Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΌΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (30-1-2013)

Στα ακόλουθα links υπάρχουν δύο δημοσκοπήσεις για τα μέλη της ομάδας ΔΙΚΑΣΤΕΣ.

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου 30.1.2013


Η σημερινή (επαναληπτική) Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε να αναστείλει μέχρι και τις 28.2.2013 την προηγούμενη απόφασή της για διακοπή των δικαστικών συνεδριάσεων από τις 10.30 π.μ..

«Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς»




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


Πειραιάς, 29 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς» αποτελεί μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία έχει συσταθεί κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3898/2010 που αφορά στη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και του Π. Δ/τος 123/2011 που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των φορέων κατάρτισης διαμεσολαβητών. 

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

"Ερμηνευτικές προσεγγίσεις στους Ν 3904/2010 και Ν 4055/2012. Πάτρα 1/2/2013


Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 18:30
Αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Φιλοποίμενος 24, Γ' όροφος Πάτρα

Μηχανισμοί διάσωσης στην ΟΝΕ και έλεγχος από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Η Ελληνική Ένωση Ευρωπαϊκού Δικαίου σας προσκαλεί σε επιστημονική εκδήλωση την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013ώρα 18:00, στην αίθουσα Ρακτιβάν του Συμβουλίου της Επικρατείας, με  κεντρικό θέμα:

"Εξαιρετικό έτος για το ΕΔΑΔ το 2012",


Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Dean Spielmann, στο πλαίσιο της προχθεσινής ετήσιας συνέντευξης τύπου, παρουσίασε στατιστικά στοιχεία και δεδομένα για τις εργασίες του ΕΔΑΔ το 2012.
27/01/2013 23:33   

Καταδίκη της Ελλάδας για κατάσχεση αδρανούς τραπεζικού λογαριασμού


Για παραβίαση του δικαιώματος προστασίας της περιουσίας καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), εκδικάζοντας την προσφυγή τού γιου του αποβιώσαντος Αναστασίου Ζολώτα, με την οποία υποστηριζόταν ότι οι ελληνικές Αρχές κακώς είχαν κατάσχει τα 30.550 ευρώ, που βρίσκονταν σε αδρανή τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα του, λόγω παρέλευσης 20ετίας.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΉΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΊΩΝ (25-1-2013)


ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 119/ 25 Ιανουαρίου 2013

Έγκριση του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου,

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, τροποποιήσεις του ν. 4093/ 2012, κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου


ΦΕΚ Α΄   18/25 Ιανουαρίου 2013

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4111/2013

Η επικείμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος και η Δικαιοσύνη


Μιχάλης Ντόστας – Πρωτοδίκης

     Ι) Εισαγωγή. Κατά το τρέχον έτος (2013) θα καταστεί δυνατή η έναρξη διαδικασίας Αναθεώρησης του ισχύοντος Συντάγματος μετά τη συμπλήρωση πενταετίας από την ολοκλήρωση της προηγούμενης.  Υπάρχει μάλλον γενική πεποίθηση ότι απαιτείται ευρεία αναθεώρηση του Καταστατικού Χάρτη της χώρας ενώ δεν λείπουν και οι φωνές, που μιλούν για εξαρχής νέο Σύνταγμα με σύγκληση Συντακτικής Συνέλευσης.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΕ Ανταποδοτική σύνταξη γήρατος — Ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών εργαζομένων — Έμμεση διάκριση λόγω φύλου


Απόφαση του Δικαστηρίου  (όγδοο τμήμα)  της 22ας
Νοεμβρίου 2012 [αίτηση του Juzgado de lo Social de
Barcelona (Ισπανία)  για την έκδοση προδικαστικής
αποφάσεως] — Isabel Elbal Moreno  κατά Instituto
Nacional de la Seguridad Social (INSS), Tesorería General
de la Seguridad Social (TGSS)
(Υπόθεση C-385/11) (1)

ΔΕΕ: Ανήλικοι πολίτες της Ένωσης οι οποίοι κατοικούν με τις μητέρες τους, υπηκόους τρίτων χωρών, επί του εδάφους του κράτους μέλους του οποίου την ιθαγένεια έχουν τα τέκνα


Απόφαση του Δικαστηρίου  (δεύτερο τμήμα)  της  6ης Δεκεμ­
βρίου 2012 (αιτήσεις προδικαστικής αποφάσεως του Korkein
hallinto-oikeus —  Φινλανδία) — O., S.  κατά Maahanmuut­
tovirasto (C-356/11),  και Maahanmuuttovirasto  κατά L.
(C-357/11)
(Συνεκδικασθείσες υποθέσεις C-356/11  και C-357/11) (1)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητεί καταλαγή στον πόλεμο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει τις υποθέσεις ΕΛΣΤΑΤ και λίστας Λαγκάρντ, ενώ εκτιμά ότι η παραγραφή είναι θεσμός ουσιαστικού Δικαίου

Αποστάσεις τόσο από τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια και στελεχών της ΝΔ για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης σε υποθέσεις τρομοκρατίας όσο και από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτης. Υπενθυμίζει ότι «ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ανεξαρτησία και αξιοπιστία των δικαστικών λειτουργών αποτελεί πλήγμα στο κράτος δικαίου».

Το κράτος Δικαίου σε αμφισβήτηση


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ

 

H συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ, το CD που χάθηκε, τα στικάκια, ένα ή περισσότερα που κυκλοφορούσαν χωρίς να ασχολείται κανείς με το ουσιαστικό πρόβλημα, η απογοητευτική συνεδρίαση της Βουλής για το θέμα έφεραν πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα για την υποχώρηση του κράτους δικαίου, την επαναλαμβανόμενη αδυναμία να λειτουργήσουν οι θεσμοί μας.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

(το σχέδιο νόμου)

Διατάξεις που θεσπίζουν εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα εκτελεί τα καθήκοντα του συνεπικουρούμενος από δυο τουλάχιστον εισαγγελείς Πρωτοδικών, ο οποίος «θα εποπτεύει, θα καθοδηγεί και θα συντονίζει έρευνες αλλά και υποθέσεις που εμπίπτουν στο νόμο 4022/2011 περί διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων», όπως για παράδειγμα η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα περί ναρκωτικών, που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.  Ακόμη, στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη που καταργεί και αναμορφώνει σύμφωνα και με τη νομολογία του Αρείου Πάγου, τη ρύθμιση που ορίζει συγκεκριμένο ποσό χρηματικής ικανοποίησης ηθικής βλάβης για προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης από δημοσιεύματα Τύπου και εκπομπές ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

2o Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης της Υποδ.Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

 live streaming

Ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργανώνει το 2o Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης  την 7η Φεβρουαρίου 2013 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Το χρέος των δικαστών

 ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ


Το ελληνικό δικαστικό σώμα έχει τη δική του παράδοση ανεξαρτησίας. Από τον Πολυζωίδη και τον Τερτσέτη έως τον Σαρτζετάκη, Ελληνες δικαστές και εισαγγελείς

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Συμβούλιο της Ευρώπης: Συστημικά προβλήματα Δικαιοσύνης στην Ελλάδα...


Πρέπειν  να δώσει περισσότερο βάρος στη δικαστική διερεύνηση ανεξήγητων θανάτων και εξαφανίσεων πολιτών...
Η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Μολδαβία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Ουκρανία και η Τουρκία, είναι οι χώρες - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχουν συστημικά διαρθρωτικά προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως...

Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α΄ 17/23-1-2013 ο ν. 4110/2013

Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων κτλ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α 16/23-1-2013
ο Ν. 4109/2013
"Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα − Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις."

Επιφέρει μεταξύ άλλων και μετατροπές στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας του ν. 4093/2012

Ανακοίνωση-απάντηση στις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου για τους Οικονομικούς Εισαγγελείς

24-1-2013

                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  

          Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με δυσαρέσκεια διαπιστώνει ότι, παρά την έντονη αντίδραση των δικαστικών λειτουργών σε πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας, σχετικά με ενέργειες που οι πρώτοι ανέλαβαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, που συνιστούν παρά το Σύνταγμα παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και για τις οποίες εκδόθηκε όλως προσφάτως  η υπΆ αριθμ. πρωτ. 10/21-1-2013 Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, συνεχίστηκαν ομοίου χαρακτήρα δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τον τέως Πρωθυπουργό  κ. Γ. Παπανδρέου. 

Δεύτερη επίθεση Παπανδρέου στη Δικαιοσύνη


Για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στην αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία χαρακτήρισε ως απαράδεκτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης πρόσφατες δηλώσεις του. 

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ Ε.Σ.: ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΩΡΑ 12.30 2013-01-23 14:15


 
Η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ενώσεως Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου με θέμα την

Ομιλία κ. Παναγιώτη Πικραμμένου, πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδος και ε.τ. Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας στη τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (7.11.2012)

 
Κομοτηνή, 7 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Θυμάμαι ακόμη τη στιγμή, πέρυσι το φθινόπωρο ήταν, που κτύπησε το τηλέφωνό μου κι ένας φίλος καθηγητής, μου ανήγγειλε ότι το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου σας είχε λάβει την απόφαση να με ανακηρύξει επίτιμο διδάκτορα. 

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ομιλία της Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτη στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 19ης Ιανουαρίου 2013

22/01/2013
  Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
                 Παρά τον έντονο αγώνα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, από κοινού με τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των άλλων Ενώσεων, δυστυχώς η Ελληνική Κυβέρνηση και κυρίως το Οικονομικό Επιτελείο επέδειξε μία στάση εχθρικής αδιαλλαξίας κατά της Δικαιοσύνης και κατά των  Δικαστικών Λειτουργών και επέβαλε, με το Ν4093/2012 (Μνημόνιο ΙΙΙ) μειώσεις του  Μισθολογίου μας, σε τόσο υψηλό ποσοστό, ώστε το συνολικό ποσοστό των μειώσεων, στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας της τελευταίας τριετίας, να προσεγγίζει το 60%.

Δελτίο Τύπου Ένωσης Εισαγγελέων σχετικά με την συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την 20-1-2013

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
  
        Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Εφημερίδα «Καθημερινή» της 20-1-2013, στην οποία –εκτός άλλων- κάνει λόγο για «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδας, που εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης», αναφερόμενος στη μη επιβολή προσωρινής κράτησης σε προσφάτως συλληφθέντες στο πλαίσιο εκκρεμούς σχετικής ποινικής υπόθεσης. 

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ



Το παρόν κείμενο (το τρίτο και τελευταίο που αποστέλλω), αποτελεί φυλλάδιο που εξέδωσε η Γερμανική Ένωση Δικαστών, σχετικά με το μισθολογικό τους καθεστώς, με σκοπό να διαφωτίσει τους γερμανούς συναδέλφους σχετικά με τις θέσεις της ένωσής τους και να τους παρέχει επιχειρήματα όταν συμμετέχουν σε δημόσιους διαλόγους και συζητήσεις, ενόψει των δικών που έχουν ανοιχθεί με αφορμή σχετικές αγωγές των γερμανών συναδέλφων.

«Ο ρόλος του δικαστή στη διαμόρφωση του δικαίου, ιδίως σε περιόδους κρίσεως».


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΔΜ ΣΤΙΣ 7/2/2013


Αθήνα   18-1-2013

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΔ της 21-01-2013



Αθήνα, 21.01.2013

Ανακοίνωση - Απάντηση στη δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης

Ανακοίνωση - Απάντηση στη δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης
21/01/2013
                 ΕΝΩΣΗ 
ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 – ΓΡΑΦΕΙΟ 210                                                                                                     Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2013

                                                                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δένδιας: Η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε από Νοέμβριο για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής


συνέντευξη στον Γιάννη Σουλιώτη19/01/2013 | 20:24Τελευταία Ενημέρωση: 20:24 19/01/2013


Από τον περασμένο Νοέμβριο η Ελληνική Αστυνομία διέθετε πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στον απόηχο της επίθεσης ενόπλων κατά του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επί της λεωφόρου Συγγρού.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 12.30


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΦΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (14-1-2013)


ΕΦΕΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                     (Ε. Δ. Ε.)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   14/1/2013
ΠΡΟΣ
Κυρίες και Κυρίους Συναδέλφους
Αγαπητοί Συνάδελφοι,  Σας ενημερώνουμε ότι,
Η ΄Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας είμαστε μέλη, αποφάσισε μετά από δέκα χρόνια να γίνει κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Ιανουαρίου 2013, στο Ξενοδοχείο GRAND HOTEL  που βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 305-307.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την 19-01-2013




             ΨΗΦΙΣΜΑ


        Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.) συνήλθε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 19-01-2013, προκειμένου να αποφασίσει  τη συνέχιση ή την αναστολή των κινητοποιήσεων των μελών της, σύμφωνα με την απόφαση της 28ης Ετήσιας

Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 19ης Ιανουαρίου 2013









19/01/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ της 19-1-2013

Οι Δικαστικοί Λειτουργοί (Δικαστές και Εισαγγελείς) Μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσαν στις 19-1-2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών.
ΑΠΟΦΑΣΙΖOΥΝ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Εφετειακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης


             
                                                   (Ε.Δ.Ε.) 

Ενημερώνουμε τους δικαστικούς λειτουργούς της Εφετειακής Περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης  ότι, στις 18  ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ  2013 , ημέρα Παρασκευή   και ώρα  13.00   θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης  για την Αθήνα .

Για μέτρα αποφυγής αποφυλακίσεων μετά το 18μηνο μίλησε ο Αντ.Ρουπακιώτης


Δημοσίευση: 16 Ιαν. 2013, 17:07

Αθήνα
Δικαιοσύνη fast-track υποσχέθηκε την Τετάρτη ο υπουργός ΔικαιοσύνηςΑντώνης Ρουπακιώτηςμε ρυθμίσεις που ανακοίνωσε σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο Mega, για την αποφυγή της αποφυλάκισης κρατουμένων λόγω 18μήνου αλλά και λόγω των καθυστερήσεων στην εκδίκαση υποθέσεων, στο εξής οι ανακριτές θα είναι υποχρεωμένοι να κρατούν σε ειδικό φάκελο τις κρίσιμες ημερομηνίες αποφυλάκισης λόγω του 18μήνου. Τα στοιχεία αυτά των προφυλακισμένων θα μπορούν να ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από τους αρμόδιους, προκειμένου να αποφεύγονται παραλείψεις και λάθη από τους δικαστικούς λειτουργούς. Η ρύθμιση αυτή είναι αναγκαία μετά τα περιστατικά που οδήγησαν επικίνδυνους κακοποιούς εκτός φυλακών.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πρόσκληση της Επιστημονικής Εταιρείας Διοικητικού Δικαίου.



Ο Πρόεδρος                                                           και                                                 Ο Αντιπρόεδρος                της Επιστημονικής Εταιρείας Διοικητικού Δικαίου
Καθηγητής Πανεπιστημίου                                                                         Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ.
    Πάνος Λαζαράτος                                                                                   Νικόλαος Διακονικολάου
                                                               
                                                                                                               

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: Διευκόλυνση συναδέλφων που υπηρετούν στην επαρχία για να συμμετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση 19-1-2013


 

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόσκληση για Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 19 Ιανουαρίου 2013


15/01/2013
ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380- FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101 71



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη μας να παραστούν στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, που θα γίνει στις 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00, στο Αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως – Το πάρκινγκ του Εφετείου θα είναι στη διάθεση των μελών μας).

Απόφαση «έκπληξη» δικαστηρίου δικαιώνει απόδραση κρατουμένων


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

2. 15-1-2013 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗς ΑΠΟΦΑΣΗΣ από  το http://www.lawnet.gr/

1.  12-1-2013

Αθήνα
Η διάρκεια και οι συνθήκες κράτησης παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι για την απόδραση στις 30 Σεπτεμβρίου από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας κηρύχθηκαν αθώοι. Αυτό αποφάσισε σε μία απόφαση που θα καταγραφεί στα ιστορικά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ (14-1-2013)

φεκ β 3531/31-12-2012


Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 10/2012 απόφασης της
Ολομελείας του Πρωτοδικείου Λαμίας, με την
οποία τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Εσωτερικής
Υπηρεσίας αυτού. .......................................................................... 1

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ ΤΗΣ 19ης ΙΑΝ 2013



          Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι στην ερχόμενη ΓΣ θα τεθεί πιο επιτακτικά από ποτέ το δίλημμα της συνέχισης ή διακοπής των τετράμηνων κινητοποιήσεών μας. Με αυτό το δεδομένο είναι απαραίτητο να αξιοποιήσουμε όλη την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει τα τελευταία χρόνια προκειμένου να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση που έχουμε μπροστά μας. Κρίσιμοι παράγοντες που πρέπει να αναλυθούν και να εκτιμηθούν σωστά είναι κατά την άποψή μας οι ακόλουθοι:

Δικαστές κόντρα στον νόμο




Του Παναγιωτη Κ. Τσουκα (*)
Από τον ανοικτό, πια, πόλεμο όλων εναντίον όλων που μαίνεται στη χώρα, οι δικαστές αποφάσισαν να μην απέχουν. Με το μόνο μέσο με το οποίο οι Ελληνες ξέρουν να διεκδικούν τα «δίκια» τους, την κατά μέτωπο έφοδο στα δημόσια αγαθά, οι δικαστές επέλεξαν ως μέσο πολιτικής πίεσης την ανάσχεση αυτής της ίδιας της δικαιοδοτικής λειτουργίας του κράτους, την οποία, πάντως, είχαν ορκισθεί να υπηρετούν τηρώντας το Σύνταγμα και τους νόμους.

ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Τοποθέτηση των δικαστών στα τμήματα


ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Τοποθέτηση των δικαστών στα τμήματα
(2013/C 9/04)

Κατόπιν της αναλήψεως καθηκόντων γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου εκ μέρους του N. Wahl,  σε σύσκεψη

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 4/ΦΕΚ 3313/Β/12-12-2012

Ισχύει από σήμερα η νέα Αγορανομική Διάταξη σχετικά με τη λιανική πώληση καυσόξυλων και το δικαίωμα του καταναλωτή να μην καταβάλει αντίτιμο αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο της συναλλαγής του.


Νέα Αγορανομική Διάταξη σχετικά με τη λιανική πώληση καυσόξυλων και το δικαίωμα του καταναλωτή να μην καταβάλει αντίτιμο αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο της συναλλαγής του.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Έχοντας υπόψη:
Α. Τις διατάξεις:

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ - ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑ


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το Τμήμα Υπηρεσιακής Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών του Υπουργείου Δικαιοσύνης επεξεργάζεται τους φακέλους για τη μισθολογική προαγωγή (που προς το παρόν αφορά μόνο στους Δικαστές της 9ης και της 10ης σειράς για μισθολογική Προέδρου Πρωτοδικών, σε δύο διαγωνισμούς Προέδρων Πρωτοδικών για μισθολογική Εφέτη κ.ο.κ.) καθώς και για το  ποιοι (από όλες τις σειρές και τους διαγωνισμούς) δικαιούνται χρονοεπιδόματα.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΝΣΚ 629/2012: Η υπ’ αριθμ.1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών είναι ανύπαρκτη, ήτοι ανίσχυρη και αυτοδικαίως άκυρη

Αριθμός:629
Έτος:2012
Τίτλος:Δεσμευτική ισχύς αποφάσεως πολιτικού δικαστηρίου, η οποία εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής του άρθρου 10 του Ν. 2251/1994 και έκρινε ζητήματα νομιμότητας της επιβολής και της διαδικασίας βεβαιώσεως και εισπράξεως του τέλους (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

3. 10-1-2013


ΕΠΕΙΓΟΝ
Παρακαλούνται οι κύριοι συνάδελφοι εισαγγελείς να αναζητήσουν στα Δικαστήρια που υπηρετούν το έγγραφο που απέστειλε η ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ  με αριθμό πρωτοκόλλου 4/10-1-2013 το οποίο περιέχει σημαντικές πληροφορίες για τις προσφυγές


Έχει αναρτηθεί στην κλειστή ομάδα 


http://dikastis.forumgreek.com/t130-topic


Για οδηγίες εγγραφής ΕΔΩ

Ανακήρυξη υποψηφίων για τις αρχαιρεσίες της Ενωσης Δ.Δ> στις 10-02-2013


Ανακήρυξη υποψηφίων για τις αρχαιρεσίες της Ενωσης στις 10-02-2013
Την Πέμπτη 10.01.2013 και ώρα 15.00', στο γραφείο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα, την ανακήρυξη υποψηφίων για τις εκλογές της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών στις 10.02.2013. Παρόντα ήταν όλα τα μέλη του Προεδρείου (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Ταμίας), ενώ απουσίασαν τα μέλη του ΔΣ κ.Βασίλειος Χριστοφίλης, κ.Παναγιώτης Δανιάς, και κα. Ελένη Αυγούστη, αν και κλήθηκαν έγκαιρα.

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: 'Εκτακτη Γενική Συνέλευση στις 19-1-2013


                                                             

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ         Αθήνα 10-01-2013 

Πρώην Σχολή Ευελπίδων                                Αρ. Πρωτ. 5

Κτίριο 16   Γραφείο 204                  
Τηλ.2108222548 Fax 2108254211                
Email:eisag@otenet.gr                                       
                                                          
       
                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
          ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ  ΕΚΤΑΚΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Κέντρου για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο


Από τις 11 Ιανουαρίου το νέο Ευρωπαϊκό Κέντρο για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο (EC3) θα είναι σε πλήρη λειτουργία για να συμβάλει στην προστασία των ευρωπαίων πολιτών και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. Η αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις Επίτροπος Cecilia Malmström θα συμμετάσχει στα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου, το οποίο εγκαταστάθηκε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας, στην έδρα της Ευρωπόλ, στη Χάγη (Κάτω Χώρες).

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Η θρησκευτική ελευθερία κατά τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η θέση του Μουφτή και η εφαρμογή του ιερού μουσουλμανικού νόμου (σαρία) στην ελληνική έννομη τάξη



To Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση
με θέμα «Η θρησκευτική ελευθερία κατά τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η θέση του Μουφτή και η εφαρμογή του ιερού μουσουλμανικού νόμου (σαρία) στην ελληνική έννομη τάξη»
την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 16:00

Η εκτέλεση των αποφάσεων του Ε.Δ.Δ.Α. Η τύχη τους μετά την έκδοσή τους


Η εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΔΑ Η τύχη τους μετά την έκδοσή τους

To Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση
με θέμα «Η εκτέλεση των αποφάσεων του Ε.Δ.Δ.Α. Η τύχη τους μετά την έκδοσή τους»
την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, ώρα 16:00

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ: Σ.τ.Ε. Συνταγματικότητα παραβόλου επί ασφαλιστικών μέτρων.




Αριθμός 738/2012

Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας
  (άρθρο 5 του ν. 3886/2010  και το άρθρο 52 του π.δ. 18/1989, όπως ισχύει)
___________________

           Συνεδρίασε σε συμβούλιο στις 19 Δεκεμβρίου 2012 με την εξής σύνθεση : Φ. Αρναούτογλου, Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος του Β΄ Τμήματος, Ε. Νίκα, Γ. Τσιμέκας, Σύμβουλοι, Αγ. Σδράκα, Ι. Δημητρακόπουλος, Πάρεδροι. Γραμματέας η Α. Ζυγουρίτσα.

Αποχή δικηγόρων 11-1-2013.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

                                                                                                                                           Αθήνα, 9/1/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, ημέρα – κατά τα μέχρι τώρα δεδομένα – ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία

Για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία καταδικάστηκε η Ελλάδα, από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία, καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή την περίοδο 2009-2010 οι μάρτυρες των δικαστηρίων υποχρεώνονταν να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.

Προκήρυξη διαγωνισμού Συμβολαιογράφων έτους 2012


Αριθμ. 95610 (1)
Προκήρυξη διαγωνισμού Συμβολαιογράφων
έτους 2012.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕIΟΥ ΔIΚΑIΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Κοπή πίτας - Συνεστίαση (2013)


ΈΝΩΣΗ 
ΔΙΚΑΣΤΩΝ  και  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 

(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)


ΚΤΙΡΙΟ 6 -ΓΡΑΦΕΙΟ 210 

ΤΗΛ: 210 88 27 380- FAX 210 8841 529 Τ.Κ. 101 71


Αθήνα, 4-1-2013 
Αρ. Πρωτ. 4
ανακοίνωση
Θέμα: Κοπή πίτας - Συνεστίαση

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ



ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΗΛ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΜΕΛΟΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Λαβών αφορμή εκ της τρεχούσης ειδησεογραφίας, όπως αυτή αποτυπώνεται κατά κύριο λόγο στον Τύπο αλλά κατ΄επέκταση και στα λοιπά ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με την διερεύνηση από τη Βουλή τυχόν ποινικής ευθύνης πρώην υπουργού, οφείλω ως εκ της επιστημονικής μου ιδιότητος να διασαφηνίσω στους αναγνώστες σας κατά τρόπο απλό και κατανοητό τις νομικές πτυχές του εν λόγω ζητήματος, καθόσον αφενός μεν η συγκεχυμένη και κατ΄ αποτέλεσμα αποπροσανατολιστική υπερπληροφόρηση, αφετέρου δε η σκόπιμη παραπληροφόρηση εκ μέρους αδαών περί τα νομικά φερεφώνων, συμβάλλουν τα μέγιστα στην εσφαλμένη διαμόρφωση και εν τέλει στην χειραγώγηση της λεγομένης κοινής γνώμης.

ΜονΠρωτΑθ (ασφ) 136/2013: μη υποχρέωση καταβολής δικαστικού ενσήμου στα ασφαλιστικά μέτρα.


ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

  
Αριθμός Απόφασης
   136 /2013

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Αποτελούμενο από τον Δικαστή Χριστόφορο Σεβαστίδη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, ο οποίος ορίστηκε μετά από κλήρωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3327/2005.
Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριο του στις 3 Δεκεμβρίου 2012, χωρίς τη σύμπραξη Γραμματέα, για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:
Της αιτούσας:  Π Κ.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Θεώρηση βιβλιαρίων ασφαλισμένων ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ για το έτος 2013

                                                                                                                             
ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
                      (Ο.Π.Α.Δ.) (Ν. Π. Δ. Δ.)

Δ/νση:  Ασφάλισης
Tμήμα:  Περίθαλψης


Αθήνα 03/01/2013
Αρ. Πρωτ:   213

Δ/νση : Ηπείρου 38
Ταχ.Κωδ. : 10433 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες : Λαμπόβα Χρ.
Τηλέφωνο: 210 8809540,500
FAX: 210 8218129
ΠΡΟΣ :
1.          Διευθυντές και Τμηματάρχες
Προσωπικού Δημοσίων
Υπηρεσιών-ΟΤΑ

2.          Όλες τις Περιφερειακές
Υπηρεσίες  ΟΠΑΔ



ΘΕΜΑ:                        Θεώρηση βιβλιαρίων ασφαλισμένων ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ για το έτος 2013

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Έκθεση του Προέδρου του Supreme Court των ΗΠΑ για τις ανάγκες χρηματοδότησης των δικαστηρίων


Στην έκθεσή του για το 2012 ο δικαστής επεσήμανε την ανάγκη να δοθούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι για να μπορέσει να λειτουργήσει ο δικαιοδοτικός μηχανισμός, χωρίς εκπτώσεις στην απονομή της δικαιοσύνης. Ο Roberts παρατήρησε αρχικά ότι η χρηματοδότηση των δικαστηρίων αποτελεί ένα μικρό μόνον μέρος του αμερικανικού κρατικού προϋπολογισμού.
Ωστόσο, ήδη από το 2004 το δικαστικό σώμα έχει εξετάσει και υιοθετήσει μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών, λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο οικονομικό κλίμα. Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων τα αμερικανικά δικαστήρια έχουν επενδύσει στις ηλεκτρονικές τεχνολογίες, υιοθετώντας αποτελεσματικότερα συστήματα διαχείρισης των δικαστικών αρχείων ή πραγματοποιώντας μέρος της νομικής έρευνας σε ψηφιακές βάσεις μέσω υπολογιστών.

Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗ

λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο mail



Την ώρα που οι άλλες δύο συνταγματικές εξουσίες (εκτελεστική, νομοθετική) ενεργούν προς κατάλυση θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος, προς διάλυση του κοινωνικού ιστού και σε πλήρη ευτελισμό της αξίας και της ζωής του ανθρώπου, θα πρέπει οι Ελληνες Δικαστές να αντιληφθούν ότι αποτελούν το έσχατο καταφύγιο της σωτηρίας του ελληνισμού, της κοινωνικής συγκρότησης και του Ελληνα Πολίτη.