Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση - Απάντηση στη δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης

Ανακοίνωση - Απάντηση στη δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης
21/01/2013
                 ΕΝΩΣΗ 
ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 – ΓΡΑΦΕΙΟ 210                                                                                                     Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2013

                                                                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι πολιτικοί γενικότερα και ειδικότερα εάν αυτοί αποτελούν και μέλη της Κυβέρνησης οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι όταν αναφέρονται στους χειρισμούς ή στις αποφάσεις των Δικαστικών Λειτουργών. Δηλώσεις, που αποδοκιμάζουν ή επικροτούν τις δικαστικές αποφάσεις, ανάλογα με το εάν αυτές είναι ή όχι κατά περίπτωση αρεστές, επιβάλλεται να αποφεύγονται. Πολύ περισσότερο δε, να αποφεύγονται δηλώσεις με απαξιωτικό για τους Δικαστικούς Λειτουργούς περιεχόμενο, όπως η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, σε βάρος του Δικαστού (Προέδρου Εφετών), ο οποίος, ως ειδικός Ανακριτής, χειρίζεται τις υποθέσεις της τρομοκρατίας και ο οποίος, σημειωτέον, με τους μέχρι σήμερα χειρισμούς του, έχει αποδείξει, κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο, ότι διαθέτει το ηθικό ανάστημα και την τόλμη, που απαιτούνται και ότι ασκεί με ακεραιότητα και αυξημένη ευσυνειδησία τα ιδιαίτερα επαχθή και επικίνδυνα καθήκοντα, που έχει αναλάβει. Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες δηλώσεις και παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, προκαλούν κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών και αποτελούν πλήγματα στο Κράτος Δικαίου και στην ομαλή λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου                                                            Γεώργιος Μανωλίδης
          Αρεοπαγίτης                                                                             Πρόεδρος Εφετών

14 σχόλια:

  1. Σε αντίστοιχο συμβάν στη Γαλλία, με ανάλογες δηλώσεις Σαρκοζύ οι Γάλλοι Δικαστές είχαν βγει με τις τηβέννους στους δρόμους. Εδώ στέλνουμε ανακοινώσεις. Τουλάχιστον απαντήσαμε. Αλλά τι νομίζετε έμεινε στην κοινή γνώμη ; Οι δηλώσεις Δένδια που μεταφράζονται "οι Δικαστές που τους αφήνουν έξω" ή μια στείρα ανακοίνωση που θα δημοσιευτεί σε ένα μονόστηλο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ (ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΟΝ 3904/2010, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ -ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ- ΤΟΤΕ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ), ΟΥΔΕΙΣ ΕΣΤΩ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΗΤΟΙ Η ΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (ΟΧΙ Η ΠΡΟΣΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ) ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΟΛΑΣΜΟ. ΤΩΡΑ, ΑΦΟΥ ΑΝΑΛΩΘΗΚΑΝ ΑΝΟΥΣΙΑ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΑΠΛΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ...

    ΙΑΒΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι καιροί, τα παγιωμένα καθεστωτικά συμφέροντα και κύκλοι διεφθαρμένων και ανίκανων που παριστάνουν τους ακροδεξιούς και τους πρέσβεις της "μηδενικής ανοχής" καλούν τον Έλληνα Δικαστή να αγνοήσει τα ιερά καθήκοντά του και να υποταχθεί σε αδήλου αποτελεσματικότητας σκοπιμότητες. Προφυλακίστε, φυλακίστε, τσακίστε λένε αυτοί οι κύκλοι.
    Ξεπλύντε τη διαφθορά και την ανικανότητα των κρατούντων με την μεγαλύτερη ακόμα καταβαράθρωση του Κράτους Δικαίου.
    Η πονηρία των διαχωρισμών σε μειοψηφίες και πλειοψηφίες σκοπεί στην άσκηση πιέσεων αλλά και την υπόσχεση ανταλλαγμάτων σε όσους φανούν ευεπίφοροι.
    Έλληνες Δικαστές σας εκλιπαρούμε: αντισταθείτε στους λαθρεμπόρους της "νομιμότητας". Κάντε το έργο Σας απερίσπαστοι από σκοπιμότητες. Η ποινική δικαιοσύνη δεν είναι παιχνίδι στα χέρια αστυνομικών και υπουργών. Είναι το ύψιστο λειτούργημα του Δικαστή, που ο λαός, ο απλός κόσμος τον έχει τιμήσει περιβάλλοντάς τον με την ύψιστη μορφή εμπιστοσύνης: την εμπιστοσύνη να είναι ο κρίνων. Οι κρίνοντες θα κριθούν από τον Λαό και όχι από τους "κύκλους του Υπουργείου" και τα "ΜΜΕ" που κάποιοι τα ώρισαν να εκφράζουν την "κοινή γνώμη".
    Δικηγόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω μας εξομοιωσαν μισθολογικα με δημοσιους υπαλληλους και δεν βγηκαμε στους δρομους,θα βγουμε με τις δηλωσεις του οποιουδηποτε πολιτικου που εχουν γινει γλυκεια συνηθεια?Γιαυτο και καμμια συγκριση με τη Γαλλια,εκει οι δικαστες ειναι αρχοντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. Θάνου δεν αφήνετε καλύτερα τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις; Όλες είναι μια απ' τα ίδια. Δεν τις διαβάζει κανείς πολίτης και κανείς πολιτικός. Για μας τις γράφεται; Αφήστε αυτά τα γλυκανάλατα λόγια και προβείτε σε ενέργειες. Βαρεθήκαμε πια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Και σας εύχομαι να τους πιάσετε (τους τρομοκράτες).

    - ΔΕΝΔΙΑΣ: Και να τους κρατήσουμε κ. Πρετεντέρη.
    (MEGA, Ανατροπή 22/01/13 00:27)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, πολύ καλή και η τηλεοπτική απάντηση της Προέδρου.Η κα Θάνου εκπροσωπεί πολύ επάξια την Ένωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μειοψηφίες δικαστών, ήδη προ της παραιτήσεώς τους ευρισκομένων στην αγκάλη της πολιτικής και στα ψηφοδέλτια επικρατείας, μαζί με μειοψηφίες άλλων πρώην λειτουργών και νυν εγκατεστημένων σε θώκους υπουργείων, απεργάζονται αυταρχικές στροφές προς ίδιον όφελος και προς ζημία της πλειοψηφίας των δικαστικών λειτουργών, των λειτουργών εν γένει αλλά και του πολίτη. Αντισταθείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρακολούθησα την τηλεφωνική απάντηση της Προέδρου στο EXTRA 3 ,εχθές το βράδυ.Τον έβαλε στη θέση του το Δένδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αφου εχουν "καταπνιξει" την αποχή μας,μηπως ειναι ενας τροπος διαμαρτυριας καί αυτος;ΟΛΟΙ ΕΞΩ.ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ είναι αλήθεια ότι αρχίζω και νιώθω λίγο Δημ. υπάλληλος...
    Και νομίζω ότι πλέον μετά τη διακοπή κάθε αντίδρασης, πρέπει να ακολουθήσουμε τις παραινέσεις της ηγεσίας μας...
    Παιδιά, αφήστε τις επαναστάσεις, πάρτε το μολυβάκι σας και γράφτε και δεν χρειάζεται με το κάθε τι να αντιδράτε στον Κ. Υπουργό. Αυτός είναι Υπουργός, έχει εξουσία πίσωτου είναι ψηφισμένος και έχει και ανάλογη θεσμική, οικονομική και κοινωνική αντιμετώπιση. Δεν μπορεί τώρα ο κάθε πρωτοδικάκος να του πηγαίνει κόντρα...δεν είναι σωστό...ως προς την Ένωση, νομίζω ότι πλέον και οι ανακοινώσεις είναι περιττές. Νομίζει κανείς ότι την έλαβε σοβαρά υπόψη του κανείς την ανακοίνωση; Όταν δεν μπορείς να επιβάλεις ή να κερδίζεις το σεβασμό καλύτερα να σιωπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και ανοίγω την τηλεόραση το πρωί πριν να πάω στα Δικαστήρια και ο Λυριτζής έκανε σχόλια του στυλ "ωραία Δικαιοσύνη έχουμε" (για την υπόθεση της ζαρντινιέρας) και ότι το θύμα "Δεν θέλει να ξανάρθει στην Ελλάδα". Προφανώς όλοι αυτοί που μας κρίνουνε τόσες μέρες, και μας λοιδορούν διάβασαν την δικογραφία, εξέτασαν τους μάρτυρες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν ένοχοι και οι 8 κατηγορούμενοι. Μέχρι και σχόλια σε ιστοσελίδα free press διάβασα "αν μπούν γκαζάκια στο σπίτι του δικαστή ποιος θα φταίει" ; Θα απαντήσουμε ποτέ δυναμικά ; Ή μόνο διά των αποφάσεων μας ; Προσωπικά κουράστηκα να είμαστε το εξιλαστήριο θύμα του κάθε δημοσιογραφίσκου που αγνοεί κανόνες δεοντολογίας και του κάθε υπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το γνωστό ύφος των ανακοινώσεων της Ένωσης. "Η κυβέρνηση οφείλει νααντιληφθεί" ..."υπενθυμίζουμε..." ...μπλα μπλα μπλα.." Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ένωση Εισαγγελέων. Όλο υπενθυμίσεις και απαιτήσεις σεβασμού είμαστε. Στην ουσία μια τρύπα στο νερό. Καλύτερα να μη λέτε τίποτα. Ρεζιλεύεστε με τις ανούσιες παρλάρες και μάλιστα με ύφος διδασκαλικό. Είδατε κανένα ΜΜΕ να διαβάζει αυτές τις ανακοινώσεις; Βέβαια για συνδικαλιστικούς λόγους καλή η κίνηση της Προέδρου. Πιάνει σε μερικούς. Να έχει να λέει κάτι όταν τελειώσει η θητεία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντάξει, το καταλάβαμε. Όσοι πικραθήκατε από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, τα έχετε βάλει με την κ. Θάνο και γράφετε εναντίον της σχόλια, έτσι για να έχετε κάτι να λέτε. Γιατί δεν τα βάζετε πρώτα από όλα με τους ομοϊδεάτες σας, οι οποίοι απαξίωσαν τη Γενική Συνέλευση και δεν εμφανίσθηκαν καθόλου. Θυμάμαι να σας αναφέρω τουλάχιστον 20 άτομα που έλειπαν το Σαββάτο. Αμέσως - αμέσως το 44 θα γινόταν 64 και με λίγους ακόμα θα πέρναγε το αίτημα σας. Αλλά εσείς εκεί, κολλημένοι με την κ. Θάνου. Στο τέλος θα μας πείτε ότι τους απείλησε να μην έλθουν ή είχε δώσει εντολή και όταν έκανε στάση το λεωφορείο, τους αφήσανε και φύγανε.

    Είστε θλιβεροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ