Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Νέος κύκλος επαφών δικαστών-εισαγγελέων με την κυβέρνηση


Μεγάλες αλλά αναγκαίες χαρακτήρισαν τις περικοπές τα κυβερνητικά στελέχη

17 σχόλια:

  1. Δεν υπόκειται σε φορολόγηση η πάγια αποζημίωση, που χορηγείται στους γιατρούς του ΕΣΥ για «τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για αντιμετώπιση δαπανών συμμετοχής σε σεμινάρια», καθώς η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που ...
    προβλέπει τη φορολόγησή του, είναι αντισυνταγματική.
    Αυτό αποφάνθηκε το Β΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και παρέπεμψε το όλο θέμα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
    Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι η επίμαχη αποζημίωση παρέχεται προς κάλυψη των πρόσθετων δαπανών, στις οποίες υποβάλλονται και είναι αναγκαίες για την εκπλήρωση των καθηκόντων των γιατρών.
    Η αποζημίωση αυτή χορηγείται στους γιατρούς μηνιαίως, όχι όμως γιατί κάθε μήνα υπάρχει συμμετοχή σε σεμινάρια και αγορά βιβλίων, αλλά προφανώς κατόπιν υπολογισμού της σχετικής δαπάνης σε ετήσια βάση, σημειώνουν οι δικαστές.
    Συνεπώς, επισημαίνετια στη δικαστική απόφαση, κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών (άρθρα 4 και 78 του Συντάγματος) η επίμαχη αποζημίωση υπήχθη από 8.7.2002 σε φορολόγηση με τη διάταξη του άρθρου 12 του Ν. 3052/2002

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετα την εξαθλίωσή μας (πρωτίστως ηθικής) σε μια απεργία διαρκείας με προδιαγεγραμμένη απο την αρχή την αποτυχία της, κάτι που μονο η πλειοψηφία του δσ δεν διέγνωσε, δεν νομίζω οτι απομένει χώρος για το παρων δσ να διαδραμματίσει κάτι σημαντικό ή να επηρρεάσει τις εξελίξεις, η αδυναμία του είναι εμφανέστατη καθώς και οι δυνατότητες του που εξαντλούνται σε φοιτητικές ή εργατικές πρακτικές...παραίτηση τίποτε άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιο μεγάλη κοροϊδία απ' αυτήν δεν μπορεί να γίνει. Το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό (το οποίο κλείστηκε λίγο πριν την τελευταία ΓΣ όπως μας είπε η κ. Θάνου) ματαιώθηκε όπως φαίνεται γιατί τώρα δεν υπάρχει πίεση. Αντί αυτού έγινε για τα μάτια του κόσμου συνάντηση με τον Στουρνάρα, ο οποίος επανέλαβε τα ίδια που έχει πει άπειρες φορές σε τόσες και τόσες συναντήσεις. Πού το είδαμε το "πρώτο βήμα για την έναρξη διαλόγου"; Και όσα ακούσαμε στην τελευταία ΓΣ για ενσωμάτωση του επιδόματος στον βασικό μισθό; Λόγια ήταν και χάθηκαν... ΕΡΩΤΗΜΑ: Τώρα τί έχουμε να περιμένουμε μέχρι τον Απρίλιο (όπως αναφέρεται στο Ψήφισμα της τελευταίας ΓΣ);; Να το δείτε που οι αγρότες με την απειλή κλεισίματος των δρόμων θα πετύχουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Κι' εμείς θα μείνουμε με τις συναντήσεις και τις ανακοινώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αποτέλεσμα και η προοπτικη των επαφων φαινεται απο το αντικρυσμα τησ υποσχεσης πωσ ως τις 31-1-2013 θα παιρναμε καποιες δοσεις αναδρομικων ειρην85

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περιμένω αντίστοιχη μείωση στους μισθούς των βουλευτών και υπουργών... (αν και θεωρώ ως ορθότερη λύση τη μείωση του αριθμού τους, πολύ μεγάλου με βάση τον ευρωπαϊκό μ.ο.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού σταμάτησες κάθε κινητοποίηση, τι περίμενες να σου πούν;
    τουλάχιστον να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας...τι νόημα έχει να πηγαίνουμε δεξιά και αριστερά να κλαιγόμαστε τώρα;
    Ας μάθουμε καλύτερα να τα βγάζουμε πέρα με όσα έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλές κουβέντες, μηδενικό το αποτέλεσμα. Οι Δικαστές και Εισαγγελείς ή αποτελούν Εξουσία του Κράτους και μάλιστα Συνταγματικά κατοχυρωμένη ή όχι!! Κι αφού λοιπόν οι κύριοι της πολιτικής δεν έχουν μάθει καλά τα γράμματα όταν έπρεπε, καιρός είναι φίλες και φίλοι να τα μάθουν μέσα από τις προσφυγές στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, που οι ίδιοι θέσπισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 2 Φεβρουαρίου 2013 - 4:25 μ.μ. καλά τα λες αλλά πιστεύεις πώς θα γίνει κάτι τέτοιο. Οι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους με αυτό το αίτημα,εσείς(Δικαστές και Εισαγγελείς)κατέβηκατε από τις έδρες για να δείξετε την αντίθεση σας στα μέτρα της θεσμικής(και οχι μόνο)υποβάθμισή σας και όμως οι βουλευτές λες και δεν έγινε τίποτα. Το μόνο που θα μπορούσε τελικά να σώσει κάπως την κατάσταση είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ας μάθουμε να τα βγάζουμε πέρα με όσα παίρνουμε και να μην κλαιγόμαστε δεξιά και αριστερά..."
    Προσυπογράφω την ανωτέρω ρήση η οποία είναι μία ρελιστική προσέγγιση κόντρα στο λαϊκισμό που επικράτησε καθόλη την προηγούμενη περίοδο και μας απαξίωσε πλήρως στα μάτια της κοινής γνώμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αξιότιμοι Κύριοι συνάδελφοι θα ήταν άραγε λαϊκισμός να δημοσιεύσω στον παρόντα ισότοπο τα εξώδικα που μου απέστειλαν α) η τράπεζα που μου χορήγησε το στεγαστικό μου δάνειο προ επταετίας και β) η ΔΟΥ της κατοικίας μου, διότι δεν εξυπηρετούνται κανονικά οι οφειλόμενες δόσεις?? Θα μου απαντήσει κάποιος ποιος θα εξασφαλίσει μετά ταύτα την ανεξαρτησία μου και από πού θα αντλήσω το υψηλό φρόνημα αντίστασης στους επερχόμενους «πειρασμούς» όταν οι παραπάνω με διώκουν επί το τέλει να μου «πάρουν» το σπίτι, η ΔΕΗ να μου κόψει το ρεύμα και οι φροντιστές των παιδιών μου να διακόψουν την διδασκαλία. Τον εξευτελισμό αυτό όμως τον βιώνει έκαστος εξ ημών μόνος με ότι συνέπειες θα έχει αυτό προς διάφορες κατευθύνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ότι κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν με σύνεση τα οικονομικά τους δεν είναι γενικότερο θέμα για συζήτηση. Ας βγει κάποιος να πει ότι με 2.000 ή και με 1.500 ευρώ μισθό δεν μπορεί να πληρώσει τη ΔΕΗ ή το δάνειο παραέξω. Θα πέσει το γιαούρτι σύννεφο από τους μισθωτούς των 500 και 600 ευρώ. Για υπέρογκα δε στεγαστικά δάνεια είναι γνωστό ότι οι τράπεζες κάνουν και διακανονισμούς. Αρκετά πια με την κλάψα, τη μιζέρια και τον λαικισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, εαν γίνει, θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με τους απόστρατους αιωματικούς.Θα είναι δηλαδή άνευ ουσίας.Από την άλλη μεριά δεν ακούγεται τίποτα για ορισμό δικασίμου των προσφυγών και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτές.Τα αναδρομικά βάλτωσαν,Δεν υπάρχει κανένας να μας ενημερώσει;Τι σόι συνδικαλισμός είναι αυτός;Μήπως έχουν παραιτηθεί σιωπηρώς;Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι συνταιούχοι υπέστησαν διπλή μείωση.Μία λόγω μείωσης των αποδοχών των εν ενεργεία και μία ως συνταξιούχοι.Δεν είδα όμως καμία κίνηση από την πλευρά της ένωσης συνταξιούχων.Οι απόστρατοι αντιθέτως ξεσηκώθηκαν.Τύποις φαίνεται ότι λειτουργεί η πιό πάνω ¨Ενωση.Κρίμα, γιατί στο παρελθόν είχε ενεργή δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανωνυμε 11 Φεβρουαρίου 2013 - 9:21 μ.μ., που προφανως εχεις παρει γερή προικα οταν παντρευτηκες ή ζεις απο την πατρικη σου περιουσια, να μας αφησεις ησυχους και να μην ανεβαζεις σχολια.
    Αντε μπραβο.
    Δεν δικαιουσαι να μιλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όποιος δεν συμμερίζεται την "πλειοψηφούσα" άποψη και το λαϊκισμό δεν δικαιούται να μιλά διότι είτε έχει πάρει γερή προίκα είτε έχει πατρική περιουσία;;;
    Ακλόνητο επιχείρημα και φυσικά δημοκρατικότατο.
    ΕΥΓΕ στον κύριο συνάδελφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ συνάδελφε 17.2.2013 - 12:57, όταν αποκαλείς τους συναδέλφους μας κλαψιάρηδες, μίζερους και λαϊκιστές επειδή πλέον ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, δεν σου χρειαζονται επιχειρήματα για απαντηση, παρα μονο κράξιμο.
    Και επιμένω οτι εισαι προκλητικός.
    Συνέχισε να εκτίθεσαι.
    Άλλους δέκα σαν και σένα να έχουμε, πολύ γρήγορα το υπουργείο θα μας δίνει 400 ευρώ το μήνα και εσύ θα λες και ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ