Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΔΣΑ ανέλαβε την καθαρογραφή εκκρεμών αποφάσεων του Εφετείου Αθηνών



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 5-2-2013


Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι ο ΔΣΑ – στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και κατόπιν ενεργειών του Προέδρου κ. Γιάννη Αδαμόπουλου – έχει μεριμνήσει, αποκλειστικά με δική του υλικοτεχνική υποδομή και έμψυχο δυναμικό, για την καθαρογραφή εκδοθεισών από χρόνια αποφάσεων του Εφετείου Αθηνών, οι οποίες επί σειρά ετών στοιβάζονταν στις γραμματείες των Δικαστηρίων, κατά τρόπο που δυσχέραινε το έργο των συναδέλφων και την απονομή του δικαίου προς όφελος των πολιτών, συμβάλλοντας με την ενέργειά του αυτή στην πλήρη και όσο το δυνατόν γρηγορότερη διεκπεραίωση των εκκρεμών υποθέσεων.
Οι συνάδελφοι ενημερώνονται για την καθαρογραφή της απόφασης που τους αφορά μέσω αποστολής γραπτού μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο. Παράλληλα, με το υλικό των εν λόγω αποφάσεων εμπλουτίζεται σημαντικά η Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ».

4 σχόλια:

  1. Πολύ καλή πρωτοβουλία. Μπράβο ! Ο αριθμός των δικαστικών υπαλλήλων έχει μειωθεί δραματικά και η συμβολή αυτή των Δικηγόρων είναι σημαντική. Κι αν μάλιστα οι αποφάσεις εισάγονται και σε τράπεζα νομικών δεδομένων ολόκληρες, ακόμη καλύτερα...Και κάτι πιο γενικό. Οι περιλήψεις των δικαστικών αποφάσεων στις τράπεζες νομικών πληροφοριών (αλλά και σε αρκετά νομικά περιοδικά) συνήθως δεν είναι καλές. Σκόπιμο είναι να στελεχωθούν οι υπηρεσίες αυτές με καλούς νομικούς για να είναι πιο αποτελεσματική η αναζήτηση των αποφάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. "Θα μπορούσε να γλιτώσει με ένα τυπικό πρόστιμο. Τα "γαλλικά" στον δικαστή έφεραν φυλάκιση 30 ημερών και πρόστιμο χιλιάδων δολαρίων
    Στέφανος Νικήτας
    news247 Φεβρουάριος 06 2013 18:57

    Όταν εμφανίζεσαι μπροστά σε ένα δικαστή πρέπει να μην χασκογελάς, να απαντάς στις ερωτήσεις και να τον σέβεσαι.

    Αυτά τα ελάχιστα έπρεπε να κάνει η Penelope Soto η οποία συνελήφθη για κατοχή Xanax από την αστυνομία του Μαϊάμι και οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστή Jorge Rodriguez-Chomat.

    Σε τέτοιου είδους θέματα ένας δικαστής κάνει τυπικές ερωτήσεις και στη συνέχεια αφού βάλει ένα τυπικό πρόστιμο αφήνει τους παραβάτες να πάνε σπίτι τους.

    Στην περίπτωση της Soto, όπως μπορείτε να δείτε στο πιο πάνω βίντεο, κάτι τέτοιο δε συνέβη μιας και η νεαρή ήταν προκλητική απέναντι στο δικαστή.

    Όχι μόνο χαμογελούσε, αλλά έβρισε και τον δικαστή με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε τριάντα μέρες φυλάκιση. Μάλιστα της καταβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων δολαρίων για ασέβεια στο δικαστήριο."
    http://news247.gr/eidiseis/paraksena/article2117264.ece

    Συγγνωμη για το εκτος θεματος, αλλα ηταν το πρωτο θεμα και το εβαλα.

    Για την ιδια συμεπριφορα κατηγορουμενου παραπανω στο δικαστηριο που υπηρετω και για απλο σχολιο του δικαστη στον κατηγορουμενο ασκηθηκε αναφορα στον δικαστη (!!!), ο οποιος ετρεχε να αποδειξει τα αυτονοητα στον Προεδρο και στον Εισαγγελεα του ΑΠ.

    Ο αμερικανος δικαστης, και ο ελληνας δικαστακος.. ο δικαστης που επιβαλει 1 μηνα φυλακη χωρις αναστολη και μετρατροπες για απλη απρεπεια, και ο δικαστακος που αφηνει την αιθουσα να γινεται ρινγκ και να παρακαλαει τους δικηγορους να μην ρωτουν ασχετα με το θεμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς, οι Έλληνες Δικαστές είναι οι μοναδικοί σε όλη την Ευρώπη που αγνοούν ακόμη τη σύγχρονη τεχνολογία και γράφουν χειρόγραφες αποφασεις! Έτσι ο πραγματικός χρόνος δημοσίευσης των αποφάσεων επιμηκύνεται πολλούς μήνες ακόμη μέχρι την ....καθαρογραφή τους, έννοια άγνωστη στην υπόλοιπη Ευρώπη εδώ και χρόνια. Συγχρόνως, οι δαπάνης 'καθαρογραφής" είναι τεράστιες, αφού απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός δακτυλογράφων, οι οποίοι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι σε άλλες χώρες. Το χειρότερο δε από όλα είναι ότι αρκετοί δικαστές αντλούν ακόμη τις πληροφορίες τους για τη νομοθεσία και νομολογία μέσα από παροχημένα έντυπα κείμενα, διότι δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο εν έτει 2013. Για ποια επιτάχυνση της Δικαιοσύνης τολμάμε ακόμη να μιλάμε αγαπητοί κύριοι Δικαστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ανώνυμος την 6/2/2013
    "Θα μπορούσε να γλιτώσει με ένα τυπικό πρόστιμο.
    (ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟ)
    ================
    Καλύτερα να τοποθετήσετε το το σχόλιό σας στην ανάρτηση
    Δικαστική ανεξαρτησία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ