά και καταργήθηκε.Πρέπει να επανέλθει.αυτά τα θέματα λύνονται μόνο με το μισθοδικείο.Αλλά οι αγωγές ακόμη ετοιμάζονται.Ταα δικηγορικά γραφεία τις έχουν από καιρό ετοιμάσει.Και τις καταθέτουν συνάδελφοι μεμονωμένα.Ο τέως Πρόεδρος του Α.π.κ. Κεδίκογλου θα μείνει στην ιστορία για την τόλμη και την αποφασιστικότητά του.Υπήρξε ο σωτήρας μας.Μας έβγαλε από τη μιζέρια και τη φτώχεια.Αποκατέστησε το κύρος μας.Τώρα τι κάνουμε; Μιά τρύπα στο νερό.Ικεσίες,κλαψουρίσματα,που δεν συγκινούν κανένα.Ούτε τους Κυβερνώντες, ούτε το λαό.Και φθάσαμε στο σημείο να λένε ότι με τις αποφάσεις μας, που είναι φιλολαικές, εκδικούμεθα την Κυβέρνηση.Και αφού αναβληθήκανε χιλιάδες υποθέσεις, που επικρέμανται στους ώμους μας,τώρα κάναμε πίσω για να δώσουμε τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση να το ξανασκεφθεί.Αλήθεις, πιστεύει κανένας ότι κάτι θα αλλάξει;Αν το πιστεύει, θα είναι πολή αφελής.Συμπέρασμα.Από όλη αυτή την ιστορία δεν κερδίσαμε τίποτα.Αντιθέτως θα μαρτυρήσουμε με τις συσσωρευμένες υποθέσεις, οι οποίες θα συνεπιφέρουν και πειθαρχικά για καθυστέρηση.Καλώ τους συναδέλφους να αγνοήσουν τους συνδικαλιστές και να απευθυνθούν στους δικηγόρους που αναλαμβάνουν τέτοιες αγωγές και να προστεθούν στον πίνακα των προσφευγόντων για να είναι μαζική η΄προσφυγή.Είναι το τελευταίο μέσο που μας απέμεινε.¨Οσο συντομότερα, τόσο καλύτερα.Αν το είχαμε κάνει από την αρχή, τώρα θα είχαν εκδικαστεί.Είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας.Μην περιμένουμε πλέον λύση από συνδικαλιστές που απέτυχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υπάρχει σωστή συνδικαλιστική μας εκπροσωπηση τι άλλο περιμένατε δηλαδή ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το μόνο πρόβλημα σου 11:19 είναι οι συνδικαλιστές.
    Αν ο κάθε συνάδελφος κάνει μόνος του αγωγή, τη "βάψαμε" όλοι μαζί, στην κυριολεξία.
    Γράφεις ότι, αν είχαμε από την αρχή προσφύγει στο μισθοδικείο θα είχαν εκδικαστεί οι αποφάσεις.
    Έστω ότι είναι έτσι. Το αποτέλεσμα της δίκης το γνωρίζεις;
    Είσαι σίγουρος ότι θα είναι υπέρ των δικαστών;

    Και τέλος, ο Κεδίκογλου τι έκανε για τους δικαστές και τον εκθειάζεις τόσο;
    Ρωτώ γιατί δεν ξέρω.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλα τα μέτρα, όλα τα "ισοδύναμα", υποτίθεται ότι λαμβάνονται προκειμένου, όπως λένε, να σωθεί η Χώρα οικονομικά προκειμένου να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Κάνω κάποιο λάθος; Έχει κανείς Σας υπόψη του, ότι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ (το έχω ψάξει) ΔΕΝ υπάρχουν κωλύμματα εντοπιότητας, τα οποία μας εξοντώνουν οικονομικά;
    Γιατί σιωπά η ένωση; Μήπως επειδή οι "Αθηναίοι" και οι "Θεσσαλονικείς" είναι ούτως ή άλλως βολεμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά στο πλαίσιο της απολύτου εξίσωσής μας με τους βουλευτές προτείνω ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και των άλλων ανωτάτων Δικαστηρίων να εκλέγεται με δημοψήφισμα....να καταρτίζει συνδυασμό με τους Δικαστές ανα περιφέρεια οι οποίοι θα εκλέγονται όπως οι βουλευτές....Ας αντιληφθούμε επιτέλους τα όρια της γελοιότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα καλοπληρωμένα 'παπαγαλάκια' των μμε θα το πουν κι αυτό; Γιατί μας ζάλισαν με τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα και τους συνταξιούχους μαϊμού (κατά το δόγμα μαζί τα φάγαμε του γνωστού υπέρβαρου πρώην υπουργού με τα 60 ακίνητα και την κατά 30 χρόνια μικρότερή του σύζυγο). Κάτι είπαν και για τους υπαλλήλους της βουλής (έτσι για στάχτη στα μάτια), γιαυτό το ρεζιλίκι τί θα πουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/462591/ohi-sta-forologika-dikastiria-apo-tous-dioikitikous-dikastes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οράτε συνάδελφοι τι λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης! Εμείς ψηφίσαμε το νόμο για το 18μηνο?? Να καταλάβουν ΟΛΟΙ επιτέλους ότι τα παράπονά τους να τα υποβάλλουν στη Βουλή που εισάγει και ψηφίζει τροποιήσεις επί τροποποιήσων κάθε τρίς και λίγο! Και σιχάθηκα τα σχόλια του κάθε ανεγκέφαλου οτι οι Δικαστές είναι όλοι διεφθαρμένοι και ζάπλουτοι.Και ομιλώντας τη γλώσσα της "πλουτοκρατίας" όπου ανήκω...Άει και σιχτήρι στην τελική!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανωνυμε 20 Δεκεμβρίου 2012 6:30 π.μ., ωραιο το ποσταρισμα στις 6.30 τα χαραματα, την αλλη φορα γυρνα πλευρο και ξανακοιμισου.
    Και κοιτα να αντιληφθείς εσύ τα ορια της γελοιοτητας.
    Παπαγαλακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εντελώς πληροφοριακά, προς απάντηση του σχολιστή των 6.30: Τον πληροφορώ λοιπόν, ότι σε χώρες όπως η Γερμανία, αλλά και η Ελβετία, οι δικαστές των ομοσπονδιακών δικαστηρίων (Συνταγματικού, Ανωτάτου Ακυρωτικού, κλπ.), εκλέγονται από ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα αναλογικά, γιά ορισμένη θητεία ανανεώσιμη ανα τριετία με όριο τα 9 ή 12 χρόνια (προκειμένου γιά πρόεδρο) και απαιτείται πλειοψηφία 2/3 και 4/5 γιά τον πρόεδρο. Το πιο ενδιαφέρον είναι, ότι ως Δικαστές των Ομοσπονδιακών Δικαστηρίων, μπορούν να ορισθούν και καθηγητές της νομικής. Αυτά λοιπόν ισχύουν σε ευρωπαϊκές χώρες, στο κλάμπ των οποίων αγωνιζόμαστε να μείνουμε. Δηλαδή και αλλού οι δικαστές ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ. Και μιλάμε γιά ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ πανευρωπαϊκού ΚΥΡΟΥΣ.
    Φιλικά, Δ.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το σύμπαν και η γελιότητα (βλακεία) δεν έχουν όρια.
    Αφιερωμένο εξαιρετικά στον 6:30 (20-12).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν τα σχόλια αντικατοπτρίζουν σ' ένα σημείο τον βαθμό πολιτικής και κοινωνικής ωρίμανσης των Δικαστών, πρόκειται για λυπηρό φαινόμενο. Δείχνει μάλλον την ανωριμότητά τους στο να αντιληφθούν βασικές παραμέτρους του πολιτικού τοπίου. Άλλος εκθειάζει τον Κεδίκογλου προφανώς για την στάση του στο Μισθοδικείο, χωρίς να τον ενδιαφέρει η στάση του συγκεκριμένου όλη την περίοδο της Προεδρείας του. Άλλος βλέπει σαν σωτηρία τις "αγωγές", χωρίς να βλέπει ότι η σύνθεση του Μισθοδικείου θα είναι πιθανότατα "στημμένη" ώστε να απορριφθούν οι αγωγές σας (όσοι αφελείς έχετε αντίθετη πεποίθηση θα διαψευστείτε πολύ σύντομα). Άλλοι κατηγορούν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σας, λες και υπήρχαν άλλοι τρόποι διεκδίκησης (τη στιγμή μάλιστα που οι αποφάσεις ήταν αποφάσεις της ΓΣ, δηλαδή όλων σας). Με τα κουταβίσια μάτια τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η παρούσα Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο στόχο να περάσει πάση θυσία τις επιταγές του ΔΝΤ και δεν "ακούει" πια κανέναν, εκτός από ομάδες που έρχονται σε σκληρή αντιπαράθεση μαζί της. ΦΙΛΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ (ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΣΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με την επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα ξεχάσουμε πολλα,απο το κράτος δικαστών διότι εκεί οδηγούν πολλοί το δικαστικό σώμα, καλιτερη η κοινοβουλευτική δημοκρατία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 21-12-12, 4.42μμ, μάθε πρώτα ποιες είναι οι μη αναθεωρησιμες διατάξεις του Συντάγματος και τι εστί ακριβώς κοινοβουλευτική Δημοκρατία και τι "κράτος δικαστών" και μετά εκβίαζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για πες μας ανωνυμε 21 Δεκεμβρίου 2012 8:53 π.μ., από πού γνωριζεις οτι η συνθεση του μισθοδικειου θα ειναι "στημενη" (οχι στημμένη)για να απορριφθούν οι αγωγές μας;
    Εχεις πληροφοριες εκ των εσω;
    Και ποιος σου τις δινει;
    Σε κοιταω με τα κουταβισια ματια μου, για να μου πεις πώς το γνωριζεις αυτο.
    Αλλιως εχω καθε δικαιωμα να πιστευω οτι εισαι απλως ο γνωστος εγκαθετος που γραφει παντα πολυ πρωινες ωρες και προσπαθει να μας αποτρεψει απο τη διεκδικηση των δικαιωματων μας.
    Και συγνωμη για την ανωριμοτητα μου, ετσι; Πού θα παει, θα ωριμασω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτά τα περί στημένων συνθέσεων είναι αποκυήματα της φαντασίας δικηγόρων η άλλων κακόβουλων που ασχολούνται κακώς με τα θέματά μας.Ας μας αφήσουν ήσυχους και δεν έχουμε ανάγκη υποδείξεων τέτοιου είδους.Και μάλιστα ανορθόγραφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ