Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


      ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ                     

 Αθήνα, 15.7.2014

    ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος που συνήλθε στις 14.7.2014 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την Προεδρία του  Προέδρου  Αθηνών  κ. Βασίλη Αλεξανδρή εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην επαπειλούμενη μετακίνηση των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά σε χώρο εκτός των ορίων της πόλης και συγκεκριμένα στις παλιές «καπναποθήκες του Κεράνη» στην οδό Θηβών, στο Δήμο Ρέντη – Νίκαιας, ενέργεια που θα στερήσει ένα από τα εμβληματικά σημεία αναφοράς της  ιστορικής πόλης του Πειραιά.

Εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και την Πειραιϊκή Κοινωνία, στηρίζοντας την θέση τους για την μεταστέγαση των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά στο κέντρο της πόλης του Πειραιά και δη στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής. Η παραμονή των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών σε λειτουργικό σημείο του ιστού της πόλης θέτει τα θεμέλια της επιδιωκόμενης και αναγκαίας ανάπτυξης της και συνάδει με τη φυσιογνωμία της ως πρώτο λιμάνι της Χώρας και της Μεσογείου.

Για το λόγο δε αυτό, μετά την παραχώρηση της χρήσης του  ως άνω κτιρίου της πρώην Ραλλείου Σχολής από το Δήμο Πειραιά, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζουμε κάθε είδους ενέργειες για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά στο παραπάνω κτίριο.

1 σχόλιο:

  1. Για όλους αυτούς τους λόγους, όσο και για εκείνους που αναφέρονται στο δημοσίευμα www.pireas2day.gr (είναι η αμέσως επόμενη ανάρτηση) υποστηρίζω κι εγώ με τη σειρά μου την παραμονή των Δικαστηρίων εντός της πόλης του Πειραιά.
    Ιάκωβος Γ. Απέργης
    Ειρηνοδίκης Πειραιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ