Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Συμβούλιο της Ευρώπης: Συστημικά προβλήματα Δικαιοσύνης στην Ελλάδα...


Πρέπειν  να δώσει περισσότερο βάρος στη δικαστική διερεύνηση ανεξήγητων θανάτων και εξαφανίσεων πολιτών...
Η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Μολδαβία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Ουκρανία και η Τουρκία, είναι οι χώρες - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχουν συστημικά διαρθρωτικά προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως...
αναφέρει η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξαιτίας αυτών των προβλημάτων υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καταδικαστικών αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που αφορούν αυτές τις χώρες, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να υπερφορτώνεται με χιλιάδες επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις.

Στο ψήφισμα, επίσης καλούνται και οι 47 κυβερνήσεις των κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αντιμετωπίσουν τα διαρθρωτικά τους προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, να επιταχύνουν τις διαδικασίες στην απονομή της και να δώσουν περισσότερο βάρος στη δικαστική διερεύνηση ανεξήγητων θανάτων και εξαφανίσεων πολιτών.

Τα κράτη θα πρέπει να τροποποιήσουν τη νομοθεσία τους, για να συμμορφωθούν με τη νομολογία του Δικαστηρίου, να συνεργαστούν στενότερα με την κοινωνία των πολιτών και να επιδείξουν προσαρμογή στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καταλήγει το ψήφισμα....
newpost.gr

6 σχόλια:

  1. "Οι κυβερνήσεις των κρατών και τα δικαστικά συστήματα, που νοσούν βαρύτατα, καλούνται επιτακτικώς να προσλάβουν τον Σκου-μπι-ντου, τον Σούπερμαν και τον Μπάτμαν, προς διερεύνηση και άμεση εξιχνίαση των ανεξιχνίαστων υποθέσεων. Επίσης, οι ανεπαρκείς ανακριτές, ιδίως οι Έλληνες, καλούνται να αποκτήσουν μαντικές και μαγικές ικανότητες προς αντιμετώπιση του λυπηρού φαινομένου των ανεξιχνίαστων υποθέσεων. Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα χορηγήσει ανά μία γυάλινη μαγική σφαίρα σε κάθε Έλληνα ανακριτή, προς υποβοήθηση του έργου του και άρση της παροιμιώδους τεμπελιάς του"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συστημικά διαρθρωτικά προβλήματα... Ας αναλογιστούμε όλοι μας τι εννοεί το Συμβούλιο της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διερεύνηση θανάτων - εξαφανίσεις πολιτών = βλέπε κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανεξήγητοι θάνατοι και εξαφανίσεις πολιτών...Για να διαλευκανθούν αυτά απαιτείται δικαστική αστυνομία, δηλαδή εξειδίκευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλούνται όλες οι κυρίες συνάδελφοι να κυκλοφορούν πλέον με περιβολή Λάρα Κρόφτ κάτω από το ταγιέρ και τα μαλλιά υποχρωτικά κοτσίδα για να βλέπουν που θα στοχεύουν και οι κύριοι συνάδελφοι με περιβολή Σούπερμαν κάτω από το κουστούμι,υποχρωτικώς δε θα φέρουν διόπτρες για να μην ψήνουν τους διαδίκους με την υπερόραση.Για την αλλαγή στο look θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι. Για τους κάπως πιό μεγαλύτερους συστήνεται το στύλ miss Marple και Hercule Poirot αντιστοίχως.

    κουραμπιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς "κουραμπιέ":καλύτερα Μπατμαν,έχει πιο πολύ στυλ:P. Πέρα από την πλάκα ο Ανώνυμος-25 Ιανουαρίου 2013 - 12:02 μ.μ.-έχει δίκιο. Τόσα χρόνια ακούμε για ίδρυση δικαστικής αστυνομίας και ακόμα τίποτα. Ίσως έφτασε ο καιρός να πιέσουν οι Δικαστές για την ίδρυσή της. Θα γίνει πιο εύκολη η δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ