Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Εκθέσεις έργων κρατουμένων και προϊόντων φυλακών



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ &
ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ, 01/09/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι φυλακές «εκτίθενται» θετικά
Εκθέσεις έργων κρατουμένων και προϊόντων φυλακών



Με δύο σημαντικές δράσεις έδωσαν το «παρών» τον Αύγουστο στην Κρήτη η Φυλακή Αλικαρνασσού (Ηρακλείου) και η Αγροτική Φυλακής Αγιάς (Χανίων). Ειδικότερα:
Από τις 8 μέχρι τις 22 Αυγούστου έμεινε ανοικτή στο κέντρο του Ηρακλείου έκθεση με εργόχειρα κρατουμένων της φυλακής Αλικαρνασσού. Τα εκθέματα αποτελούνταν, μεταξύ άλλων, από ξυλόγλυπτα, αγιογραφίες, πήλινα σκεύη, ξύλινες κατασκευές, κομπολόγια, κοσμήματα καθώς και σαπούνια αλλά και φυτώρια.
Παράλληλα, από τις 26 μέχρι τις 31 Αυγούστου συμμετείχε στον «Αγροτικό Αύγουστο», την ετήσια έκθεση τοπικών προϊόντων (στα Χανιά), με δύο περίπτερα μάλιστα, η Αγροτική Φυλακή Αγιάς. Για πρώτη φορά εκτέθηκαν και διατέθηκαν προς πώληση βιολογικά λαχανικά, αρτοποιήματα αλλά και γλυκά που παράγονται σε καθημερινή βάση στη φυλακή. Παράλληλα λειτούργησε σε ξεχωριστό περίπτερο εκθετήριο έργων κρατουμένων με πήλινα, ξυλόγλυπτα, κοσμήματα, κομπολόγια κλπ. 
Η ποιότητα των εκθεμάτων και των προϊόντων κέρδισαν την εκτίμηση του κοινού και δόθηκε η ευκαιρία για ενημέρωση ως προς τις φυλακές και τη δουλειά που γίνεται σ’ αυτές. Τα έσοδα από τις πωλήσεις αποδίδονται στους κρατουμένους ή διατίθενται για την εκπαίδευσή τους.
Εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης τις δύο εκθέσεις επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης ευχαριστώντας και ταυτόχρονα συγχαίροντας το προσωπικό αλλά και τους κρατουμένους των φυλακών για τη δημιουργικότητα και το μεράκι που επέδειξαν αλλά και τον κόπο που κατέβαλαν. Τέτοιες δράσεις οικοδομούν διαύλους επικοινωνίας των εγκλείστων με την κοινωνία, βοηθούν στην ανάδειξη της δημιουργικής πλευράς των φυλακών και συμβάλλουν στην επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων. Έχει άλλωστε φανεί ότι η δημιουργική απασχόληση στη φυλακή συνεισφέρει στη μείωση της υποτροπής και έτσι συνιστά το καλύτερο μέτρο αντεγκληματικής πολιτικής.
Στην ίδια βάση προετοιμάζεται και η πανελλήνια έκθεση έργων κρατουμένων και προϊόντων των φυλακών μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα.




  Διαβάστε περισσότερα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ