Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ενημερωτική ανακοίνωση για τη συζήτηση των δικογράφων, για απόφαση της συνεδριάσης του Διοικητικού Συμβουλίου και για αύξηση οργανικών θέσεων


ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                          
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                               Τ.Κ. 101. 71
                e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                                              Αθήνα 10-4-2013
                                                                                      Αρ. Πρωτ.  51                                                                



                              ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: α) η συζήτηση των δικογράφων (αιτήσεων ακυρώσεως & Προσφυγών)
           β) η απόφαση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, της 5ης-4-2013.



Α) Η συζήτηση των δικογράφων:
Συζητήθηκαν , ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, την 5η–4 -2013, όλα τα δικόγραφα των αιτήσεων ακυρώσεως κατά της κανονιστικής πράξης (Υπουργ. Απόφασης), για την αναδρομικότητα (από 1-8-2012) της περικοπής των αποδοχών μας και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης επί των ως άνω δικογράφων , όπως επίσης και επί των πρώτων αιτήσεων αναστολής, οι οποίες συζητήθηκαν την 2-4-2013. Οι προσφυγές κατά των μισθοδοτικών καταστάσεων έχουν προσδιορισθεί προς συζήτηση, ενώπιον του Μισθοδικείου, στις δικασίμους 14-5-2013 και 4-6-2013. (Θα σας αποστείλουμε πολύ σύντομα έντυπο εξουσιοδότησης και άλλες λεπτομέρειες, συμβολική αμοιβή κλπ, για το δικηγόρο που θα παραστεί κατά τη συζήτηση).
Β) Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 5 -4-2013.
α) Για συνέχιση της αναστολής των κινητοποιήσεων. Όλα τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (πλην δύο) αποφάσισαν ότι στην παρούσα χρονική στιγμή και με δεδομένο ότι συζητούνται τα δικόγραφα, με τα οποία προσβάλλουμε, ως αντισυνταγματικές, τις περικοπές του μισθολογίου μας και την αναδρομικότητα της περικοπής και αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων, δεν ενδείκνυται να προβούμε σε κινητοποιήσεις, καθώς και ότι θα είχε πολύ αρνητικό αντίκτυπο, εμείς οι ίδιοι να ζητούμε την έκδοση αποφάσεων για τις δικές μας υποθέσεις και ταυτόχρονα οι ίδιοι να αρνούμαστε να δικάσουμε τις υποθέσεις των πολιτών. Εξάλλου τώρα που ο πολίτης έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη τον Έλληνα Δικαστή, για την προστασία των ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων, επιβάλλεται να ασκούμε τα δικαιοδοτικά μας καθήκοντα. Απορρίφθηκε η πρόταση των δύο συμβούλων (Χριστόφορο και Χαράλαμπο Σεβαστίδη), με την οποία πρότειναν να προχωρήσουμε σε διακοπές συνεδριάσεων των Δικαστηρίων επί μία (1) εβδομάδα και να διεξαχθούν εκλογές στις έδρες των Δικαστηρίων όλης της χώρας για να αποφανθούν οι συνάδελφοι εάν επιθυμούν ή όχι τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
β) η διενέργεια του συνεδρίου με θέμα τα μέτρα του Μνημονίου δεν ματαιώνεται , (όπως ανακριβέστατα αναγράφεται σε σχετική ανακοίνωση των ως άνω δύο μελών του Συμβουλίου) αλλά απλώς διοργανώνεται σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Η Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι επειδή η πραγματοποίηση του Συνεδρίου αυτού θα συνδυαστεί και με εκδήλωση για τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσής μας, στην οποία έχουν κληθεί να παραστούν και Δικαστές από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και από τα Ευρωπαϊκά όργανα, είναι απαραίτητο, για την καλύτερη διοργάνωση να μετατεθεί η ημερομηνία για Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2013.
Γ) Ζητήσαμε ήδη, με έγγραφό μας, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης την αύξηση οργανικών θέσεων ως εξής: α) πενήντα(50) θέσεις συνολικά, για το έτος 2013, εκ των οποίων τριάντα (30) Δικαστών και είκοσι (20) Εισαγγελέων (10 Εφετών και 8 Αντεισαγγελέων Εφετών και 20 Πρωτοδικών και 12 Αντεισαγγελέων Πρωτοδικών) και πενήντα (50) θέσεις συνολικά, για το έτος 2014, εκ των οποίων τριάντα (30)Δικαστών και είκοσι (20) Εισαγγελέων (10 Εφετών και 8 Αντεισαγγελέων Εφετών και 20 Πρωτοδικών και 12 Αντεισαγγελέων Πρωτοδικών) και β) την άμεση πρόσληψη πενήντα (50) θέσεων Ειρηνοδικών, από τον πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2011, προς κάλυψη των υπαρχόντων κενών οργανικών θέσεων, τα οποία (κενά) ανέρχονται σε 55.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου                                                                       Γεώργιος Μανωλίδης
Αρεοπαγίτης                                                                                                  Πρόεδρος Εφετών 




7 σχόλια:

  1. Οι κινητοποιήσεις δεν ματαιώνονται αλλά αναβάλλονται. Το συνέδριο δεν ματαιώνεται αλλά αναβάλλεται. Όλα από Σεπτέμβριο και βλέπουμε. Εντελώς ανίκανο συμβούλιο για λήψη αποφάσεων. Πείτε μας μέχρι τώρα πια συγκεκριμένη απόφαση έχετε πάρει; Κι' αν χάσουμε τις προσφυγές σε ένα Δικαστήριο το οποίο δεν αποτελείται κατά πλειοψηφία από δικαστές, τί θα πείτε τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διάβασα σήμερα την ανακοίνωση της ένωσης και αισθάνομαι πολύ ανόητη που μπήκα στη λογική των κινητοποιήσεων τον προηγούμενο χρόνο. δηλαδή τι μας λέει η κ. θάνου σήμερα. ότι τώρα ο έλληνας πολίτης έχει ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων του και γι' αυτό επιβάλλεται να ασκούμε τα καθήκοντά μας. το προηγούμενο διάστημα που δεν δικάζαμε δεν είχε ο πολίτης ανάγκη προστασίας των δικαιμάτων του; ανάλογα με το τί θέλουμε κάθε φορά αλλάζουμε και τα επιχειρήματα; τουλάχιστον οι 2 σύμβουλοι της μειοψηφίας είναι καθαροί και σταθεροί στις απόψεις τους. άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι μαζί τους. οι υπόλοιποι όπου φυσάει ο άνεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγγνώμη κ. πρόεδρε αλλά δεν καταλαβαίνω. Αφού σαν γσ αποφασίσαμε το Συνέδριο εντός του δικαστικού έτους, εσείς πως το αναβάλλεται όπως λέτε για Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο; Γι' αυτό ακριβώς νομίζω σας κατηγορούν τα 2 μέλη του δσ. Μάθαμε νομίζω να αυθαιρετούμε και το προσπερνάμε σα να μην έγινε και τίποτα σημαντικό. Τουλάχιστον από δικαστκή ένωση είναι ανεπίτρεπτο. Και το θέμα με τις κινητοποιήσεις πολύ εύκολα το ξεπεράσατε. Με δυο κουβέντες τέλος. Και για τα άλλα θέματα που συζητήσατε στο δσ, καμία ενημέρωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Κ. ΘΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ' αρέσει που στο β' μέρος αναγράφεται ως τίτλος "απόφαση του δσ". Δηλαδή τί ακριβώς αποφασίσατε; να μη συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και να μη γίνει το συνέδριο; Πάλι καλά που έχουμε την ένωση γιατί αλλιώς ποιός θα αποφάσιζε να μην κάνουμε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον κατήφορο της έλλειψης σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες δυστυχώς έχει περιπέσει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Το δικαστικό σώμα δεν συνεργεί σ' αυτόν τον κατήφορο,αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά τα 13 μέλη του ΔΣ που ονειρεύονται ν' "αποφασίζουν και διατάζουν". Και το Συνέδριο πρέπει να πραγματοποιηθεί και ξεκάθαρη απόφαση για τις κινητοποιήσεις πρέπει να παρθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κινητοποιήσεις τέλος!!!
    Τι δεν καταλαβαίνεις;;;
    Τι δεν καταλαβαίνεις;;;
    ΥΓ Δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εργασθείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ