Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ποια είναι τα νέα μέλη του Μισθοδικείου για το 2013


2.  25-2-2013

Δύο αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στη σύνθεση του Μισθοδικείου, καθώς αντίστοιχα μέλη του, που κληρώθηκαν πρόσφατα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και ειδικότερα οι καθηγητές των Νομικών Σχολών της χώρας, Συμ. Μηναίδης (Θράκης) και Πέτρ. Στάγκος (Θεσσαλονίκης), δήλωσαν κώλυμα.
Στη νέα κλήρωση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου εξελέγησαν (κληρώθηκαν) οι καθηγητές Ελισάβετ Συμεωνίδου - Καστανίδη (θεσσαλονίκης) και Άγγελος Γιόκαρης (Αθηνών).

1.  28-1-2013

Κληρώθηκαν τη Δευτέρα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), οι δικαστές, οι καθηγητές των Νομικών Σχολών...
και οι δικηγόροι, που θα αποτελέσουν  τα μέλη του Μισθοδικείου για το 2013.

Ειδικότερα, εκτός των προέδρων του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου και του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Κων. Μενουδάκου που εκ του νόμου συμμετέχουν στο Μισθοδικείο κληρώθηκαν οι: η Ευαγγελία Νίκα (ΣτΕ), Παν. Πετρόπουλος (Άρειος Πάγος) και Αγγελική Μαυρούδη (Ελεγκτικό Συνέδριο).
Από τους καθηγητές των Νομικών Σχολών στο Μισθοδικείο θα συμμετάσχουν οι: Χαρ. Παμπούκης (Αθηνών), Αδάμ Παπαδαμάκης και Παρασκευή Αρβανιτάκη (Θεσσαλονίκης) και από τους δικηγόρους οι Φ. – Δ. Κρεμμύδας, Παν. Βασιλακόπουλος και Ι. Δρυλλεράκης.
Αναπληρωματικά μέλη του Μισθοδικείου κληρώθηκαν οι Δ. Μαρινάκης και Αντ. Ντέμσιας (ΣτΕ), Μιχ. Αυγουλέας και Μαρία Βασιλάκη (Άρειος Πάγος), Βιργινία Σκεύη και Κων. Κωστόπουλος (Ελεγκτικό Συνέδριο).
Από τις από τις Νομικές Σχολές ως αναπληρωματικά μέλη θα συμμετάσχουν οι: Φ. Σπυρόπουλος (Αθήνας), Δήμητρα Παπαδοπούλου (Αθήνας), Συμ. Μηναίδης (Θράκης), Πέτρ. Στάγκος (Θεσσαλονίκης), Νικ. Ιντζεσίλογλου (Θεσσαλονίκης) και Βικτωρία Δούκα (Θεσσαλονίκης).
Από τους δικηγόρους ως αναπληρωματικοί θα συμμετάσχουν: οι Δ. Γιώτσος, Νικ. Μαυρομάτης, Δ. Κορφιάτης, Κ.-Δ. Τριανταφυλλόπουλος, Ι. Παπαδογιαννάκης και Δ. Μανώλης.

==============
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

18 σχόλια:

  1. Παρασκευή Αρβανιτάκη δεν υπάρχει. Προφανώς πρόκειται για τον Παρασκευά(Πάρι)Αρβανιτάκη, καθηγητή πολιτικής δικονομίας στη Νομική ΑΠΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Οχι Παρασκευή Αρβανιτάκη (ανύπαρκτο πρόσωπο στη Νομική Θεσσαλονίκης), αλλά Παρασκευάς (ή επί το χαιδευτικότερον Πάρης ή έστω Πάρις, αν το προτιμάει) Αρβανιτάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά είναι λοιπόν τα νέα μέλη του Μισθοδικείου. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για όλους τους δικαστές, με ορατό τον κίνδυνο το αποτέλεσμα να μην είναι ευνοϊκό.

    Μια σημείωση μόνο προς τον αγαπητό οικοδεσπότη (επειδή το blog είναι εξειδικευμένο και καλό είναι να μην αναπαράγονται λάθη), δεν υπάρχει στο Ε.Σ. δικαστής με το όνομα Μουρουζή, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο άκριτα έχει αναπαραχθεί παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει... το ότι ο αγαπητός μας καθηγητής στο ΑΠΘ κ. Πάρις Αρβανιτάκης έγινε "Παρασκευή Αρβανιτάκη" δεν το σχολιάζω!! (λίγη περισσότερη προσοχή δεν βλάπτει συνάδελφε!)

    Ως προς το μισθοδικείο αυτό καθαυτό.. εύχομαι να σταθεί στο ύψος του.. Προβλέπω μόνο οι Πρόεδροι ΑΠ και ΣτΕ να μειοψηφούν κατά των προσφυγών για τα μισθολογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχετε όλοι δίκιο. Επειδή αναδημοσιεύσαμε την είδηση, δεν μπορούσαμε να επέμβουμε. Το λάθος μας ήταν που δεν σχολιάσαμε τα σφάλματα των ονομάτων. Τώρα που τα ξαναδιαβάζουμε το σφάλμα κυμαίνεται από αστείο έως γελοίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας σημειώσουμε όλοι τα ονόματα των κ.κ καθηγητών και δικηγόρων. Για τον ανώνυμο των 29-1-2013 12.24 : Λίγο υπομονή φίλε μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είστε σίγουροι ότι υφίσταται Δικαστής του Ελεγκτικού Συνεδρίου... Αγγελική Μουρουζή ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περίμενα σχόλια επί της ουσίας και όχι αν κάποιο μέλος εκ παραδρομής γράφτηκε λανθασμένα.Πολύς θόρθβος για το τίποτα.Η ουσία είναι , εαν ορίστηκαν δικάσιμοι στο Μισθοδικείο και το Σ.τ. Ε,κρίσεις για τα μέλη του Μισθοδικείου, εκτιμήσεις ως προς την έκβαση των υποθέσεωνκ.λ.π.Επ` αυτών θα πρέπει να συνεισφέρουν οι συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Καθηγητές θα είναι αρνητικοί.Οι δικηγόροι μάλλον θετικοί.Όλα εξαρτώνται από τους δικαστικούς.Για τους Προέδρους είμαι επιφυλακτικός .Τα κουκιά είναι μετρημένα.Η δέχεσαι τη Συνταγματική επιταγή η την καταστρατηγείς.Αν φθάσουμε στο σημείο να καταψηφίσουν οι Πρόεδροι, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είμαστε Δικαστές.Γράφουμε σε έναν ιστότοπο που επισκέπτονται και παρακολουθούν πολλοί άσχετοι και εκτός χώρου.Θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον άστοχο και άκομψο και ίσως και αρνητικό, να σχολιάζουμε λες και είμαστε παρεούλα στο σπίτι, τη σύνθεση του Μισθοδικειου, το τι θα κάνουν οι Καθηγητές (που κάποιοι προεξοφλούν ότι θα είναι αρνητικοί),τι οι δικηγόροι και αυτή ακόμη η Πρόεδρος ΑΠ.Πώς θα μας φαινόταν εμάς, αν λίγο πριν ανέβουμε στην έδρα, διαβάζαμε τα σχόλια για εμάς, κάποιων που επρόκειτο να δικαστεί η υπόθεσή τους και έχουν και κάποια εξουσία, όπως οι δικαστες.Και τι θα πει "ας σημειώσουμε τα ονόματα δικηγόρων και καθηγητών όλοι?"Ελπίζω να κατάλαβα λάθος, αλλά ακούγεται άσχημα...και άκρως ενοχλητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ δίκιο έχει ο ανώνυμος της 1 Φεβρ. 2013 ώρα 1 :02 μ.μ.. Μου θυμίζει αυτό το απερίγραπτο "ποιός προεδρεύει ;", "ποιός είναι εισαγγελέας", "ποιοί είναι στην έδρα ;". Λες κι έχει καμιά σημασία. Οι δικαστές εφαρμόζουν (και ίσως καμιά φορά ερμηνεύουν) το νόμο και τίποτε περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Ας σημειώσουμε τα ονόματα δικηγόρων και καθηγητών όλοι" δεν εκπλήσσει, απλώς εξηγεί γιατί και την προηγούμενη φορά οι δικηγόροι ήταν θετικοί....
    Ένας μάλιστα από αυτούς έχει υπενθυμίσει τη στάση του επανειλημμένως, σε όλους τους τόνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διερωτώμαι γιατί αφαιρέθηκε το σχόλιο με την "καταγραφή των ονομάτων των δικηγόρων και των δικαστών";
    Τόσους μήνες στις αναρτήσεις δεν συναρτούσαν πολλοί την ανεξαρτησία τους με το ύψος των αποδοχών τους; Ε,αυτό είπε και ο Χριστιανός με άλλα λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο συνάδελφος των 1.ο2 ομιλεί σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ας διορθωθεί το "ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΟΥΡΟΥΖΗ" (Ελ.Συν.) με το σωστό "ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σωστός ο ανώνυμος 1 φεβ 1.02 αλλά ρωτώ: αν ως δικαστές εκφράζαμε για παράδειγμα ανοιχτά αντιεργατικές απόψεις, δεν θα ενδιέφερε τους εργαζόμενους ποιος δικαστής θα τον δικάσει; Αν κάποιος λ.χ. πανεπιστημιακός που εκφράζεται αντιδικαστικά στις απόψεις του κληρωθεί μέλος του μισθοδικείου και αποκτήσει έτσι την ιδιότητα του δικαστή - κριτή αυτό δεν μας αφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θεωρώ ότι ο συνάδελφος διαχειριστής του blog τόλμησε και έκανε σωστά το hobby του και μάλιστα το λειτουργεί ικανοποιητικά για τα δεδομένα. Όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν η λειτουργία του blog μας έκανε καλό ή όχι, συνολικά . Η΄ πως οι νέοι τρόποι επικοινωνίας επηρεάζουν όχι πάντα θετικά τα πράγματα. Είναι άλλο το αίτημα της διάχυσης της πληροφορίας και άλλο οι επιπτώσεις αυτής και των σχολίων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ