Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΑΠΌ ΤΑ ΔΙΚΑΤΗΡΙΑ ΤΗς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ


3. 27-3-2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΩ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩ
Πλατεία Πλατάνου
Τηλ. 22420-48915 ΦΑΞ 22420-21025            Κως 26-3-2013
                                                                                      




ΠΡΟΣ
ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΑΘΗΝΑ

Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την δημοσίευση του Π.Δ. 30/2013 με το οποίο ανακατανέμονται οι οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια της χώρας μετά την ισχύ των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 75 του Ν. 3994/2011.
Δυστυχώς, όμως, και πάλι είμεθα αναγκασμένοι να σας στέλνουμε επιστολές διαμαρτυρίας και να παραπονούμεθα για άνιση, άδικη και μεροληπτική μεταχείριση του Εφετείου Δωδεκανήσου και του Πρωτοδικείου Κω.
Δυστυχώς σε μία εποχή κρίσης όπου υποτίθεται ότι όλοι με περίσκεψη και με μεγαλύτερη υπευθυνότητα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις, εμείς βλέπουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει.
Δυστυχώς αυτοί που σας εισηγήθηκαν, κύριε Υπουργέ, την κατανομή αυτή δεν έλαβαν υπόψη τους δεδομένα, τα οποία γνώριζαν και τα οποία, αν τα έθεταν υπόψη σας, δεν θα είχε γίνει η κατανομή κατά τον τρόπο που έγινε.
Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις ανάγκες και τις επιταγές των καιρών, όπου στα πλαίσια της επιτάχυνσης της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων στην Περιφέρεια Αττικής καθιστά αναγκαία μία ανακατανομή των θέσεων των Δικαστικών Λειτουργών στην Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη, επισημαίνουμε ότι η επιβληθείσα ανακατανομή στην Περιφέρεια μας θα δημιουργήσει ουσιαστικά μεταφορά του χρονίζοντος προβλήματος της Αττικής στην Περιφέρεια και μάλιστα σε συγκεκριμένες Περιφέρειες των οποίων η ιδιαιτερότητα δεν λαμβάνεται υπόψη.
Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά το ζήτημα της ταχύτερης απονομής της Δικαιοσύνης στην Αττική δεν λύνεται με ανακατανομή των θέσεων, παρά μόνο με την αλλαγή της αντίληψης που επιβάλλει την ύπαρξη ενός Πρωτοδικείου και ενός Εφετείου στην Αττική.
Η διάσπαση του Πρωτοδικείου σε τέσσερα Πρωτοδικεία και του Εφετείου σε δύο Εφετεία στην Αττική θα οδηγήσει σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα απ’ αυτά τα οποία φοβόμαστε ότι μπορεί να επέλθουν. Η διοικητική αλλαγή θα οδηγήσει στη  ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και η ανακατανομή των θέσεων των δικαστικών λειτουργών. Η μία Εφετειακή έδρα και η μία Πρωτοδικειακή έδρα εξυπηρετεί μόνο τα μεγάλα γραφεία των Αθηνών που θέλουν ν’ αναβάλλουν και ν’ ανακυκλώνουν τις υποθέσεις. Το σπάσιμο του κατεστημένου και η εκ βάθρων αναδιοργάνωση της λειτουργίας της δικαιοσύνης στην Αττική είναι αυτή που θα επιφέρει αποτελέσματα.
Στην Περιφέρεια του Εφετείου μας μειώθηκε ο αριθμός των θέσεων των Εφετών κατά μία, χωρίς να λάβουν υπόψη τους αυτοί που σας πρότειναν την ανακατανομή ότι στην Μεταβατική έδρα της Κω, που συνεδριάζει τρείς φορές τον χρόνο το Εφετείο Δωδεκανήσου, δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά, με αποτέλεσμα να μην εκδικασθούν περίπου 190 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 120 εκ του ασφαλούς θα είχαν συζητηθεί. Επίσης, δεν συζητήθηκαν και οι ποινικές υποθέσεις, πλην των υπό παραγραφή, με συνολικό αποτέλεσμα ένας αριθμός περίπου 180 υποθέσεων να μην εκδικασθεί. Συνεπώς, από τους αριθμούς και μόνο, αποδεικνύεται η ανάγκη την ύπαρξης της οργανικής θέσης Εφέτη, η οποία καταργήθηκε. Πέραν τούτου, κύριε Υπουργέ, πρέπει να λάβετε υπόψη σας και ένα στοιχείο που έχει να κάνει με τις ασκούμενες δραστηριότητες στην Περιφέρεια μας.
Το Πρωτοδικείο Κω καλύπτει τις ανάγκες των νησιών Κω, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αστυπαλαίας. Στην περιφέρεια μας τα τελευταία 30 έτη, λόγω του τουριστικού ρεύματος, υπάρχει αυξημένο ρεύμα εσωτερικής πληθυσμιακής μετανάστευσης, με αποτέλεσμα ο αριθμός των κατοίκων στα νησιά μας να έχει αυξηθεί. Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το γεγονός ότι επί έξη μήνες, λόγω της διαφορετικότητας του τουριστικού προϊόντος από άλλα τουριστικά μέρη της Ελλάδας, όπως Κυκλάδες, Χαλκιδική, οι τουρίστες που διαμένουν στα νησιά μας αυξάνουν πληθυσμιακά αυτά κατά 70.000 ανθρώπους. Πλέον τούτου, πρέπει να λάβετε υπόψη σας και το γεγονός, ότι επί εξάμηνο, τουλάχιστον, 5.000 εργαζόμενοι από άλλα μέρη της Ελλάδος διαμένουν στην Κω, προκειμένου να εργασθούν στον ξενοδοχειακό τομέα. Αυτό έχει άμεση συνέπεια στην αύξηση της παραβατικότητας, των εμπορικών και αστικών διαφορών, γεγονός το οποίο δεν συμβαίνει σε άλλα μέρη. Τους θερινούς μήνες τα αυτόφωρα λειτουργούν ως τακτικά ποινικά Δικαστήρια, οι ανακρίσεις δε είναι αυξημένες.
Το Πρωτοδικείο της Κω λειτουργεί με πέντε Πρωτοδίκες και ένα Πρόεδρο από το έτος 1995 τουλάχιστον. Τόσο οι ανάγκες του Πρωτοδικείου, όσο και η ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων αυξήθηκαν πολλαπλάσια. Πρέπει να τονισθεί το γεγονός, ότι το Πρωτοδικείο Κω έχει τρείς μεταβατικές έδρες τον χρόνο στην Κάλυμνο και άνω των 12 ετησίως  εδρών Μονομελούς Πλημμελειοδικείου σε Κάλυμνο και Λέρο. Αυτό έχει ως συνέπεια, πέραν των κινήσεων, οι οποίες είναι δύσκολες λόγω της νησιωτικότητας, πολλές φορές να υπάρχουν αποκλεισμοί των Δικαστών, όπως συνέβη και κατά το τρέχον δικαστικό έτος. Το γεγονός αυτό ελήφθη υπόψη αυτών που πρότειναν σ’ Εσάς την μείωση της μίας οργανικής θέσης Πρωτοδίκη; Είναι τόση η υπευθυνότητα τους που παρέβλεψαν το γεγονός ότι το Μ.Ο.Δ. της Κω δικάζει τις υποθέσεις της Ρόδου και το Μ.Ο.Δ. της Ρόδου τις υποθέσεις της Κω. Με δύο δικασίμους Μ.Ο.Δ. τόσο στη Κω όσο και στη Ρόδο δημιουργείται το άτοπο ο ένας Πρόεδρος της Κω και οι πέντε Πρωτοδίκες της Κω να δικάζουν κατά μέσο όρο τρείς υποθέσεις Μ.Ο.Δ. κατά μήνα, ενώ στη Ρόδο με τρείς Προέδρους Πρωτοδικών και οκτώ Πρωτοδίκες να δικάζεται ίσος αριθμός υποθέσεων.
Θεωρήθηκε δίκαιο στην Ρόδο όπου, παρά το γεγονός ότι στο Πρωτοδικείο της δεν υπήρξε καν αποχή των δικηγόρων, και   μειώθηκε ο αριθμός των εκδικαζομένων υποθέσεων, εν τούτοις ο αριθμός των Δικαστών δεν μειώθηκε, που σε μία τέτοια περίπτωση θα υπήρχε απώλεια 9% στο έργο το Δικαστικό και μειώθηκε στην Κω με συνέπεια μείωση έργου 20% στο δικαστικό έργο, όταν οι υποθέσεις, ειδικά εφέτος, είναι αυξημένες από τα προηγούμενα έτη. Αυτή είναι η δικαιοσύνη;
Κύριε Υπουργέ,
Αντιλαμβανόμενοι την δυσκολία των καιρών, όπως προαναφέρουμε δεν αντιλαμβανόμεθα την επιπολαιότητα της αντίληψης που σας παγίδευσαν, κάποιοι που βλέπουν την Ελλάδα επί χάρτου.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει περίπτωση Δικαστής να θελήσει να μείνει στον τόπο μας με θέληση προσφοράς, όταν βλέπει ότι σήμερα στην Αθήνα, παρά την ύπαρξη των κενών οργανικών θέσεων, έχει λιγότερη εργασία απ’ ότι στο Πρωτοδικείο της Κω. Ας ερωτηθούν Πρόεδροι και Πρωτοδίκες που υπηρέτησαν πρόσφατα στην Κω !!!
Δεν σας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι με την γνωστοποίηση της μείωσης του αριθμού των Δικαστών όλοι οι Δικαστές του Πρωτοδικείου της Κω έκαναν αίτηση μετάθεσης; Και καλά έκαναν, αφού σε άλλα Πρωτοδικεία θα έχουν την δυνατότητα εργασίας με ανθρώπινες συνθήκες.
Κύριε Υπουργέ,
Υπάρχουν τόσα επιχειρήματα τα οποία μπορούν να προβληθούν για την ενίσχυση της άποψης μας αναφορικά με την μείωση κατά μίας των οργανικών θέσεων των Πρωτοδικών στην Κω που, θα μπορούσαμε να γράφουμε πολλά ακόμα.
Αντιλαμβανόμενοι, όμως, την άποψη για την επίλυση των προβλημάτων της δικαιοσύνης στην Αττική, δεν ζητάμε την μείωση του αριθμού των οργανικών θέσεων της Αθήνας.
Ζητάμε την Δίκαιη κατανομή μεταξύ ίσων.
Ζητάμε τη δικαιοσύνη με βάση την αρχή της νησιωτικότητας, του υπάρχοντος έργου και πέρα από συσχετισμούς με αρχές εξυπηρέτησης κλάδων της δικαιοσύνης, που θέλουν την διατήρηση θέσεων ακόμα και γύρω από την Αθήνα προκειμένου να βολεύονται κάποιοι και από πολιτικούς συσχετισμούς.
Ζητάμε να σπάσουν καθεστηκυίες αντιλήψεις.
Εχετε την δύναμη γι’ αυτό.
Επιβάλλεται λοιπόν στα πλαίσια μίας αναλογικότερης και πλέον υγιούς αντίληψης των πραγμάτων, ν’ αναθεωρήσετε την άποψή σας  και να αποκαταστήσετε τις θέσεις, οι οποίες κακώς καταργήθηκαν στο Εφετείο Δωδεκανήσου και στο Πρωτοδικείο της Κω από μία Περιφέρεια, η οποία συνεχώς αυξάνεται, αποτελεί εικόνα για τους ξένους πολίτες, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης στην Χώρα μας και προσφέρει πολλαπλάσια στην Εθνική Οικονομία σε σχέση με αυτά τα οποία δέχεται.
Με Εκτίμηση


Παναγιώτης Αβρίθης


===============================


2. 27-3-2013


Ανακοινωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου για τη μείωση των οργανικών θέσεων δικαστών

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 13:29




Εντονη ήταν η αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου για την αιφνιδιαστική μείωση των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών του Πρωτοδικείου Κορίνθου. Εκδόθηκε μάλιστα η ακόλουθη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, κατά την σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση και, αφού πληροφορήθηκε την έκδοση του Π.Δ.30/2013 (ΦΕΚ66/1532013) αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου διαμαρτύρεται με το εντονότερο τρόπο για την αδικαιολόγητη και αιφνιδιαστική μείωση των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών του Πρωτοδικείου Κορίνθου ήτοι για την κατάργηση μιας (1) θέσεως προέδρου Πρωτοδικών και μιας(1) θέσεως Πρωτοδίκη, δυνάμει του ανωτέρω διατάγματος.
Κατά την παρούσα χρονική στιγμή που πανθομολογείται ως άφευκτος αναγκαιότης η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της εθνικής οικονομίας, με το ανωτέρω Π.Δ λαμβάνονται μέτρα που οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στο αντίθετο αποτέλεσμα ήτοι εκείνο της επιβράδυνσης και εντέλει της αποδιοργάνωσης της Δικαιοσύνης.
Πάντα τα ανωτέρω μάλιστα σ’ ένα πρωτοδικείο που πάντοτε διεκπεραιώνει ένα τεράστιο όγκο πολιτικών και ποινικών υποθέσεων αλλά και σ’ ένα κρίσιμο χρονικό σημείο κατά το οποίο, για διάφορους λόγους, έχει σωρευθεί μεγάλος όγκος υποθέσεων και όλοι οι παράγοντες, δικηγόροι , δικαστές και υπάλληλοι του Πρωτοδικείου μας δίδουν άνισο, ακόμη και από τις τρέχουσες συνθήκες αγώνα για την ταχεία και ορθή παροχή έννομης προστασίας στους πολίτες, σύμφωνα με το νόμο, τις συνταγματικές επιταγές και τον όρκο που έχουν δώσει.
Τέλος και πέραν των λοιπών θεμάτων, ηθικών και νομικών, που δημιουργεί η εν λόγω αιφνιδιαστική ενέργεια θεωρούμε παντελώς αδικαιολόγητη την παράλειψη των αρμοδίων να ζητήσουν τη γνώμη του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου που θα μπορούσε να τους διαφωτίσει με ασφάλεια για την κατάσταση του Πρωτοδικείου, πριν προχωρήσουν στην έκδοση του άνω Π.Δ. το οποίο θα τελματώσει την απονομή της Δικαιοσύνης στη Κορινθία.
Κατόπιν των ανωτέρω, φρονούμε ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση αναστολή της εφαρμογής του ανωτέρω Π.Δ, και ακολούθως η ανάκληση του κατά το μέρος, τουλάχιστον που αφορά στο Πρωτοδικείο Κορίνθου, επιφυλασσόμεθα δε για περαιτέρω ενέργειες μας στη κατεύθυνση αυτή".
Κόρινθος 21-3-2013
Ο Πρόεδρος                                           Η Γενική Γραμματέας
Παναγιώτης Αθ.Νικολόπουλος                   Παναγιώτα Επιβατινού





=======
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

===========================================

1. 25-3-2013 

Και λιγότεροι εφέτες στο δικαστήριο
Πηγή Ροδιακή, Αναγνώστηκε 75 φορές, Ημερομηνία 21-3-2013 13:09
Μειώνονται κατά μία οι θέσεις των Εφετών στην Δωδεκάνησο με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα δυσλειτουργίας στην απονομή της Δικαιοσύνης.   
Για το θέμα χθες το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και με κοινοποίηση στον Πρόεδρο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διαμαρτυρόμενο για την απόφαση αυτή που λήφθηκε και για την οποία όχι δεν ρωτήθηκε ο συγκεκριμένος επιστημονικός κλάδος, αλλά πληροφορήθηκε για το γεγονός από το διαδίκτυο!    Τα μέλη του συλλόγου με την επιστολή τους αυτή ζητούν να «αποκατασταθεί η επιχειρηθείσα αδικία» καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.    Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:  «Κύριε Υπουργέ  Από το διαδίκτυο πληροφορηθήκαμε ότι οι οργανικές θέσεις των Εφετών του Εφετείου Δωδεκανήσου έχουν μειωθεί κατά μία, δηλαδή αντί των μέχρι σήμερα προβλεπόμενων επτά θέσεων, σήμερα προβλέπονται έξι.     Προφανώς για τον περιορισμό των οργανικών θέσεων δεν έχουν ληφθεί υπόψη ο όγκος των εκδιδομένων υποθέσεων, ο αριθμός και η ποιότητα των εκδιδομένων αποφάσεων και γενικά το παραγόμενο από το Εφετείο Δωδεκανήσου έργο, ούτε και έχει ερωτηθεί προς τούτο έστω και τυπικά ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου.     Επίσης δεν έχει ληφθεί υπόψη, ότι για την σύνθεση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα πρέπει υποχρεωτικά να μετακινείται   Εφέτης από την Αθήνα ή τον Πειραιά, αφού οι τρείς Εφέτες του Τριμελούς Εφετείου θα κωλύονται να μετάσχουν στην σύνθεση του Πενταμελούς, τα απαιτούμενα δε για τον σκοπό αυτό έξοδα θα ανέρχονται περίπου στις αποδοχές του Εφέτη του οποίου καταργείται η θέση.    Δεν πιστεύουμε ότι ο περιορισμός των οργανικών θέσεων προήλθε από δική σας πρωτοβουλία, διότι γνωρίζουμε την ευαισθησία σας σχετικά με την απονομή της Δικαιοσύνης, όμως όποιοι δημοσιονομικοί λόγοι και αν συντρέχουν, δεν μπορεί να αποδομείται η Δικαιοσύνη.    Δεν μπορεί να δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην Δικαιοσύνη και μάλιστα σε μία ευαίσθητη ακριτική περιοχή, όπου από της λειτουργίας του το Εφετείο Δωδεκανήσου έχει προσφέρει τα μέγιστα και εκπληρώνει κατά τον καλύτερο τρόπο τον σκοπό και την αποστολή του.    Παρακαλούμε θερμά όπως το συντομότερο δυνατό αποκατασταθεί η επιχειρηθείσα αδικία, άλλως ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.     
Μετά τιμής                                                                    ο γ.γραμματέας
Ο Πρόεδρος   Κων/νοςΣαρρής                                    Βασίλειος Περίδης»

==========
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


7 σχόλια:

  1. Μπράβο στο ΔΣ Ρόδου για την κίνησή του. Ελπίζω τη θέση του να ακολουθήσουν και άλλοι δικηγορικοί σύλλογοι, στα πρωτοδικεία των οποίων δημιουργήθηκαν κενά. Πρέπει επιτέλους οι ΔΣ να καταλάβουν ότι για τον εξορθολογισμό στην απονομή δικαιοσύνης πρέπει να συμμετέχουν ενεργά όλοι. Δεν μπορεί να διαμαρτύρονται μόνο για την καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων και για τον μακρινό προσδιορισμό των δικασίμων όταν γνώριζουν τα οργανικά κενά που υπάρχουν στα επαρχιακά ιδίως πρωτοδικεία και τα μη οργανικά (αλλά κενά πχ. αποσπάσεις, άδειες "επαπειλούμενης" και ανατροφής κλπ) και να μη διαμαρτύρονται για αυτές τις ενέργειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Γιατί όταν σε ένα επαρχιακό Πρωτοδικείο καταργείται μια οργανική θέση αυτό αυτόματα συνεπάγεται ότι τις υποθέσεις (που δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται) θα τις χρεωθούν οι δικαστές που θα παραμείνουν. Θα είναι όμως οι ίδιοι οι δικηγόροι που θα κατηγορήγουν τους δικαστές για την καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων. Αναμένω, λοιπόν, δυναμικότερες κινητοποιήσεις και από άλλους ΔΣ, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι όποιες καταργήσεις οργανικών θέσεων σε ένα πρωτοδικείο έχουν άμεση επίπτωση και στις υποθέσεις των μελών τους. Επικροτώ και πάλι την κίνηση του ΔΣ Ρόδου. Δυστυχώς οι ΔΣ έχουν μεγαλύετρη δύναμη και μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την ΕΔΕ που -λυπάμαι και ντρέπομαι που το λέω- αδιαφορεί (γιατί απλά πιστεύω ότι τα περισσότερα μέλη του ΔΣ υπηρετούν σε πρωτοδικεία ή εφετεία που δεν "επλήγησαν" από την ρύθμιση του Υπ.Δικ. ή σε ανώτερους βαθμούς).Χαίρομαι όταν βλέπω δικαστές και δικηγόρους ενωμένους για την επίλυση των προβλημάτων της δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χίλια μπράβο στο ΔΣ Ρόδου!!Δικηγόροι και δικαστές πρέπει να ενωθούμε απέναντι σε όσους θέλουν να υποβαθμίσουν τη δικαιοσύνη!Μακάρι να δούμε παρόμοιες ενέργειες και από άλλους δικηγορικούς συλλόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύγε για την κινητοποίηση των δικηγόρων στη Ρόδο!!Εύχομαι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλοι δικηγορικοί σύλλογοι προτού να είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στο Δικ.Σύλλογο Ρόδου. Ελπίζω παρόμοια ευαισθησία να δείξει έστω και λίγο καθυστερημένα και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου για το οικείο Πρωτοδικείο το οποίο στατιστικά είναι μέσα στα πρώτα 10 επαρχιακά από πλευράς όγκου δικογραφιών και παρόλα αυτά του αφαιρούν δύο πρωτοδίκες και έναν Πρόεδρο Πρωτοδικών από μία εξόφθαλμη όσο και αδικαιολόγητη διοικητική παραδρομή στην ενημέρωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρωτοδίκης Βόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κατανομή, "ανακατανομή" κ.λπ. οργανικών θέσεων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στα δικαστήρια της χώρας προυποθέτει σίγουρα σοβαρή προεργασία και μελέτη έγκυρων στατιστικών δεδομένων (όχι των "greek statistics"). Οι δικαστές κυρίως των επαρχιακών δικαστηρίων δεν πρέπει να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διαστημα στην ίδια πόλη, επειδή παρατηρείται το φαινόμενο σχεδόν όλοι τους να έχουν δικάσει υποθέσεις σε πρώτο βαθμό και βεβαίως να κωλύονται να τις δικάσουν και σε δεύτερο. Κάθε φορά αντιμετωπίζουμε αλλαγή στη σύνθεση, διακοπή για άλλη ημέρα και τελικά καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων και εκνευρισμό (και) από τέτοιους λόγους. Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος, όπως πάντα. Εξοδα, οικογένεια κ.λ.π..Κανείς όμως δεν υποχρέωσε κανέναν να επιλέξει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Είναι όμως άγονο κάθε φορά που γίνεται μια αλλαγή, να κλείνουν δικαστήρια, να γίνονται καταλήψεις (παράδειγμα η Κρήτη), να μην απονέμεται τελικά δικαιοσύνη και απλώς να ταλαιπωρείται ο πολίτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, στο Εφετείο Πατρών βρήκε το Υπουργείο να καταργήσει μια θέση εφέτη; όταν οι υπάρχοντες εκεί εφέτες δεν προλαβαίνουν να δικάσουν τις εκκρεμούσες υποθέσεις γιατί από τις συνεχείς διακοπές των συνεδριάσεων καλύπτονται σχεδόν όλες οι ημέρες του μηνός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ (ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ) ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΙΔΙΩΣ ΣΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ, ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ