Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Πρόταση νομοθετικής ρύθμισης περί αύξησης των θέσεων των εισαγγελέων των σωφρονιστικών καταστημάτων


21-10-2013

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι  απέστειλε το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.  στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.Χ. Αθανασίου   και προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ν. Κανελλόπουλο, το υπΆαριθμ.πρωτ. 107 / 21-10-2013 επιστολή με το εξής περιεχόμενο : 

                                                                        
Θέμα : Πρόταση νομοθετικής ρύθμισης περί αύξησης των θέσεων των εισαγγελέων των σωφρονιστικών καταστημάτων  


 Στα μεγάλα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας και, ιδίως, σε εκείνα  Ναυπλίου, Τρικάλων, Δομοκού και Κέρκυρας, ως αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών ορίζεται ο προϊστάμενος των κατά τόπο Εισαγγελιών Πρωτοδικών, ο οποίος είναι παράλληλα επιφορτισμένος με όλο το έργο της διοίκησης της οικείας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αποτέλεσμα η επιτήρηση των φυλακών να ανατίθεται σε λιγότερο έμπειρους Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών και, μάλιστα, εκ περιτροπής. Όμως, στα πιο πάνω Σωφρονιστικά Καταστήματα ανακύπτει πλήθος νομικών και πραγματικών ζητημάτων, σχετικά την εκεί παραμονή και διαβίωση των κρατουμένων που απαιτείται να αντιμετωπιστούν από τους  αρμόδιους Εισαγγελείς Πρωτοδικών,  ασχολούμενους αναπόσπαστα και αποκλειστικά με τα ζητήματα αυτά. Για το σκοπό αυτό απαιτείται η αύξηση των οργανικών θέσεων των Εισαγγελέων Πρωτοδικών κατά τέσσερεις (4) τουλάχιστον προκειμένου να στελεχωθούν τα πιο πάνω μεγάλα σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας στα οποία άλλωστε αντιμετωπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, από εισαγγελείς με αυξημένη πείρα περί τα σωφρονιστικά πράγματα. 
Για το δικαστικό έτος 2013-2014 εκπαιδεύονται ως ασκούμενοι την τρέχουσα περίοδο δώδεκα (12) Εισαγγελικοί Πάρεδροι που αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα με το νέο δικαστικό έτος (2014-2015), ενώ αναμένονται οκτώ (8) αποχωρήσεις εισαγγελέων, λόγω συνταξιοδότησης. Είναι, επομένως, προφανές ότι υπάρχει η λειτουργική δυνατότητα για άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων τουλάχιστον κατά τέσσερεις (4) Εισαγγελείς στο βαθμό του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, χωρίς καμία μεταβολή του αριθμού των υπηρετούντων προσώπων στον προηγούμενο βαθμό και, συνεπώς, χωρίς καμία επιβάρυνση των Εισαγγελιών με οποιοδήποτε οργανικό κενό.
Κατόπιν αυτών, προτείνουμε να προωθηθεί με μέριμνά σας νομοθετική ρύθμιση ώστε να αντιμετωπισθεί άμεσα το ζήτημα που επισημαίνουμε ανωτέρω. Η ρύθμιση αυτή δύναται να έχει ως εξής : 
¶ρθρο 1 
«Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων αυξάνεται από την 1η Ιουλίου 2014 ως εξής:  Των εισαγγελέων πρωτοδικών κατά τέσσερεις, δηλαδή ορίζεται συνολικά σε εκατόν σαράντα επτά»
                                                 Με τιμή
                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

             Ο ΑΆ Αντιπρόεδρος                      Ο  Γενικός Γραμματέας

      Δημήτριος Μητρουλιάς                       Δημήτριος Ζημιανίτης         
      Αντεισαγγελέας Εφετών                    Εισαγγελέας Πρωτοδικών



http://www.enosieisaggeleon.gr/show_anakoinwseis.asp?id=223

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ