Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


2. 3-4-2013
Κατόπιν επικοινωνίας με την ΕΣΔι, ενημερωθήκαμε ότι καλύπτονται οι δαπάνες για ξενοδοχείο ΜΟΝΟΝ όσων μετακινηθούν με ΜΜΜ και απέχουν περισσότερα από 80 χλμ και   με ΙΧ αν απέχουν περισσότερα από  160 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.  

1. 2-4-2013
Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών προγραμμάτισε την επανάληψη του επιμορφωτικού σεμιναρίου Δικαστικών Λειτουργών Πολιτικής - Ποινικής Δικαιοσύνης με θέμα
: Η Δικαστική προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου κατά την "Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου" (ΕΣΔΑ) σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, από τη σκοπιά της Πολιτικής και Ποινικής Δίκης. 
Τόπος διεξαγωγής η πόλη της Θεσσαλονίκης. Ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι 18/19-4-2013.

12 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, αν και κάποιοι Πρόεδροι Πρωτοδικών από επαρχιακό Πρωτοδικείο, ήθελαν πολύ να παρακολουθήσουν αυτό το συνέδριο, το οποίο θεώρησαν ιδιαίτερα ενδιαφέρον, κάποιος Διευθύνων ένα Πρωτοδικείο, απέκλεισε συνάδερφο του και δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει διότι είχε κληρωθεί σε σύνθεση ποινικού δικαστηρίου. Λες και δεν υπήρχαν αναπληρωματικοί ή δεν προβλέπει ο κανονισμός δυνατότητα αντικαταστάσεως από άλλους δικαστές. Το αφήνω στην κρίση σας........!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά του έκανε. Έλεος πια με τους συναδέλφους, που πάντα κάτι ανακαλύπτουν για να φορτώνουν τους .... αναπληρωματικούς και λοιπά κορόιδα. Αν κάποιος έχει τόση ζέση με την ΕΣΔΑ, εκτός από την πλούσια βιβλιογραφία, αρθρογραφία κλπ. μπορεί να ζητήσει τις εισηγήσεις του Συνεδρίου από κάποιον που θα πάει και να δικάσει και το Τριμελές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδερφε της 2ας Απριλίου και ώρα 10.05 μ.μ.γιατί τόση κακία? Πως είσαι σίγουρος ότι ο συγκεκριμένος συνάδερφος που ήθελε να συμμετέχει στο σεμινάριο είναι από αυτούς "που λουφάρουν"? Στο κάτω - κάτω της γραφής, αν όλα μπορούσαμε να τα διαβάσουμε, τότε δεν υπήρχε λόγος να διοργανώνονται σεμινάρια και συνέδρια και εν πάσει περιπτώσει τελείωσε το δικαστικό έτος και φοβάσαι μήπως και ο εν λόγω συνάδερφος έχει λιγότερες υπηρεσίες από κάποιον άλλον?? Απομένουν τουλάχιστον άλλοι δύο μήνες και τα τμήματα διακοπών. Ας γίνουμε λίγο πιο συναδερφικοί επιτέλους !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναπληρώνουμε λόγω κωλύματος στις εφέσεις του μονομελούς πρωτοδικείου, αναπληρώνουμε στα ποινικά τριμελούς, αναπληρώνουμε για
    επαπειλούμενες και γονικές, τώρα θα αναπληρώνουμε και για σεμινάρια;;;
    ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω, καλα του εκανε.
    Προφανως θα ειχε καμια δυσκολη υποθεση το τριμελες, και θυμηθηκε ο συναδελφος οτι λατρευει την ΕΣΔΑ, που την χρησιμοποιει καθε μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λεν καταλαβαίνω συνάδερφε γιατί του έκανε καλά. Εσύ που ξέρεις ότι ο συνάδερφος που ήθελε να πάει στο σεμινάριο είναι "λουφατζής"??? Αποκλείεται δηλαδή να ενδιαφέρεται λίγο παραπάνω για την επιστήμη του και τη δουλειά του? Δηλαδή μόνο η έκδοση των αποφάσεων ανήκει στο πεδίο των ενδιαφερόντων μας? Και εν πάσει περιπτώσει, τότε γιατί διοργανώνονται σεμινάρια και συνέδρια ? Μήπως δεν ξέρεις ότι η παρακολούθηση υποχρεωτικού σεμιναρίου, όπως είναι το συγκεριμένο, συνοδεύεται από σχετική βεβαίωση, αντίγραφο της οποίας αποστέλλεται στους ατομικούς μας φακέλους στον Άρειο Πάγο???? Και τέλος, ξέρεις κάτι, αρμόδιος να αποφασίσει για το ποιος θα συμμτέχει σε τέτοιου είδους σεμινάρια δεν είναι ο διευθύνων το Δικαστήριο, αλλά η ολομέλεια του Δικαστηρίου. Και τούτο διότι ο εκάστοτε Διευθύνων δεν είναι "παντοκράτωρας". Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελένη Πρέντζα Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών5 Απριλίου 2013 στις 12:36 μ.μ.

    Κύριοι συνάδελφοι ηρεμήστε!όλες αυτές οι αντεγκλίσεις μεταξύ μας δυστυχώς προέρχονται από τον εξουθενωτικό φόρτο της σημαντικής και σπουδαίας εργασίας μας, τον οποίο χρόνια έχουν επιβάλει έξωθεν και εμείς το έχουμε στωικά αποδεχτεί. Σε κάθε περίπτωση, για να πούμε δηλαδή το αυτονόητο, τα σεμινάρια και τα συνέδρια και ο,τιδήποτε έχει σχέση με την ενημέρωσή μας και την δια βίου τελικά μάθηση του ανθρώπου, αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για τον καθένα μας, που αποσκοπούν στην προσωπική μας ολοκλήρωση. Γι΄ αυτό τον λόγο είναι δικαίωμά μας, προβλεπόμενο, το οποίο κάθε φορά μας ζητούν αρμοδίως να ασκήσουμε ή μη.Η αντιπαλότητα είναι για το θέμα αυτό αλλά και γενικότερα πολύ κακό για το τίποτα.Ας επικεντρωθούμε στα σπουδαία και ας αλλάξουμε τις συνθήκες εργασίας μας, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας και όχι αποστερώντας μας από την μάθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η καχυποψία. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει κάτι επιπλέον, αμέσως γίνεται ύποπτος "λούφας"...Ετσι όμως μένουμε ανυποψίαστοι για τη επιστημονική εξέλιξη και μένουμε μόνο σε ό,τι βρίσκουμε στις τράπεζες νομικών πληροφοριών...Μάλλον όμως πρόκειται για ανομολόγητο ανταγωνισμό και για μια διάθεση ισοπέδωσης προς τα κάτω...ελπίζω να κάνω λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "εν πάση περιπτώσει" και όχι 'εν πάσΕΙ περιπτώσει". με "η" το "πάση" όχι "ει".πολλοί το κάνουν λάθος.φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαφώς και όποιος θέλει να μάθει κάτι παραπάνώ έχει δικαίωμα να το πράξει ΌΧΙ όμως σε βάρος μου του δικού μου χρόνου. Είναι ΑΔΙΚΟ και δεν χρειάζεται να είναι κανείς Δικαστής για να το καταλάβει. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Ολομέλεια του Δικαστηρίου, κύριε συνάδελφε που θέλεις να πάς στο σεμινάριο, αποφασίζει όταν υπάρχουν πολλές αιτήσεις συμμετοχής και σημαντικά θέματα και όχι γιατί θέλει να πάει κάποιος κάπου και μάλιστα όταν έχει υπηρεσία. Εξάλλου καλός δικαστής δεν γίνεσαι με τα πολλά σεμινάρια, αν ήδη δεν είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνάδερφε της 7ης Απριλίου 2013 και ώρα 8.23 μ.μ. μάλλον δεν γνωρίζεις ότι η επιλογή των δικαστικών λειτουργών που συμμετέχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια γίνεται με κριτήρια, η δε επιλογή όσων συμμετέχουν γίνεται αιτιολογημένα από την Ολομέλεια του οικείου Δικαστηρίου. Προς τούτο πρέπει να δεις τη διάταξη του άρθρου 3 παρ. 3 του π.δ/τος 308/1996. Σε κάθε δε περίπτωση, αν κάποιος συνάδερφος είναι καλός ή όχι δικαστής κρίνεται, ως γνωστόν, από τους διενεργούντες την ετήσια επιθεώρηση επιθεωρητές, οι οποίοι μεταξύ άλλων αξιολογούν και την επιστημονική κατάρτιση (βλ.σχ. το άρθρο 85 του ν. 1756/1988).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ