Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πρόσκληση για Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 19 Ιανουαρίου 2013


15/01/2013
ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380- FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101 71



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη μας να παραστούν στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, που θα γίνει στις 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00, στο Αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως – Το πάρκινγκ του Εφετείου θα είναι στη διάθεση των μελών μας).


ΘΕΜΑ:

Προτάσεις και λήψη απόφασης για την περαιτέρω στάση μας.




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ- ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
Αρεοπαγίτης Πρόεδρος Εφετών


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

16 σχόλια:

  1. Να ρισκάρω μία πρόβλεψη;
    Την ημέρα της ΓΣ μαζεύονται μερικές δεκάδες Αθηναίων συναδέλφων κυρίως του πρώτου βαθμού. Οι ομάδες του ΔΣ συναγωνίζονται και ανταγωνίζονται για το ποια από αυτές είναι πιο μαχητική. Μετά από φωνές για οικονομική εξαθλίωση, θεσμική μας υποβάθμιση και τις συνήθεις αντεγκλήσεις μεταξύ των μελών του ΔΣ αποφασίζεται η συνέχιση της απεργίας (sic κινητοποιήσεις)ομόφωνα προκειμένου να "ξεχρεώσουν" επιτέλους οι συνάδελφοι της Αθήνας, καθώς σε όλα τα επαρχιακά πρωτοδικεία η απεργία έχει λήξει ήδη προ πολλού.
    Στο ίδιο έργο θεατές.
    ΥΓ. Θα χαρώ ειλικρινά εάν διαψευστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανεξάρτητα του αν θα συνεχιστεί ή όχι η απεργία ,πρέπει η ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων ,του γιατί οι Δικαστές πρέπει να λαμβάνουν υψηλές αποδοχές, να τεθεί σε νέα βάση ,να βασίζεται σε αυτά που θεωρούνται ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ παγκοσμίως .Πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα αντίστοιχα επιχειρήματα των Γερμανών Δικαστών αφενός ,αλλά και αφετέρου πρέπει να τονιστεί επιτέλους το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ,αυτό που γίνεται δεκτό παγκοσμίως, ότι για να υπάρχει υψηλού επιπέδου λειτουργία της Δικαιοσύνης πρέπει οι αποδοχές των Δικαστών να είναι υψηλές ,όπως αυτό ισχύει για κάθε επιστημονικό έργο .Παγκοσμίως θεωρείται αυτονόητο το να δίδει υψηλές αποδοχές σε ένα επιστήμονα ο εργοδότης ,όταν ζητάει υψηλού επιπέδου επιστημονικό έργο .Πολύ περισσότερο για το Δικαστή που είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ κατά το Σύνταγμα ,δεν μπορεί δηλαδή ,ως γνωστόν ,ο πολίτης να ζητήσει να αλλάξει ο Δικαστής ( εκτός από την περίπτωση της αίτησης εξαιρεσεως ).Ενώ ο πολίτης γενικά όταν απευθύνεται σε ένα επιστήμονα για ένα θέμα ,αν δεν μείνει ικανοποιημένος ,μπορεί να απευθυνθεί σε άλλους πολλούς για το ίδιο θέμα ,στην περίπτωση του ( επιστήμονα ) Δικαστή ,δεν δικαιούται να το πράξει . Εξάλλου πέρα από το ήθος που πρέπει να διακρίνει το Δικαστή ,ο Δικαστής είναι ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ και το έργο του είναι ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ .Όπως λοιπόν θεωρείται αυτονόητο για τον επιστήμονα από τον οποίο έχουμε απαίτηση να παράγει υψηλού επιπέδου επιστημονικό έργο ,ότι πρέπει να λαμβάνει υψηλές αποδοχές για να είναι ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ στο έργο του και έχοντας οικονομική άνεση να είναι απερίσπαστος στο έργο του ,και το πιο πάνω θεωρείται ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ παγκόσμια ,έτσι και για το Δικαστή είναι αυτονόητο ότι πρέπει να λαμβάνει υψηλές αποδοχές .Είναι καθαρός ΛΑΙΪΚΙΣΜΟΣ ότι μπορεί το Κράτος να αναμένει υψηλού επιπέδου λειτουργία της Δικαιοσύνης...μειώνοντας τις αποδοχές των Δικαστών ! Η δαπάνη του Κράτους για τις υψηλές αποδοχές των Δικαστών είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ σε σχέση με το όφελος της Κοινωνίας από μια Δικαιοσύνη που θα λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο και αποτελεσματικά .Τα ωφέλη θα είναι και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ,φυσικά ,και ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ από τις αποδοχές των Δικαστών .Τις υψηλές δηλαδή αποδοχές στους Δικαστές ,τις χορηγούν τα ΚΡΑΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ,όχι για να ωφεληθούν οι Δικαστές ,αλλά για να ωφεληθούν τα Κράτη από την Υψηλού επιπέδου λειτουργία της Δικαιοσύνης ,που προϋποθέτει Δικαστές με υψηλές αποδοχές ,όπως αυτό έχει γίνει δεκτό ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και θεωρείται ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ .
    ΚΑΘΕ Δικαστης ,πέρα απο το δικαίωμά του να αγωνιστεί για να μην μειωθουν οι προσωπικές αποδοχές του ,έχει ΚΑΘΗΚΟΝ σαν ευσυνείδητος πολίτης να αγωνιστεί να μην μειωθούν αντισυνταγματικά οι αποδοχές των Δικαστών ,διότι αυτό συνεπάγεται ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ στη πατρίδα μας .Ακόμα δηλαδή και ΠΛΟΥΣΙΟΣ να είναι ένας Δικαστής ,έχοντας κληρονομήσει πλούσιους γονείς ,και δεν του δημιουργεί προσωπικό πρόβλημα η μείωση του μισθού ,πρεπει να αγωνιστεί για να μην μειωθούν αντισυνταγματικά οι αποδοχές των λοιπων ΜΗ ΠΛΟΥΣΙΩΝ δικαστών ,πράγμα που θα έχει σαν ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ αποτέλεσμα την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του θεσμού της Δικαιοσύνης στη Χώρα μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συνέχιση των κινητοποιήσεων δυστυχώς είναι μονόδρομος.Δενέχουμε έως τώρα τίποτα χειροπιαστό .Όλο ψευτικες υποσχέσεις ψιχίων με απώτερο σκοπό να λήξει το θέμα. Και όταν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, μην τους είδατε.Δεν απομένει λοιπόν άλλο από τη συνέχιση του αγώνα.Κάποιος επί τέλους πρέπει να τους δείξει, ότι δεν μπορεί να προσβάλλουν το δικαστικό σώμα.Δεν είναι στο χέρι τους.Εμπρός λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα[16.1.2012] ο κ.Υπουργός Δικαιοσύνης σε τηλεοπτική εκπομπή όπου ήταν προσκεκλημένος ,σε σχετική ερώτηση για τις κινητοποιήσεις των Δικαστών ανέφερε ότι: << Οι Δικαστές κατανόησαν ότι πρέπει να συνεισφέρουν τον οβολό τους για την ανόρθωση της χώρας και έπαψαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία να λαμβάνουν μέρος στις κινητοποιήσεις της ΕΔΕ...>>.Δηλαδή ,ότι καταλάβαμε το λάθος μας και επανήλθαμε στις έδρες !!!!Για τις προσφυγές -αγωγές ,ούτε κουβέντα .Για την εξαθλίωση στην οποία περιήλθαμε επίσης .Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του ,τα σχόλια περιττεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νυχτερινέ συνάδελφε που κάθεσε και γράφεις σχόλια στις 2.28πμ, το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ αλλού είναι ΑΝΕΦΙΚΤΟ για την Ελλάδα. Όσο για τη διάλυση της δικαιοσύνης, αυτό είναι το μόνο που επιδιώκουν αυτοί που μειώνουν τις αποδοχές μας. Πιθανόν να το έχουν ήδη καταφέρει. Αυτό που είναι σίγουρο είναι η διάλυση των δικαστών - οικονομική για τους γνωστούς λόγους - ηθική με τα συνεχή πειθαρχικά. Βολές απο παντού. Δυστυχώς είναι λίγα τα ψωμιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι νοημα εχει η Γ.Σ. οταν ολα τα επαρχιακα δικαστηρια εχουν σταματησει τις κινητοποιησεις?
    οκ, θα ψηφισουν 100 Αθηναιοι και Πειραιωτες νεες διακοπες απο 10:00 εως 15:00.. ε, και? ποιος θα τις τηρησει?
    η προταση να στηθουν καλπες στις εφετειακες ειναι περιεργη.. την καταμετρηση θα την κανει η Αθηνα? και θα υπαρχει ενα ποσοστο συμμετοχης, ωστε να θεωρηθει δεσμευτικη η αποφαση?? αν τα επαρχιακα δικαστηρια, οπως σνομπαρουν τη Γ.Σ. , δεν πανε να ψηφισουν, τι θα γινει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδω και χρονια οι εκαστοτε κυβερνησεις προσπαθουν να υπονομευσουν τη Δικαιοσυνη και να στερησουν την Παιδεια απο τον πολιτη. Απλα τωρα το κανουν φανερα. Μη τους αφησετε να σας υπονομευσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και αν ο λαός δεν επιθυμεί τέτοιου είδους δικαιοσύνη με αυτονόητα μεγάλες αποδοχές εσείς θα του τις επιβάλλετε..? Ρωτήσατε τον λαό αν θέλει να σας πληρώνει με αυτονόητα μεγάλες αποδοχές ή μήπως όταν σας πλήρωνε με δανεικά και αυτονότητα μεγάλες αποδοχές είχε δικαιοσύνη..? Το επίπεδο της δικαιοσύνης δεν κρίνεται απο τις άυτονόητα μεγάλες αμοιβές ούτε αυτοί που ξέχώρισαν στο χώρο της δικαιοσύνης είχαν ποτέ υψηλές αμοιβές, άλλωστςε αυτός που αφιερώνεται σε ένα λειτούργημα δεν τον ενδιαφέρει και τόσο η αμοιβή του ούτε είναι κίνητρο..Ηδη ακόμη και με τις περικοπές οι αμοιβές των δικαστών είναι οι υψηλότερτες στον δημόσιο τομέα, σε όποιον δεν αρέσουν υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρόν στον ιδιωτικό τομέα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εαν δεν συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις θα εξαφανιστούμε και θα καταστραφούμε. Εως τώρα δεν έχουμε κερδίσει τίποτα.Τώρα που έχει φτάσει η κατάσταση σε οριακό σημείο, τώρα χρειάζεται πίεση.Με χιλιάδες υποθέσεις στην πλάτη μας και εξαθλιωμένοι οικονομικά, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω.Πίσω έκαναν όλοι οι άλλοι. Αν κάνουμε το ίδιο και εμείς, τότε είμαστε όλοι το ίδιο.Και στο εξής θα μας μεταχειρίζονται το ίδιο με τους υπαλλήλους. Και τότε δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα.Θα είμαστε πλέον άξιοι της τύχης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ;ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΈΡΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι δυνατόν τέτοιες κρίσιμες ώρες η ¨Ενωση να σιωπά και να μην μας ενημερώνειγια την πορεία του αγώνα μας;Τελικά τι έγινε; Ηττηθήκαμε και τελείωσαν όλα;Τώρα που σφίξανε τα πράγματα και περνάμε κρίσιμες ώρες, τώρα θα κριθεί ποίοι είναι άξιοι της εμπιστοσύνης μας.Ποίοι είναι πραγματικοί και άξιοι αγωνιστές.Αυτό μετράει και αυτό θα εκτιμήσουμε στις προσεχείς αρχαιρεσίες.Επαγρυπνούμε και αξιολογούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαισθάνομαι ότι η γραμμή Αθανασίου πέρασε.Θα το δούμε σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Ανώνυμο 16 Ιανουαρίου 2013 - 9:42 μ.μ.:η Δικαιοσύνη καλά τα πάει στη χώρα,είσαι άδικος. Έχουν βγάλει αρκετές αποφάσεις υπερ του πολίτη κατά καιρούς,εάν το κράτος δεν τις εφαρμόζει(παράδειγμα ο Στουρνάρας με το χαράτσι)οι Δικαστές φταίνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τη χαλάρωση την πέρασαν για αδυμαμία.Τώρα θα δουν τι τους περιμένει.Αγώνας μέχρις εσχάτων.Είναι αμετανόητοι.Και θρασύτατοι.Εαν η ¨Ενωση προτείνει διακοπή, αναμένω παραιτήσεις και νέες αρχαιρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οπως βλέπω τα πράγματα και πάνε η επόμενη συνεδρίαση της γσ βλέπω να γίνεται στη Βίλλα Αμαλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να τος παλι αυτος με τη Βίλα Αμαλια...
    Αντε, ποσταρισε το αλλες δεκα φορες.
    Το νιωθεις μαλλον πολυ εξυπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ