Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ρουπακιώτης: «Εχουν βαλτώσει οι φορολογικές υποθέσεις»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Την άμεση κατάθεση νόμου για την ταχεία εκδίκαση σοβαρών ποινικών αδικημάτων προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, καυτηριάζοντας έντονα το γεγονός ότι έχουν «βαλτώσει οι φορολογικές υποθέσεις, για τις οποίες υπήρχε πρόγραμμα να έχει εκδικαστεί το 20% από αυτές, από τον περασμένο Ιούνιο». 


«Υπάρχει δραματική υστέρηση στην οργάνωση της δικαιοσύνης. Είναι όνειδος να βγαίνουν έξω ακόμα και κρατούμενοι που βαρύνονται με βαριές κατηγορίες, λόγω παρέλευσης του 18μηνου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρ. Μαρκογιαννάκη.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το πρόβλημα της διαφθοράς και δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί, με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα τα δικαστήρια» επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Μαρκογιαννάκης. Παράλληλα, χαρακτήρισε «απαράδεκτο να κατεβάζουν στις δύο το μεσημέρι τα μολύβια οι δικαστές», ενώ ανέφερε περίπτωση δικαστηρίου που δεν κάλεσε μάρτυρες γιατί είχε χαθεί ο κατάλογος με τα ονόματά τους.

«Στο νομοσχέδιο που προωθείται έχουμε διατάξεις για εκείνους που διέπραξαν σοβαρά οικονομικά αδικήματα, ώστε να επισπεύδονται οι αποφάσεις. Είναι μια εκρηκτική κατάσταση. Υπήρχε πρόγραμμα να τελειώσουν στο 20% οι φορολογικές υποθέσεις μέχρι τέλος του Ιουνίου, αλλά έχουν βαλτώσει» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αποδίδοντας το πρόβλημα πέρα από τη μηχανογράφηση και στη μεγάλη έλλειψη δικαστικών υπαλλήλων.

Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης απηύθυνε έκκληση στους εισαγγελείς και τους δικαστές να σκεφτούν το χρέος τους και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ελληνικής κοινωνίας.

«Η κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, γεννά και πολλές δίκες. Υπάρχει σωρεία αδικημάτων στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης, τα εγκλήματα με τα λευκά κολάρα. Μετά τις 19 Ιανουαρίου, πιστεύω να σκεφτούν το χρέος τους στην ελληνική κοινωνία, γιατί η πολιτεία θα πράξει αυτό που όφειλε. Ήρθε η ώρα και οι δικοί τους υπάλληλοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ελληνικής κοινωνίας» σημείωσε ο κ. Ρουπακιώτης και πρόσθεσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ελαχιστοποιήσουμε αυτούς που αφήνονται ελεύθεροι μετά το 18μηνο και να περιορίσουμε εκείνους που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα με τρόπο που δεν πρέπει. Μέσα από το e- justice δεν θα υπάρχει δικαστήριο που δεν θα είναι μηχανογραφημένο».

«Έχει 'κακοφορμίσει' το θέμα με τις καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, γι' αυτό και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει προβεί σε τόσες καταδίκες σε βάρος της χώρας μας» κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο θέμα παρενέβη και ο προεδρεύων του Σώματος, Αθανάσιος Νάκος, που τόνισε ότι όχι μόνο στα ποινικά, αλλά και στα πολιτικά δικαστήρια παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται επιχειρήσεις με ποινικές ρήτρες για λεφτά που δικαιούνται.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4777004

12 σχόλια:

  1. Σε κάθε τρεις αποφάσεις που εκδίδονται εντός της ημέρας, δώρο ένα κουτί μανταλάκια.
    Με πέντε αποφάσεις δώρο ένα αρνί
    Με δέκα αποφάσεις δώρο ταξίδι στην Αιδηψό για ιαματικά λουτρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α μαλιστα κυριε Υπουργε, κι εγω νομιζα μετα τη συγκινητικη ομιλια σας στη γενικη συνελευση, οτι θα φερετε κανενα νομο να μην μας ενοχλουν οι τραπεζες...
    Μπα, λαθος θα καταλαβα.
    Μηπως ηρθε η ωρα στις 19 Ιανουαριου για ακομη πιο ισχυρες κινητοποιησεις απο αυτες του Σεπτεμβριου-Νοεμβριου, μπας και παρουν χαμπαρι καποιοι?
    Ελπιζω τα εκκαθαριστικα της μισθοδοσιας που ηρθαν ηδη να ξυπνησαν καποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν συνθέσεις ποινικών Δικαστηρίων που καθυστερούν στην εκδίκαση των υποθέσεων, άλλες από άποψη περί του ορθού της διαδικασίας και άλλες λόγω φυγοπονίας και ευθυνοφοβίας. Πρέπει όμως να τονιστεί ιδιαίτερα ότι την καθυστέρηση στην ποινική δίκη την προκαλούν κατά μείζονα λόγο οι αποχές των Δικηγόρων και το τηρούμενο ευλαβικά ωράριο των Δικαστικών υπαλλήλων. Όταν ο πρώην Δικηγόρος και νυν Υπουργός Δικαιοσύνης το παραδεχθεί αυτό τότε θα αχθεί σε αποτελεσματικές λύσεις επί της καθυστερήσεως στην ποινική δίκη. Το σφίξιμο των λουριών που επικαλείται πρέπει να γίνει από όλους τους παράγοντες της ποινικής δίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απεργία στην επαρχία έχει πλέον εκφυλιστεί παντελώς εκτός απο μεμονομένες περιπτώσεις, η συνδικαλιστική μας ηγεσία φάνηκε ανίκανη να διαχειριστεί ΄την σοβούσα κρίση και μετήλθε πρακτικών και στρατηγικής που υποβίβασαν και αυτή ακόμα την Συνταγματική μας θέση.Το μισθολόγιο δηλαδή είναι το τελευταίο μπροστά σε αυτό που θα συμβεί στην επομενη Συνταγματική αναθεώρηση και τότε θα δούμε πως και με τι μέσα θα εμποδιστεί Ας μην ειναι σίγουρος στο μέλλον οτι κανείς πολιτικός θα συνηγορίσει στην ίδια μας Συνταγματική μεταχείριση, αποδειχθήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων μετήλθαμε μέσων και πρακτικών που υποβίβασαν την Συνταγματική μας θεση και αυτό θα το πληρώσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφου εχουν βαλτωσει οι φορολογικες υποθεσεις, φερνουμε νομοσχεδιο για τις ποινικες υποθεσεις και την ανακριση!!!!!!!!!
    απορω, οπως εγραψε και αλλος, πως δεν ηρθε και νομοσχεδιο για εκδοση των αυτοκινητικων διαφορων σε 3 ημερες!!
    ο,τι ναναι..

    ΥΓ Με την τροπολογια για την αναστολη των δικαστικων διακοπων ξερει κανεις αν περιλαμβανεται σε αυτο το νομοσχεδιο ή θα ερθει με επομενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να υποθέσω οτι για την καθυστέρηση των φορολογικών υποθέσεων ευθύνονται τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια. Κατά συνέπεια πρέπει να ενταθούν οι διώξεις για καθυστέρηση και να μειωθεί ο χρόνος εντός του οποίου πρέπει να εκδοθεί μια απόφαση. 3 ώρες για ασφαλιστικά, 1 εβδομάδα για ειδικές, 10 μέρες για τακτικές είναι καλά, κύριοι της επιθεώρησης;
    Για τις φορολογικές ο χρόνος έκδοσης, απεριόριστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιμένουν από μία δράκα δικαστών να εκδικαστούν οι χιλιάδες υποθέσεις και μάλιστα με 2οοο ευρώ το μήνα.Κούνια που τους κούναγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικα περισσεύουν οι έξυπνοι απ οτι φαίνεται στην Ενωση, να δείτε που θα μας βγάλουν αυτή η εξυπνακίστικη προσέγγιση της πραγματικότητας. Δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να αφυπνίσει το σώμα γιατί αν περιμένουμε απο τους συνδικαλιστές μας ζήτω που καήκαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι θα γίνει επιτέλους κύριε Υπουργέ μ' αυτούς τους αλλεπάλληλους νόμους;
    Σε κινούμενη άμμο μας βουλιάξατε όλους τους νομικούς της Χώρας, δικαστές και δικηγόρους πρωτίστως και δεν μας αφήνετε επιτέλους να ισορροπήσουμε έστω και για λίγους μήνες!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑΑΑΑ!!!
    Την ανικανότητά σας να κυβερνήσετε τη σκεπάζετε με σωρεία άσχετων, πρόχειρων και άδικων νομοσχεδίων!
    Ξυπνήστε πια! Δείτε την πραγματικότητα και μην κρύβετε το κεφάλι σαν τη στρουθοκάμηλο μέσα στο βουνό από τους αναποτελεσματικούς νόμους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχουν βαλτωσει οι φορολογικες υποθεσεις...Ευτυχως η επιτροπη του διαγωνισμου εσδι διοικητικης κατευθυνσης, εχοντας συνειδητοποιησει το μεγαλο προβλημα, φροντισε να συμβαλει στην επιλυση του: αφησε 48 θεσεις κενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διερωτώμαι, μήπως κάποιοι "πάνσοφοι" διανοητές-συμβουλάτορες στο Υπ. Δικαιοσύνης, σκεφθούν την εύκολη και βολική λύση επί των φορολογικών-
    -διοικητικών διαφορών, που τους δίδει η απαράδεκτη διάταξη του άρθρου 94 παρ. 3 περ. β΄ Συντάγματος, με αντίστοιχη παρέκλιση από τον κανόνα του Ν. 1406/1983.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εαν δεν εισπράττει ο εργοδότης μας απο που θέλετε να μας πληρώνει; τωρα τα δανεικά που έπαιρνε η κυβέρνηση τελείωσαν, οι ξένες τράπεζες δεν δανείζουν πλέον την χώρα μας,η φοροδιαφυγή προστατεύται απο την γραφειοκρατία, οι μετακινήσεις και η κινητικότητα των υπαλλήλων συντρίβονται στις δαιδαλώδεις διατάξεις των νόμων, είναι επομένως φυσιολογική η μείωση μισθών ή συντάξεων. Ας μην κλείνουμε να μάτια μας αυτή είναι η πραγματικότητα οσο νωρίτερα αντιληφθούμε την οικονομική κατάσταση της χώρας μας τόσο το καλύτερο για όλους μας αλλα και για τον ελληνικό λαό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ