Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δηλώσεις της Βουλευτού κ.Ρ.Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) στην ομιλία της στο Κοινοβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του με αφορμή αναφορές της βουλευτού Ρ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) στην ομιλία της στο Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση αιτήματος άρσης της ασυλίας της ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εις βάρος της βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», το οποίο εν τέλει απερρίφθη. 

Συγκεκριμένα, η βουλευτής -εκτός άλλων- φέρεται να είπε αναφερόμενη στο πιο πάνω κόμμα : «(…) Δεν μπορεί! Θα βρεθεί ένας εισαγγελέας, θα βρεθεί ένας δικαστής που δεν θα δικάζει ανάλογα με το αν του δόθηκαν τα αναδρομικά ή όχι, αλλά θα υπηρετήσει τη Δικαιοσύνη και θα αποκαλύψει ότι δεν είναι αντισυστημικοί  ούτε επαναστάτες.  Απλώς κάνουν τη βρώμικη δουλειά του συστήματος πότε χτυπώντας τους πιο αδύναμους, πότε βρίζοντας και δυσφημώντας…», (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=517657).
Η δημόσια διατυπωθείσα άποψη της βουλευτού υποδηλώνει –αν όχι άγνοιά της για το θεσμικό ρόλο, την οργανική και λειτουργική ανεξαρτησία των λειτουργών της Δικαιοσύνης-, μη αποδεκτή περιφρόνηση στο θεσμό της Δικαιοσύνης και απάδει σε εκπρόσωπο μιας από τις λοιπές ανεξάρτητες λειτουργίες της Πολιτείας.
Επιπλέον, δηλώσεις τέτοιου περιεχομένου κακές υπηρεσίες προσφέρουν στους πολίτες, οι οποίοι λαμβάνουν από στόματος εκλεγμένης εκπροσώπου τους στο Νομοθετικό Σώμα, χείριστο παράδειγμα όσον αφορά στο σεβασμό που οφείλουν στην Πολιτεία και τους θεσμούς της, τους οποίους –κατά τα λοιπά- η ίδια υποτίθεται ότι έχει ταχθεί να υπηρετεί.
               
                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.
                Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης              Δημήτριος Ζημιανίτης 
  Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου               Εισαγγελέας Πρωτοδικών

2 σχόλια:

  1. Ας ξεκινησει πρωτα καμια προκαταρκτικη εξεταση για τις ΔΕΚΟ που προκειται να κλεισουν και θα καλυφθουν ποινικα αδικηματα και αμαρτιες πολιτικων ετων και ας αφησουμε τα περι ανεξαρτησιας και τις απαντησεις σε δηλωσεις. Κρινομαστε τοσο για τις πραξεις μας οσο και για τις παραλειψεις μας και μεσω αυτων υπερασπιζομαστε και λειτουργικη ανεξαρτησια και θεσμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βγάλαμε μια ανακοίνωση που την βλέπουμε μόνο εμείς. Με έχουν πνίξει οι δικογραφίες και φοβάμαι και τον ίσκιο του επιθεωρητή. Αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ