Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 28.2.2013 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ



2013-03-01 11:44
«Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του 
Ελεγκτικού Συνεδρίου εκφράζει την 
αντίθεσή της στη χορήγηση σε εξωθεσμικά όργανα 

οιωνδήποτε στοιχείων αφορούν στη λειτουργία του 
Δικαστηρίου».


πηγη


========


Αρνούνται να συναντηθούν με την τρόικα οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να συναντηθούν με την τρόικα, γιατί είναι «εξωθεσμικό όργανο». Συνάντηση με τον πρόεδρό τους Ι. Καραβοκύρη.
Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσής της, δηλώνει ότι δεν δέχεται να συναντηθεί με το κλιμάκιο της τρόικας που είναι στη χώρα μας, καθώς είναι εξωθεσμικό όργανο, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι της τρόικας να συναντηθούν μόνο με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Ι. Καραβοκύρη.
Ειδικότερα, το ψήφισμα αναφέρει: «Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκφράζει την αντίθεσή της στη χορήγηση σε εξωθεσμικά όργανα οιωνδήποτε στοιχείων αφορούν στη λειτουργία του δικαστηρίου».
Υπενθυμίζεται ότι το κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε με ορισμένες δικαστικές Ενώσεις, ενώ δεν απηύθυνε πρόταση προς την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά στον πρόεδρό του κ. Καραβοκύρη. Ο τελευταίος επέλεξε να μην συναντηθεί ο ίδιος με την τρόικα, αλλά ολιγομελής αντιπροσωπεία μελών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου. Έτσι, αποφασίστηκε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εκπροσωπήσουν η Γεωργία Μαραγκού και ο γενικός γραμματέας της Ένωσής τους Παναγιώτης Παπίδας.
Ωστόσο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν επέτρεψε στον κ. Παπίδα να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της τρόικας. Αμέσως μετά και η κ. Μαραγκού δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην επίμαχη συνάντηση.
Έτσι, άρχισε ένας γύρος αναζητήσεων προσώπων που πιθανά θα ήθελαν να συναντηθούν με την τρόικα, χωρίς όμως αποτέλεσμα (μέχρι στιγμής). Τελικά, σύμφωνα με δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την τρόικα θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης.
Εξάλλου, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου έως την 3η Απριλίου 2013.
Πηγή: ΑΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/03/2013_485315

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ